Ervaringsdeskundigen Proud2Bme

Op het forum en in de chat van Proud2Bme kun je vragen stellen aan een ervaringsdeskundige: iemand die ervaring heeft met een eetstoornis, deze heeft verwerkt en zijn/haar verworven deskundigheid kan inzetten voor anderen, jou dus! Proud2Bme heeft een aantal sterke vrouwen bereid gevonden zich hiermee bezig houden.

♥ Daphne
Ik ben Daphne, ik ben 24 jaar en ik werk nu een maandje als redactrice en ervaringsdeskundige bij Proud2Bme. Je zal veel blogs van mij voorbij zien komen. Daarnaast ben ik actief op het forum en kun je elke donderdagavond met mij chatten. 

Ik ben ontzettend blij en trots dat ik nu bij Proud2Bme mag werken. De website waar ik zelf ooit per ongeluk op klikte, toen ik nog volop in mijn eetstoornis zat. De positiviteit en eerlijkheid die ik hier vond, hebben voor mij mede bijgedragen aan mijn herstel en bij het creëren van een beter zelfbeeld. Het gaf mij een idee van hoe het anders kon, iets om naartoe te leven.

daphne

Het is bij mij begonnen in 5 havo. Ik weet nog heel goed dat er groots verkondigd werd dat de examenreis naar Spanje zou gaan. Er zat voor mijn gevoel niets anders op dan voor die tijd heel veel af te vallen. Na ongeveer een jaar anorexia te hebben gehad, sloeg mijn eetstoornis om in boulimia. Hier heb ik uiteindelijk het langste last van gehad. Ik kwam terecht bij PsyQ waar ik ongeveer een jaar lang intensieve groepstherapie en individuele therapie heb gehad. Tijdens deze sessies heb ik heel veel belangrijke dingen geleerd, maar ik merkte ook dat het na mijn behandeling pas echt begon. Toen ik de eetstoornis achter mij liet, heb ik mijzelf voor een groot deel opnieuw moeten leren kennen. Door middel van veel oefenen leerde ik dichter bij mijzelf te komen en wist ik steeds beter wat ik nodig had om mijn eigen geluk centraal te stellen.

Lees meer over Daphne in de blog waarin zij zich voorstelde. 

♥ Lotte
Mijn naam is Lotte en in november '17 ben ik begonnen als redactrice en ervaringsdeskundige bij Proud. Omdat ik nieuw ben wil ik me graag even aan jullie voorstellen. Ik ben 27 jaar oud en woon in een klein dorpje in Noord-Brabant. Ik schrijf blogs voor de website, ben te vinden op het forum en in de chat.

Volgens mij heb ik in 2010 de website voor het eerst bezocht. Ik had toen zelf de eetstoornis boulimia nervosa en vond veel herkenning in de ervaringsverhalen op Proud. Sindsdien kijk ik regelmatig op de website en op het forum. Ik heb altijd veel energie en steun kunnen halen uit de prettige sfeer hier op Proud, en ik vind het fantastisch om hier nu zelf te werken als ervaringsdeskundige.

Het is moeilijk om te zeggen wanneer mijn eetstoornis precies begonnen is. Ik begon rond mijn 15e te rommelen met eten en het heeft een hele tijd geduurd voordat ik mezelf serieus durfde te nemen. Pas toen het echt heel slecht met me ging ben hulp gaan zoeken. Toen ben ik ongeveer een jaar in behandeling geweest bij een psycholoog. Hier kreeg ik alle handvatten aangereikt die ik nodig had om mijn eetstoornis te overwinnen, maar ik vond het nog lang lastig om wat ik geleerd had in praktijk te brengen. Daardoor heeft het even geduurd, maar is het me uiteindelijk toch gelukt om te herstellen. Inmiddels ben ik alweer enkele jaren genezen van mijn eetstoornis.

Lees meer over Lotte in de blog waarin zij zich voorstelde. 

♥ Irene
Ik ben Irene en ik ben 25 jaar. Ik heb beeldende kunst gestudeerd in Den Haag en een basisopleiding tot ervaringsdeskundige gedaan aan de Parnassia Academie. Naast mijn werk als ervaringsdeskundige en redactiemedewerker bij Proud2bme ben ik ook beeldend kunstenaar. In mijn vrije tijd houd ik van rolschaatsen, in de zee zwemmen, lekker buiten zijn en door de kamer of op een festival dansen. 

Mijn eetstoornis is begonnen rond mijn 14e en duurde tot ongeveer mijn 20e. Het is lastig te zeggen wanneer het precies begon en eindigde, omdat het allemaal zo geleidelijk is gegaan. Mijn eetstoornis is begonnen met anorexia. Tijdens mijn herstel kreeg ik last van eetbuien en heb ik uiteindelijk boulimia gekregen. Eigenlijk is mijn eetstoornis al eerder begonnen, maar dat kon ik pas achteraf zien. Voordat ik begon met lijnen wat uiteindelijk tot anorexia leidde had ik al eetbuien. Hier heb ik alleen niet meer zo veel zicht op wat betreft mijn herinneringen daar aan. Gelukkig gaat het nu al een hele tijd goed met mij en heb ik mijn eetstoornis om weten te zetten tot mijn kracht.

irene

Herstellen van een eetstoornis... Het kan echt. Ik ben er uiteindelijk sterker uit gekomen en wil nu heel graag andere mensen helpen met de ervaring die ik heb opgedaan. Niemand verdient een eetstoornis. Ik ben heel dankbaar dat ik bij Proud2bme de kans heb gekregen om dit te doen.

Lees meer over Irene in de blog waarin zij zich voorstelde. 


Stel je vragen HIER of kom eens chatten!