Ervaring Accare Almere

 

Accare almereEén van onze leden is in behandeling bij Accare in Almere. Om je een beeld te geven van hoe het bij haar gaat, gaf ze antwoord op de volgende vragen:

1. Hoe en waarom heb je je aangemeld bij de instantie?
Omdat het lekker dicht bij is, en de moeder van een vriend werkt bij een GGz instelling en die gaf me een foldertje van Accare in Almere. Daarna is er contact geweest tussen mijn ouders en Accare, en werd ik uitgenodigd voor een gesprek.

2. Hoe zag de intake eruit?
Ik heb nooit echt een intake gehad, omdat ik daar ingeval van crisis kwam. Er is bij mij wel een intelligentie test afgenomen, en allerlei testjes.

3. Hoe lang moest je wachten voordat je hulp kreeg?
Ik heb niet hoeven wachten op de hulp van Accare. Wel moest ik wachten totdat een aantal therapieen begonnen, maar de individuele gesprekken konden gelijk van start gaan.

4. Wat voor hulp kreeg je?
Ik kreeg individuele gesprekken, en gesprekken met een systeemtherapeut met mijn ouders.

5. Hoe ziet een week in de kliniek/dagbehandeling/therapie eruit?
Ik heb 1 keer in de week een gesprek met een psycholoog, om de week ga ik naar een dietiste toe, om mijn eetlijst te bespreken. En ik sta nu aangemeld voor PMT, en voor groepstherapie. Ik heb ook PST gehad, en het ging elke keer wel wat anders.Daarom heb ik hieronder 1 PST-bijeenkomst genomen.

- 14:00 beginnen, nabespreken hoe de week ging.
- 14:15 Dietiste komt langs om het te hebben over vetten, vitamines en mineralen.
- 14:45 We maken een poster individueel met daarop uitgeknipte plaatjes van eten uit tijdschriften,en je maakt een onderscheid tussen wat jij eng vind en moeilijk vind om te eten, en wat jij nu wel durft te eten.
- 15:30 nabespreken en laten zien aan elkaar wat je moeilijk vind, en welke dingen jij wel durft te eten.
- 16:00 G'schema's bespreken en het huiswerk voor volgende keer bespreken.

6. Welke therapieën volg je? Wat vind je ervan?
Individuele gesprekken vind ik erg fijn. Het is prettig om met iemand te praten die je vertrouwt en die je niet raar vind. En die er ook verstand van heeft. PST heb ik ook als prettig ervaren, alle meiden zijn zo ontzettend lief en vertrouwd, en je voelt begrip. Ik heb ook gesprekken met mijn ouders en systeemtherapeut en mijn psycholoog. Die gesprekken vind ik moeilijk en komen erg dichtbij. Voor PST, PMT, groepstherapie is een bepaalde BMI nodig! Anders mag je hieraan niet deelnemen.

7. Met hoeveel mensen zit je in een groep? (als je dat zit) & hoe is dat?
Bij PST zat ik met 6 andere meiden in de groep. En ik vond het fijn dat die meiden mij allemaal begrijpen. Het moeilijke eraan is dat je je heel erg vergelijkt met anderen. Maar alle meiden zitten in een strijd, en willen hem overwinnen.

8. Hoe gaat het met eten. Wordt dat langzaam opgebouwd? Heeft iedereen dezelfde eetlijst of verschilt dat per persoon?
In het begin had ik alleen individuele gesprekken, omdat ik ook uit een crisissituatie kwam. Ik heb sinds kort afspraken bij de dietiste, en samen bekijken we wat ik eet en wat ik misschien meer zou kunnen eten. De dietiste bepaald niet wat jij meer moet eten, maar dat bepaal ik zelf. Ze kan je dingen aanraden, en advies geven, maar de keuze ligt bij jou zelf. Er is bij mij een bepaald gewicht afgesproken per 2 weken wat ik aan moet komen. En moet dus ook om de 2 weken naar een dietiste. Eigenlijk verschilt het heel erg per persoon. De meeste meiden moeten 5 ons per week aankomen. Maar dit verschilt, ik zelf heb een andere regel.

