Gezond afvallen

 

Wil je graag afvallen? Check dan eerst eens of dat eigenlijk wel nodig is. Dat kun je doen door hier je BMI te berekenen. Als je BMI te hoog is, is het inderdaad verstandig om af te vallen. Maar als je een gezond gewicht hebt, moet je je afvragen waaróm je eigenlijk af wilt vallen. Ben je niet goed genoeg zoals je nu bent? Veel meiden denken zelfverzekerder te worden door af te vallen, of denken dat anderen hen dan leuker vinden. Maar dat is niet waar. Anderen waarderen je om wie je bent, en niet om je gewicht!

Als je toch wilt afvallen, moet je dit op een gezonde manier doen. Dus geen maaltijden overslaan of extreem weinig eten, maar 3 maaltijden en 3 gezonde tussendoortjes nemen. Je kunt hier vinden wat je op een dag moet eten om op een gezond gewicht te komen en te blijven. Als je maaltijden gaat overslaan dan is je lichaam uit balans en zal ook je gewicht gaan schommelen.

Rommelen met eten = schommelen met je gewicht

Maar ik wil graag sneller afvallen!
Er bestaan diëten die je beloven dat je er snel van afvalt, de zogenaamde 'crashdiëten'. Dit zijn erg ongezonde diëten, omdat je veel minder binnenkrijgt dan gezond voor je is.

Als je na een crashdieet je oude eetgewoonten weer aanneemt is er een groot risico dat het verloren gewicht er heel snel weer aankomt. Dat wordt ook wel het 'jo-jo-effect' genoemd. Je lichaam is tijdens een crashdieet overgeschakeld op een noodtoestand waardoor je verbranding op een lager pitje komt te staan en je dus juist meer aankomt van de hoeveelheden die je voorheen at. Crashdiëten leveren daarnaast een ware aanslag op de gezondheid van je lichaam.

Als je je aan bovenstaande eetlijst houdt, zul je welliswaar langzamer afvallen. Op een rustig tempo gewicht verliezen kost misschien meer tijd maar de resultaten blijven wel langer zichtbaar. Een groot voordeel is dat het geen dieet is, maar een levensstijl, en je er dus niet mee hoeft te stoppen na verloop van tijd. Je kunt het een lange tijd blijven eten, en zult dus een stabiel gewicht hebben i.p.v. te gaan 'jo-jo-en'.

Wist je dat....

  • Sonja Bakker ook een crashdieet is, en dus ongezond?
  • Crashdiëten vaak bepaalde groepen voedingsstoffen weglaten, en je hier dus tekorten door krijgt?
  • Een dieet mislukt bij 9 van de 10 pogingen?

Nog een paar tips:

  • Gun jezelf ook af en toe iets lekkers, dat hoort erbij!
  • Zorg dat geen uitjes en sociale contacten gaat vermijden vanwege het eten. Dat is het niet waard!
  • Spreek met jezelf een grens af tot waar je mag afvallen. Dit helpt te voorkomen dat je erin doorschiet.

Diëtist
Het is ook aan te raden om naar een diëtist te gaan als je wilt afvallen. Dit kan je helpen om je aan de lijst te houden, en niet door te slaan in het afvallen. Bovendien krijg je dan tips en advies speciaal op jou aangepast, i.p.v. de standaard-lijst.

Voor een verwijzing naar de diëtist kun je bij de huisarts terecht.

Sporten
Als je wilt afvallen, is het aan te raden om wat meer te bewegen. Hier moet je echter niet in doorslaan; 1 of twee keer per week sporten is genoeg. Het helpt ook om meer beweging in te bouwen in je dagelijks leven, dus de fiets pakken i.p.v. de bus en dat soort dingen ;)

DUS

Afvallen is niet voor iedereen gezond. Ben je zwanger of heb je onder- of een gezond gewicht dan is het bijvoorbeeld niet gezond om af te vallen. Belangrijk is om niet te weinig te eten op een dag, anders gaat je lichaam op een spaarstand.

Je kan het beste een vaste structuur aanhouden van drie hoofdmaaltijden. Begin de dag met een goed ontbijt. Neem niet te veel vet, suiker en alcohol. Beweging is daarnaast ook belangrijk bij het afvallen. Minimaal een half uur beweging op een dag is aan te raden.

Stem je voeding af op je bewegingspatroon, breng de inname van je calorieën in verhouding met de calorieën die je verbrand. Eet daarnaast voldoende fruit en groente op een dag (minimaal 2 stuks fruit en 2 ons groente).

Eigenlijk best simpel, hè?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Marianne - Vrijdag 21 januari 2011 15:34
haha, moest na de laatste zin gelijk denken aan "piece of cake"... Hoe zou dat nou komen?!?
Justpink - Vrijdag 21 januari 2011 15:57
Vind het toch best moeilijk om te lezen, dom ook dat ik het doe, want denk gelijk: oh dan ga ik wel gezond afvallen...
GRRR - iedereen moet toch gewoon tevreden kunnen zijn met zij gewicht.
Afvallen vanuit gezondheids redenen vind ik de enige goede reden.
roos - Vrijdag 21 januari 2011 16:07
haha dan ben ik toch heel trots dat mijn moeder 1 van de 10 is die 't wel is gelukt heel veel af te vallen en nu weer gezond eet en niet aankomt. Volgensmij lukt het wel bij meer mensen, ik kan er zo 6 opnoemen (mams vriendinnen) met 'tzelfde dieet..
lisa - Vrijdag 21 januari 2011 16:19
ik citeer:
Als je je aan bovenstaande eetlijst houdt, zul je welliswaar langzamer afvallen.

welke eetlijst? waar staat die?
Anne - Vrijdag 21 januari 2011 17:20
@Justpink, inderdaad, dat gevoel (dan ga ik ook wel gezond afvallen) heb ik ook...
o|O= - Vrijdag 21 januari 2011 17:33
laatste zin..
nou nee!
Loving. - Vrijdag 21 januari 2011 18:27
Dat van Sonja Bakker wist ik niet,
wij hebben dat boek ook in huis.
Je moet best wel veel op een dag eten!!!
erg verrassend voor mij dus..
echt niet gedacht
Ien,, - Zaterdag 22 januari 2011 10:40
@ justpink en Anne dat dacht ik ook meteen! :$
maar ook meteen van dat gaat zo langzaam en dat kan ik niet..
lisanne - Zaterdag 22 januari 2011 13:17
Ik geloof niet in BMI, omdat elk mens een ander spierweefsel / vetpercentage / botstructuur heeft.

Kijk, een vriendin van me heeft een hogere BMI, maar is veel gespierder en strakker omdat ze veel meer spierweefsel heeft.... Dat is ook waar ze in de sportschool op letten, Je echte BMI berekenen kan niet via een internetdingetje...

Roses - Zaterdag 22 januari 2011 20:48
En ik sluit me dus helemaal bij jouw aan lisanne!
Marie - Zaterdag 22 januari 2011 23:26
"Je lichaam is tijdens een crashdieet overgeschakeld op een noodtoestand waardoor je verbranding op een lager pitje komt te staan en je dus juist meer aankomt van de hoeveelheden die je voorheen at".

--> dusss... zegt dat naar mijn idee dat ik dus niet normaler moet gaan eten want dan kom ik dus sowieso aan!!

"Stem je voeding af op je bewegingspatroon, breng de inname van je calorieėn in verhouding met de calorieėn die je verbrand".

--> Ik beweeg weinig dan wat normaal is, dus dat betekend dat ik niet zo moet eten dus...

