Een narcist is geen slecht mens

 

Hoewel een persoonlijkheidsstoornis het soms onmogelijk en pijnlijk maakt om lief te hebben, maakt het je geen slecht mens. Dat doet niets af aan de pijn en ellende die het kan veroorzaken. Een partner of ouder met een persoonlijkheidsstoornis, in welke vorm dan ook, kan veel psychische schade veroorzaken. Dat is niet iets om licht over te denken. Wel denk ik dat er twee slachtoffers zijn. Twee slachtoffers van een stoornis die zich afsluit voor emotie en liefde. Een stoornis waarin de behoefte naar status en erkenning de behoeftes van anderen overschaduwt. Twee partijen die ongelofelijk kwetsbaar zijn en beide de juiste hulp verdienen. 

"De narcistische persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis die wordt gekenmerkt door een overdreven gevoel van eigenwaarde, een sterke behoefte aan bewondering en een laag inlevingsvermogen. De stoornis kan worden gezien als de pathologische vorm van narcisme"

Net zoals met een antisociale -of borderline persoonlijkheidsstoornis, is het iets dat je hebt. Je krijgt het erbij, bovenop je eigen karakter. Dat is iets waar je niet om hebt gevraagd en toch zo verweven is met alles wat jij bent en doet. Iemand met narcisme kan eigenlijk niet goed met zichzelf omgaan en kan dit tegelijkertijd niet onderkennen. Hierdoor loopt iemand nog verder vast in de omgang met anderen. De pijn, het verdriet, het onbegrip. Zelf ondervindt die persoon hier ook hinder van. 

It’s lonely at the top. Dit spreekwoord vind ik goed passen bij een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Het is alleen en eenzaam als je er echt van overtuigd bent dat anderen minderwaardig zijn aan jou. De strijd die gevoerd moet worden om altijd de beste te blijven, ten koste van alles. Niet de rust of het vertrouwen kunnen vinden dat anderen misschien ergens beter in zouden kunnen zijn en dat dit niets af doet aan je eigen kwaliteiten. Niet de rust of het vertrouwen kunnen vinden dat het oké is. Niet voordat de strijd gestreden is. Wat moet het eenzaam voelen als iedere persoon een bedreiging vormt die jou van de troon kan stoten

De leegte die je voelt wanneer je binding en intimiteit afhoudt, maar aan alles voelt dat anderen dit wel van jou verlangen. Ik stel mijzelf wel eens de vraag; wat is er gebeurd, dat aanzien zo belangrijk is geworden? Waarom is het niet belangrijk dat het samen leuk zou kunnen worden? Het uitvergroten van het zelfbeeld diende als copingstrategie en kan de reden zijn dat iemand hier zijn leven lang last van blijft houden. Ooit heeft er een ongelofelijke onzekerheid gezeten die verhuld moest worden en nu is dat narcistische masker bijna niet meer te onderscheiden van de persoon zelf. Een masker dat meestal het gevolg is van een traumatische gebeurtenis, misbruik of verwaarlozing. 

Mensen die lijden aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis zijn in meer of mindere mate ongevoelig voor oxytocine, ook wel het ‘knuffel-hormoon’ genoemd. Een hormoon dat een belangrijke rol speelt bij het vermogen om ons te binden en plezier kunnen beleven bij het hebben van sociale contacten. Voor mij zijn connectie, verbondenheid en kwetsbaarheid bijna een eerste levensbehoefte geworden. Het geeft mij voldoening en speelt een hoofdrol in het ontvangen van liefde. Als ik dit weg zou nemen? Als ik niet in staat zou zijn om deze behoeftes op deze manier te voelen en te vervullen? Wat zou ik aangrijpen om dezelfde mate van voldoening en bestaansrecht te bereiken? 

Je kan het iemand niet kwalijk namen, ook al is die persoon wel de directe oorzaak van de ellende waar jij doorheen moet. Je bent boos, verdrietig en misschien compleet gebroken. Pijn die er mag zijn. Tegelijkertijd is de onmacht er aan beide kanten. Emoties kennen geen veilige weg en jezelf hiervoor volkomen afsluiten, en daarmee jezelf dus afsluiten van een persoon, lijkt de enige oplossing. Het is de enige weg die je kent. 

Wanneer de narcistische persoonlijkheidsstoornis extreme en onberekenbare vormen aanneemt is hulp vaak de enige manier om de relatie te kunnen herstellen of überhaupt mogelijk te maken. Wanneer je leeft met een partner of familielid die deze stoornis heeft, is het erg moeilijk om hier verandering in te krijgen. Herstellen van narcisme is erg lastig, maar niet onmogelijk. De grote, allesomvattende onzekerheid die hierachter zit is moeilijk te vangen en voor die persoon vrijwel onmogelijk om te erkennen. Als alles in het teken staat van de waardering die van anderen moet komen, zelfs als je dat eigenhandig die kant op moet sturen, is er bijna geen kans op een fijn leven. Met de juiste, intensieve therapie kan iemand zich bewust worden van het gebrek om zich in de ander in te kunnen leven. Het besef kan groeien dat iemand hier altijd extra moeite voor zal moeten doen. Het zal alleen nooit aangeleerd kunnen worden zoals bij anderen. Niet uit onwil, maar uit onvermogen. 

Veel narcisten zullen echter niet snel naar hulp zoeken. Behandeling is zwak. Het is toegeven aan een zwakte die misschien al jaren uit het leven verbannen is. Zwakte waar niet aan toegegeven mag worden. Zwakte die wij misschien allemaal wel herkennen. Misschien is het verlangen om te veranderen er wel, maar is het zo verweven met de angst om verlaten te worden, dat het altijd makkelijker is om die stap voor een ander te maken. Het leven is niet zinloos zolang er mensen zijn om jouw bestaan te erkennen. Om jouw persoonlijkheid te erkennen, die door de grootsheid lelijk is geworden. Zonder mensen is het leven zinloos. Eenzaam in het middelpunt.

Net zoals ieder ander mens heeft iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis ook goede en mooie kanten. Met een scherp gevoel voor humor kan diegene ineens verrassend uit de hoek komen. Ook kan iemand grenzeloos ambitieus zijn. Hierbij weet die persoon vaak meteen hoe het beste te werk te gaan en hoe anderen hierbij betrokken kunnen worden. Wanneer er iemand nodig is om een praktisch probleem op te lossen past deze rol vaak als een jas en zal die persoon zichtbaar stralen. Hij of zij is van belang geweest en deed ertoe. Dat is het ultieme geluk. 

Nogmaals, een narcistische persoonlijkheid ben je niet, dat heb je. Je bent ook nog steeds je eigen persoonlijkheid, je eigen karakter. Al het moois en goeds wat daarbij hoort, dat blijft van jou. Het zal soms overschaduwd worden, door alles waar je tegen vecht en alles wat je in stand probeert te houden, maar je bent geen slecht mens. 

Ik denk dat niemand begrip hoeft op te brengen voor het slechte gedrag dat mensen kunnen vertonen, of dat nu het gevolg is van een persoonlijkheidsstoornis of niet. Waar ik op uit ben, is begrip voor de pijn die erachter zit. Die pijn, die voor iedereen anders is en op een andere manier naar de oppervlakte komt. Die pijn, die tegelijkertijd zo pijnlijk herkenbaar is. Die pijn verdient ook een stem.

 

Bron: pixabayfreestocks

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

F - Dinsdag 20 maart 2018 10:09
Heel herkenbaar stuk.
Een narcist erkent niet dat hij een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Het ligt namelijk nooit aan hem of haar.
Het stukje "wanneer iemand nodig is om een praktisch probleem op te lossen, past deze rol vaak als een jas" klopt heel erg, maar ik mis de toevoeging dat hij / zij dat altijd doet om het eigen ego op te krikken. Want hij / zij haalt je weer keihard neer zodra je niet meer kwetsbaar bent. Dat is één van mijn ervaringen.

"Arguing with a Narcissist is like getting arrested. Everything you say can and will be used against you"
Sandra - Vrijdag 21 december 2018 14:43
Als een narcist iets doet is t niet uit liefde of goedbedoeld ......het is puur 1 van de vele tactieken om het slachtoffer onder controle te houden.en idd als je daarna geen hulp meer nodig hebt hebben we t nooit gewaardeerd....en worden we vernederd.ik zou nooit iemand aanraden om je te verplaatsen in hun wereld.dat is gevaarlijk en maakt juist dat je een lekker hapje bent.zelf wat egoïstischer worden en liefde aan jezelf geven.dat werkt! Dan laten de narcisten je ook met rust.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:55
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en ik ga niet vrolijk door het leven zoals u beweert . ik ben elke dag depressief en heb vaak aan zelfmoord gedacht om deze ziekte narcisme niet wil hebben. heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet. Ik denk elke dag; als ik ooit liefde vind hoe ga ik tegen mijn vrouw zeggen; Ik heb narcisme zonder dat ze wegloopt. Het zijn de ONGENUANCEERDE verhalen op internet over narcisten die zorgen dat niemand mij ooit een kans gaat geven op liefde en intimiteit. dIk voel me daar suïcidal door. mijn therapeut zegt dat internet volle domme praat staat over narcisme en dat ze daar enkel praten over narcisme in de hoogste gradatie. Maar toch maakt internet me bang dat ik nooit liefde ga hebben want als ik iemand leer kennen en ik zeg;ik heb narcisme is die persoon bevooroordeeld door internet. Begrip moet van 2 kanten komen. Wat raadt de narcist dan aan? ONder een trein springen.Ik doe therapie maar zelfs dat wordt niet gesteund want iedereen roeptop internet dat therapie niets helopt.Wat is dan uw advies voor iemand nmet deze ziekte? Wat zou u doen als u zelf de ziekte had? Daar ben ik heel benieuwd naar??
Odette - Dinsdag 20 maart 2018 10:24
Mooie blog!
Anoniem - Dinsdag 20 maart 2018 11:14
Pijnlijk herkenbaar.
Ik heb zelf een vader met een (niet vastgestelde) narcistische persoonlijkheidsstoornis.
Op dit moment heb ik ook geen contact met hem.
Zo lastig om met deze mensen om te gaan.
R - Dinsdag 20 maart 2018 11:21
Mja, nope.

Linksom of rechtsom heb je áltijd de keuze om hulp te zoeken. Dat is een bewuste keuze die je wel of niet maakt. Op het moment dat je het leven van de mensen om je heen (lees je kinderen) dusdanig naar de tyfus helpt (laat ik het beestje even benomen zoals het is), blijft helpen, altijd anderen overal de schuld van geeft en hulp weigert, dan ben je mijn inziens wel degelijk een slecht mens.

En ja, ik ben extreem bevooroordeelt. Waarom? Omdat ik van dichtbij weet hoe het is als men je leven compleet door de wc spoelt.