9. Hoe ervaar je de behandeling zelf?
Na al mijn verschillende opname's heb ik ambulante begeleiding, endat is heel wat anders. Nu heb je geen 24 uur controle van begeleiders. Voor de 1 is ambulante begeleiding niet genoeg, en voor de ander wel. Het ligt ook aan de aantal therapieen die je krijgt en wat voor soorten. Ik ga waarschijnlijk binnenkort beginnen met andere therapieen, en hoop dat ik hierdoor mijn eetstoornis beter kan overwinnen. Ik ben blij dat ik nu intensiever hulp krijg.

10. Zijn er bepaalde regels waar je je aan moet houden?
Ja, ik heb gewichtsafspraken en dat staat ook vast in een behandelplan. Ik moet elke week wegen met mijn moeder, en elke 2 weken moet ik * ons zijn aangekomen. Als dit niet het geval is krijg ik een time-out, en mag ik een week niet naar school+werk. Het is een harde afspraak , maar dit is ook de laatste kans die ik krijg van Accare. Omdat er al zoveel geprobeerd is bij mij. Maar ik weet dat het goed bedoeld is, en dit hopelijk nog een kans is om te genezen! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Suffer/Anne - Zaterdag 29 januari 2011 17:08
Hm, kom waarschijnlijk bij dit anonieme lid in de groepstherapie/PMT met ingang van volgende maand als ik het zo lees.. Nu wordt ik stiekem heel benieuwd, haha.

Nouja, tot over een maandje dan maar ;)
Sann - Zaterdag 29 januari 2011 17:34
Ik kom waarschijnlijk ook in de groepstherapie, best wel toevallig :P
ikk - Zaterdag 29 januari 2011 20:04
Ik wens je heel veel sterkte. Ik heb ook groepstherapie en al dat soort shit daar gehad, en ik vond het een RAMP.
Anne/Suffer - Zaterdag 29 januari 2011 20:40
Nouja ik heb er nu PST en ik moet eigenlijk zeggen dat ik dat wel prettig vindt.. omdat ik daar wel alles durf te vertellen en bij mijn therapeute/ouders niet.
anoniem - Zondag 30 januari 2011 14:15
Ik ben ook in behandeling bij Accare. Volg ook de PST. De PST vind ik net als Anne prettig omdat je daar meer durft te zeggen, omdat mijn ouders er niet bij zijn.. Ben nu ongeveer een half jaar in behandeling bij Almere, kan niet zeggen dat het echt heeft geholpen tot nu toe.
-- - Maandag 31 januari 2011 09:15
ik heb daar pst gehad, vond het opzich wel fijn, aardige meiden ook :D
alleen de systeemgesprekken vond ik gewoon bagger. niet meer niet minder. Ik vond de sfeer er ook niet zo heel erg fijn, en de groeps werd afgezegt omdat 'er mensen zouden zijn die negatief waren voor de andere meiden' of iets in die richting. bullshit. mening geven is vrij? Toen heb ik dus 2 maanden niks gehad, want ze gaan daar ook best vaak op vakantie.
maar pst heeft wel geholpen want dat vond ik ook wel fijn :D
De Anonieme schrijver - Dinsdag 1 februari 2011 19:55
Accare geeft mij wel de juiste hulp die ze mij kunnen bieden.

@Anne, haha, ik kom voglende maand nog niet in de groepstherapie!
ThattGirl - Zondag 1 juli 2012 20:14
ik moet ook naar accare,
ik vind het best wel eng omdat ik niet weet hoe het daar zit
dus deze informatie vind ik best handig
Sanne - Dinsdag 28 mei 2013 17:22
Ik zit nu bij accare, ik kan niet vergelijken maar het is zeker geen vervelende kliniek!

Ik heb anonieme therapie, gezinstherapie en ik ben daar bij de dieetist.
xxJustMexx - Maandag 13 juli 2015 15:09
Ik ben ook ingeschreven in Accare.. Maar dit bericht is al bijna 5 jaar geleden geplaatst.. vraag me af hoe het er nu is.