Dit artikel helpt mij totaal niet......
Prue - Zondag 23 januari 2011 13:28
@Marie:
Je stofwisseling trekt weer bij wanneer je het tijd en ruimte geeft. Wat wil zeggen, een gezond en stabiel eet- en bewegingspatroon. Met de goede voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft herstelt het zichzelf. Trek hier zeker een half jaar tot een jaar voor uit.
saar - Maandag 24 januari 2011 21:37
Ik vraag me net als Lisa af waar die eetlijst zich bevindt.. Denk dat een eetlijst veel meer houvast geeft dan uit jezelf wat gezonder gaan eten zonder richtlijn.
R - Vrijdag 11 februari 2011 20:20
Ik geloof er niks van. Ik heb BMI test gedaan (alles naar eerlijkheid ingevuld)en de uitslag is: " je gewicht is heel goed!"". nou ik ben niet zo vaak onzeker over mijn uiterlijk, maar dit klopt voor geen meter, ik heb een dikke buik/'bovenbenen....ik had eerst maat 36/38, na de zwangerschap blijf ik steken op maat 42 en ook al ben ik 1.74m lang, toch zie ik aan mezelf dat ik dik ben. Dus BMI-test kan wat mij betreft in de prullenbak...
Scarlet - Vrijdag 11 februari 2011 21:08
Beste R,

de BMI meter klopt gewoon, rekent via de standaard formule.

groetjes,
Scarlet
Thatslalalara - Zondag 20 februari 2011 13:36
Ik snap eigenlijk niet waarom Sonja bakker ook een crashdieet is, daar mag je toch best veel eten?
aapje - Zondag 20 februari 2011 22:14
@ Thatslalalara:
Ze schrijft idd 'veel' voor zoals crackers enzo, maar ik heb een keertje een weekmenu van haar over genomend en de kilocalorieėn berekend, en het was ongeveer 800 a 900 kcal per dag... Dat is écht veel te weinig en dus een crashdieet.

(als ik h ier geen kcal mag vernoemen, kan het bericht dan gewijzigd worden naar "minder dan de helft van wat je hoort binnen te krijgen". )
Steffie - Dinsdag 5 april 2011 15:45
Ik wil al een tijdje een paar kilo kwijt maar het lukt me steeds niet, baal er onzettend erg van !
jeanine - Donderdag 7 april 2011 20:59
Hey mensen,

Bedenk je dat ookal ben je wat stevig en ben je ontevreden het niet direct ongezond is.
Tegenwoordig ben je al snel stevig en wanneer is het dan wel goed als je **** kilo lichter bent?
Tuurlijk als je echt te stevig bent en te veel eet kan gezonder gaan eten gaan helpen.
Maar ik weet zeker als je echt gezond eet je je niet te druk hoeft te maken om bmi en hoe je er uit ziet. Iedereen is anders en het dun van tegenwoordig is niet altijd mooier.

Voor sommigen hier is sonja bakker misschien al wel veel eten maar bedenk je dat een basiseetlijst meer is in ieder geval in hoe voedzaam het is. Gezond eten en bewegen is echt de manier ook om je er lekker bij te voelen. Ookal lukt het je om de kilo's er af te blijven ik geloof niet dat het met een gezond gewicht gezond is om een crashdieet te volgen. En ook niet dat het gezond is om te vermageren terwijl je al een gezond gewicht hebt. Als je een gezond bmi hebt kan je hoogstens een paar kilo afvallen door gezond te eten dus niet sneller dan een halve kilo per week. Dit is alsnog 2 kilo per maand en als het nodig is om er **** kilo af te krijgen heb je dat na 3 maanden al voor elkaar zonder te jojoėn.

Zorg goed voor jezelf!!
Danielle - Dinsdag 12 april 2011 16:28
Bah, ze hebben gewoon gelijk!
Ik ben nu wel erg streng aan het lijnen, ik word daar niet beter van. Misschien wel dunner maar niet beter.
Ik wil gewoon nog afvallen tot **** kilo. En dan stop ik echt!
Kim-lian - Dinsdag 26 april 2011 16:08
kan iemand mij vertellen wat een normaal dieet is dan?
hoeveel caloriėen per dag.
Ger - Zondag 8 mei 2011 22:40
Ik baal van mijn gewicht, ben niet eens dik of zwaar of zo iets maar wil gewoon afvallen.
Was vroeger amper xx kilo en vanmorgen xx ben al x kilo kwijt.
Wil weer terug naar dik onder de xx, ik denk er aan laxeermiddeltjes, jullie horen nog wel.
liefs Ger xxx
Senna - Donderdag 19 mei 2011 00:29
Hey Scarlet,

Volgens mij klopt de bmi meter inderdaad niet.. ik ben namelijk 1.68 m lang en 50 kilo en op andere sites staat dat je pas vanaf 49 kilo ondergewicht hebt ..

Weet je het zeker??

Liefs
justmajoow - Vrijdag 27 mei 2011 16:48
Volgens mij is het vooral belangrijk dat je je goed voelt. Ikzelf zorg er voor dat mijn gewicht gezond blijft en ik binnen de norm van een "normaal" BMI blijf. Ik moet eerlijk zeggen dat ik behoorlijk beļnvloed wordt door bijvoorbeeld die H&M reclames. Ik vind ze erg confronterend en wordt er onzeker van. Maar ik weet dat ik me er niet te veel van aan moet trekken. De helft is toch nep. Ik denk dat zolang ik gewoon 3 volledige maaltijden eet en 3 gezonde tussendoortjes neem ik gezond bezig ben.

Eet dus volgens de richtlijnen, ga 2 keer per week sporten en trek je niet al te veel aan van reclames. Fotoshoppen kan iedereen! Voel je goed!
A - Woensdag 13 juli 2011 12:50
Wat mij goed helpt, is vaak op een dag eten (zo elke twee uur), maar dan wel iets gezonds, zoals fruit, groente, een cracker of een roggebroodje. Voor mijn gevoel, eet ik best veel, omdat ik dus vaker op een dag wat eet, en zo schakel je ook het hongergevoel uit, wat voor snaaidrang zorgt. In het begin voelde ik me vreselijk dat ik (echt gevoelsmatig) zo veel at, zelfs in vergelijking met mijn slankere vriendinnen (maar die dan wel minder vaak aten, maar veel ongezonder en grotere maaltijd per keer en ships snaaiden). Maar het werkte wel; mijn verbranding werkt nu sneller, waardoor ik toch ging afvallen. 's Avonds eet ik vrijwel altijd normaal. Ik zorg alleen dat ik bijv. ipv witte rijst, zilvervliesrijst neem en volkoren pasta (want ja, dat eet ik ook wel eens). Een super tip vond ik; eet geen "lege" kcal (ofwel; dingen die niet vullen, waar je na een uur weer trek van krijgt), maar kies voor producten die dat wel doen, met name vezelrijke dingen.
maaike - Dinsdag 2 augustus 2011 15:54
ik heb dat al heel lang geprobeerd; 3 normale maaltijden op een dag en (zelfs minder dan) 3 gezonde tussendoortjes. maar ik val er helemaal niet door af!
hoe wil je dat dan verklaren?
@@ - Woensdag 10 augustus 2011 04:15
ik wil ook afvallen, maar t lukt me steeds niet. iedereen verklaard me voor gek dat ik dat wil. :o
Janneke - Woensdag 31 augustus 2011 21:06
ik eet genoeg groente
en ik eet genoeg fruit
ik fiets elke dag heen en terug naar school
dat is ongeveer 45 min heen en 45 terug
ik beweeg en eet goed dus en ik snack amper tussendoor
en toch ben ik te zwaar voor mijn leeftijd
en lengte.

ik snap er totaal niks van
M - Dinsdag 16 januari 2018 19:45
Dat probleem ken ik... behoorlijk klote.
Ik kan je helaas niet helpen, sorry...
Ilona - Donderdag 1 september 2011 09:21
Ik ben een van de mensen die haast alle dieten geprobeerd heeft. Ik heb ernstig overgewicht en vecht al 15 jaar tegen mijn gewicht.