Lieke - Dinsdag 20 maart 2018 12:32
Zo herkenbaar...
Wim - Zaterdag 27 juli 2019 04:47
Inderdaad...wat een bezopen blog. Vast geschreven door een narcist. Ik heb aan den lijven mogen ondervinden hoe destructief verborgen narcisme is. Het heeft me zelfs bijna het leven gekost. Er is geen enkel begrip op te brengen voor doelbewuste vernietiging door narcisten. Ze zij slachtoffer van hun verleden, okay... dat is waar. Wij zijn slachtoffer van de narcist en gaan daarom ook maar niet even andere het leven zuur maken en uit alle macht proberen hen te vernietigen.
M. - Zaterdag 24 augustus 2019 07:31
100% mee eens. Ik ergerde me ook al aan de tekst. Narcisten kunnen er dan wel niks aan doen dat ze de stoornis hebben, ze zijn zich er helemaal van bewust dat ze je pijn doen. Sterker nog, het is juist hun bedoeling dat je pijn hebt. Hoe meer jij lijdt, hoe beter voor de narcist. Hij of zij doet alles willen en wetens, berekenend en sluw. Dan kan de narcist zichzelf op de borst kloppen, want hij voelt de macht en controle en zijn ego is geboost.
Voor degene die begrip en zelfs medelijden hebben met een narcist: laat jezelf eens een week opsluiten in een kleine ruimte met een narcist. Eens zien hoe groot het begrip dan nog is.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:58
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en ik lijd continu van zogenaamd normale mensen. Ik ben door mijn ouders mishandeld en door vele mensen zonder reden in elkaar geslagen en vernederd keer op keer; at noemt men dan de normale mensen. Raar dat je narcisme ontwikkelt;Moest u mijn leven hebben had u zeker ook narcisme en nog erger. Dus in een betere wieg zijn geboren maakt u geen beter mens. . heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet. Ik denk elke dag; als ik ooit liefde vind hoe ga ik tegen mijn vrouw zeggen; Ik heb narcisme zonder dat ze wegloopt. Het zijn de ONGENUANCEERDE verhalen op internet over narcisten die zorgen dat niemand mij ooit een kans gaat geven op liefde en intimiteit. dIk voel me daar suïcidal door. mijn therapeut zegt dat internet volle domme praat staat over narcisme en dat ze daar enkel praten over narcisme in de hoogste gradatie. Maar toch maakt internet me bang dat ik nooit liefde ga hebben want als ik iemand leer kennen en ik zeg;ik heb narcisme is die persoon bevooroordeeld door internet. Begrip moet van 2 kanten komen. Wat raadt de narcist dan aan? ONder een trein springen.Ik doe therapie maar zelfs dat wordt niet gesteund want iedereen roeptop internet dat therapie niets helopt.Wat is dan uw advies voor iemand nmet deze ziekte? Wat zou u doen als u zelf de ziekte had? Daar ben ik heel benieuwd naar??
Mona - Donderdag 18 maart 2021 17:27
Waarom doelbewust een ander willen beschadigen met je gedrag ! terwijl je weet dat het je zoveel pijn heb gedaan wat je zelf hebt mee gemaakt.kan geen begrip op brengen .voor een narcist die dit doet. Een ander hoeft niet de dupe te worden dat de narcist niet sterk genoeg is voor zijn eigen verwerking. Doelbewust mensen kwetsen en kapot maken zal een gevangenisstraf voor moeten komen .slachtoffers van narcisten hebben jarenlang therapie nodig om te herstellen en maar te zwijgen over de mensen die een eind aan hun leven maken omdat ze gek zijn gemaakt door iemand die zijn eigen stoornis niet onder ogen durft te komen en dan maar andere kapot gaat maken .nee kan geen begrip meer op brengen die dit soort duivels gedrag vertonen.het is vals en gemeen en ze weten verdomd goed wat ze een ander aan doen. Ook kinderen zijn slachtoffer die dan op hun beurt weer problemen krijgen als ze volwassen zijn en zo gaat t cirkeltje rond en wordt er een maatschappij gecreëerd met mensen die moeten leven met de gevolgen van t gedrag van 1 persoon DE NARCIST. Zo even mijn hart gelucht.hoop dat er een wet komt die narcisme strafbaar stelt een wet met verplicht dwangverpleging. Het zal fijn zijn dat er geen slachtoffers meer vallen door dit soort lui. Dus nee kan er geen begrip voor hebben of medelijden heeft hij ook niet met mij als hij zijn vieze spelletjes speelt en gebruikt.doelbewust iemand schaden kan ik geen begrip voor op brengen
Bart - Dinsdag 6 april 2021 07:02
Waar haalt u het stereotype vooroordeel vandaan dat ik anderen bewust pijn doe? U kent me niet en zegt dit zomaar. Warop is dezel leugen van gebasseerd. Omdat u een bepaald stereotyp eenzijdig beeld hebt van zo zijn alle narcisten. Zou u akkoord zijn als ik zeg alle vrouwen zijn vals en u bent een vrouw dus u bent vals? Of alle zwarten zijn dieven? Of alle homo's zijn vrouwelijk; MIJn therapeut zegt dat ik me niet te veel moet aantrekken van deze domme vooroordelen en toch doe ik het. Het zijn anderen die mij continu misbruiken omdat ik te veel aan mezelf twijlfel het is juist het omgekeerde van u zegt. Ik heb ook lichte vorm autisme en wordt vanaf kinds tot vandaag misbruikt door veel mensen omwille van miljn anders zijn. U draait de rollen om. U moet beseffen dat er heel verschillende vormen en gradaties zijn in narcisme en dat men op internet altijd maar spreekt over 1 stereotype soort narcist. Mijn therapeut zei dat uw reactie dom en fout is, maar dat heel veel mensen het zeer eenzijdig en stereotype. Ik weet niet waar u zonder milj te kennen het vooroordeel vandaan haalt dat ik doelbewust mensen pijn doe. Ik cijfer me juist altijd weg voor anderen en wordt dan misbruikt; Nogmaals; ER zijn verschillende vormen; Er is ook narc isme dat meer gerealteerd is aan autisme. en dit is heel anders dan de vooroordelen die in uw hoofd hebt; U hebt het over 1 bepaald extreem type van narcist; Het is als zeggen; Alle vrouwen zijn zo en alle mannen zijn zo en alle zwarten zijn morodenaars en dieven . MIjn therapeut raadde me nog af om op internet op een forum te gaan over narcisme omdat hij zei dat daar mensen ziten met een heel eenzijdig beeld over 1 bepaald type narcist. Het is niet juist dat u zonder mij te kennen oordeelt dat i mensen doelbewust pijn doe. Ik hoop dat u in de toekomste leert van geen vooroordelen te hebben over iemand die u niet eens kent en niet alle mensen over dezelfde kam te scheren; want dit soort domme vooroordelen is zeer erg. MIjn therapeut zegt dat het domme praat is en ik er niet naar moet luist en maar helaas trek ik het me wel aan.
Bart - Dinsdag 6 april 2021 07:26
U bent zeer dom en draait de rollen serieus om zonder mj te kennen. Ik ben al jaren therapie aan het volgen om van de mishadelingen van mijn narcistsiche vader te herstellen en ik heb licht narcisme zonder dat ik een vlieg kwaad doe. Waar haalt u het lef vandaan om zonder mlij persoonlijk te kennen te oordeelen dat ik anderen doelbewust pijn doe. Ik heb ook autisme. U kent niks van psychologie en zit in uw domme hoofd met 1 soort narcist; MIJn therapeut zegt dat ik me niet laten kapot maken in mlijn twijlfels over mezelf door deze domme praat op internet en toch doe ik het. "HOe minder een mens weet, hoe meer hij DENKT dat hij alles weet"; U kent me niet en oordeelt dat ik bewust mensen pijn doe. Wat een domme praat om te zeggen dat narcisme verplicht moet opgesloten. Iemand opsluiten voor een stoornis die hij zelf niet gekozen heefte als hij andere geen kwaad doet. GAat u ook iemand opsluiten die kanker heeft; En gelieve nie thet om te draaien. ik ben slachtoffer van mijn narcisttische vader en heb jaren nodig om te herstellen van hem e n ik hetb zelf narcisme zonder da tik in de praktijk iets verkeerd doe. Ik ben atlijd ovedreven eerlijk en overdeeel moralistich en cijfer mezelf weg voor anderen wat dfan misbruikt wordt. U draait hier wel de rollen serieus om. U hebt duidelijk nog nooit gehoord van mijln vorm van licht narcisme die gerelateerd is aan autisme. Dit is een vorm van fragiel narcisme waarbij ik zo onzeker en autistich ben dat ik vaak niet durf buiten komen uit angsten om opnieuw gekwetste te worden door mensen zoals mijn vader bij mij deed wat ook gebeurt door zogezegd "normale" mensen als omdat u graagt onzeker mensen als mij misbruikt wta u dan 'nomale mensen noemt; U zou therapie moeten krijgen voor uw domme vooroordelen. MIJn therapeut zegt dat de mensen heel dom zijn en vol vooroordelen zitten en deat de meesten mense in hun hoofd zitten met slechts 1 vorm van narcisme zonder de ander vormen te kennen. MIJn narcisme is geralteerd aan autisme en houdt in dat ik dagen niet durf buiten komen en geen mensen durf aan te spreken uit faalangst dat ze me kwetsen. Ik weet niet waar u deze leugens vandaan haalt da tik doelbewust mensen pijn doe. "hoe minder een mens weet, hoe meer een mens denkt dat hij alles weet"; ik doe juist een ander geen kwaad omdat ik wEET hoe erg het is. Dus ik zou willen dat u stopt met alle narcisten over dezelfde kam te scheren en niet te oordelen (lees vooroordelen) over iemand die niet eens kent. Uw domme bevooroordeelde praat is exact wat er mis is met de wereld. Mijn therapeut zegt dat ik me niet van de wijs moet laten brengen door dommen mensen als o internet maar toch laat ik me door mensen als u beetnemen.
Bart - Dinsdag 6 april 2021 08:11
Waar haalt u dat vooroordeel vandaan dat ik bewust mensen pijn doe? Ik loop weg van mensen en ben mensenschuw ik heb ook autisme en word door zogezegd "normale" mensen als u misbruikt en vernederd en pijn gedaan om mijn anders zijn. Ik doe al jaren therapie om te herstellen van het misbruik van 'normale" mensen als uw soort die ons autistten kleinernen voor ons anders zijn. Ik ben jaren misbruikt door mijn narcisttische vader maar heb zelf nooit een vlieg kwaad gedaan en loop weg van mensen uit angst om gekwetst te worden door 'normale" mensen als u die mij uitlachen omdat ik anders ben opmdat ik autisme heb; Ik heb jaren therapie nodig om te herstellen van 'normale" mensen als die autisten helemaal kapot maken. Ik vind dat 'nomale" mensen als u verplicht therapie moeten krijgen voor het lijd dat ze ons autisten aandoen. door mensen als en door mjin narcistsiche vader heb ik tegen miln wil een milde vorm van narcisme zonder dat ik ooit een vlieg kwaad doe. Ik kom dagen en weken niet buiten uit angst om gekwetst te worden vor mljin anders zijn door mensen als u; Dus gelieve niet de rollen om te draaien. ik zit in therapie door 'nomale" mensen als u die van zichzelf denken dat ze beter zijn dan ene autist. U zit vol domme vooroordelen over narcisme en zit slechts met 1 type narcist in uw hoofd. ER is ook een soort narcisme waar men o op internet nooit over spreekt en dat is een narcisme dat samehhangt met autisme dit narcisme is heel anders dan de monster waar u aandenkt waar u aan denkt dat zijn de narcistische monsters als mijn va der. daar heb ik niks mee te maken. I heb een hele ander soort narcisme dat samenhangt met autisme en bij milj komt er opnee da tik zeker geen mensen kwetst maar juist mensenschuw ben en wegloop van iedereen niet buiten durf te komen uit faalangst en angst om gekwetst te worden op miljn autisme en anders zijn. door zogezegd 'nor male" "goede" mensen al uw soort. Gelieve dus de rollen niet om te draaien en uw vooroordelen over ieman die u niet kent achterwege te laten. MIJn therapeut zegt dta int ernet vol domme mendsen zit en ik me niet mag laten van de wijs brengen dor zo'n domme mensen op internet. Helaas laat ik me wel onzker maken. Ik vind da tmensen die autisten kleineren en verstoten en psychisch kapot maken 'nomale mensen als u" zouden verplicht moeten opgesloten worden voor wat ze ons autisten aandoen gewoon omdat we anders zijn. WALGELJK WAT UW SOORT AUTISTEN AANdOET.
Bart - Dinsdag 6 april 2021 08:24
Waarop basseert u zich dat ik mensen doelbewust pijn doe als ik nooit durf buitenkomen en menschuw ben omda tik als autist continu vernederd en kapot gemaakt wordt door zogenaamd "normale" mensen van uw soort. ik vind dat uw soort verplicht behandelingen moet krijgen voor wat ze ons autisten aandoen. Lees dit eens geschreven door een therapeut die een pak slimmer is dan uw domme vooroordelen;
Er zijn veel mensen met antisociale persoonlijkheidsstoornissen die verschrikkelijke levenspartners zouden zijn. Er zijn ook veel mensen met deze persoonlijkheidsstoornissen die gelukkig getrouwd zijn en trouw aan hun partners. En er zijn tal van klootzakken die mensen vreselijk behandelen en niet in aanmerking komen voor een andere diagnose dan “klootzak”. Het is belangrijk om elke persoon als individu te beschouwen, die emotionele en gedragskeuzes maakt, ongeacht de diagnose die hij of zij heeft. “
Bart - Dinsdag 6 april 2021 08:54
Wat een dom vooroordeel hebt u over dat ik mensen bewust pijn zou doen zonder mij te kennen omdat ik toevallig de diagnose narcisme heb. Lees eens onderstaande tekst geschreven door een psychiater die een pak slimmer is dan uw domme bevooroordeelde praat;
"Er zijn veel mensen met antisociale persoonlijkheidsstoornissen die verschrikkelijke levenspartners zouden zijn. Er zijn ook veel mensen met deze persoonlijkheidsstoornissen die gelukkig getrouwd zijn en trouw aan hun partners. En er zijn tal van klootzakken die mensen vreselijk behandelen en niet in aanmerking komen voor een andere diagnose dan “klootzak”. Het is belangrijk om elke persoon als individu te beschouwen, die emotionele en gedragskeuzes maakt, ongeacht de diagnose die hij of zij heeft. “
Het is niet omda tik narcisme heb dat ik mensen bewust pijn doe. Dit zijn vooroordelen ud eraan kleeft zonder mij te kennen. Zou u ook akkoord zijn als ik zou zeggen dat alle vrouwen vals zijn en u bent een vrouw dus u bent vals. Of als ik zou zegen dat alle Afrikanen dieven en drugsdealers zijn? U scheert 1 groep over dezelfde kam zonder iets van psychologie te kennen. "Hoe minder een mens weet, hoe meer een mens denkt dat hij alles weet"; Wat u niet weet, is dat er heel verschrillende vormen van narcisme zijn. Ik heb ook AUTISME. en ik doe al jaren therapie om te herstellen van het walgelijke misbruik en leed dat zogenaamd "normale" mensen als u ons autisten aandoen en alleen omdat we een beetje anders zijn U zou zich moeten schamen voor wazt u ons autisten aandoet. Zo mag ik als autist ook eens alle zogenaamd "normale" mensen over dezeflde kam scheren zoals u met mlij doet. U zou moeten opgesloten worden voor het leed dat u autisten aandoet. hezt zou gevangenisstraf moet zijn v oor u. Door mjiln narcistische v ader een monst er dat me misbruikt heef en door zogezegd 'nomale" mensen als u die mijn leven kapot maken mij misbruiken omdat ik anders ben en auti!sme heb heb ik toevallig de diagnose van en emilde vorm van narc isme. Maar het is niet odmat ik toevallig ene diagnose van een milde vorm van autisme heb dat ik menesen bewust pijn doe. Menen bewust pijn is iets voor uw soort normale mensen die ons AUTISTEN psychisch kapot maken omdat julie niet kunnen verdragen dat mensen geen kuddebeesten zijn zoals u en een beetje anders zijn en eerlijk en oprecht zijn. ik ben overdreven eerlijk in mijn eigen nadeen een heel trouw (wat eigen is aan mijn AUTISME) en dat eerlijk zijn en trouw zijn is iets waar zogenaamd 'normale" mensen als u misbruik van maken u zou zich moeten schamen voor wat u ons autisten aandoet. Zo het is eruit het leed dat mensen van uw soort mij aandoen. het zou verbodenn emoeten worden om autisten zo te misbruiken En uw domme vooroordleen dat elke narcist bewust anderen pijn doet slaan nergens op. MIjn therapeut zei dat internet vol domme praat staat van domme mensen zoals u die alle narcisten over dezelfde kam scheren met een hooop domme vooroordelen. Het zegt meer over uw domheid en vooroordelen dat u tegen ieamnd die u niet kent zegt at ik bewust mensen pijn doe. Het is juist andersom mensen als u doen continu ons AUTISTEN ipijn; ik doe al jaren therapie om te herstellen van het leed da tmensen als u ons autisten aandoen. Het( is een schande en heb t niet de empathie om dit te snappen wat u ons autisten aandoet odmat we ene beetje anders zijn. Mijn vorm van narcisme is verrer van het domme bevooroordeelde beeld dat u heeft over narcisten. MIjn vorm van narcisme is een samenhangende vorm met AUTISME en ik ga zeker niet bewust mensen pijn doen integendeel; Ik ben mensenschuw en durf dagen en weken niet buiten komen uit faalangst en angst om kapot gemaakt te worden voor de zoveelste keer door UW SOORT dat zichzelf als "normaal" zit. is het normaal om ons autisten continu pijn te doen en uit te lachen en te bespotten omdat we anders zijn en ons geen liefde te geven? DA Tzou wettellijk verboden moeten worden dit soor t misbruik dat mensen als u doen bij autisten.
Bart - Donderdag 8 april 2021 20:39
Ik weet beter dan u wat het is oml door een narcist misbruikt te zijn miljn vader is narcist die me msbruikte en ik doe therapie om te herstellen van zijn narcisme; en daarood heb ik tegern mijlne eigen wil een LICHTE vorm van narcisme gekregen. Maar u moet milj niet over dezelfde kanm scheren als mijn vader; Hoe dom is het om over iemand die u niet kent op internet te schrijven; dat ik bewust mensen pijn zou doen? waar haalt ud dat vooroordeel vandaan? Omdat u alle mensen met narcisme over dezeflde kan scheert; mjiln therapeut zei dat u (en veel mensen op internet zeer domme dingen zeggen.)"Nadenken is te moeilijk, daarom oordelen de meeste mensen" (Carl Jung).
Hoe dom is het om over iemand die je niet kent op internet te schrijven dat hij bewust mensen pijn doet. Elke mens is uniek. u kan niet zonmaar 1 groep over dezelfde kamn scheren. Zou u akkoord zijn als ik zeg; U bernt vals, Mona want u bent een vrouw en ik ken vrouwen die vals zijn? Of alle zwarten zijn dieven? Er zijn narcisten die mensen bewust pijn doen en narcisten die dat niet doen, er zijn niet-narcisten die mensen pijn doen en er zijn niet-narcisten die mensen geen pijn doen. Elk mens is uniek. Mijn therapeut zei da tik naar domme praat moet luisten va nmensen als u op intenet die iedereen veralgemene. Bovendien schijnt me op internet het atlijd maar over 1 bepaald soort narcist te hebben. EEn narcistisch monster zoals mijn vader waarvoor ik jaren therapie nodig heb om van mijn narcistische vader et herstellen. dus ik wEET heel goed wat het is om slachtoffer te zijn van ene narcist en juist daarom ben ik empathisch en doe ik het zlf niet bij anderen. omat ik weet hoe erg het is. U kan nietzomaar ALLE narcisten over dezelfde kam scheren. Dat is zo dom als zeggen; ALle vrouwen zijn vals, ALLE Marokanen zijn dieven enz... Elke mens is UNIEK. En bovendietn bestaat narcisme in veel gradaties en vormen. IK Heb ook licht autisme en ik moet herstellen van het psycisfhe misbruik van zogenaamd "normale" mensen als u. Mensen als u misbuiken continu autisten. ZEg nu niet dat ik u niet mag VERALGEMENEN met alle "normale" mensen. Want hetzeflde doet u met narcisten u VERALGEMEENt elke persoon met narcisme. Door te zggen dat het uw schuld is dat autisten als mij continu misbruik worden voor h un anders zjin houd ik u een SPIEGEL voor zodat u zou inzien hoe het voelt om als groep VERALGEMEENT te worden. IK ben niet verantwoordelijk voor de narcistren die u pijn deden. Zou u akkoord zijn als ik zeg dat het UW SCHULD is dat ik als autist lijdt onder de vernederingen en emotioneel misbruik van zogenaamd "normale" mensen als u? Dan gaat u zegen "u ma g niet mij identificeren met die ander mensen die u misbruiken als autist; Wel; hetzelfde geldt voor iemand met narcisme. Niet elke narcist is verantwoordelijk voor het misbruik dat een narcist u aandeed. MIjn therapeute zegt dat ik te onzeker ben en meer zelfvertrouwen moet krijgen en me niet van de wijs mag laten brengen door domme mensen als u. MIJn therapeut zei dat het heel dom is van u dat u over iemand die u niet kent; zeg waarom mensen berwust pijn doen. ik doe niemand pijn, BEHALVE MIJN NARCISTISCHE VADER DIE IK BEWUST PIJN VOOR WAT HIJ ME HEEFT AANgDAANIK Moet jaren therapie doen om te herstellen van zijn narcistisch misbruik; ONdanks da tik ben misbruikt door een narcist (mijn vader) ben ik niet zo dom en bevooroordeeld als u van ELKE narcist te VERALGEMENEN. U doet at wel en dat is fout en dom. Carl Jung schreef; "Nandenken is te moeilijk, daarom oordelen te meeste mensen"; Ben u akkoord als ik zeg dat autisen lijden door "normale" mensen als u. ik moet jaren herstellen in therapie omdat zogenenaamd "normale" mensen als u autisten misbruiken. Mag ik u ook verantwoordlijk stellen voor het misbruik dat normale mensen ons autisten aandoen? Ik hoop dat u gaat inzien dat ELKE MENS UNIEK is en het heel dom is een hele groep te stigmatiseren en te veralgemenen; dan kan ook zeggen alle normale mensen moet verplicht opgesloten worden voor wat ze ons autisten elke dag aandoen. ER zijn heel verschillernde vormen van narcisme; Miijn licht vorm van narcisme is niet het soor monster waar het over heefte; (mijn vader is een narcist en een monster). ijn lichte vorm van narcisme ie gerelateerd aan autisme. Deze vorm houdt in dat ik dagen of weken niet buiten durf komen uit angst om gekwetst te worden. Ik misbruik erker geen mensen en doe zeker geen mensen bewust pijn. het is jhuist anderosm ik word als onzeker autist meestal door zogenaamd "normale" mensen als u misbruikt; Ik doe therapie om te herstellen van het misbruik van normale mensen als u; Kom niet af hoe erg het is om door een narcist misbruiktr te zijn want dat weet ik beter dan u ik doe zelf therapie om te herstellen van een narcist als mijn vader. Maar u mag niet ALLE narcisten verantwoordelijk stellen voor wat een narcist of sommige narcisten u aandeden. Ik ga ookj niet zeggen; ALLE vrouwen zijn slecht omdat er slechte vrouwen zijn .ELKE MENS IS UNIEK. Ik hoop dat u na dit bericht wat meer inzicht krijgt en niet zomaar over iemand die u niet kent op internet schrijft, "JIj doet bewust anderen pijn". zon der die persoon te kennen. Mijn therapeut vindt uw oordeel en veralgemening en stigmatisatie zeer dom.
Irene - Dinsdag 20 maart 2018 13:39
Wow, supergoeie blog, die me doet beseffen dat ik deze ziekte eigenlijk niet als een ziekte zag. En dat terwijl ik het zelf zo ontzettend vervelend vind wanneer anderen mijn eetstoornis zien als iets dat ik had kunnen voorkomen. Dat ik het ontstaan ervan zelf in de hand heb gehad en/ of in de hand heb gewerkt. Dat geldt natuurlijk netzomin voor iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis! Vanaf ju zal ik daar dus ook echt met een andere bril naar kijken!

