Stijl-iconen

De schoonheids- en stijliconen van nu zien er weer heel anders uit als die van vroeger. Bekende stijliconen van nu zijn bijvoorbeeld Paris Hilton, Nicole Richie, Jessica Simpson en Victoria Beckham. Kenmerkend aan al deze vrouwen is echter dat ze superslank tot graatmager zijn.

Waar zijn de ronde vormen van de stijliconen van vroeger gebleven? En wanneer onze stijliconen steeds slanker worden, wat betekent dit dan voor de toekomst? Hoor je er dan alleen nog bij als je anorexia hebt? En wie waren die goed gevormde stijliconen van vroeger eigenlijk? Hieronder twee van deze echte vrouwen.

Marilyn Monroe
Eigenlijk heet ze Norma Jean. Ze was een bekende Amerikaanse actrice en zangeres. Marilyn heeft een moeilijke jeugd gehad. Haar moeder was verslaagf aan drugs. Op een gegeven moment is marilyn zelfs uit huis geplaatst. Over haar moeder zei ze ooit in een interview: "To me, she was just that red-haired woman."

Ook in het nieuwe gezin werd ze op een gegeven moment door geldnood de deur gewezen. het was toen of trouwen of terug naar het weeshuis. Op 16-jarige leeftijd trouwde marilyn. Ze ging op zoek naar werk door naakt te poseren. Ze is niet lang getrouwd gebleven. Na de scheiding vertrok ze naar Hollywood.

Eind jaren 50 richtte ze haar eigen productiebedrijf op en verhuisde ze naar New-York. Marilyn speelde vervolgens in diverse films en werkte extreem hard. Ze was echter ook verslaafd aan drank en medicijnen. Op 5 augustus 1962 is Marilyn op 36-jarige leeftijd overleden aan een overdosis slaapmedicatie.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot werd vaak BB genoemd. Ze was een bekende Franse actrice, fotomodel en zangeres. Van origine is ze een klassiek balletdanseres. Op haar 15de begon ze echter al met modellenwerk. Op haar 18de was ze voor het eerst te zien in een film. In totaal heeft Brigitte in 48 films gespeeld. Haar foto's werden beter verkocht, dan foto's van de eiffeltoren!

Twiggy
Twiggy was een engels supermodel, actrice en zangeres. Eigenlijk heet ze Leslie Hornby. Ze was het gezicht van de jaren zestig. Door haar jongensachtige lichaamsvormen, zorgde zij ervoor dat de dunne modellen een hype werden en helaas nog steeds zijn. Twiggy betekent trouwens letterlijk Twijgje: een dun takje dus.