Ik heb shakedieten geprobeerd, soepdieten, sonja bakker, etc,etc. Noem maar op. Niks werkte. Ik ben via een dokter doorverwezen naar een dietiste maar die had een wachtlijst van 3 jaar. Dus over naar een ander. Geen van allen kreeg ik reactie terug of de wachttijd was langer dan een jaar. Toen heb ik wat dat betreft de moed opgegeven.

Geloof me sinds ik gewoon 3x per dag eet en tussendoor minder snoep (als je van snoepen houd en stop cold turkey ga ja daarna alleen meer snoepen dus je mag best af en toe wat lekkers)1,5 uur per dag fiets val ik langzaam maar makkelijker af en er komt niks bij met feestjes waar ik gewoon taart pak.

Op vakantie kwam er een paar kilo bij en die was ik in 3 weken weer kwijt.
Echt het artikel klopt.

De BMI is een richtlijn. Wat eerder gezegd is klopt. Officiele bmi wordt berekend middels vetpercentage etc. Maar dit hier is een richtlijn en komt aardig in de buurt.

Ook klopt het als je sport en spieren aanmaakt dat het dan ook anders is.
Spieren wegen namelijk net zo veel al dan niet meer dan vet en het is dus eigenlijk beter je omvang te meten op borsthoogte, taillehoogte, en heuphoogte.

ik - Woensdag 14 september 2011 19:18
ik zeg altijd tegen vriendinnen dat ze niet dik zijn (zijn ze ook niet) maar tegen mezelf blijf ik maar zeggen dat ik wel dik ben terwijl ik net zo ben als hun misschien zelfs wel dunner, afvallen wil ik wel maar ik weet dat het niet moet en het lukt me ook wel om niet af te vallen maar ik wil graag een goed beeld van mezelf en niet steeds aan mezelf twijfelen wat moet ik doen?
robin - Vrijdag 23 september 2011 21:16
k ben ook niet tevreden met mijn gewicht,, maar afvallen lukt me gwn niet:$
mariel - Vrijdag 30 september 2011 22:18
hoi ik ben aan gekommen er komt steets meet kilo er bij ik wil afvallen wil je me helpen oke
shanna - Zondag 23 oktober 2011 01:30
die dingen hoor ik vaak genoeg, genoeg bewegen, gezond eten. en toch doe ik er niks aan...
ik ben 1.61 en ik weeg 85 kilo. dat is echt ongezond. vaak geprobeert aftevallen, maar ik stelde alles uit.
ik weet dat ik moet afvallen maar ik doe het niet. 'deet' het niet. want al die verhalen op deze site inspireren me. mijn doel is om van 85 kg naar 65 kg te gaan. 20 kilo, het gaat me lukken dit keer, en dat weet ik zekker !

xlobi
c - Dinsdag 1 november 2011 17:36
'Als je je aan bovenstaande eetlijst houdt, zul je welliswaar langzamer afvallen.'
Waar is die eetlijst dan?

Groetjes
Jill - Donderdag 24 november 2011 18:48
Ik ben 175 lang, 16 jaar en begon op x kilo.
Ik was dus te zwaar, ik heb een dieet gevolgd wat gemaakt was van poeder. een soort eiwitzakjes en dat heeft enorm geholpen. Ik ben nu bijna x kilo kwijt! ik ben er nu mee gestopt en overgegaan naar een dietiste om een gewoon eetpatroon op te bouwen waardoor ik ook nog wat zal gaan afvallen. Die zakjes waren het zetje in m'n rug en de dietiste maakt het af. Ik weeg nu x kilo en wil naar de x maar ik ben nu al echt heel gelukkig!
E. - Donderdag 1 december 2011 14:12
Ik ben 1,80 en ik ben nog net 'normaal' kwa gewicht, ik wil wat afvallen zodat ik geen overgewicht krijg.. maar ik val gewoon niet af! Ik eet 3 maaltijden, 2 stuks fruit & een koekje tussendoor. Drink elke dag wel groene thee met citroen. fiets ongeveer half uur / a 3 kwartier per dag.. dans 1xs in de week

en ik val NIET af.. pff soms kom k juist aan.. rara hoe kan dat?

fleur - Zaterdag 7 januari 2012 22:48
in de tekst staat ergens HIER daar vind je de eetlijst.
een ander blijvend eetpatroon wat bij mij werkt is het " leven lang fit" (soort dieet) het lijkt mij geen crashdieet: voor 12 uur zoveel fruit/ fruitsap als je wilt. daarna zoveel wil eten in de juiste combinaties:
groente/ fruit en koolhydaten zoals aardappels, rijst, pasta en brood OF vlees/ vis en groente/ fruit. je valt minder snel af maar het blijft wel weg. je mag ook snoepen, het blijft de juiste combinatie. als je vindt dat je genoeg bent afgevallen versoepel je de "regels" je blijft dan op het gewenste gewicht.
Marije - Zaterdag 17 maart 2012 18:07
Shake dieten e.d. zijn gemaakt om op korte termijn te grebruiken(is niet gezond), op lange termijn is een shake-dieet heel erg ongezond. Je lichaam heeft alle Kh, eiwitten, vetten, vezels, vitamines, mineralen en spoorelementen nodig om goed te kunnen functioneren. Ik eet zelf niet volgens de richtlijnen opgesteld door de gezondheidsraad en het voedingscentrum, maar ik zorg er wel altijd voor dat ik genoeg groente en fruit eet. Als ik naar de dietist zou gaan zou hij/zij me aanraden meer te gaan eten, ik ben aspirant dietist en vind het belangrijker dat je eet waar je je goed bij voelt. Ik kan er zelf niet goed tegen om vol te zitten, ik sport veel en eet regelmatig. Volgens het voedingscentrum zou ik een hoeveelheid naar binnen moeten werken die mijn maag simpelweg niet kan hebben. Eet wat je nodig hebt, als je trek hebt maar ook gewoon omdat het lekker is! kies voor gezondere producten en probeer eens om daar creatief mee te zijn! ik snijd regelmatig een appel en een banaan in blokjes en deze kan ik dan tijdens de film lekker op snacken en dan voel ik me veel beter dan als ik dezelfde hoeveelheid aan chips zou hebben gegeten. Ondanks dat eet ik nog wel gewoon chips, dat moet gewoon kunnen! let gewoon op de hoeveelheden =) je kan ook niet van het ene op het andere moment "gezond" gaan eten, dit heb ik zelf stapje voor stapje gedaan, anders dan ging ik de koekjes en snoepjes simpelweg te veel missen. Als ik nu een koekje of een snoepje eet dan heb ik er een goed gevoel bij en kan ik er ook echt van genieten omdat ik weet dat ik het niet nodig heb maar er voor kies om het te eten. En als je een keer een eetbui hebt, probeer dan gezondere producten kiezen, stukje bij beetje krijg je zelfs de eetbuien onder controle. En als het een keer helemaal mis gaat realiseer je dan dat het menselijk is. Mijn motto is: Perfect bestaat niet maar als er perfect bestaat dan is ieder persoon, hoe groot of klein deze ook mag zijn elke dag zijn eigen perfectie die niet te vergelijken is met de perfectie van een ander. Ieder persoon heeft zijn eigen kwaliteiten, schoonheden en slechte gewoontes en niemand is beter of slechter. Op het moment dat je jezelf kan accepteren en ik heb zelf ook nog een lange weg te gaan, dan zul je zien dat de acceptatie van anderen vanzelf komt.
happycat - Zaterdag 31 maart 2012 09:19
volgens mij klopt de bmi meter idd niet. kheb ook het zelfde als anne en justpink kheb ook het gevoel van nou van maar gezond afvallen:$
miep - Woensdag 11 april 2012 21:12
Slim, slim, ik zoek een afvaleetlijst wat toch nie gaat lukken en ik vind een slimme site over 3 maaltijden en 3 tussendoortjes, dat ga ik maar es proberen...