Thnx Daphne! 😘
MissBeta - Dinsdag 20 maart 2018 15:37
Goede blog, erg goed geschreven!

Natuurlijk is het wel belangrijk om te beseffen dat er een verschil is tussen iemand met narcistische persoonlijkheidskenmerken en iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Ik ken mensen die duidelijk narcistische kenmerken hebben en zich hier ook van bewust zijn. Zelf hebben ze er geen last van, de omgeving wel... deze mensen kiezen er bewust voor om te zeggen dat de omgeving zich maar aan moet passen. Dat is natuurlijk een heel andere situatie dan iemand met een duidelijke stoornis.

Het is jammer, maar ook begrijpelijk, dat er nog zoveel vooroordelen zijn. Als gezond persoon is het heel lastig voor te stellen wat zoiets met je doet. Door mijn eigen stoornissen-kwartet heb ik veel meer begrip gekregen voor / inzicht gekregen in andere stoornissen en andere psychische ziektes. Dat zie ik dan maar als een positieve kant van alle ellende...
G. - Dinsdag 20 maart 2018 18:48
Ik wil graag even reageren als kind van een narcist:
Ja, ze zullen best wel lijden (vooral als hun ego gekrenkt wordt :-/)

Maar daar blog komt bij mij over:...Alsof ik medelijden ermee moet hebben.
Met andere woorden (vanuit de gedachte van een narcist), heel hard moet gaan rennen voor ze.....

Ja, het is heel zielig voor ze, maar voortaan doen ze het zonder mij. Ik wil er niets meer mee te maken hebben.
Denise - Vrijdag 23 maart 2018 18:09
Dát dus.
Sandra - Vrijdag 21 december 2018 14:33
Goed zo! Wij slachtoffers denken nu aan onszelf en geven alle liefde aan onszelf.we he ebben te lang begrip en ingeleefd in hun leegte.top!!!
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:55
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en ik ga niet vrolijk door het leven zoals u beweert . ik ben elke dag depressief en heb vaak aan zelfmoord gedacht om deze ziekte narcisme niet wil hebben. heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet. Ik denk elke dag; als ik ooit liefde vind hoe ga ik tegen mijn vrouw zeggen; Ik heb narcisme zonder dat ze wegloopt. Het zijn de ONGENUANCEERDE verhalen op internet over narcisten die zorgen dat niemand mij ooit een kans gaat geven op liefde en intimiteit. dIk voel me daar suïcidal door. mijn therapeut zegt dat internet volle domme praat staat over narcisme en dat ze daar enkel praten over narcisme in de hoogste gradatie. Maar toch maakt internet me bang dat ik nooit liefde ga hebben want als ik iemand leer kennen en ik zeg;ik heb narcisme is die persoon bevooroordeeld door internet. Begrip moet van 2 kanten komen. Wat raadt de narcist dan aan? ONder een trein springen.Ik doe therapie maar zelfs dat wordt niet gesteund want iedereen roeptop internet dat therapie niets helopt.Wat is dan uw advies voor iemand nmet deze ziekte? Wat zou u doen als u zelf de ziekte had? Daar ben ik heel benieuwd naar??
L - Dinsdag 20 maart 2018 19:49
Ik ben er vrij zeker van dat mijn moeder dit heeft, maar ze wil geen hulp want er is niks mis met haar maar wel met iedereen om haar heen. Ook al heeft ze mijn leven verziekt, ze kan er niks aan doen dat ze zo is geworden. Je kiest er niet voor om een stoornis te ontwikkelen.
Ik heb in ieder geval geen contact meer met haar, en ik hoop oprecht dat ze ooit hulp zal zoeken maar ik vrees dat ze zich altijd te trots zal voelen
A. - Donderdag 22 maart 2018 02:17
Je hoeft geen medelijden met mensen te hebben die bewust erop uit zijn om jou kwaad te doen.Het zijn geen onschuldige kinderen ,ze weten wat ze doen.
Het is wel erg dat de kans op genezing zo klein is en ik kan het heel erg voor hen vinden,maar je moet voor jezelf kiezen en met ze breken voordat ze je leven vernietigen.

Bart - Dinsdag 28 juli 2020 22:00
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen ik ben elke dag depressief en heb vaak aan zelfmoord gedacht om deze ziekte narcisme niet wil hebben. heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. Ik heb begrip voor anderen maar heel wat mensen die mij mshandelden hebben NIKS inlevingsvermogen in mij. Narcisten zijn meestal mensen die als kind zwaar mishandeld zijn. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet. Ik denk elke dag; als ik ooit liefde vind hoe ga ik tegen mijn vrouw zeggen; Ik heb narcisme zonder dat ze wegloopt. Het zijn de ONGENUANCEERDE verhalen op internet over narcisten die zorgen dat niemand mij ooit een kans gaat geven op liefde en intimiteit. dIk voel me daar suïcidal door. mijn therapeut zegt dat internet volle domme praat staat over narcisme en dat ze daar enkel praten over narcisme in de hoogste gradatie. Maar toch maakt internet me bang dat ik nooit liefde ga hebben want als ik iemand leer kennen en ik zeg;ik heb narcisme is die persoon bevooroordeeld door internet. Begrip moet van 2 kanten komen. Wat raadt de narcist dan aan? ONder een trein springen.Ik doe therapie maar zelfs dat wordt niet gesteund want iedereen roeptop internet dat therapie niets helopt.Wat is dan uw advies voor iemand nmet deze ziekte? Wat zou u doen als u zelf de ziekte had? Daar ben ik heel benieuwd naar??
Anna - Donderdag 22 maart 2018 08:40
Lastig. Een slecht mens zou ik niemand echt snel noemen, maar iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis kan wel veel pijn en leed veroorzaken bij anderen. Zo ben ik door zo een persoon seksueel misbruikt. Ik ken erken zijn leed en omstandigheden, maar hij niet het mijne. Uiteindelijk is de meeste pijn bij mij te komen liggen, en heeft hij nog steeds geen verantwoordelijkheid genomen over hoe hij met anderen en de wereld om gaat. Dusja, begrip heb ik, maar vergeven is lastig (howel ik dat wel graag wil voor mezelf).
M. - Zaterdag 24 augustus 2019 07:23
Hallo Anna, ik lees je stukje waarin je schrijft over je moeite met vergeven. En dat is meer dan begrijpelijk. Vergeven is geen must voor herstel, zeker niet, al wordt dat wel vaak zo gebracht. Je zou niet kunnen herstellen, als je niet vergeeft. Persoonlijk vind ik vergeving een term, die nogal eens misbruikt wordt door hulpverleners (in mijn beleving). Je zou alleen maar kunnen herstellen als je vergeeft, wordt er dan gezegd. Toch hoor ik vaak dat slachtoffers van narcistisch misbruik hier enorm tegenaan lopen. Je vergeeft omdat je verder wil in je proces van herstel, maar je blijft achter met het gevoel dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor het misbruik van de dader. En dat is misbruik is niet misselijk; het heeft behoorlijk impact op je als persoon. Door de narcist word je al vaak een schuldgevoel aangepraat en achteraf neem je er ook nog eens een schuldgevoel bij. De narcist zal geen verantwoordelijkheid nemen of oprecht zijn excuses aanbieden. Het interesseert hem of haar namelijk niks. Maar goed, dat is de beleving van menig slachtoffer, waaronder ook ik. Als jij dat anders ziet, is dat ook helemaal ok natuurlijk.
Als jij wil vergeven is dat helemaal prima, jij maakt de keuze. Maar als je dat niet wil of kan, is dat ook helemaal prima. Jij staat aan het roer hierin en je hoeft het jezelf niet kwalijk te nemen als je het niet doet.
Een pijnlijk en onwaar blog. - Maandag 2 april 2018 11:59
Iemand met deze stoornis heeft helaas niks goeds in zich. Alles draait om de narcist zelf. Ze gaan over lijken. Bijna onmogelijk om dit te zien, te doorzien en te geloven als het je eigen ouder of partner is. Je bent ervan overtuigd dat je ouder, zus of partner het zo niet bedoelt. Ze zijn zo geraffineerd, zo sluw, zo ontzettend goed in manipuleren en verdraaien dat je er steeds weer intrapt en gelooft dat ze niet beter weten. Het is namelijk niet voor te stellen dat iemand je zó kan behandelen.
Dit blog bevestigt hoe je als slachtoffer nog langer opgesloten blijft omdat je als empathisch mens steeds rekening houdt met de ander. De narcist houdt alleen rekening met zichzelf. Ga je er tegenin dan heb je geen verbinding meer met de narcist. De narcist zal er alles aan doen om jou te overtuigen van je ongelijk en als je braaf doet wat hij of zij zegt ben je weer vriendjes. Kijk er eens naar en durf het aan te gaan. Durf het aan te gaan met jezelf en zoek hulp. De narcist mag van niets weten, want hij pakt je zo in of alles af. Verwacht van de narcist niets en al zeker geen hulp.

