Scarlet Hemkes

Scarlet Hemkes (Apeldoorn, 1981) is oprichter van Proud2Bme en was tussen 2009 en 2019 actief als hoofdredacteur van de site. Samen met Centrum Eetstoornissen Ursula ontwikkelde ze in 2009 de website Proud2Bme. Met deze website wil ze jongeren en volwassenen met een eetstoornis bereiken. Ze kunnen hier anoniem - dus laagdrempelig - vragen stellen aan deskundigen, maar ook met elkaar ervaringen uitwisselen. Proud2Bme probeert ook jongeren en jong volwassenen met een eetstoornis de - vaak erg moeilijke - stap te laten zetten naar de professionele hulpverlening.

Proud2Bme ontwikkelde zich binnen 1 jaar tot de best bezochte hulpsite van Nederland. Nu wordt de website dagelijks ruim 12.000 keer bezocht en telt het forum zo'n 30.000 leden. De website is in 2011 tevens in Amerika gelanceerd en heeft in Nederland de Niek de Jong prijs gewonnen: een prijs voor innovatie in de zorg... (lees verder na de foto)

Scarlet Hemkes

In 2012 produceerde Scarlet in opdracht van het Centrum Eetstoornissen Ursula de documentaire Mij Niet Gezien, over onzichtbare eetstoornissen. Deze documentaire werd in juni uitgezonden door HollandDoc.

Scarlet Hemkes weet waarover ze praat. Tien jaar lang leed zij aan anorexia en boulimia. Het begon rond haar zestiende 'heel onschuldig' met diëten, terwijl ze van nature slank was. Tijdens haar studie psychologie in Nijmegen nam het extremere vormen aan. Ze kwam in de vicieuze cirkel terecht van vasten en eetbuien, gecombineerd met de schuldgevoelens die het ‘falen' met zich meebracht. Uiteindelijk - ze studeerde inmiddels communicatie in Amsterdam - zocht ze hulp waardoor ze nu met trots kan zeggen van haar eetstoornis af te zijn. Ze studeerde Cum Laude af op het onderwerp online hulpverlening bij jongeren en is van plan de komende jaren nog te blijven werken aan het bestrijden en voorkomen van eetstoornissen.

In augustus 2014 startte ze samen met haar partner Joyce Everink haar eigen persoonlijke blog: ikVrouwvanJou.nl. Een blog die maandelijks meer dan 60.000 unieke bezoekers telt en waarvan reeds meerdere video's viral gingen.

In september '17 werd ze genomineerd voor een Viva 400 in de categorie wereldverbeteraars. December 2018 kreeg ze haar eerste zoontje. Scarlet werktte tot juni 2019 als hoofdredacteur voor Proud2Bme.

Contact: scarlet.hemkes@gmail.com