Misschien dat ik nu es normaal kan eten eindelijk????
Marlous - Zondag 27 mei 2012 19:49
Ik wil ook nog de laatste paar kgtjes kwijt
Ik denk dat ik het door 4 x per week sporten doe
en 3 kleine maaltijden en 1 tussendoortje en drinken met 0 kcal
thee,koffie,water.Dat moet lukken!
variatie is belangrijk
..... - Dinsdag 12 juni 2012 18:32
ik dacht eerst dat ik te dik was iedereen zegt dat ik een mooi lichaam heb maar ik voel me niet op me gemak maar die meter zegt ook dat ik goed ben maar ik weet niet wat ik moet doen ik vind mezelf echt te zik mijn moeder zegt ook ja sla dat koekje maar over enzo en als ik in de spiegel kijk dan zie ik kleine golfjes geef me raad
vera - Dinsdag 12 juni 2012 18:34
marlous niet doen je moet niet veel sporten sporten helpt niet nou dan word je lelijk dun je moet minder snoepen en meer water drinken en gewoon blijven eten als je nu doet want als je minder gaat eten verteer je niet meer heel goed dus dat werkt alleen tegen
Anoniem - Woensdag 13 juni 2012 09:51
ik ben ook aan het afvallen
Yvonne - Donderdag 14 juni 2012 23:49
Sporten is juist ontzettend goed.
Als je alleen door minder eten afvalt dan gaat alles hangen, terwijl als je daarbij sport je juist strak wordt.
Emma - Zondag 17 juni 2012 13:00
hey, ik ben een meisje van 12 en ben 1.61 en 56 kilo, nu denk ik steeds dat ik overgewicht heb, heb ik dat ook?
Linda - Zondag 17 juni 2012 13:05
@Emma , Ik had vroeger altijd allemaal onzekerheden over mijn lichaam. je bent mooi zoals je bent. Ik weet jammergenoeg niet of je te zwaar bent, maar je hebt geen overgewicht, je bent nog in de groei en je bent nog jong, als je ouder wordt, groei je en ga je meer de hoogte in. blijf gewoon zo eten als je nu doet. Je bent gezond en nog jong, je hoeft je er niet zo druk om te maken. als je je wel zo voelt, moet je het met iemand bespreken. bijv. met je ouders, dat je gezonder wil gaan eten. je ouders gaan je vast steunen door ook wat beter en gezonder te gaan eten.
maak je maar niet druk. je hebt geen overgewicht, veel meisjes hebben dat.
Juul - Maandag 30 juli 2012 08:41
Ik vecht nu de laatste 7 jaar tegen mijn overgewicht.
Ik ben 1.70 en weeg xx kilo. Nou ben ik anderhalf jaar geleden bevallen van een prachtdochter dus dat reken ik niet mee haha. Het probleem ligt bij mij bij het snoepen en snaaien in de avond en heel soms ook in de middag. Verder eet ik in de ochtend een bakje creusli met magere yoghurt en 2bruine boterhammen en daarna pas avondeten. Probleem is is dat mij kaken op en neer moeten gaan echt heel vervelend. Kan iemand mij advies geven op gebied van goed eten en drinken want ik snap helemaal niks van de info op de verpakkingen uit de supermarkt.

Groetjes juul
Wit - Donderdag 16 augustus 2012 12:53
De meeste BMI meters kloppen wel degelijk. Op veel professionele sites in zo'n meter te vinden. Het klopt dat iedereen anders is maar daar wordt met een BMI meter dan ook rekening mee gehouden. Mijn BMI is iets te laag. En toch wil ik voor mezelf en niet omdat mensen me dan leuker vinden, nog wat afvallen. Omdat ik mezelf daar goed bij voel.
thetommo - Maandag 22 oktober 2012 21:10
well, ik eet gewoon normaal + ik sport, maar toch ben ik iets te zwaar.
hoe de hell kan dit?
zienatttje - Vrijdag 26 oktober 2012 17:44
zelf heb ik eerst anorexia gehad en ben ik heel dun geworden maar door dat ik te weinig voeding enz. had binnen gekregen is het na een tijdje erger geworden maar ben ik daar door meer aangekomen dan afgevallen en ik heb weer dieet maar ben bang voor de reactie van mensen omdat niemand me snap en ben bang met welke dieet ik ook doe nog meer aankomt ik hoop dat iemand het zelfde heb een beetje mee gemaakt of me snap want ik heb echt hulp nodig!!!
Winterkilling - Dinsdag 30 oktober 2012 20:12
Hoe kan sonja bakker nou een crashdieet zijn? Je eet tonnen!
olii - Donderdag 1 november 2012 17:04
ik heb van 1,5 jaar terug tot een paar weken geleden bij een dietist onder behandeling gezeten,
maar ondanks dat ik gezond at, veel water dronk, zo min mogelijk slechte calorien binnen kreeg, ben ik van ** naar ** kilo gegaan.
ik ben maar 1 meter 65, en ben hier dus absoluut niet blij mee.
de dietist zei me dat ik de eerste 3 maanden kon aankomen, maar dat ik daarna het dubbele zou afvallen.
mijn streefgewicht was (en is nog steeds) ** kilo.
maar wat ik nu ook doe, ik val niks meer af.
ik ontbijt elke dag met een bruine boterham met magere ham, fiets een uur naar school,
eet dan op school nog 3 bruine boterhammen met ham, of andere magere beleg.
ook eet ik elke dag minstens 1 stuks fruit, vaak wel 2,
en ik drink 1 liter water omdat ik zelf niet voel wanneer ik 'dorst' heb.
als ik uit ben fiets ik weer een uur naar huis.
ik fiets dus per dag bijna ** km, eet gezond, drink redelijk veel (maar misschien niet helemaal genoeg) water.
bij het avond eten elke dag een stukje vlees, aardappels en half bord groenten.

heeft iemand nog tips voor mij hoe ik nu alsnog die bijna 20 kilo kwijt kan komen?
ik merk door mijn gewichtstoename dat ik steeds minder fit word, en de laatste tijd minder goed slaap.
marielle - Woensdag 14 november 2012 19:56
Mijn eerste ervaring met een diƫtiste was dat ik minder moest gaan eten en meer bewegen. Toen ik een eet dagboekje had bijgehouden kreeg ik te horen dat ik niet eerlijk was geweest omdat het er te gezond uitzag. Met de beweging die ik deed zou ik dan zeker moeten afvallen, maar ja dat gebeurde dus niet. Het was dan ook het laatste bezoek aan deze diƫtiste.
Sinds enkele weken ga ik naar een gewichtsconsulent die al snel aangaf dat ik meer moest eten omdat ik veel beweeg. Zij hanteert ook een inloopavond waar ze ook tips en trucs geeft en waar ik lotgenoten tref. Tijdens een van deze avonden vertelde iemand dat zij door de consulent was doorverwezen naar de huisarts omdat zij gezondheid problemen vermoedde. Na verschillende onderzoeken bleek dat zij last had van een traag werkende schildklier. Nu heeft ze medicatie en valt heel langzaam weer af.
Deze consulent kijkt verder dan haar neus lang is waardoor ik in ieder geval gemotiveerd ben om wekelijks naar de inloopavond te gaan.
Logan - Zaterdag 5 januari 2013 15:04
'Ik fiets iedere dag naar school en eet gezond en ik val niet af.. hoe kan dit?'..