Gigi - Maandag 16 april 2018 19:59
Heel goed verwoord...
Suus - Maandag 21 januari 2019 20:58
Dit is precies zoals ik het zie, en ik spreek uit bittere ervaring. Ik vind dit blog kwetsend. No way dat ik het gedrag van mijn ex ga vergoeilijken. Over NPD is heel veel geschreven maar dit is de 1e keer dat ik lees dat je begrip voor de pijn in een narcist op moet brengen. Nou, ik kan je vertellen dat na 15 jaar relatie met een narcist mijn begrip heel ver te zoeken was en ik neem het hem wel zeker kwalijk hoe hij mij in zijn greep heeft weten te houden. Ik ben sinds 3 jaar gescheiden en heb nu een fijn en gelukkig leven. Dit soort idealistische onzin vind ik stuitend en een belediging voor alle slachtoffers van narcisme.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:39
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 22:01
k vind uw reactie erg kwetsend. U hebt zelf niet veel goeds in. mijjn therapeut zegt dat mensen als u op internet zeer domme praat vertellen. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen ik ben elke dag depressief en heb vaak aan zelfmoord gedacht om deze ziekte narcisme niet wil hebben. heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. Ik heb begrip voor anderen maar heel wat mensen die mij mshandelden hebben NIKS inlevingsvermogen in mij. Narcisten zijn meestal mensen die als kind zwaar mishandeld zijn. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet. Ik denk elke dag; als ik ooit liefde vind hoe ga ik tegen mijn vrouw zeggen; Ik heb narcisme zonder dat ze wegloopt. Het zijn de ONGENUANCEERDE verhalen op internet over narcisten die zorgen dat niemand mij ooit een kans gaat geven op liefde en intimiteit. dIk voel me daar suïcidal door. mijn therapeut zegt dat internet volle domme praat staat over narcisme en dat ze daar enkel praten over narcisme in de hoogste gradatie. Maar toch maakt internet me bang dat ik nooit liefde ga hebben want als ik iemand leer kennen en ik zeg;ik heb narcisme is die persoon bevooroordeeld door internet. Begrip moet van 2 kanten komen. Wat raadt de narcist dan aan? ONder een trein springen.Ik doe therapie maar zelfs dat wordt niet gesteund want iedereen roeptop internet dat therapie niets helopt.Wat is dan uw advies voor iemand nmet deze ziekte? Wat zou u doen als u zelf de ziekte had? Daar ben ik heel benieuwd naar??
Chalala - Dinsdag 7 augustus 2018 19:02
mijn ex is een narcist. Het gekke was dat hij in mijn bijzijn wel eens aan voorbijgangers vroeg: Denkt u dat ik een slecht mens ben? Ook vroeg hij dat vaak aan mij.
Karel - Woensdag 5 december 2018 14:38
Vrouw is narcist. Alles moet wijken. Familie banden, toekomst kids... er bestaan voor haar geen heilige huisjes. Pure destructie uit wanhoop diep van binnen. Triest maar weg van dit volk is de enige oplossing. Een narcist is niet te redden.
Truus - Dinsdag 15 januari 2019 02:02
Dit lees ik veel te weinig. Een persoon met narcistische trekken is een beschadigd mens. Als slachtoffer moet je natuurlijk allereerst jezelf beschermen en dingen verwerken. Natuurlijk ben je boos, maar het is jouw boosheid waar je zelf iets mee moet en mee kan. Pas daarna kan je empathie voelen voor de ander. Je kan er altijd voor kiezen het contact te verbreken, en soms is dat ook het beste, voor jou. Maar boosheid koesteren gaat je niet helpen, evenmin als vergoelijken. Het is een teken van genezing als je door het imago en het gedrag heen kan prikken en kan inzien hoe zwak de persoon met narcistische trekken in wezen staat.
N de Wildt - Donderdag 17 januari 2019 22:21
Mijn ex is een narcist en ik ben weggelopen, ik bood eerst aan om hulp te zoeken maar inderdaad hij ontkende het en sloeg mij. Toen hield het voor mij op. Projecteren dat ik hem bedroog met vreemdgaan en leugens was al bekend van de narcist. Terwijl ik alle bewijzen had van zijn laptop zo ook de pornoverslaving want dat gaat vaak gepaard, met geld kon hij ook niet omgaan. Alles voor de buitenwereld en aandacht. Ik had hem een afscheidsbrief geschreven, uit wraak had hij alles gehackt bij mij. Hij is geadopteerd en het komt daar vandaan afgestoten en uit een weeshuis gehaald. Nooit echte moederliefde gekend. Ik ben blij dat ik van hem af ben want echt je kan met zo’n persoon niet leven. En te trots om het te erkennen. Maar er komt een dag dat zijn omgeving het ook gaat zien en zijn familie en dan denken ze nog weleens aan mij terug.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 22:02
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen ik ben elke dag depressief en heb vaak aan zelfmoord gedacht om deze ziekte narcisme niet wil hebben. heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. Ik heb begrip voor anderen maar heel wat mensen die mij mshandelen hebben NIKS inlevingsvermogen in mij. Narcisten zijn meestal mensen die als kind zwaar mishandeld zijn. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveer hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet. Ik denk elke dag; als ik ooit liefde vind hoe ga ik tegen mijn vrouw zeggen; Ik heb narcisme zonder dat ze wegloopt. Het zijn de ONGENUANCEERDE verhalen op internet over narcisten die zorgen dat niemand mij ooit een kans gaat geven op liefde en intimiteit. dIk voel me daar suïcidal door. mijn therapeut zegt dat internet volle domme praat staat over narcisme en dat ze daar enkel praten over narcisme in de hoogste gradatie. Maar toch maakt internet me bang dat ik nooit liefde ga hebben want als ik iemand leer kennen en ik zeg;ik heb narcisme is die persoon bevooroordeeld door internet. Begrip moet van 2 kanten komen. Wat raadt de narcist dan aan? ONder een trein springen.Ik doe therapie maar zelfs dat wordt niet gesteund want iedereen roeptop internet dat therapie niets helopt.Wat is dan uw advies voor iemand nmet deze ziekte? Wat zou u doen als u zelf de ziekte had? Daar ben ik heel benieuwd naar??
ingrid - Vrijdag 8 februari 2019 14:13
Volgens mij een heel natuurlijke impuls om de narcist zo ver mogelijk bij je uit de buurt te houden. Puur lijfsbehoud is toch niks mis mee. En je kan de narcist toch niet veranderen, dat kan ie alleen zelf en zal ie nooit willen. Dus... wegwezen! Want de narcist beschadigt en beschadigt, om maar niet te hoeven voelen van binnen. Een lege huls is ie, en meer niet. Heel zielig.
Neemt niet weg dat de narcist ook een mens is, en als ie zelf niet zo beschadigd zou zijn van binnen, zou ie vast en zeker ander gedrag kunnen vertonen. Liefdevoller, op verbinding gericht ipv op vernietiging van alles waar ie zich bedreigd door voelt. Maar ja, dat kan ie dus niet. Er zit teveel pijn in de weg, waar ie niks mee kan. Volgens mij staat die pijn aan het stuur bij de narcist. Kun je nagaan wat er een shit van binnen er. Die die zelf niet ziet, maar waar de omgeving zo onder lijdt. Ik weet er alles van.
Ik merk steeds weer hoe goed het mij doet, om op een gezonde manier mijn grenzen aan te geven, niets meer te willen van de narcist in mijn omgeving. Er valt niets goed te praten van zijn gedrag en toch wens ik de narcist vanuit de verte het allerbeste toe. Dat doet mij goed. Is beter voor mijzelf dan boos blijven. Maar het is niet gemakkelijk, telkens weer een bewust keuze maar lukt ook dikwijls niet... Heb alle begrip voor de mensen die kwaad om deze blog zijn. Iemands pijn zien is echter niet iemands gedrag goedpraten, echt niet. Sterkte iedereen!
Kitty - Maandag 25 februari 2019 17:53
Ik ben aan het eind van een relatie met een narcist. Ik ben beschadigd op vele manieren. En toch zie ik zijn pijn en heb ik met hem te doen. Hij steekt zijn kop in het zand en zal er niks van willen horen. Evenmin over zijn lichamelijke gezondheid. Stront ongelukkig is ie. Heb ik altijd gezien maar hoe ik het ook bracht, ik zag het verkeerd. Ik ben gek.... ik ging het ook zelf geloven. Dat ik het verkeerd zag. Ik weet dat ik de relatie moet beëindigen maar vind het vreselijk hem achter te laten.
Esther - Dinsdag 16 april 2019 13:30
Hoi Kitty,
Je verhaal is heel herkenbaar. Hier na 9 jaar een briefje in de bus gekregen dat hij zijn spullen laat ophalen. Diagnose narcistische en afhankelijke persoonlijkheidsstoornis. Ook ik zag zijn pijn en soms als we samen waren (voornamelijk op vakantie) kwam zijn enorme kwetsbare kant boven en liet hij zijn onzekerheid zien wat me die 9 jaar bij hem heeft gehouden. Toch denk ik nu heel af en toe of het manipulatie zou zijn geweest.. het is allemaal nog erg vers. Na zijn opname in afkickkliniek had ik weer hoop, echter had hij daar weer een andere vrouw opgedoken en zat hij tijdens de nabehandeling in de pauzes alweer op Tinder. De enorme tegenstrijdigheid, alsof er twee personen in hem leefden. De laatste drie jaar depressief en ongelukkig. Eetstoornissen, heel kort lontje en eigenlijk bijna altijd bozig. Ik probeer de puzzel te maken en het te begrijpen, maar blijf in rondjes draaien. Zijn zoon wil hem niet meer zien. Hij is sinds begin feb in therapie voor depressie en heeft eind maart een punt achter onze relatie gezet. Hij lijkt nu gelukkiger dan ooit en zijn leven perfect op orde. Vreemder kan bet niet meer, en im begin ook zoals zovelen aan mezelf te twijfelen of ik misschien de narcist ben geweest, alhoewel ik al jaren jn therapie ben (af en aan) om met de stress van de relatie om te kunnen gaan. Ik heb nog een lange weg te gaan om alles een plekje te geven.
Free - Donderdag 7 maart 2019 12:48
Kitty,
Je woorden zijn helemaal van toepassing op mij. Heb hetzelfde gevoel. Over mijn ex.
Het enige verschil is dat ik daarnaast een probleem heb met codepentantie en relatieverslaving. Daar moet ik serieus aan werken.
ingrid - Zondag 10 maart 2019 23:03
mijn vader is narcist
ingrid - Zondag 10 maart 2019 23:21
wat leuk dat ik hier zonder inloggen terecht kan maar inderdaad eer men weet dat alle miserie dat je meemaakte niet aan uzelf ligt dan heb je al een zwaar traject moeten ondergaan ze zij ongevoelig maar zelf o zo week en hulpeloos ik sta er heel dicht bij ik heb vaak met ander mensen over de pa gepraat maar telkens weer te moeten aanhoren wat een lieve man hij wel is ik ga nu niet men gezins leven uit de doeken doen uit respect andere familieleden maar men moeder volgde vader op in alle situaties hij was niet alleen haar man maar eerder een verwaand groot kind ja dat was het alles werd als ware voorgekauwd en ik kan u lezers zeggen dat ik als de jongste dochter met groot leeftijd verschil van men broers weet als geen ander dat ik zie dat alles maar ook alles rond vader draaide ook als men mama die op een eind zwaar ziek werd zo hulp behoevend was dat hij zelf de empathie niet kon opbrengen om haar bij te staan want ochere ocharme wat zag hij af hij hij hij met resultaat veel leugens familie onenigheden en vaders plagerijen zijn na nader inzien heel laag mar heel vernederend laadrempelige persoon is die slecht nee nee
mar super zielig met zware inpackt op mijn levens geschiedenis
ingrid - Zondag 10 maart 2019 23:47
en ja ik ben boos en ja ik ben hulpeloos en ja ik ben triest en ja alleen waak ik erover dat door men denken en zelf medelijden niet ik ik ik ga denken en zijn ik waak erover voor men kinderen te beschermen maar vader is alt een pest kop geweest maar tergelijkertijd als kind zo veel ontnomen mama je was een sterke vrouw maar jouw man die kwam boven al en dat sierde u je bent er niet meer en ergens doet het me pijn je bent alleen moeten gaan zonder jou ventje men vader rust zacht mama ik bewonder jou bijna 60 jaar gehuwd geweest en jullie waren zo gelukkig zeker voor de buiten wereld maar ochere acharme nu maar ik sta je man nog bij men vader moet ik de vernederingen er dan ook bij nemen lieve mama of moet ik voor je opkomen ik betrap mij er nu zelf op dat ik hem ook bedien en bijstaan maar fijn gevoeligh is die niet aan zijn scherpe uitspraken te horen want wie ben ik dan een vrouw die niets bereikte in dit bestaan ik hoop dat er leven is na de dood en ik ik er van op aan kan dat ik een belangrijke taak samen met jou op aard heb verwezelijkt
ingrid - Maandag 11 maart 2019 11:15
na een zware dag en tijd na het schrijven van deze tekst gisteren heb ik vandaag het heft in eigen hand genomen gisteren thuisgekomen en geslapen en migraine gehad nu vandaag heb ik gebeld naar vader zonder ruzie zonder verwijt en jawel de gevoelens en emoties kunnen niet worden ge uit op gezonde manier maar een ding is zeker narcisten hebben mensen nodig niet narcisten die zorgen en verzorgen maar inderdaad zorg lieve mensen voor jullie zelf vol liefde probeer in een moment van niet woede te praten in ik vorm en geloof me begrip kan je nie opbrengen wel.de waarheid voor u zelf ik denk ook dat narcisme ook in sommige siuaties kan zijn dat de persoon een autisme spectrum kan hebben in mijn geval kan dat zijn nl men kind heeft dat en is iemand dat niet beter de situatie kan inschatten hoe hij voelt en denkt dus wat denken jullie lieve mensen van deze instelling van mijn denken
ingrid - Vrijdag 15 maart 2019 14:03
wie herkend dit aub gister was men vriendin gevallen en ik melde dit aan pa wat was trezultaat hij zij vlak af dat ik alleen met sukkelaars om ga en wetend dat ik in de gezondheid zorg werk en men zoon mentaal gehandy capt is ook al spreek ik dit woord nie graag uit hij slaagd er telkens in een klein oorlogje te creeeren in zijn omgeving vooral zun kinderen
Els - Vrijdag 22 maart 2019 12:53
Narcisten kiezen juist partners die heel veel begrip voor een ander hebben, graag anderen willen helpen en daarvoor niet altijd hun eigen grenzen weten te bewaken. Op het moment dat je erachter komt dat je met een narcist te maken hebt, probeert hij je op alle manieren kapot te maken en begint hij tegen je een lastercampagne en vallen je lastig. Het kost je veel energie en om je eigen veligheid en gezondheid te bewaren, moet je zo snel mogelijk wegwezen. Ze zijn bewust bezig je kapot te maken, je zelfvertrouwen te ondermijnen en gaan ze vreemd. Ik vind dat er veel te veel begrip gevraagd wordt voor narcisten. Ja, ja,narcisten, borderlines, stalkers en psychopaten zijn zielig.
ingrid - Zaterdag 23 maart 2019 09:34
dank u
els van het door u geschreven stukje inderdaad ik ken te veel mensen die naderhand narcist blijken te zijn jammer
marie - Zaterdag 23 maart 2019 12:11
narcisten zijn verslavend ze zijn als een drug tis als ware afkikken om er los van te kunnen komen
Els - Woensdag 27 maart 2019 17:12
Marie Dat komt omdat ze bij het begin je overladen met (valse liefde) en je op momenten dat je wilt vertrekken weer met hun charme en valse liefde in die relatie proberen te laten blijven. De liefdevolle periodes worden echter steeds korter en het gedrag van de narcist steeds destructiever als je blijft.
Els - Vrijdag 29 maart 2019 11:19
Ik wil nog toevoegen op de titel dat een narcist geen slecht mens is. Er bestaan toch geen slechte mensen. Zelfs misdadigers hebben een motief om hun daden te doen. Slechte jeugd, trauma, persoonlijke stoornis, de ander deed niet aardig etc. Dat betekent niet hun gedrag gerechtvaardigd is en dat je daar begrip voor moet hebben. Een narcist is toerekeningsvatbaar en kwetst je bewust en heeft geen begrip voor jou. Waarom zou je begrip voor een narcist dan moeten hebben? Het enige dat wel klopt is dat je het niet persoonlijk moet aantrekken, want alles wat de narcist over jou zegt, is een openbaring over hemzelf. Hij projecteert zijn tekortkomingen op jou. Ik heb het twee keer meegemaakt, echt zo snel mogelijk wegwezen is het beste en niet meer omkijken. Het wordt van kwaad tot erger. Voordat je zelf allerlei trauma's oploopt.
ingrid - Vrijdag 29 maart 2019 22:46
els ik geef je gelijk ik betrap mezelf er telkens weer op dat ik altijd inde val van een narcist loop bev de buur vrouw met iedereen in de klins en telkens houden de mensen het maar enkele maanden vol ze bespeeld de mensen ja ik kende ze platonich ze was lief terwijl men zij in de buurt dat ze gek was maar ze kende me van vroeger was lief ten opzichte van men kinderen en jawel ik mocht eens mee naar de supermarkt en nu 5 keer bellen op een dag was niets ik had ze nog geholpen na een val waarvan ik haar hielp belande ze ziekenhuis ze had gebeld maar ik was aant werk sinds had ze me gesmst dat ze men waare aard kende en ik haar niet meer mocht bellen en haar gerust moet laten alle dus ook weer zo
Ramin - Maandag 8 april 2019 17:29
Narcisten zijn niet mentaal ziek de slachtoffers wel maar die krijgen geen aandacht. Als je iemand niet mag heb je ook geen empathie voor diegene. Goed of slecht bestaat. Stop aub met labelen van mensen met ziek zijn. Alsof je die mensen kunt veranderen kunnen veranderen het is kwestie van mogen. Als je iemand of graag wilt dan doe je alles voor om het te kunnen behouden.
Shirley - Woensdag 10 april 2019 17:53
Zo herkenbaar 😢 een lieve kat in het nauw is ook heel gevaarlijk
Silvia - Woensdag 10 april 2019 18:10
Hou toch op.

Ze zijn zeker slecht en slechte mensen bestaan! Narcisten kunnen omturnen in psychopaten. En we weten allemaal waar psychopaten toe in staat zijn.....juist.
Er zijn zelfs narcisten die zo geboren worden

Maar er zijn nog altijd mense die hey NIET begrijpen en je niet geloven!

