Vrijwilligers gezocht voor Proud2Bme

 

Wij zijn per direct op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk en waardevol vinden om één avond per week Proud2Bme leden te steunen in onze groepschats en op het forum. Je werkt vanuit huis. 

Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online community voor iedereen die problemen heeft met eten, zelfbeeld en aangrenzende problematiek. Dagelijks worden er op de site nieuwe blogs en interviews geplaatst. Daarnaast biedt Proud2Bme via het forum en de chat anonieme steun van lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals. 

Als vrijwilliger bij Proud2Bme houd je je voornamelijk bezig met het begeleiden en modereren van online (groeps)chats en het reageren op berichten op het forum. 

Hier kun je meer lezen over onze chats.


Bron: Pexels

Lijkt jou dit leuk om te doen? Lees dan even onze voorwaarden.

 • Je bent wekelijks op dezelfde avond beschikbaar tussen 19:00 en 21:00 uur (natuurlijk is er de mogelijkheid af en toe vrij te nemen of te ruilen met een andere dag);
 • Je bent ouder dan 21 jaar (we hanteren geen maximum leeftijd, meer levenservaring is zeer welkom);
 • Je staat stevig in je schoenen en durft mensen op hun gedrag aan te spreken als dat nodig is;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met eetstoornissen omdat je zelf een eetstoornis hebt gehad of omdat je een studie volgt in de richting van psychologie of iets vergelijkbaars; 
 • Als je een eetstoornis hebt gehad, ben je daar al geruime tijd van hersteld;
 • Je bent in staat privé en (vrijwilligers)werk gescheiden te houden;
 • Je bent verantwoordelijk, flexibel en betrokken;
 • Je bent in de gelegenheid om eens per 6 weken 's avonds een online intervisie bij te wonen;
 • Als vrijwilliger van Proud2Bme werk je anoniem en vanuit huis;
 • Je bent voor langere tijd beschikbaar - minimaal een jaar;
 • Opzegtermijn: 1 maand.

Aan het vrijwilligerswerk gaat normaal gesproken een gesprek in Leiden vooraf. Momenteel doen we dit online. Ook krijg je een vrijwilligerstraining, deze is voorlopig ook nog online.

Voldoe jij aan bovenstaande voorwaarden en ben je enthousiast? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar info@proud2Bme.nl met daarin:

 • Je motivatie
 • Je CV
 • Op welke avond(en) je beschikbaar bent

Ook voor vragen hierover kan je terecht op dit e-mailadres. Vragen stellen onder deze blog heeft geen zin.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eric (eetstoornisvrij.nl) - Zondag 8 augustus 2021 18:31
Wordt gedeeld via de website en de social van #eetstoornisvrij
Redactie Proud2Bme - Maandag 9 augustus 2021 09:20
Bedankt, Eric!
Jelle - Maandag 9 augustus 2021 18:13
Ik vind het een rare eis dat je geruime tijd hersteld moet zijn. Een eetstoornis kan een grillig beloop hebben. Kijk naar Scarlett, die is toch ook teruggevallen?
Lisa - Dinsdag 10 augustus 2021 12:48
Ben het daar voor een deel wel mee eens. Ik denk niet dat het slim is als je er zelf nog midden in zit, maar zeker wanneer je prima functioneert in je werk, en je leven nauwelijks meer door de eetstoornis wordt beperkt, en met name ook niet meer getriggerd wordt, dan denk ik dat je zeker al een prima waardevolle aanvulling zou kunnen zijn. Vooral voor de grote groep mensen die al jarenlang/langdurig tegen een eetstoornis strijd en die de hoop op volledige genezing niet hebben, of waarvan de hulpverlening dit niet heeft, en alles is ingesteld op "zo goed mogelijk omgaan met".
Myrthe - Woensdag 18 augustus 2021 21:32
Ik kan me hier wel in vinden. Volgens mij wordt op het forum vaker gezegd dat er (bijna) geen vrijwilligers lijken te zijn die met een chronische eetstoornis rondlopen; voor wie volledig herstel niet meer haalbaar is. En tuurlijk, als je er nog middenin zit, is het niet handig. Maar als je leert leven met, dan vind ik eigenlijk dat dat geen reden is om te zeggen ‘je bent niet volledig hersteld en dus niet welkom’. Daarmee houd je het eenzijdige en soms kortzichtige beeld in stand dat ik bij sommige vrijwilligers lees in hun reacties op het forum…
Anoniem - Maandag 9 augustus 2021 22:37