Als ik deze reacties zo lees denk ik weer terug wanneer ik wilde afvallen. Het lijkt allemaal zo simpel: gezond eetpatroon, wat beweging iedere dag en de kilo's zullen dan wel verdwijnen!

Helaas is dit niet zo en komt er veel meer bij afvallen kijken dan je denkt.
Ik heb de afgelopen twee jaar een ontzettend slecht eetpatroon gehad. Ik sloeg vaak m'n ontbijt over en at te weinig met lunch. Eenmaal thuis had ik ontzettende honger en was ik de hele middag aan het snacken. En 's avonds mee eten met wat de pot schaft. Ik ben veel aangekomen en ik was van een BMI van 21 naar 24,5 gegaan. Ik zat dus tegen overgewicht aan en toen besefte ik dat het anders moest!
Ik fietste ook iedere dag naar school en ik ging meer op mijn eten letten. Ik was misschien 1 kg afgevallen door het gezonder eten. Maar dat heeft zo'n 3 maanden geduurd voordat er iets af was. Na nog een maand doorsukkelen besefte ik dat ik meer aan beweging moet doen. Ik viel niet af door 1,5 fietsen op een dag. Dat heb ik altijd al gedaan dus ik moest extra bewegen om die extra kilo af te vallen. Ik ben langzaamaan begonnen met hardlopen. Eerst 2 keer in de week en nu minimaal 1x in de week. Het heeft me lang geduurd voordat ik de straat op durfde, maar het is het uiteindelijk waard. Ik ben inmiddels 3,5 kilo kwijt sinds ik begonnen ben. En ik ben dus 7 maanden verder. Natuurlijk kan het afvallen ook sneller! Maar dan zal je extra je best moeten doen en er hard voor moeten werken. Afvallen is zo makkelijk nog niet, het is echt hard werken maar wanneer je resultaat ziet is het dat wel waard.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn streef gewicht nog niet heb bereikt. Wat dat betreft kijk ik ook niet zoveel naar de kilo's maar naar hoe ik er uit zie. Door het hardlopen zijn mijn bovenbenen 5 cm slanker geworden. Naast het hardlopen probeer ik ook spieroefeningen te doen. Deze schieten er helaas vaak bij in en ik denk dat wanneer ik me wel aan een schema houdt ik sneller resultaat zal zien. Ik wil graag centimeters verliezen en rondom m'n middel ben ik er 3 kwijt.

Maar besef je goed: Wanneer je niet afvalt zal er toch iets niet in orde zijn. Hiermee bedoel ik dat je misschien toch te veel van de verkeerde dingen eet of dat je te weinig calorieƫn verbrand. Wanneer je je overtollige kilo's wil verliezen dan zal je meer moeten bewegen dan je dagelijkse beweging. Je wil immers meer verliezen dan dat je dagelijks al verbrand.

lisa - Woensdag 9 januari 2013 20:39
eten is stom
shona - Donderdag 17 januari 2013 21:55
bmi houdt geen rekening met gewicht van spieren ..
Kelly47 - Woensdag 30 januari 2013 21:16
Ik heb volgens t BMI ook overgewicht en dat merk ik ook aan mezelf.
Als je langdurig, oftewel blijvend, wilt afvallen is de beste manier toch echt gezond eten, minder snoepen en veel meer bewegen. Ik heb zelf aan crash dieten gedaan en hoewel ze indd op korte termijn werken, is t niet de gezondste manier om af te vallen. Ik zie crashdieten nu als een soort noodoplossing, wanneer ik voor iets speciaals wil afvallen en er maar een korte periode voor heb.. Dat ik daarna weer aankom boeit me even niet, zolang ik maar voor die ene periode afgevallen ben. Jojooo'en -_-
Eva - Vrijdag 8 maart 2013 17:23
Ik ben echt heel dik vind ik zelf dus daarom wil ik afvallen, maar ik zo veel geprobeerd maar het lukt niet.
Raad?
Wil--97 - Zaterdag 9 maart 2013 18:17
Ik ben 15 en weeg nu 68 kilo. Ik woog 76... Mar nog steed vidnt ik me te dik... Ik wil 58 wegen, of nog minder... Ik eet elke dag 3 bruine boterhamme, drink 3 liter water en eet normaal avondeten.
AnoniemMeisje - Maandag 6 mei 2013 11:20
Ik voel me heel ongelukig en heb echt dringend hulp nodig :(
Ik kan aan niemand mijn verhaal kwijt en juist omdat ik hier Anoniem ben zou ik zo graag hulp willen van, jullie ?

Ik ben 14 jaar en heb een vriendje van 16 we kennen elkaar al heel lang en ik hou heel veel van hem. Maar ik voel me heel dik, ik weeg ***..
Ik vind dat ik dikke heupen heb, dikke benen en ik vind mijn buik niet mooi.
Ik heb het tegen hem verteld, omdat ik weet dat ik er met hem normaal over kan praten zonder dat hij mijn ouders wil inlichten over mijn psychische iedee wat ik dus te horen kreeg van iemand anders anoniems...
Mijn vriendje zei dat ik het meest perfecte meisje ben. Waarom ik antwoorde dat niemand perfect is....
Ik wil graag afvallen of er sowieso iets aan doen om mijn lijf mooi slank te maken..
Pro-anna site's maken me bang, ik wil GEEN annorexia.
maar ik zou heel graag willen afvallen.
Ik zou graag tips willen hier voor, ik voel me dood ongelukkig met hoe ik er uit zie.

xxx AnoniemMeisje
GabyP - Zondag 19 mei 2013 19:19
Had ik maar een goed uithouding vermogen dan zou alles een stuk makkelijker zijn! X
Marieke - Donderdag 27 juni 2013 08:31
Ik ben bang dat als ik gezond ga eten, ik enorm ga aankomen. :S Ik wil het best, maar durf het niet.
Anoniem;) - Zaterdag 3 augustus 2013 18:49
Ik ben 14 jaar en weeg nu xx kilo, gelukkig nog nooit in aanraking gekomen met annorexia, pro ana sites enz. Maar ik vind mijn lichaam niet mooi, tenminste, wel mooi maar kan beter... Ik wil graag afvallen zonder pro ana sites daarbij te gebruiken, maar bij het voedingsschema voor het afvallen moet ik meer eten wat ik al doe:(. Ik beweeg 18 uur per week, dus met beweging zit ik niet fout. Wat moet ik doen?:(
Fleur - Vrijdag 9 augustus 2013 01:23
Hey,
ik ben 13 jaar en 1,64 lang
En weeg 33 kilo....
Heb ik Anorexia? Ik ben erg onzeker van mezelf , en ben dus bang dat er wat met me is!