Ze gaan over lijken
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:30
Wat een domme praat.ERs zijn GRADATIES in narcisme en internet heeft het enkel over GRANDIOOs narcisme de ergste vorm en zeer eenzijdig. Ik heb diagbnose narcisme. Ik ben geen slechte mens en als kind door mijln ouders zwaar mishandeld geweest zowel fysiek als verbaal. Mensen met narcisme zijn als kind heel vaak mishandeld geweest. Het is niet omdat u het geluk had van in een betere wieg te zijn geboren met betere ouders dat u ook een beter mens bent. Verwijt u ook een kankerpatiënt dat hij kanker heeft? Nochtans is een psychische ziekte OOK een ziekte als een fysieke ziekte. Het verschil is dat iemand met longkanker zelf de oorzaken gezocht heeft door veel te roken terwjil ik niet de oorzaken gezocht heb. Ik hebn mijn vader niet gekozen en niet gekozen om mishandeld te worden. Moest u mijn vader hebben was u misschien zelf narcist geworden en veel erger dan mij. Meer geluk hebben gehad maakt u zeker geen beter mens. Bovendien zijn er grote gradatieverschillen in narcisme.Bijvoorbeeld ik bnen altijd eerlijjk; zelfs zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. ook het idee dat een narcist niet vidndt dat hij narcisme heeft klopt enkel bij zware gevallen.mijn therapeut zegt dat op internet onzettend veel domme mensen spraken over narcisme.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:43
Hoe minder een mens weet, hoe meer hij DENKT dat hij alles weet, en hoe meer een mens weet hoe meer hij beseft dat hij niet veel snapt en niet veel weet. Daar zou jij eens over mogen nadenken. Mijn therapeut zegt dat internet vol met domme praat staat over narcisme.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 22:09
Hou jij toch op. MIJn therapeut zegt dat mensen alsj jij op internet zo domme praat vertellen en doen alsof elke narcist hetzelfde is; Er zijn hele grote gradaties in narcisme. Ik heb diagnose van een lichte gradatie en ben door mijn ouders zwaar mishandeld fysiek en mentaal. Zonder deze mishandelingen had ik geen narcisme gekregen; Het feit dat u het geluk had om in een betere wieg te zijn geboren dan mij maakt u geen beter mens;Wie weet wat was u geworden met mijn opvoeding? Misschien veel erger dan mij. MIJn therapeut zei dat ik me niet mag laten beetnemen door domme mensen als u die STEREOTYPE praat verkondigen op internet en STIGMATISEREN. HOe minder een mens weet, hoe meer hij van zichzelf DENKT dat hij alles weet. en hoe meer een mens weet hoe meer hij beseft dat hij niet veel weet. Dat is een gezegd zeer van toepassing op u. Nadenken is te moeilijk, daarom oordelen de meeste mensen zei de grote psychiater Jung. die een pak intelligenter is dan internetzeveraars als u. Bovendien zijn er extreme gradatieverschillen in narcisme. Liegen is al niet van toepassing bij mij.IK ben altijd overdreven eerlijk,zelfs zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is.
ingrid - Woensdag 10 april 2019 19:30
wauw wat goeye reackties ik zie k er van af als dochter van en buurvrouw van en als werkgever van tzal zo ver komen dat gezonde mensen ziek worden verklaard het lijken wel zombies die besmetten
marie - Woensdag 10 april 2019 19:47
de nieuwe ziekte van den tijd ingrid:
,,;;
en of ze ziek zijn nee maar maken anderen af is da ziek nee is dat slecht ja;
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,slechte tijd ,, en ze komen er mee weg he das t ergste en de liefste mensen de braafste vernietigen ze zo worden slachtoffers van nietig verklaard
gen ze om ze ziek te maken
marie - Woensdag 10 april 2019 19:49
zo worden slachtoffers van,, nietig ,,,verklaard
ingrid - Zondag 14 april 2019 13:56
ik word er ziek en uitgeput van
Nelly - Maandag 15 april 2019 15:57
Heel herkenbaar dit verhaal.
Ze kunnen moeilijk met tegenslagen omgaan,ik ben ingeruild voor een veel jonger iemand.
Over zijn emoties sprak hij niet tijdens mijn ernstige ziekte. Ik ben vreselijk geestelijk mishandeld .ik wist dat hij zich nooit uitte en kon dat goed hendelen,maar bij scheiding leer je iemand kennen.
Trots en aanzien,status en geld.
Is nu een heel andere man,ze hebben geen persoonlijkheid en passen zich aan een ander.
Ik vind het nu triest en zie een eenzame man ,maar hij zal dat blijven ontkennen.
Mijn zelfvertrouwen wilde hij naar beneden halen...het was vreselijk...al vier jaar hulp en opgenomen geweest.
ingrid - Dinsdag 16 april 2019 12:32
ja ikke ikke ikke mijn vader is echt nen echten narcist ze zijn als verwende kinderen ze bespelen mensen tot ze stuk zijn maar zelf geen emotie geen empatie ochere ocharme ikke , ik zou zo graag willen weten wat hij van me vind als zijnde zijn dochter , die vraag word nie au serieus genomen , en zijn dagen op aard geteld , maar als ik praat luister ik naar zijn onzin , luisterd hij naar mij ;;; bha nee , laatst belde ik hem en hij vertelde over de buren waar die naartoe gaan zo vroeg en of ik wist naar waar;;; ik woon ook dan maar straat verder , als ik behoefte heb te praten dan wijkt hij af ; hij moet dan nog dit en dat doen en hou hem van zun taken, zielig ik ben nog steeds te zot ik wil hem dan alles toe geven maar dan ist verwennerij, en wie zijn wij dan , ochere ocharme ik
ingrid - Zondag 21 april 2019 23:55
maar ik heb wel ondervonden dat men narcisten betaald met de zelfde munt ze milder word ik nu wel beloond kunnen worden, vader is goed van hart maar misschien worden narcisten niet zo geboren maar gemaakt door verwaarlozing in kinder jaren of mishandelingen , of door verwenning , of of of , ik heb geduld gehad misschien word dat dan beloond
Onbekend - Zondag 28 april 2019 12:55
Wat els schrijft mee, eens een narcist weet heel goed wat hjj doet, diegene probeert je leven totaal kapot te maken en dat lukt ook nog heel goed en ga je op den duur aan jezelf twijfelen als jij niks fout hebt gedaan dat is hun tactiek,
Sonja - Vrijdag 3 mei 2019 20:46
Bijna 8 jaar geleden alweer kreeg ik een relatie die perfect leek.
Hij was alles wat ik me kon wensen in een man.
Na een behoorlijke periode van zwaar depressief te zijn geweest leek ik in de hemel terecht te zijn gekomen.
Toch voelde ik dat dit te mooi was om waar te zijn.
En al na een maand begon zijn jaloeziewaan op te spelen,
ik noem het bewust waan omdat we allemaal weleens jaloers kunnen zijn . Gezonde jaloezie is dat maar dit was niet gezond meer .
Ik vond het in het begin wel een compliment want ik dacht echt dat ie me zo leuk vond totdat het van kwaad tot erger werd.
Ik werd om de haverklap beschuldigd van vreemdgaan terwijl ik dat gewoon echt niet deed.
Waarom zou ik ? Ik was nu eindelijk weer gelukkig.
Ik ging er in mee en deed wat ie vroeg van me.
Ik gaf mijn telefoon af toen hij even weg moest , liet hem mee kijken op mijn laptop als ik berichten kreeg , hij kwam me controleren zelfs als ik even moe was en naar bed ging kwam hij langs om te kijken.
Ik besefte niet dat ik toen al mezelf kwijt was en dit toe liet.
Ik hoopte alleen maar dat ie eens ging inzien dat ik niets voor hem te verbergen had dan zou het vast wel over gaan.
Ik kreeg de ene na de andere beschuldiging naar mijn hoofd.
Hij zag zelfs mannen naar binnen gaan die er niet eens waren.
Heeft me opgenomen ( toen ie even weg ging ) met zijn mobiel om te bewijzen dat er iemand bij me was. Er was niemand maar hij hoorde toch echt iemand.
Ik ben gevolgd toen ik naar de stad ging ,hij heeft bij me op de schutting gezeten s nachts om bij mijn slaapkamerraam naar binnen te kijken of er iemand was enz enz.
Het raakte uit hier door en ik vond het zo erg en wilde zo graag dat ie in zag dat ik zo niet was dat ik steeds maar bij hem langs ging om met hem te praten. Steeds werd de deur bruut voor mijn neus dicht geslagen. Ik kon het maar niet accepteren dat ie zo over me dacht en bleef maar proberen. Tevergeefs ! Ik werd er ziek van en ging aan mezelf twijfelen wat mijn aandeel in deze relatie was dat ie zo over me kon denken.
Ik heb het nooit kunnen verwerken.
Ik hunkerde naar een excuses en dat ie zag wie ik daadwerkelijk was.
Na een hele poos spraken we weer af .
Het contact verliep moeizaam.
Ik kon komen wanneer het hem uit kwam en vervolgens de meest nare dingen over me heen krijgen.
Hij treiterde me , zei de meest neerbuigende, kwetsende dingen over en tegen me kortom hij tergde me tot op het bot .
Ik werd volledig leeg gezogen maar bleef toch verlangen naar die mooie kant van hem want dat had ie ( dacht ik )
Ik ben verslaafd geraakt aan een narcist .
Ik ben me hier nu heel bewust van.
Ik heb me hier voor heel erg geschaamd want wie laat zich nou zo misbruiken ? Je dumpt iemand toch gewoon en verbreekt al het contact . Dat werd door mijn omgeving gezegd en door anderen die dit nog nooit hebben mee gemaakt.
Er wordt helaas te licht over gedacht .
En dat je het steeds zo ver laat komen daar schaam je jezelf al genoeg voor.
Maar werkelijk , je hebt geen idee hoe moeilijk het is om los te komen van een narcist zeker als je verslaafd bent geraakt .
En dit zeg ik als iemand die ongelooflijk veel in dr leven heeft mee gemaakt .
Ik heb heel veel pijn gekend en dat is behoorlijk wat maar dit is het pijnlijkste en moeilijkste wat ik ooit in mijn leven heb mee gemaakt .
Het maakt je ziek en verscheurd je , je bent een leeg gezogen waardeloos hoopje die alleen nog naar die persoon verlangd .
Als mijn hart zou worden na gekeken en er zitten scheuren in geloof ik dat meteen zo veel pijn doet het en nu nog steeds.
Je bent zo onzeker en angstig en krijgt het idee dat je niet meer verdiend dan dit . Als hij jou zo behandelt dan zal je het wel verdienen. Je probeert zijn gebreken te compenseren door nog liever te zijn , nog meer begrip te tonen waarom ie zo doet , je gaat je nog leuker kleden voor hem .
Het is geen liefdesband maar een traumaverbinding .
Als andere mannen naar je kijken geloof je zelfs niet eens meer dat je mooi bent.
Het gaat zelfs zo ver dat je wordt gehersenspoeld / gaslighting
Het is al dikwijls zo ver gekomen dat ik mijn excuses aanbood terwijl hij mij iets had geflikt gewoon om hem niet kwijt te willen raken. Ik huilde op dat moment en zei dat ik het zo erg vond dat we ruzie hadden. Het enige wat ik kreeg was een ijskoude blik .
Alles is jouw schuld volgens de narcist , hij heeft er geen enkel aandeel in en zal nooit zijn excuses aanbieden.
Als ie dat wel zou doen heeft ie iets van je nodig of hij doet het omdat ie bang is dat je hem verlaat maar niet omdat ie het meent .
Zelfs als hij iets doet en je spreekt hem er op aan wordt hij kwaad omdat je iets naars hebt gezegd tegen hem.
Het meest enge aan een narcist is dat hij geniet van jouw pijn.
Ik begin langzamerhand te genezen en heb heel veel over narcisten en narcistisch misbruik gelezen.
Het helpt me enorm en snap nu mezelf en deze vreselijke persoonlijkheidsstoornis ook beter. Ik kan het nooit helemaal snappen omdat ik een hsp er / empaat ben.
Maar zo werkt het dus bij narcisten :
Namelijk , hoe meer je lijdt , hoe meer hij zich voedt.
Ik wou steeds geloven dat er nog iets goeds in hem zat en heb daardoor steeds mijn hoofd gestoten.
Ik kon niet en weigerde te geloven dat iemand zo slecht kan zijn.
Jij bent leeg gezogen en hij gaat door.
Dit is precies wat ie wilt.
Ze hebben jou enkel en alleen nodig om je te kunnen misbruiken.
Ze houden niet van je ook al wil je geloven dat er nog gevoel zit .
Je hebt geen band met hem.
Hoe meer je hem lief hebt , hoe meer hij je veracht .
Als ie je vervolgens weer nodig heeft kan hij wel even de sympathieke man spelen die heel attent is en met je begaan.
Om jou vervolgens nog harder dan te voren te kwetsen.
Ik ben inmiddels gestopt met excuses te zoeken voor zijn gedrag.
Hij is nou eenmaal echt een leeg empathieloos persoon.
Het is de harde waarheid maar het is niet anders.
Ik ben gestopt met geloven dat er nog iets goeds in hem zit.
Ik heb hem ooit de meest erge dingen toe gewenst maar ik realiseer me nu dat de ergste straf die zo'n persoon kan krijgen is dat ie zo is en hoe meer je van jezelf gaat houden , hoe slechter hij zich voelt.
Je kunt alleen van narcistisch misbruik herstellen als je weer van jezelf gaat houden , goed voor jezelf gaat zorgen en met lieve mensen om gaat die ECHT van je houden.
Als je gaat inzien hoe waardevol je bent en beseft ( en dat is het allerbelangrijkste ) dat je ondanks alles nog zo veel liefde in je hebt en je nog lief kan hebben dan ben je al een heel eind.
Jij bent een waardevol persoon en hij daarentegen is een monster dat met zichzelf moet leven.
Hij is degene die ziek is en niet jij !
Isabel - Maandag 19 augustus 2019 19:22
Zoveel herkenning en erkenning in jouw verhaal....alsof ik m’n verhaal lees
Francine - Maandag 23 september 2019 18:37
Hou van jezelf, zorg voor jezelf, weet dat je evenveel waard bent als ieder ander, stel je grenzen en neem afstand letterlijk en ook in je hoofd van elke narcist. Ook telefonisch contact en/of berichtjes zuigen je uit.
Zoek de kracht in je geloof, God! Hij is ware liefde. Je moet niemand op een verhoog zetten, alleen God. Hij moet de kern zijn in je leven. Je zult genezen als vanzelf. Het is een lange weg, een proces, en je moet daarom nog niet elke zondag in de mis zitten. Maar Hij zal die leegte in je opvullen, die je hebt door het gemis aan je partner. Want je blijft getrokken naar die mooie, charmante, maar valse kant van je ex-partner...Veel sterkte toegewenst!
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 22:15
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en ik ga niet vrolijk door het leven zoals u beweert . ik ben elke dag depressief en heb vaak aan zelfmoord gedacht om deze ziekte narcisme niet wil hebben. heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet. Ik denk elke dag; als ik ooit liefde vind hoe ga ik tegen mijn vrouw zeggen; Ik heb narcisme zonder dat ze wegloopt. Het zijn de ONGENUANCEERDE verhalen op internet over narcisten die zorgen dat niemand mij ooit een kans gaat geven op liefde en intimiteit. dIk voel me daar suïcidal door. mijn therapeut zegt dat internet volle domme praat staat over narcisme en dat ze daar enkel praten over narcisme in de hoogste gradatie. Maar toch maakt internet me bang dat ik nooit liefde ga hebben want als ik iemand leer kennen en ik zeg;ik heb narcisme is die persoon bevooroordeeld door internet. Begrip moet van 2 kanten komen. Wat raadt de narcist dan aan? ONder een trein springen.Ik doe therapie maar zelfs dat wordt niet gesteund want iedereen roeptop internet dat therapie niets helopt.Wat is dan uw advies voor iemand nmet deze ziekte? Wat zou u doen als u zelf de ziekte had? Daar ben ik heel benieuwd naar?? wat raad u mij dan aan die diagnose narcisme kreeg en dit niet wil hebben het is door boodschappen als die van u op inrternet, ga lopen van ELKE narcist dat ik vaak aan zelfmoord denk.Ik ben inmiddels 43 jaare en nog steeds maagd. Wat raadt u me aan? Therapie doe ik maar ook daar geloven mensen niet in?. Iedereen roept op internet dat therapie niet helpt.Wat zou u dan zelf doen als narcisme had??? en u gaat u iemand leren kennen env vertellen dat u narcisme hebt zonder gedumpt te worden? Verzwijgen doe ik niet want ik ben altijd eerlijk als goud. Wat raadt u me aan?? Wat zou u zelf doen als u narcisme had???
ingrid - Zaterdag 4 mei 2019 13:13
ja dat is waar hoe meer men voor een narcist doet klaarstaat enz is vioor u zelf schadelijk heb wel geleerd af en toe ies hard zijn en narcist betalen met zelfde munt kan helpen het is de zien hoe de relatie is met de narcist bev een ma of vrouw is anders da bev een kind maar als slachtoffer kan je ze ook in zwak moment pakken
ingrid - Zaterdag 4 mei 2019 13:27
sorry van de tik fouten te snel willen schrijven blijkb heeft iedereen dat een goed mens is het ongeluk slachtoffer te worden van maar tzijn tergelijkertijd heel zielige mensen dus af en toe ze ies in eigen vocht laten soppen kan geen kwaat en ze zijn enorm eenzaam zonder hun goede medemensen let daar maar op tuurlijk het misbruik kan blijven hangen als slachtoffer maar tzijn heel zielige triestige mensen die op hun eiland zitten komt er iemand op of bij zijn ze als gieren dus ik probeer geen makkelijke prooi te zijn maar simpel ist niet
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 22:16
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en ik ga niet vrolijk door het leven zoals u beweert . ik ben elke dag depressief en heb vaak aan zelfmoord gedacht om deze ziekte narcisme niet wil hebben. heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet. Ik denk elke dag; als ik ooit liefde vind hoe ga ik tegen mijn vrouw zeggen; Ik heb narcisme zonder dat ze wegloopt. Het zijn de ONGENUANCEERDE verhalen op internet over narcisten die zorgen dat niemand mij ooit een kans gaat geven op liefde en intimiteit. dIk voel me daar suïcidal door. mijn therapeut zegt dat internet volle domme praat staat over narcisme en dat ze daar enkel praten over narcisme in de hoogste gradatie. Maar toch maakt internet me bang dat ik nooit liefde ga hebben want als ik iemand leer kennen en ik zeg;ik heb narcisme is die persoon bevooroordeeld door internet. Begrip moet van 2 kanten komen. Wat raadt de narcist dan aan? ONder een trein springen.Ik doe therapie maar zelfs dat wordt niet gesteund want iedereen roeptop internet dat therapie niets helpt.Wat is dan uw advies voor iemand nmet deze ziekte? Wat zou u doen als u zelf de ziekte had? Daar ben ik heel benieuwd naar??
ingrid - Zaterdag 4 mei 2019 18:04
inderdaad ze willen controle uitvoeren en de bovenhand houden empathie kennen ze niet
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:44
Empathie moet van 2 kanten komen. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is.
Meisje 69 - Donderdag 9 mei 2019 10:33
Ik begrijp er soms niks meer van.de relatie met de narcist is met veel ups en downs geweest.voelde doorlopend onrust..vroeg me altijd af of de waarheid werd gesproken...maar toch ook geweldige eigenschappen..lief..complimenteus..zorgzaam en vaak ook ietwat onderdanig.noemde me zijn grootste liefde.toch had ik vaak het gevoel op de tweede of derde plaats te komen.alles was strijd..communicatie slecht.ik ben gaan zoek
ingrid - Zaterdag 11 mei 2019 20:39
Meisje dat gevoel ken ik ook ze kunnen soms zielig klein onvolwassen en lief zijn redenen genoeg om te twijfelen a
Als slachtoffer aan je UE u zelve ikke
Manuela - Zaterdag 1 juni 2019 00:58
Ik ben ook getrouwd met een narcist al 30 jaar, en ik heb helaas het Stock Holm syndroom opgelopen. Niet gek na zoveel jaar samen, ik woon ergens anders maar ik ben nog getrouwd. Wij zouden gaan scheiden maar ik kon het niet, toen heeft hij het tegen gehouden...naderhand was ik het zat en probeerde weer te scheiden en toen had hij zonder mijn toestemming het weer tegen gehouden. Ik heb soms wel medelijden met hem want ik weet wat hij in zijn jeugd heeft meegemaakt helaas. Want het kan ook een heel lieve man zijn ,maar zodra je tegenwerkt oei dan moet je oppassen. Het is ook de hele dag ja ja en amen zeggen, dan blijft hij rustig,maar dat kan toch niet. Het stukje vind ik ook niet zo goed want je kan gedrag veranderen als je dat wilt en medelijden ja soms maar soms ook niet ,het is een volwassen man die kan zich heus wel aanpassen. Maar goed van binnen zijn het kleine kinderen die je een hele tijd een ijsje voor moet houden want zo blijven ze zoet...en dat zuigrt een heleboel energie.
verlatene - Donderdag 6 juni 2019 09:05
Ik ben twintig jaar samen geweest met een narcist waar ik een zoon mee heb. Hij maakte ons al die jaren gelukkig en was heel goed voor ons, heel verzorgend en zelfs onderdanig. Tot op het moment dat hij ons nu vijfenhalf jaar geleden plots in de steek liet. Hij was meteen ingetrokken bij een vrouw die hij slechts drie weken via een datingsite kende en haar dochter. Vanaf dat moment stond het leven van onze zoon en mij volledig op zijn kop. In die vijfenhalf jaar tijd is hij meer dan twintig keer terug gekomen. Steeds met heel overtuigende spijtbetuigingen en de mooiste beloftes. Hij beloofde me beterschap want hij hield zoveel van zijn gezin en de gekkigheid in zijn hoofd zoals hij het zelf noemde zou wel overgaan. Al die jaren pendelde hij tussen zijn “ander” gezin en zijn eigen gezin op en neer wat veel verdriet en pijn veroorzaakte. Steeds weer die hoop om daarna weer op zo’n uiterst pijnlijke en zwaar vernederende manier opnieuw weer in de steek gelaten te worden. De studie en daarmee de hele toekomst van onze zoon is hierdoor kapot gegaan en ik geraakte door de stress na éénentwintig jaar mijn baan kwijt. Hij heeft zijn gezin zowel emotioneel als financieel volledig kapot gemaakt en dat alleen omdat alles alleen maar om hem draait. Ik kan nog steeds niet begrijpen hoe iemand hier mee kan leven. De laatste keer, nu alweer twee maanden geleden zwoor hij op het hoofd van zijn overleden moeder dat hij voor zijn gezin zou gaan, hij wist het zeker. Echter slechts na een week liet hij zijn zoon en mij weer in de steek en liet ons als twee wrakken achter. Ditmaal verbrak hij ook volledig het contact en sloot ons daarmee genadeloos uit zijn leven, alsof wij nooit hebben bestaan. Gewetenloos, sadistisch en wreed, meer kan ik hier niet over zeggen. Ongelooflijk wat voor ellende en leed dit soort mensen veroorzaken en dan zelf gewoon met hun leven verder gaan. Ik ben ontzettend verdrietig en zwaar teleurgesteld maar blijf er inderdaad ook bij dat narcistische persoonlijkheidsstoornis of niet, iedere volwassene persoon verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen gedrag en de wil om mensen geen pijn te doen. Het is in mijn ogen dan ook heel fout om te stellen dat een narcist niets aan zijn eigen gedrag kan doen.
Naoom - Donderdag 20 februari 2020 12:58
Klinkt totaal niet als een narcist! Hij was goed voor jullie, verzorgend en zelfs onderdanig. En je bent 15 jaar heel gelukkig geweest, schrijf je. Alleen verliet hij je na 15 jaar voor een ander. Dat ie je verlaat voor een ander maakt hem geen narcist. Dat ie je daardoor pijn deed, ook niet. Dit is gewoon een man die niet weet wat hij wil. En het moeilijk vind de stap te zetten om zijn oude gezin na zoveel jaar te verlaten.
Wilhelmina - Zondag 7 juli 2019 12:21
Kan het zo zijn dat mijn man die om de twee weken ruzie maakt om niks en mij dan naar beneden haalt en projecteert alleen de kenmerken heeft?
Ook ik zie de onzekerheid en zie soms 2 verschillende personen.
Zie ook dat hij niet kan toegeven dat het niet klopt.
Maar de mooie dingen zijn die echt of toneel dat lijkt wel oprecht.
Maar toch ook al met een collega aan het flirten geweest voor aandacht.
Verhalen over mij opgehangen dat hij geen begrip kreeg tijdens zijn ziekte!
Zij vond het zo zielig en zou hem wel ondersteunen!!
Ik loop weg als hij me in een ruzie gaat afzeiken en ga dan winkelen,naar een vriendin en negeer hem gewoon.Doe ik dat niet dan is er drie dagen stilte!
Dus als ik het nalees behoorlijk wat ontkenning! Ik ben bijna 65 en ww zijn 7 jaar samen,ik wil zo niet samen oud worden.Maar ook ik dacht tot vandaag dat therapie wel zou helpen.Maar de grootse vraag is kunnen ze wel anders? Zo wil toch niemand zijn?zien ze het echt niet zoals het is?
Ingrid - Maandag 8 juli 2019 11:05
Lieve dame Wilhelmina waarschijnlijk had je u man leren kennen op de moment je emotioneel zwak wAs en toegeeflijk en zo zonder u het zelf beseft trek je de narcist aan als een kat naar kommetje melk , nu narcisme is vaak een geen ziekte beweerd men hier , ik ben er wel van overtuigd dat ze gedrag gestoord zijn . Natuurlijk er zijn dan ook mensen mt dubbele persoonlijkheden of dementie of verslavingen alchohol of drugs probleem ‘ mar enkel u weet een stuk de waarheid . Ik ben geen arts maar ik ben ervan overtuigd dat narcisme ontwikkeld van het jonge kind , kijk bev naar toedragen van een 5 jarige en zet dat om in een grote mensen gestalte dus voila , ik zi men dierbare graag mar narcisten volwassene zijn empatisch niet instaat om emotioneel lief te hebben ‘ met alle gevolgen Vandenbergh Voorde mensen die er relatie of familie van zijn en natuurlijk bev autisme en ander dingen zijn tgevolg of diagnose dat vaak er op volgemaakt narcisme is gedrag stoornis is dat geestes ziek dat daar ben ik nog nie uit ik besef wel als kind dochter van dat je zelf niet kan open bloeien en ontwikkelen als volwassene bij een narcistische ouder het kinderlijke gedrag heeft de boven hand zeker bij zware gebeurtenissen dan blokkeren ze bev familiefeesten ziekte overlijden dierbare hun koele doen en uitspraken kunnen voor dierbare echt vernietigend zijn maar inbijten zijn ze in mijn geval dan bijlen ene familie lid kleine gebroken jongetje , dat aandacht zoekt
Verlatene - Maandag 8 juli 2019 17:51
Narcisme is inderdaad een hele ernstige persoonlijkheidsstoornis waar zelfs therapie helaas niet genezend werkt. Een narcist weet heus wel dat er iets mis met hem is maar zal desondanks zijn schadelijk gedrag niet veranderen. Ook zijn ze er zich wel degelijk van bewust dat ze dat ze de mensen om zich heen veel verdriet en pijn doen. In tegenstelling tot een normaal empatisch mens missen ze de capaciteit om zich er iets van aan te trekken. Dit stelt hen in staat om dingen te zeggen en te doen die geen enkel geestelijk gezond mens in zijn/haar hoofd zou halen. Het totale gebrek aan empathie hierbij draagt eraan toe dat ze ook geen berouw of spijt hebben. Ze zullen niet veranderen want ze vinden gewoon niet dat ze iets verkeerds doen. Zolang ze alle problemen buiten zichzelf blijven zoeken zal hun gedrag dan ook altijd schadelijk blijven.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:46
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is.
Ingrid - Maandag 8 juli 2019 11:13
Sorry voor de schrijf fouten heb nieuwe i pad en die veranderd woorden te snel getikt dan
Ik bedoel dus infijte zijn ze kleine kindjes en da gaat niet te samen met hun uiterlijk als volwassene en hun status bev gezinshoofd ofpartner of man
Linda - Vrijdag 19 juli 2019 19:31
Slecht om met deze mensen om te gaan