Als je wat verder bent in herstel heb je beter zicht op wat jou geholpen hebt. En ben je beter bestand tegen "eetstoornis praat". Dus ik begrijp de eis wel. Ik ben wel heel benieuwd hoe proud de vrijwilligers begeleid en ondersteund zo op een online community.
Behalve de 'online intervisie'
S* - Donderdag 19 augustus 2021 21:07
Voor herstel bestaat nog geen afgebakende definitie, juist omdat het begrip gekoppeld is aan een subjectieve ervaring. Een veel gehanteerde definitie is die van Anthony (1993), waarbij herstel wordt gezien als ‘een individueel proces gericht op het hervinden van de persoonlijke identiteit en het hernemen van de regie op het leven’.De mogelijkheden en krachten van de mens staan centraal. Herstel impliceert een actieve acceptatie van kwetsbaarheden en beperkingen en ontwikkeling van de eigen identiteit naar burgerschap. Deze omschrijving sluit goed aan bij een nieuwe definitie van gezondheid: gezondheid wordt niet langer gezien als een toestand van compleet welbevinden (zoals in de definitie die de WHO nog hanteert), maar als ‘het vermogen zich aan te passen en zelf regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven’. Gezondheid en herstel is imo is niet de afwezigheid van ziekte. Maar het is adaptie met een eventuele (psychische) ziekte. Ik ben benieuwd op welke manier Proud “herstel” definieert.
lonneke - Maandag 23 augustus 2021 17:38
Ik ben nu basispsycholoog, afgestudeerd. Ik zou dit wel willen doen, maar eerlijk gezegd sta ik nog niet stevig in mijn schoenen. Ik werk nu aan onderliggende onzekerheid en laag zelfbeeld.
F - Vrijdag 3 september 2021 12:31
Ik denk dat herstelde leden meestal van het forum verdwijnen. Kan moe voorstellen dat zij hun gewone leven weer willen oppakken en juist niet meer in het 'circuit' willen rondhangen.
Lianne - Vrijdag 3 september 2021 20:50
Merk wel dat het forum echt dood is op een paar dagboekjes en de redactieleden na. Wel jammer, want op andere sociale media zijn enorm veel mensen met een ES te vinden. Die bereiken het huidige forum dus niet echt. Te outdated?
Patroklos10 - Zondag 5 september 2021 14:30
ik post regelmatig mijn poezie en ook andere schrijfsels. Maar idd krijg ik er ook niet altijd reacties op. Waar zou jij wat meer over willen lezen op het Forum?
Maan - Zondag 5 september 2021 18:33
Gelukkig kun je ook als 'niet vrijwilliger' maar als gewoon lid anderen (blijven) helpen ;)! Alleen kun je het dan misschien niet op je 'cv' zetten. Of lopen jullie tegen iets anders aan :) ? (Ik denk iig niet dat mijn reacties vanuit lid op anderen in hun dagboekjes e.d. wezenlijk zouden verschillen van mijn reacties als vrijwilliger. Ja, een chat modereren is natuurlijk wel iets wat alleen kan als vrijwilliger ;), maar je kan misschien nog steeds wel iets nuttigs/waardevols bijdragen aan de chat als helpend lid?)
Patroklos10 - Maandag 6 september 2021 14:33
mooi dat je dat doet! Hoop dat je steun gewaardeerd wordt!
L. - Dinsdag 30 november 2021 19:39
Wat lief dat je andere leden helpt, Maan! : )
Sanno - Maandag 18 oktober 2021 17:40
Ik ben al een hele tijd hersteld van mijn eetstoornis, maar gebruik dit forum nog steeds regelmatig om mijn heftige emoties te uiten. Zou ik dit dan kunnen doen?