Reageer pleas terug

Xx
xxxxx - Dinsdag 8 oktober 2013 18:10
@justpink, dat had ik dus ook:)))
Maar ff wat serieus, voor Fleur:
Ik vind dat je inderdaad best weinig weegt voor je leeftijd en lengte.
Je kunt nagaan of je de laatste maanden of sinds een bepaalde gebeurtenis minder bent gaan eten.
Ik heb de symptomen voor anorexia/boulimia speciaal hiervoor opgezocht:
IEMAND DIE ANOREXIA/BOULIMIA HEEFT:
1. Is vaak depressief, somber.
2. Trekt zich terug
3. Praat veel over calorieƫn en eten
4. Vind zichzelf te dik terwijl dat niet zo is
5. Draagt te wijde kleren
6. Eet niet of nauwelijks in gezelschap, of juist heel veel en snel
7. Gaat na het eten vaak naar de wc of badkamer
8. Sport overmatig
9. Heeft het vaak koud
10. Heeft weinig energie

Ga bij jezelf na en check met deze lijst of er dingen kloppen. Luister goed naar je gevoel en wees eerlijk tegen jezelf. Als meer dan 5 dingen kloppen ongeveer, of als je voor je gevoel nog niet gerustgesteld bent en het niet zeker weet, kun je naar de huisarts gaan, of misschien kun je wel even met iemand uit de apotheek praten, of dat kan weet ik niet, dat kun je even vragen als je dat wilt. Die heeft een zwijgplicht en je huisarts ook, dus als je niet wilt dat je ouders het (meteen) weten, kun je dat doen. Zeg wel tegen de apotheker/de huisarts dat je niet wilt dat hij/zij het tegen je ouders zegt.
Maak voor je onzekerheid een lijstje met goede eigenschappen van jezelf. Wees lekker egocentrisch, hou je niet in, alle goede eigenschappen van jezelf die in je opkomen moet je opschrijven. Hang dit boven je bed of op een plek waar je er vaak naar kijkt. Lukt het niet om hem zelf in te vullen, vraag dan of je vriend(en) het willen doen. Willen ze echt wel :). Eet verder gewoon normaal 3x per dag, en 3 tussendoortjes, maar niet in een keer vele hoeveelheden meer dan je normaal eet. Je maag is dat dan niet gewend en dan loop je de kans op misselijkheid en eventueel overgeven. En tot slot: Als je er over praat, lucht het Ʃcht op, het klinkt clichƩ, maar het is echt zo, geloof me. als je niet rechtstreeks wilt praten met je ouders, doe het dan via een brief, handgeschreven, die je aan hun geeft. En verder geloof ik in je, je kan het echt wel, als je anorexia hebt, en als je last hebt van onzekerheden, praat erover, geloof in jezelf, en praat kalmerend tegen jezelf, alsof je je eigen beste vriendin bent. xxxxxxxx je kunt het!!
-selfharm - Donderdag 10 oktober 2013 17:27
ik haat mezelf en wil dood of dun zijn :[ ik as ex snijder op dat ik gepest werd ik ben daar niet trots op en ben heel onzeker maar als ik foto's terug kijk denk ik ze hadden gelijk ik ben dik, ik wil alles kwijt so help me ;c
Myrthe en Rachel - Maandag 21 oktober 2013 11:08
heejj wij zijn twee meisjes en we willen graag afvallen en minder snoep eten.
Met onze vriendinnen aten we veel te veel snoep.
we alleen nog kauwgum als snoep, is dat verstandig?
Ik ben 12 en xx kilo
en ik ben 10 en xx kilo
(we hebben wel veel kleren aan)
We hopen dat het goed is :$
We denken dat het te zwaar is xxxx van ons x
@myrthe en Rachel - Maandag 21 oktober 2013 11:13
Jullie wegen zeker niet te zwaar. Ik zou zeker af en toe lekker blijven snoepen, dat hoort gewoon bij een normaal eetpatroon. normaal eten en lekker bewegen, dat ben je op zijn mooist!
itsme - Woensdag 6 november 2013 14:42
Ik hoef zelf nog niet zo zeer af te vallen, want ik sport veel. Als je veel sport weeg je vanwege spieren meer. Ik wil gewoon gezond eten! Maar ik heb super vaak last van eetbuien.. Iemand tips?
anoniem - Woensdag 4 december 2013 07:42
Ik ga zeker deze gezonde manier om af te vallen volgen.
En 3 x per week sporten met de dagelijkse beweging.
Dat gaat wel lukken!
Sanne - Vrijdag 13 december 2013 17:10
Veel mensen zeggen dat je alleen af moet vallen om gezondheidsredenen. Ik vind dat je af mag vallen als je dat zelf wil.
Mijn gewicht is in verhouding met mijn lengte en leeftijd gewoon goed. En dat terwijl ik eigenlijk te weinig eet. Toch heb ik een buikje en naar mijn idee best wel stevige bovenbenen. Ik weet dat afvallen helemaal niet nodig is als je naar mijn gewicht kijkt, maar een platte buik en dunnere bovenbenen maken mij (vooral in de zomer) toch iets zelfverzekerder.
Maar ik snap niet dat als ik elke dag bijna een uur fiets, drie keer in de week voetbal, vaak te weinig eet (maar wel zo veel mogelijk gezond) en een gezond gewicht heb in verhouding met mijn lengte en leeftijd, ik toch nog een buikje en dikke bovenbenen heb.
55 kilo, 1,76 en 14 jaar is toch gewoon gezond?
Marijke - Maandag 6 januari 2014 17:26
@sanne Je hebt inderdaad een gezond gewicht en je beweegt ook genoeg. Waarschijnlijk zijn die dikke bovenbenen je bouw. Hier kun je niets aan veranderen. Waarschijnlijk vind je van jezelf dat je een buikje hebt. Dit heeft dat niet met je gewicht, maar met je zelfbeeld te maken.
anka - Woensdag 12 februari 2014 20:31
Wat ik wel belangrijk vindt en vaker gezegd moet worden. BMI geld niet voor iedereen.
Lichaamsbouw is ook erg belangrijk en wordt niet meegerekend. Met als gevolg dat er mensen zijn die denken dat ze te dik of te dun zijn terwijl ze volkomen gezond zijn.
maya - Maandag 7 april 2014 01:02
Ik probeer nu all sinds 2008 af te vallen , er is wat af gegaan maar ik wil ** killo eraf, het is zo moeilijk , stress en veel eten, chocolade.
randomstufffff - Donderdag 10 juli 2014 11:15
Bij afvallen moet je meer kcal verbranden dan je hebt gegeten, maar zoveel beweeg je niet op een dag om 1500/2000 kcal te verbranden. Hoogstens fietsen en hardlopen maar dat is elke dag ook slecht voor je. mensen met een gezonde bmi kunnen alsnogdikker zijn. En die ook willen afvallen. Dit artikel is bullshit.
Eenzame ziel .. - Zaterdag 2 augustus 2014 23:29
Ik zat naar al die berichten te kijken en vond het zo jammer om te lezen hoe zulke jonge mensen zich druk maken om paar kilo's.
Het is echt jammer om je leven zo zuur te maken om paar stomme kilo's. Het is het echt niet waard.

Ik ben door gezondheidsproblemen meerdere malen veel kilo's bijgekomen, maar heb rustig met een gezond eetpatroon weer afgekregen.

Maak je niet druk om kilo's. Probeer te genieten van eten, van je gezondheid.
Ben je niet tevreden met jezelf,doe er zeker wat aan, maar geef jezelf tijd en aandacht die je nodig hebt.

Je moet jezelf eerst accepteren, dan komt de rest vanzelf.
Anoniem - Donderdag 4 september 2014 18:31
Ik heb de BMI test gedaan en ik zit goed op mijn gewicht. Dat weet ik zelf ook. Maar ik voel me gewoon dik. Ik heb een best vette buik waardoor ik geen strakke kleding durf te dragen of geen bikini.. Hulp?
laila - Zondag 21 september 2014 10:45
ik ben 10 jaar en weeg x me moeder zegt dat ik goed zit maar ik voel me dik van daar de site ik schrijf nu op wat ik mag eten en niet ik wil graag naar de x

-aangepast-
laila - Zondag 21 september 2014 10:48
een keer ging ik naar me nicht om een jurk te lenen ik probeerde hem aan te doen maar me armen waren te dik ik voelde me zo onzeker over me lichaam
Naomi - Donderdag 25 september 2014 12:08
Lysanne ofterwijl een meisje in me klas die heeft anarexia en ik maak me zorge
Om der ze is dun ze eet niks ensoo maar heeft iemand wen tip??
Lysanne - Vrijdag 26 september 2014 12:05
Ik heb van de 1e week tot nu op school niks mee gegeten
Mensen denken dat ik anarexia heb ik etn in de ochtend
Veel en mensen zien het niet maar ja ik set echt mega veel
Mensen zien het niet
@itsmy - Maandag 29 september 2014 12:23
Ik weet hoe het is
Ik heb het zelfde
Je moet afstand houden
Van snoep en dat soort dingen
Vooral chocola kijk
Ik ben gek op chocola maar ik kan
Er wel afstand van houden
XxzoetjexX
Sabine - Maandag 24 november 2014 11:50
Ik heb de eerste berichtjes gelezen... en begrijp hoe het voelt als je wilt afvallen maar het lukt niet.
Ik heb me heel veel verdiept via internet over voedsel, maar ook wat we via de supermarkt kopen en dus tot ons lichaam nemen.