Ingrid - Zaterdag 20 juli 2019 13:20
Verlatene even n reactie inderdaad als dochter van weet ik dat een narcist niet instaat is kinderen te hebben en groot te brengen tot zelfstandigevolwassene ofwel kweekt hij narcisten of mensen in mijn opzicht onzeker persoon
Annechien Boerema. - Dinsdag 23 juli 2019 15:57
Zo redenerende is een verkrachter, pedofiel, een sadist ook geen slecht mens. We zijn hier niet psychologisch bezig.
We hebben het over een maatschappij, waarin je je aan de regels moet houden. Je misbruikt geen andere mensen geestelijk, lichamelijk, financieel noch emotioneel voor eigen voordeel. Doe je dat wel, dan ben je een slecht mens, Altruïstische gevoelens zijn de narcisten vreemd.En juist altruïsten
willen narcisten helpen; voelen zich tot hen aangetrokken.Onze maatschappij wil dat je je aan de wet houdt,
vraagt volwassenheid , verantwoordelijkheid, eerlijkheid, hulpvaardigheid,
integriteit, BETROUWBAARHEID aan zijn leden.
Ouders, voed je kinderen zo op, geef zelf het goede voorbeeld en waarschuw ze voor(verborgen) narcisme! Voorbeelden genoeg.
En bij narcistisch misbruik; direct wegwezen.
Ik kan me niet voorstellen dat schrijfster van bovenstaand blok zelf geleden heeft onder pathologisch narcisme.
Annechien Boerema.
Verlatene - Dinsdag 23 juli 2019 17:17
Prima verwoord, Annechien !
Er is gewoon geen enkele reden te verzinnen om het walgelijke en afstotelijk gedrag van een narcist goed te praten. Iemand die zwaar narcistisch misbruik heeft ervaren, gezien heeft dat zelfs de eigen kinderen hierdoor tot emotionele wrakken worden gemaakt kan echt geen greintje begrip voor dit soort mensen meer opbrengen. Ze zijn echt niet ontoerekeningsvatbaar en weten heus wel wat ze doen. Daarom praten ze ook alles wat krom is weer recht. Mijn ex zei over mij en zijn eigen zoon “ ik weet dat jullie hier letterlijk aan kapot zullen gaan” Ik zal nooit meer het eng sarcastisch lachje om zijn mond vergeten toen hij dat zei. Een narcist is geen slecht
mens...nee inderdaad, een narcist is gewoon een doorslecht mens.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:46
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 22:19
Ik kan me niet voorstellen dat u weet wath het is om narcisme te hebben. Wat zou u dan xdoen als u narcisme had? uzelf van kant maken? Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en ik ga niet vrolijk door het leven zoals u beweert . ik ben elke dag depressief en heb vaak aan zelfmoord gedacht om deze ziekte narcisme niet wil hebben. heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet. Ik denk elke dag; als ik ooit liefde vind hoe ga ik tegen mijn vrouw zeggen; Ik heb narcisme zonder dat ze wegloopt. Het zijn de ONGENUANCEERDE verhalen op internet over narcisten die zorgen dat niemand mij ooit een kans gaat geven op liefde en intimiteit. dIk voel me daar suïcidal door. mijn therapeut zegt dat internet volle domme praat staat over narcisme en dat ze daar enkel praten over narcisme in de hoogste gradatie. Maar toch maakt internet me bang dat ik nooit liefde ga hebben want als ik iemand leer kennen en ik zeg;ik heb narcisme is die persoon bevooroordeeld door internet. Begrip moet van 2 kanten komen. Wat raadt de narcist dan aan? ONder een trein springen.Ik doe therapie maar zelfs dat wordt niet gesteund want iedereen roeptop internet dat therapie niets helopt.Wat is dan uw advies voor iemand nmet deze ziekte? Wat zou u doen als u zelf de ziekte had? Daar ben ik heel benieuwd naar??Over aan de regels houden en geen mensen misbruiken DAT GELDT VOOR IeDEREEN . IK ben continu door mijn ouders mishandeld en door vele mensen misbruikt; En deze mensen die mij misbruikten noemt de maatschappijK.Mensen die miji in elkaar sloegen ZONDER REDEN en psychisch en fysiek misbruikte zijn dat normale mensen??? Het is door eindeloos mishandeld te zijn dat ik ONGEWILD narcisme ontwikkelde als compensatie. Snapt u dat of niet? Moeten de zogenaamde normale mensen zich dan niet aan de regels houden en mogen zijn wel mensen misbruiken????
Verlatene - Zondag 28 juli 2019 12:54
Eigenlijk is het best wel triest dat door de gebrekkige opvoeding van de ouders een kind zich later kan ontpoppen tot een rasechte narcist. Mijn ex narcist heeft van kinds af aan geleerd zijn gevoelens weg te stoppen.. als je er niet over praat er dan is het er ook niet.. Een kind dat zijn gevoelens niet mag uiten wordt (onbewust/bewust) door de ouders geestelijk mishandeld wat vaak kwalijke gevolgen voor de verdere persoonlijke ontwikkeling heeft. De groei naar emotionele volwassenheid wordt hierin enorm tegengehouden en heeft een beschadigend effect op latere relaties. Ik geloof dus echt wel dat een narcist uiteindelijk niet als slecht mens geboren wordt, wat niet wegneemt dat er nog altijd zoiets bestaat als keuzes in het leven. De broer van mijn ex die dezelfde opvoeding genoot, koos ervoor om het goede pad op te gaan.. mijn ex daarentegen koos voor het slechtste..
Ingrid - Maandag 12 augustus 2019 23:03
Een narcist wild de macht zoekt iemand die hem diend mar niet verdiend bespeeld zijn slachtoffer lacht en geniet van hun pijn en verdriet en voed zichzelf want zijn prooi geeft waarvoor hij leeft ze pesten en bespelen mijn vader is controle freak en als kind sal hij men eigen fiets om me er op te wijzen dat ik hem op slot moest zetten, daar sta je dan als 12 jarige aan de bakker met een bang hartje te voet nar huis , en dan stond men fiets in de garage ‘ plus een uitbrander want ik had hem niet op slot gezet ,,, hijbesliste alles hoe je at en liep en sliep waar hoe wanneer . Het tekende me ki liep weg om erna terug te komen ik be nu 50 en het tekend mij nog ga ik er heen om te vragen wat kan en niet
Ingrid - Woensdag 14 augustus 2019 18:51
D’Hafne bent u opgevoed door iemand met narcisme , ken je de pijn ken je tverdriet u vind dat ze niet slecht zijn maar ze geven iemand anders een slecht gevoel , vind u dat dan goed
Verlatene - Zaterdag 17 augustus 2019 19:27
Ingrid, dat zeg je goed. Ze geven inderdaad een ander een slecht gevoel. Maar dat niet alleen, ze beschadigen mensen voor de rest van hun leven en dat is nog veel ernstiger. Net zoals jij schrijft genieten ze ook van het verdriet en de pijn die ze anderen aandoen, zelfs hun eigen kinderen worden hier niet in gespaard. Ik denk als iemand nog beweert dat een narcist geen slecht mens is diegene zelf nooit echt het schadelijke gedrag van een narcist heeft meegemaakt.
Ingrid - Maandag 26 augustus 2019 19:00
Verlatene inderdaad zo is dat alvast bedankt voor de steun

Ingrid - Vrijdag 13 september 2019 12:13
Zwaar om alleen te ver dragen
verlatene - Maandag 16 september 2019 19:54
Het is bijzonder moeilijk om het eens te zijn met het onderwerp van dit blog als je zelf ooit het prooi geweest bent van een narcist. Deze uiterst traumatische ervaring draag je voor de rest van je leven met je mee. Maar lieve Ingrid, ondanks de buitenwereld liever de ogen sluit dan de gruwelijke waarheid van narcisme te willen zien zijn er toch nog lotgenoten die begrijpen hoe het voelt. Het is ook haast niet te bevatten dat er liefdeloze mensen op deze wereld bestaan met een gebrek aan gevoelens of een geweten. Je moet het (helaas) zelf meegemaakt hebben om het te kunnen begrijpen en erover mee te kunnen praten. De juiste steun krijgen als slachtoffer is vaak ver zoek, gewoonweg door de angst dat zoiets gruwelijk als narcisme
echt bestaat.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:47
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is.
Ingrid - Dinsdag 17 september 2019 09:11
Lieve dhafne u lijkt me zo jong onbezonnen en ik denk bij mezelf da kind heeft het geluk gehad gevrijwaard gebleven van narcistische ouders die hun zwarte schaap kind hebben als ware versmacht en geestelijk jawel verkracht ik denk dat er veel mensen weten en denken weet je wat dat betekend opgroeien in narcistisch gezin vernederd worden uitgespuwd en dan jaren later nog gebukt gaant onder vind u dat dan goed
Ingrid - Dinsdag 17 september 2019 09:21
Wat vinden jullie ervan lieve mensen heb ik ongelijk
Ik ben 50 en ik leef ja maar ik draag alle ellende mee dat me in men kinderjaren is aangedaan ik werd opgevangen en vooraf werd gezegd alsook ging studeren je kan dit niet aan dus ik heb 3 jaar gestudeerd en gestopt zonderdiploma ik nam een man waar alles kon en mocht thuis verdoemd om te mislukken werd me dag en nacht gezegd hoe dom ik was dus getrouwd en op men 28 ste inderdaad na paar kindjes trug nar t huis met open armen ontvangen voor de buiten wereld wat prachtig kijk haar ouders wat goede mensen toch maar wat de buiten wereld niet wist dat ik dag en nacht moest horen dat alles men fout was dat ik dom was had moeten luisteren enz nu jaren laaaaater wat denk je
Ingrid - Dinsdag 17 september 2019 09:30
Inderdaad ze zijn niet slecht maar ze zijn als ware ge hersen braind als kind en tword verder en verder gezet generaties lang en er is wel altijd iemand in het gezin die uit het bootje vald ik was nakomertje en na lang nadenken niet echt gepland behalve een gezinslid de niet narcist en dan ja me echt overbeschermde de rest van de fam heel jaloers dus. Nanaderhand bekeken ben ik de ja de emotioneel sterkste en inderd nu men vader is ja een kindje dat gebroken is een klein vogeltje die kan ontpoppen in een arend die alles ziet om erna zijn prooi te pakken
Ingrid - Dinsdag 17 september 2019 09:30
Inderdaad ze zijn niet slecht maar ze zijn als ware ge hersen braind als kind en tword verder en verder gezet generaties lang en er is wel altijd iemand in het gezin die uit het bootje vald ik was nakomertje en na lang nadenken niet echt gepland behalve een gezinslid de niet narcist en dan ja me echt overbeschermde de rest van de fam heel jaloers dus. Nanaderhand bekeken ben ik de ja de emotioneel sterkste en inderd nu men vader is ja een kindje dat gebroken is een klein vogeltje die kan ontpoppen in een arend die alles ziet om erna zijn prooi te pakken
Ingrid - Dinsdag 17 september 2019 09:32
Kan er aub iemand reageren op mij ben ik dan de eu schuldige de. Slechte
Ingrid - Zaterdag 28 september 2019 22:14
Och ja nu inderd met geduld kan je wel het gebroken kind helen tja narcisten kunnen blijkb breken maar ieder narcist een verhaal maar we spreken overnarcisme maar zij o gradaties in denk ik of kan inderd een stoornis zijn van het niet ver zorgenvan een opgroeiend kind of verwaarlozing of een overbeschermde ouder en een overstrenge ouder tergelijker tyd dit verteerd het kind niet en blijft over met gevoelens in de verwarring zo groot is dat het verscheurd word in emotie
Ingrid - Dinsdag 15 oktober 2019 10:12
Word deze blog nog gelezen door anderen zo ja hoe kunnen we eriets aan veranderen


Verlatene - Zaterdag 19 oktober 2019 19:53
Ingrid, aan narcisme valt helaas niks te veranderen. Het is gewoon iemands geaardheid en volgens mij ook wel een eigen keuze van die iemand om zo te willen zijn. Narcisten zijn trouwens niet geheel ontoerekeningsvatbaar maar beseffen heel goed dat ze mensen heel erg kwetsen met hun afwijkend gedrag. Door hun gebrek aan empatisch vermogen kunnen ze er gewoon niet mee zitten wat ze anderen aandoen. Mijn ex zei altijd, ik weet dat jullie ( ik en zijn eigen zoon) hier kapot aan gaan dus wist echt wel wat hij aanrichtte. Daarom val ik zo over de stelling dat een narcist geen slecht mens zou zijn. Als je zelf een slachtoffer van een narcist bent of bent geweest en ervaren hebt hoe zo iemand alles en iedereen om zich heen kapot kan maken denk je daar echt wel anders over..
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:49
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet.
Ingrid - Zondag 20 oktober 2019 08:47
Dank u lieve verlatene ik geef toe al hulp te hebben gezocht , meestal een geld kwestie van dokters tot jawel helderzienden begeleiders maar inderd het is cirkel dat niet zomaar doorbroken word blijkb ik heb wel baat bij rust mediteren helpt mij , ik probeer niet te breken met vader , maar de momenten met hem zij heel zwaar ,of ze slecht zijn’ ja soms eerder stout als klein kind dat aandacht zoekt . Ik zet bewust soms de kat bij de melk om een antwoord te vinden,,, wat mezelf niet ten goede komt , maar wij zijn de beste infijte wij geven ze kansen en wij hebben niet verloren wij houden er wel een geschonden geest aan over
Believewhatyousee - Zaterdag 23 november 2019 17:40
als je echt geeft om de narcist waar je mee te maken hebt... en je komt tot het besef dat iemand die anderen misérie aandoet, altijd de meest kwetsbare is... dan zal je ooit, indien je heel relaxed en persoonlijk benadert, in gesprek kunnen gaan over wat zich afspeelt. sociale hechting een liefde overwinnen alles.
wees niet boos of nijdig, want dan mislukt communiceren met de tegenpartij
Ingrid - Zaterdag 7 december 2019 08:07
believer geloofd u ook dat de narcist om zijn slachtoffer geeft

Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:49
Om ieamnd geven moet van TWEE kanten komen. Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet.
Flower - Zondag 5 januari 2020 19:37
Iemand ervaring met een kind dat narcist is en nog thuis woont? nog Een kleine poos lange adem houden want dan gaat hij begeleid wonen
Marianne - Vrijdag 17 januari 2020 08:20
Ik weet dat opgroeien bij een narcist en dan nog ies de jongste zijn uit gezin met leefty verschil meer dan 10 jaar mama was liefde vol mar pppa en de André kinderen deden niet anders dan pesten alsof mijn zijn er te een was mama beschermde mij mar de treiterijen en pesterijen waren niet te onderschatten en uitschakkelen was mama er iet werd i zwaar mishandeld en jawel hetwaren narcisten nu nog zij zij zij en ik dan
Yoyo - Zaterdag 1 februari 2020 01:01
Hoe in Gods naam. Geen slecht mens. Nee hoor, Hij die vrolijk door gaat naar het volgende slachtoffer. Jij die gebroken verrot achter blijft. Het heeft jou de kids gebroken. Het vertrouwen , onmacht, radeloos. Ongeloof, burn out, angst, gevoelloos, emotoneel jojo, psygies compleet je zelf niet meer zijn. Maar het is geen slecht persoon?! Aha...vertel het mijn kinderen maar.. Vertel hun dat de persoon die hun mama en hun leeg heeft gezogen geen slecht persoon is. Ongelooflijk.!!
Verlatene - Dinsdag 11 februari 2020 06:57
Inderdaad Yoyo, als iemand die gewoon vrolijk met zijn leven verder gaat nadat hij/ zij zoveel leed heeft veroorzaakt en menige mensenlevens compleet kapot heeft gemaakt nog geen slecht mens genoemd wordt..
Ik blijf erbij, degene die zulke uitspraken doet heeft echt nog nooit met een ware narcist te maken gehad in haar/ zijn leven.
Bart - Dinsdag 28 juli 2020 21:53
Ik vind uw reactie erg kwetsend. Ik heb zelf diagnose narcisme gekregen en ik ga niet vrolijk door het leven zoals u beweert . ik ben elke dag depressief en heb vaak aan zelfmoord gedacht om deze ziekte narcisme niet wil hebben. heb deze ziekte niet zelf gekozen. Ik ben door mijn vader zwaar mishandeld als kind en als puber en door velen anderen mishandeld; zowel fysiek als verbaal. De oorzaken van mijn narcisme zijn mishandeling. Wat u vergeet is dat u niet een relatie hebt gehad maar ELKE narcist maar met 1 narcist. Wat u doet is ongeveel hetzelfde als zegebn; ik ken een zwarte die een dief dus ik weet dat alle zwarten dieven zijn. Bovendien zijn er GRADATIES in narcisme. Mijn therapeute zegt dat mensen op internet meestal zeer dom zijn en enkel praten over de hoogste vorm van narcisme over GRANDIOOS narcisme. Er bestaat ook FRAGIEL narcisme. Ik ben heel onzelfzeker en op 43 jaar nog steeds maagd omdat ik geen vrouw durf benaderen; Ik lijd erg onder dergelijke uitspraken van mensen als u op internet. Als ik morgen een vrouw leer kennen enik zeg; Ik heb narcisme ; dan gaat zij lopen en krijg ik niet eens een eerlijk kans door mensen als u die dergelijke bullshit p internet verspreiiden.STEREOTYPEN en STIGMA. U hebt geen relatie gehad met ELKE man met narcisme neem ik aan. dWat veel mensen op internet niet snappen is dat er grote gradatieverschillen zijn. Ik heb vele kenmerken niet, bijvoorbeeld: liegen.Ik ben altijd extreem eerlijk zo eerlijk dat het in mijn eigen nadeel is. Ook de leugen altijd op internet dat een narcist nooit zal vinden dat hij narcisme heeft is zever, want ik ontdekte zelf dat ik narcisme had voor ik de diagnose kreeg en ik wil niet zo zijn. U verwijt mensen met een ziekte dat ze een ziekte hebben.VERWIJT u ooik kankerpatiënten dat ze kanker hebben. En kanker is heel vaak zelf gezocht door roken bijvoorbeeld; Terwijl ik de oorzaken van mijn ziekte niet zelf heb gezocht. IK heb NIET mijn eigen vader en opvoeding gekozen. IK heb niet gekozen om mishandeld te worden door mjin vader; In een betere wieg geboren zijn maakt u geen beter mens. Mijn therapeut zegt dat internet over narcisme veel domme praat vertelt die enkel praat over narcisten in de hoogste gradatie en zeer STEREOTYPE is. Nadenken is te moeilijk daarom oordelen de meeste mensen. Hoe mlinder een mens weet ,hoe meer hij DENKT dat hij alles weet. Ik denk elke dag; als ik ooit liefde vind hoe ga ik tegen mijn vrouw zeggen; Ik heb narcisme zonder dat ze wegloopt. Het zijn de ONGENUANCEERDE verhalen op internet over narcisten die zorgen dat niemand mij ooit een kans gaat geven op liefde en intimiteit. dIk voel me daar suïcidal door. mijn therapeut zegt dat internet volle domme praat staat over narcisme en dat ze daar enkel praten over narcisme in de hoogste gradatie. Maar toch maakt internet me bang dat ik nooit liefde ga hebben want als ik iemand leer kennen en ik zeg;ik heb narcisme is die persoon bevooroordeeld door internet. Begrip moet van 2 kanten komen.
Marianne - Zondag 23 februari 2020 03:28
Deze persoon die dez blog of artikel scheef , haalt bij het lezen van dat artikel bij ons slachtoffers kwaadheid nar boven . Weet jein godsnaam wat narcist bij zun slachtoffer heeft aangericht . Zek dat de dader een vader is en tuinders de pineut
Bart - Dinsdag 6 april 2021 09:15
Wel al deze vooroordelen dat elke narcist zo is, haalt bij mij ook boosheid naar boven want ik heb diagnose van een milde vorm van narcisme en ik ben zo. Lees onderstaande tekst geschreven door een psychiater:
Er zijn veel mensen met antisociale persoonlijkheidsstoornissen die verschrikkelijke levenspartners zouden zijn. Er zijn ook veel mensen met deze persoonlijkheidsstoornissen die gelukkig getrouwd zijn en trouw aan hun partners. En er zijn tal van klootzakken die mensen vreselijk behandelen en niet in aanmerking komen voor een andere diagnose dan “klootzak”. Het is belangrijk om elke persoon als individu te beschouwen, die emotionele en gedragskeuzes maakt, ongeacht de diagnose die hij of zij heeft. “
Ik heb zelf een lichte vorm vn narcisme door misbruikt te zijn door mijn narcistische vader. toch kwets ik geen mensen omdat ik weet hoe erg het is.Het is niet zo da talle mensen met diagnose narcisme automatisdch zo zijn als men hier beschrifjt. Een vrouw hier op dit forum vroeg aan mij ZONDER MIJ TE KENNEN "Waarom wil je bewust mensen pijn doen?" Ze kent me niet maar heeft wel het vooroordeel da tik bewust mensen pijn doe omdat ik toevallig de diagnose narcisme heb. Ik heb ook autisme en ik doe al jaren therapie om te herstellen van het misbruik van jullie zogenaamd "normale" mensen voor wat nromale mensen autisten aandoen. Op internet kent men blijkbaar maar 1 vorm van narcisme. maar ik heb een vorm die samenhangt met autisme en dit houdt zeker niet in dat ik mesnen pijn doe maar dat ik mensenschuw ben en niet buiten durf te komen. uit angst om gekwetst te worden. Deze vooroordelen van alle narcisten over dezelfde kam scheren halen bij mi ook pijn naar boven en a tterwijl ik nooit een vlieg kwaad deed. maar juist aak voor julilke 'normale" mensen werd misbruikt.
Ikke - Zondag 23 februari 2020 03:29
Evenerg als incest
Kimberley - Maandag 6 april 2020 09:02
Ik ben op zoek naar wijze raad. Loop al jaren tegen probleem aan met een narcistische broer. Inmiddels dus ook een probleem dat zijn kinderen ( en vrouw, apart verhaal ), mijn kinderen en man heeft bereikt. Na zeker 3 jaar aan vernederingen, beschuldigingen, suggestieve vragen, bijna stalk gedrag ( alle via app ) is mijn grens bereikt en is uitpraten of op een normale wijze contact niet meer mogelijk. Maar ik wil mijn kinderen hun oom niet ontzeggen en wij zouden tevens nog graag contact houden met zijn kinderen. Ik weet niet hoe we dit moeten regelen. De narigheid blijft komen. Via app zoekt hij contact met mijn kinderen ( bovenbouw leeftijd ) en benaderd mijn man met eenzijdige berichten en als er naar zijn smaak niet snel genoeg gereageerd wordt komen er suggestieve ( met beschuldigende en sturende toon ) vragen zijn kant op. Naast het narcisme is er wat mij betreft ook sprake van een alcohol probleem en bedriegt hij vrouw met meerdere vrouwen. Dat laatste moet ik buiten mezelf laten en dat doe ik ook maar wil het hier even noemen om een beeld te schetsen. Wie heeft er raad of weet waar ik informatie kan inwinnen hoe hiermee om te gaan?
C - Zondag 26 april 2020 08:31
Dit artikel is mijns inziens prachtig geschreven en getuigd van inzicht en wijsheid. Hierboven lees ik dat mensen zeggen dat iemand niet zo kan denken die zelf narcistisch misbruik mee heeft gemaakt. Daar ben ik het mee oneens. Ik heb een narcistische moeder en heb twee keer een destructieve, toxische relatie gehad met een narcist. Wat ik zelf heb gedaan om te herstellen is te stoppen met constant de vinger te wijzen naar ‘de narcist’. Ik ben naar mezelf gaan kijken: wat heb IK meegemaakt dat IK die verslaving en verdoving nodig had? Hoe kwam het dat IK in dergelijke relaties kwam en er niet mee kon stoppen, ondanks dat m’n partner me het gevoel gaf gek te worden? Me naar beneden haalde? Niet voor me ging? Niks met me deelde?