Uiteindelijk kwam ik terecht op Paleo, Vegan, Glutenvrij, Suikervrij etc.
Als je 1 van deze termen eens intikt op Google, verdiep je dan eens erin waar een term voor staat.
Nu eet ik (bijna) geen suiker meer, eet ik elke dag meer dan 2 ons groente en fruit, en drink ik (met veel moeite, maar ook succes..) 2-3 liter water per dag. Per uur drink ik een halve liter.
En bij iedere duf moment die je krijgt als je net begint je eetpatroon aan te passen, heb ik zelfgemaakte bananencake die ik nuttig (van tevoren heb ik deze gemaakt en ingevroren in dikke plakken (suikervrij, ei-vrij en met volkorentarwemeel gemaakt))

Daarnaast probeer ik te sporten, met Insanity (erg zwaar en kijk er constant tegen op) en heb ik op de dagen dat ik minder zin heb in Insanity een workout voor mijn lichaamsvorm gehaald uit de Womens Health magazine. Maar via internet kan je het ook vinden.

Dit is niet allemaal vlekkeloos op 1 dag uitgevonden!! Je moet er tijd insteken en ik ben er nog niet. Maar ik ben trots op mijzelf dat ik gezonder ben gaan eten en rustig aan afval. Geen crashdieten voor mij. Dat gaf op de lange termijn alleen maar frustratie en kon niet genieten van het leven an sich.

Tot 1 jaar geleden droeg ik maat 34/36 en nu 'bezit' ik maat 40. Maar tot 1 jaar geleden was ik nog ongelukkiger dan nu, was eenzaam, ik rookte 1-1,5 pakje sigaretten en gebruikte veel drugs en alcohol, dit alles om mijn stress en problemen/verdriet te maskeren. Ik deed niet aan sport. En dacht dat ik alleen gelukkig kon zijn via iemand anders, wat zorgde voor ongelukkige en geweldadige relaties.
Afgelopen januari ben ik cold turkey gestopt met roken, geen drugs meer en een wijntje slechts af en toe. Maar zelfs naar wijn taan ik niet eens meer.

Mijn menstruatie is sindsdien regelmatig geworden, mijn huid en huidskleur zijn aanzienlijk verbeterd en in mijn hoofd ben ik helderder en gezonder geworden. Ik verdiep me nu in mijn problemen en pak deze samen met een maatschappelijk werkster aan. De aanpak van mijn problemen met maatschappelijk werk verloopt nog niet vlekkeloos, dat kan ik je verzekeren. Maar ik weet nu, na 30 jr, I'm on my way. Ik ben bezig om er finally iets aan te doen. Het eten gaat goed, sporten gaat beetje bij beetje beter en ik zit lichamelijk beter in mijn vel en op geestelijk niveau werk ik eraan.

Ik ben al 30, bijna 31, en heb nu pas het gevoel dat ik ben gaan leven. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan, bij nagedacht of ontdekt? Het is nou eenmaal niet zo geweest, maar het is nooit te laat.

Mijn doel is om op mijn 40ste die welgebalanceerde vrouw te zijn: vooralsnog, perfectie bestaat niet. Dus ook op mijn 40ste zullen er dagen zijn dat ik niet zo gebalanceerd ben. Maar hey, je bent een mens.

Gelukkig zijn betekent voor mij: je gezond en goed voelen in lichaam en geest.

Veel succes voor iedereen en verdiep je verder.
laila - Zondag 28 december 2014 20:37
ik ga weer beginen met afvallen ik weg nu 46 gram heeft iemand tips wat ik kan eten in de ochtend en middag en s avonds
Gabi - Dinsdag 30 december 2014 14:01
Wat vind ik het vreseljjk om te zien hoe veel jonge mensen op zelfs 10 jarige leeftjjd al gaan proberen af te vallen :'( ikzelf heb 3 jaar van mijn leven verpest door te beginnen met een normaal dieet en gezond eten, veel bewegen. Het is doorgeslagen in anorexia. Denk alsjeblieft goed na en zoek goede hulp van een diƫtiste. xx
Anoniem pie - Zondag 8 februari 2015 18:05
Wat ik heb is ik heb overgewicht en woog echt superveel voor Een meisje van 13
Ik woog 80 kilo , nu eet ik weinig wel ongeveer 1000 kcal per dag en ben nu nog 68 kilo . Ik werd gepest op school en nu nog steeds , niemand merkt iets , alleen mijn vriendin maar die heeft zelf ook een eetstoornis , mijn ouders n beetje , op school blijven zelfs vreemden gemene dingen zeggen ik eet bijna nooit iets in de pauze dat valt iedereen op maar tegen mij zeggen ze niks , behalve me vriendin dan , mijn vriendin eet soms een beetje op school en dan is het zo van je moet echt wat eten . Zij. weegt 50 kilo ook 13 , en zelfs mijn vriendinnen maken grappen over mijn uiterlijk, ook een heel irritant groepje jongens uit mijn klas zegt dat ik meer moe eten ( daar is niks mis mee ) maar daarachter zeiden ze zodat ze ontploft. Ik eet soms echt superweinig " maar dat is toch niet erg want ik ben dik " word er dan gezegd , ik kan geen anorexia of boulimia hebben omdat ik dik ben . Dus is het nao ( en dat vind niemand erf ) , ik word hier van iedereen gek eerst zeggen tegen mij je moet meer eten en achter me rug om zeggen dat ik een dik varken ben ( en om dag van je vriendin te horen ) ik weet het echt niet meer , ik blijf soieso Zo eten tot ik. 60 weeg
geheimpje - Zondag 29 maart 2015 20:39
ik wil afvallen alleen weet ik niet hoe
heeft er iemand tips?
afvaller - Vrijdag 10 april 2015 22:56
1-2x per week sporten voor gewichtverlies? Maak er maar 3x van!
afvaller - Vrijdag 10 april 2015 23:07
@geheimpje ja hoor

voeding

Ɨ VEEL Groente / Rauwkost
Ɨ 2keer fruit
x geen suiker
x Veel water/thee


*eiwitrijk eten. Kipfilet , kwark , zalm, tonijn, biefstuk etc
Lijnzaden, walnotenolie door de sla , volkoren crackers met smeerkaas, rosbief, kipfilet, filet americain. Bulgur i.p.v rijst en volkorenpasta.

flink wandelen ..
Op tijd slapen voor 22u in bed.
squats , buikspieren , lunges 3x 15 keer ... 2 maal per weeki love the lion king - Maandag 18 mei 2015 19:09
Hoe kan je het beste afvallen
En als je geen kip of vis eet?ā‰ļøā‰ļøā‰ļø
anoniempje - Dinsdag 19 mei 2015 17:02
Moderators, loopt dit hier niet vreselijk uit de hand (ik heb het over sommige reacties)?
Afvallen is alleen acceptabel als je serieuze obesitas hebt, niet als je bij 1m70 van 61 naar 60 wilt. En dan nog moet je dat dan voorzichtig zijn! Als er sprake is van overgewicht, is er ook altijd sprake van een eetstoornis, of verstoord eetgedrag en dan kan zomaar de andere kant op slaan! Bovendien heeft het in veel gevallen bijzonder weinig te maken met wat er gegeten wordt, maar zijn het vooral psychische problemen die aanzetten tot overeten. Iedereen snapt wat je ongeveer wel en niet "moet" eten, maar het gaat om het waarom! Daar wordt in het artikel trouwens ook nog weinig aandacht aan besteed. Werk daar aan, ipv een voedingslijst gaan zitten bijhouden!

Sonja Bakker is trouwens absoluut slecht voor je, dat je er gewicht (blijvend) mee verliest, wil niet zeggen dat het gezond voor je is, je komt bepaalde essentiƫle vitaminen en mineralen tekort met haar dieet. Mensenlief, ik dacht dat hier mensen zaten die het begrepen. Niet dus.
foodforbalance - Donderdag 28 mei 2015 20:11
Dit heeft mij wel echt geholpen om tot inzicht te komen dat afvallen niet nodig is omdat ik gewoon gezond ben. super fijn (:
Samantha - Vrijdag 6 november 2015 19:52
ik ben 10 en weeg 44 kilo en ik doe aan dansen
Samantha - Vrijdag 6 november 2015 20:10
Ik weet niet als ik kan afvallen ik heb een slechte conditie
anoniempje - Zondag 13 december 2015 21:52
hooi ik wil afvallen maar ik weet niet hoe ik heb geen overgewicht maar ik voel me ook niet fijn men moeder vind het niet nodig hebben jullie meschien tips hoe ik gezonder kan eten en daarmee kan afvallen ik ben namelijk best een moelijke eeter en ik had nog een vraag want meestal in de ochtend eet ik 2/3 beschuitjes en middag normaal maar in de avond heb ik soms dat ik denk niet eten maar tog doe al heb ik geen honger of zit ik zelfs vol hopelijk kunndn jullie me helpen
Y - Maandag 1 februari 2016 22:35
Ik ben ook bezig met afvallen, ik heb zo`n hoog bmi dat ik morbide obesitas heb. Dit is het gevolg van de eetstoornis BED. Maar ik probeer het nu zo gezond mogelijk te doen. Maar als ik kijk naar deze samengestelde lijsten is dit alles behalve gezond. Al die koekjes en vruchtensappen en dan nog maar de te zwijgen over al het zoete beleg. Als je een gezond gewicht hebt volgens de bmi is dit trouwens een prima voedingsschema. Als je dus veel te zwaar bent zoals ik dat ben is dit heel ongezond en met veel te veel suikers. Ik zit bij een super goede diƫtist moet ik dan nog wel even vermelden dus ik zit hier geen dingen te verzinnen.
S - Zaterdag 19 maart 2016 12:09
Ik ben ook erg met afvallen bezig, ik woog 64 kilo en ben 172 lang.
Ik was te zwaar en ben ik 9 kilo afgevallen en 51 ik wil naar de 45 kilo en ben dan teverden.
Iedereen zeg dat ik aan anorexia lijd omdat ik volgens andere te wienig eet.
Ze zijn zelf naar een docent gegaan omdat ze zich zorgen maken.
Iemand tips? of iemand die in de zelfde situatie zit?
X
samantha - Dinsdag 29 maart 2016 16:26
ik ben aangesproken door de school arts
dankzij mij gewicht moet ik in juni weer naar de schoolarts ik weet niet wat ik moet doen kan iemand me helpen?
samantha - Dinsdag 29 maart 2016 16:28
ik moet het nu veranderen anders moet ik ook nog meschien naar het ziekenhuis


HELP ME ALSJEBLIEFT
LUCAS - Dinsdag 29 maart 2016 16:29
ik ben 12 kilo te licht
iemand tips voor bij te komen
@ Samantha - Dinsdag 29 maart 2016 16:36
Hoi Samantha,

Misschien is het een goed idee om eens naar de huisarts te gaan en te bespreken wat je hier aan kunt doen.

Liefs, team Proud2Bme
Samantha - Donderdag 7 april 2016 20:13
Dankje voor het idee

Maar mijn ouders weten niet dat ik aan deze site zit hoe moet ik het ze vertellen
lizzytje - Zaterdag 16 april 2016 21:49
en toch heeft lizzy het voor mekaar: een eetstoornis! met een chrash dieeet ... en toevallig lukt het me ook nog. maar ik ben ook wel dik, ik heb ondergewicht maar toch, mensen begin hier niet aan , je word aleen maar onzeker!, koop liever bij de hema een figuur hemd, dan voel je je een stuk beter

groetjes , strijder
tiany - Zondag 19 juni 2016 17:34
goed en minder goed afvallen is goed maar als je het niet wilt moet je het niet doen maar als je afvalt voel je jouw beter xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
tiany - Zondag 19 juni 2016 17:34
goed en minder goed afvallen is goed maar als je het niet wilt moet je het niet doen maar als je afvalt voel je jouw beter xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
P - Woensdag 27 juli 2016 08:56
Hey allemaal
Ik ben bang dat ik anorexia heb. Ik weeg xx Kilo en ben 172 cm, 14 jaar. Ik vind mezelf te dik maar volgens de bmi meter heb ik ondergewicht?!
Soof - Vrijdag 29 juli 2016 13:43
Ik vind het echt enorm hatelijk eigenlijk, ik had anorexia, ben dan heel erg gezond beginnen eten
O; magere yoghurt met fruit
T;/
L; heel veel groentjes met 2 eitjes in de pan
T; stukje fruit en of koekje (provota)
A; quinoa of spelt met kikkerwtenen groentjes

Elke dag beweeg ik ook min 1uur en op sommige dagen 2.5uur.
Ik val NIET af en kom zelfs gewoon bij. Ik voel me enorm opgeblazen en mijn buik is letterlijk en figuurlijk een tonnetje.

Iemand enig idee hoe dit kan?
lollig - Zaterdag 15 oktober 2016 13:12
goeie tips!
Anoniempje - Donderdag 27 oktober 2016 21:45
Ik ben de dik en ben pas 11
En zwaaaaaar
Anoniempje - Zondag 1 januari 2017 15:56
šŸ˜°šŸ˜„šŸ˜­
Anonieme chagerijn - Zondag 26 maart 2017 18:32
Grrrrrr ongesteld k voel mezelf heel dik en nu gaat het ook nog meer omhoog
Natasja - Dinsdag 16 mei 2017 04:21
Het is zuur om de hele dag aan eten te denken en calorielijsten. Er op uit gaan en naar de bioscoop en leuke dingen doen. het interesseert me geen fluit hoeveel calorieen er in zitten. Eet liever spontaan zonder er bij na te denken hoe veel calorieen er in zitten. Dit is zo vermoeiend en belastend. .
Natasja - Dinsdag 16 mei 2017 04:23
Het moet je geen bal kunnen schelen wat voor calorieen er in zitten. Spontaan iets eten.
Berna - Maandag 28 mei 2018 06:24
Is dit de enige manier. Op den duur word je er moe van. Afschermen van negatieve energieen uit de omgeving, en meer op gaan in de alledaagse dingen van het leven en socialiseren. Richten op positieve dingen in het leven maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. .
Johna619 - Zondag 2 juni 2019 10:55
Okay this YouTube video is much enhanced than last one, this one has pleasant picture feature as well as audio. bdefddbdkfde
Johnd70 - Zondag 2 juni 2019 10:55
I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I'll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend dcgeddfdddaa