Die zaken zaten grotendeels in mij. Ik werd inderdaad gegaslight, gemanipuleerd, bespeeld, etc maar IK was daar gevoelig voor. IK was onzeker en twijfelde aan mezelf. IK had de overtuiging dat het toch misschien wel aan mij lag, etc etc

En zelf had ik ook moeite om mijn gevoelens er te laten zijn, die diepe angst voor alle pijn van vroeger. Die dramatische, intense relaties met ups en downs waren als een pleister op een enorme wond. Relaties die m’n eigenwaarde en zelfvertrouwen enorm schaadden, maar ze hielpen als harddrugs om niet te willen voelen.

Het is heel makkelijk ‘de narcist’ de schuld te geven van alles en in de slachtofferrol te stappen. Ik lees hierboven meerdere keren de mening dat ‘de narcist’ toch echt de keuze heeft een ander wel/niet goed te behandelen. Maar uiteindelijk heb je ZELF ook de keuze om wel/niet weg te gaan. En zo niet, dan ben jij degene die verslaafd is aan de narcist en dat is nog altijd je EIGEN verantwoordelijkheid. Dat klinkt heel hard, maar zo heb ik het voor mezelf wel ervaren. Die houding heeft me ook gered uit de laatste toxische relatie die ik had. Als je dat niet doet, dan maak je van jezelf een slachtoffer.

En JA, mensen met NPS hebben meestal ontzettend veel meegemaakt en heel erg veel (emotionele) klappen gekregen. Denk je dat een kind ervoor kiest om bv zonder moederliefde op te groeien? En ervoor kiest om NPS te ontwikkelen? Ze zijn, vaak omdat ze op zo’n jonge leeftijd al zulke klappen hebben gekregen, niet in staat om te reflecteren op hun eigen gedrag. Ze zijn emotioneel nog onvolgroeid. Het besef dat zij daar wat aan kunnen doen is er niet, ze zijn emotioneel ‘onaf’. Dit betekent echter niet dat hun pijn niet geleden is omdat ze andere mensen pijn doen. Het is voor hun geen keuze om zo te zijn geworden.

Ik kan daar nu goed begrip voor opbrengen en me daar in inleven. Alleen zorgt dat er niet meer voor dat ik ze toelaat in mijn leven, omdat ik inmiddels genoeg zelfvertrouwen en zelfliefde heb om te weten wat ik nodig heb. En inzicht in de klappen die ik zelf heb gekregen, waardoor ik me vreselijk heb láten behandelen. Niet eerder weg ben gegaan. Nu weet ik dat ik emotionele verbinding nodig heb, iemand die ook aan mij en mijn behoeften denkt. En het accepteren van een relatie met een partner die me dat niet gaf, had ook alles met mijn issues te maken.

Juist door uit de slachtofferrol te komen en je eigen aandeel te zien kun je, mijns inziens, liefdevol en met compassie naar iemand met NPS kijken. Wetende: ze hebben een heel moeilijk leven (gehad) en ze hebben, net als ik, veel pijn gehad. Ik ben dan dankbaar dat ik, mede door wel te kunnen reflecteren op mezelf, uit deze verslavende dynamiek heb kunnen stappen. En heb dan eigenlijk gewoon medeleven voor ‘narcisten’ die dit niet kunnen. Die zijn gedoemd om zo te blijven leven, zonder emotionele verbinding en daadwerkelijke, diepe liefde. En dat kan ik dus juist voelen omdat ik zelf weet ‘never again’.
Koekimonster - Maandag 14 september 2020 06:28
Ik vermoed dat ik een relatie heb met een narcist. Een ander soort dan mijn ex of mijn zus. Ik ben gelijk omringd door narcisten. Dit doet mij erg twijfelen aan mezelf.
In mijn vorige relatie had ik geen band met hem, ik wist niks over hem en hij was meestal niet thuis en als hij thuis was was hij een vreemde voor mij. Alles was wel mijn schuld en ik deed biets goed. Ik wist ook nooit waar hij naartoe was. Ik wist niet af van het bestaan van zijn fb accounts waar hij op datingsites ging.
Nu heb ik een relatie met iemand die zichzelf de beste vindt en alles wat met hem te maken het beste moet zijn. Zijn dochtertje en het zoontje dat wij samen hebben. Mijn kinderen uit de relatie met mijn ex zijn van minder belang. Naar mij toe is hij apathisch, weinig betrokken of overbetrokken en spiegelt hij Mijn problemen op zich. Dat hij slachtoffer is van mijn echtscheiding, het gedoe met mijn ex etc want hij wil dit niet. Ook kan hij mij enorm pijn doen en dreigen met weggaan als hij een woedebui heeft over iets wat hem aanbelangt. Maar hij beschouwt mij als de schuldige. Als ik een boek wil lezen wimpelt hij dat af van je hebt daar geen tijd voor of iets dergelijk. Ik heb niet het gevoel dat hij mij waardeert voor mijn zijn. Alles draait om hem. Hij is slachtoffer. Anderen zijn minderwaardig. Hij is great en heeft ambitie. Kent geen genade en zoekt toenadering als ik door hem over mijn toeren ben geweest en gekwetst ben geweest. Een lief woord of een knuffel vanuit zichzelf kent hij niet. Hij zegt dat ik dat moet verdienen.
Mijn hart bloedt.
Ik voel mij bedrogen in mijn liefde.
Heb ik te maken met een narcist?
Ik ben bang.

Koekimonster

Ilse van den Bossche - Donderdag 24 september 2020 21:55
Zelf ben ik hoog sensitief en ben ettelijke jaren, decennia de echo van narcissen geweest. Heb ik mijn hele jeugd niet anders gekend. Zo bang ik altijd was want ik kon nergens heen. Mijn kwaadaardig narcistisch moeder die het met niemand begrepen heeft en het gezin terroriseerde waar de redenen van onbekend zijn gebleven en een vader die de kunst van schone schijn naar een hoger niveau zo hij verdoken zijn gangen van zaken kon blijven doen.
Ik was altijd bang. Die angst is mij blijven achtervolgen. Werd mijn enige trouwe bodygard. De enige die ik lang heb vertrouwd. Angst hield mij op mijn hoede, vertelde mij wanneer weg te duiken. Transparant te zijn. Mij wapenen kon ik niet. Het enige wat mij restte was heel goed luisteren naar mijn buikgevoel. De energie vertalen zo ik weet wat voor weer het zal worden. Elk detail in me opnemen. Waakzaam blijven. Absorberen zo je het leert vertalen als het kraken van een code om een uitweg te vinden uit het strijdperk waar fair play onbekend zal blijven. Voor de leeuwen geworpen, Just for fun. Ondergaan is het enige wat ik kon. Zorgen dat de omstandigheden draagbaar bleven door altijd voorzichtig te blijven, zwijgen en zorgen dat je nooit in de weg staat maar wel altijd present wanneer verwacht. Als een schaduw met naam maar geen identiteit.
Het is alsof je op de wereld wordt gezet in het oog van windhoos vol agressie, verdriet, haat en nijd waar windsnelheden ervoor zorgen dat je geen enkele bewegingsvrijheid geeft. Angst giert dan door je hele lichaam heen en het stopt nooit. Je gaat ermee slapen en staat ermee op want je bent nergens veilig. Ook niet buitenhuis want ondertussen hebben ze jouw naam door het slijk gehaald en ben je nergens nog veilig. Daar zorgt de schaamte wel voor. .
ik had toen nog geen weet over narcisme buiten het verhaal van Echo en Narcis uit de Griekse mythologie. Ik was trouwens in constante alertheid. Overleven is dan het enige doel dat de dag vult met als gevolg je zelf gaat geloven dat er echt wel iets met je niet in orde is en wordt, een zonderling. Ik ben zelfs nooit boos geweest want daar heb ik nooit aan gedacht. Het enige wat ik deed als er al tijd was omdat te doen want ondertussen deed ik ook al het huishouden, zat ik te dagdromen. Wow, ik vergeet nooit het moment dat ik besloot te vertrekken om nooit meer terug te gaan. Met een kleine sportzak gevuld met amper iets, maar wel met heel veel gelukzaligheid, ben ik vertrokken.
Wist ik veel dat de machteloosheid die zo eigen is als je met narcisme te maken krijgt, bij mij zou komen inwonen maar dan in een nog heel jonge gedaante. Een tiener die rijkelijk bedeeld is door de natuur op alle vlakken. Ik kan u zeggen, dat is als vallen in een zwart gat waar geen enkele houvast je kan helpen. Het enige dat ik voor mij hield was de wetenschap dat zij daar niet de oorzaak van is. Zij er nooit voor gekozen heeft. Besloot ik met heel veel angst met de kans om mezelf te verliezen want narcisme eet je levend op als je niet bij jezelf kan blijven maar de rug keren kon ik niet. Kreeg het niet over mijn hart. Zo jong en toch al gevangengezet in een harnas en een helm waar een klein raampje maar weinig licht werpt op de wijde wereld.
Dat was een hele slopende periode. Ik kwam terecht in een kolk van immense pijn, tranen gevolgd met vele woeste buien. Alsof zij gevangen zat te midden van een orkaan die al wat ze liefhad had meegesleurd en haar alleen achterlaat. Wanneer de pijn haar te veel werd, volgde er steevast een gigantische tsunami die denderend zonder enige mededogen over de koppen rolt tot ver buiten het epicentrum. Sleurt alles mee dat op het pad ligt en trekt zich dan even snel terug als een lafaard die doet alsof er niets aan de hand is maar buiten het oog van iedereen zich nog dieper graaft want het kan geen licht verdragen. Het doet te veel pijn. De energie die dan wordt vrijgelaten, is enorm. Eenmaal zij uitgeraasd was, ging ik altijd kijken waar ze was. Bleef en vroeg dan steeds waarom. Ik had gelukkig geleerd dat het niet persoonlijk is. Bij narcissen is dat zelden of nooit want het draait om hen. Soms met reden, soms ook niet. Eigenlijk weet je dat nooit met zekerheid want het is moeilijk na te gaan. Het werd een uitputtingsslag die met de tijd in intensiteit groeide. Niet in strijd gaan, was het enige wat ik kon doen want dan ben je sowieso gezien. De vele uitbarstingen die een dag in beslag kunnen nemen, werden me uiteindelijk bijna te veel. Ik vermagerde plots razendsnel. Mijn tanden vielen zelfs uit. Ik ben heel diepgegaan. Dan wordt het riskant want dan wordt het moeilijk om de juiste emoties bij de juiste te plaatsen. Wordt het een kluwen waar je in kan verdwalen. Beland je in de waanzin van hun overleving. Stap je mee in de gigantische leegte dat vol is met van alles en nog wat maar niets waar je blij van wordt. Gebeurt er weinig, beweegt er amper iets. Is het windstil. Daar waar haar hartje klopt. In het oog van de storm die dagelijks in haar hele zijn woedt. Alleen en onbegrepen. Ze begrijpt er zelfs niet van. Stil in het duister waar geluid een toontje lager zingt, daar waar ze wel haar tranen laat vloeien. Waar niet de wet van de sterkste telt. Daar waar al het gevoel dusdanig is opeen gepropt als een singulariteit dat wacht op een big bang maar niemand die aanklopt. Ze is zelf de code kwijt. Uit paniek, toen niet aan gedacht. Een kind kijkt nooit vooruit. Het reageert met wat het dan heeft. Zij heeft nooit kunnen weten dat ze later zelf het grootste slachtoffer zal worden van haar gedragsstoornis dat haar gevangen houdt en ervoor zorgt dat ze vertrappelt wat ze in feite zelf zo graag wenst.
de dag wanner ze in staat zal zijn in te zien dat zij zelf diegene is die haar hele zijn in het harnas heeft gehesen. Dan zal ze eveneens ontdekken dat dit een reactie was uit angst. Dat niet zij zomaar een rot karakter heeft. Dat haar blauwdruk vele meer omvat dan narcisme alleen. Dan pas zal zij de moed bijeen kunnen rapen om de helm van haar hoofd te halen. Zichzelf uit het harnas te hijsen en ontdekken dat de zon schijnt voor iedereen. Dat ze niet hoeft bang te zijn. Ze heeft gewoon een heel belangrijke les gemist die van essentieel belang is om geluk te kunnen ervaren.
Ze zal nog jaren een burcht van schrikbarende omvang blijven maar op een dag zal zij haar ophaalbrug laten neerdalen. Zal ze buiten komen en zal het blijken dat deze narcis wel degelijk een bloem is. Dat hoop ik van harte. Ik blijf erin geloven.
Ooit zij een kameraad mij dat ik op een dag verlost zou worden van mijn angsten. Schrik dan niet dat het niet als een bevrijding zal aanvoelen maar alsof je in een gigantische leegte beland. Maak je dan gewoon geen zorgen. Het is als een nieuw hoofdstuk dat ik zelf mag vullen met alles wat jou blij maakt. Je zal snel inzien dat de leegte vervuld zal geraken met alles wat jou beroerd. Het is jouw donkere kamer om mooie plaatjes te maken. Uit te laten dat ongewenst is.
Pas een half jaar geleden begreep ik waarover hij het had. Ik verstop mij niet meer omwille ik hoog sensitief ben. Echo was ik al langer niet meer maar nu ben ik ook verlost van de angst die mij zolang loyaal heeft gediend maar er ook voor heeft gezorgd dat ik nooit echt buiten kwam. Net als Narcis die maar deels gezien blijft. Te bang te tonen wie ze zijn want ze weten het zelf ook niet. Dat is heel beangstigend. Het moet maar eens dor en dor slecht zijn. Pfff, gelukkig is het mij wel gelukt. Hoewel ik geen spoor van vernieling achter mij heb, is de vergelijking frappant. De narcis explodeert en HSP implodeert. Wij waren elkaars spiegel en spiegels liegen niet. Het geeft alleen weer wat het voor zicht krijgt. Zo ontdekte ik dat ik diegene was die mezelf niet losliet. Toch ken ik geen vijanden. Door de angst die al langer overbodig is en niet meer dan een overblijfsel is van uit vervlogen tijden los te laten, liet ik narcisme in mezelf toe. Een beetje eigenliefde kan heus geen kwaad. Ik heb niets kunnen veranderen voor haar maar ze blijft welkom, ze blijft komen. Ze is van de vrede gaan houden dat brengt rust. Komt ze ongewapend. Relaxter. Niet meer op oorlogspad. Hoop doet haar misschien op een dag echt leven.
In wezen deed ik ooit hetzelfde. Alleen pakte het bij mij beter uit voor mijn omgeving. Daar ben ik heel blij om want ook ik heb hier niet bewust voor gekozen. Maar ik begrijp hun pijn. Ze missen de andere helft en zoeken deze daarom bij anderen. Zo zij als een geheel ten tonele kunnen komen en voor even geen angst kennen. Schitteren, gezien zijn maar dan met geleende kenmerken van de partner. Daarom zij vaak Echo vinden want zij vindt hem. Beide zijn geamputeerd in hun zijn omdat het niet mocht of kon. Zijn zij in feite niet compleet. Een groot stuk blijft achterwege. Ongeweten. Het is er niet van gekomen, welke reden het ook moge zijn. Niet hun keuze want zij begrijpen er zelfs niets van. Al zal Narcis dat niet openlijk toegeven.
Dit is geen pleidooi voor het kwade dat erbij komt kijken maar voor de ziel die gevangen zit in het harnas. Door me in te leven kan ik het nu beter plaatsen. Hopelijk is er een zaadje geplant.
Yoyo - Vrijdag 2 oktober 2020 17:28
Ik kom net uit een relatie met een narcist, en hoewel ik er een boekenkast vol over kan schrijven, zag ik zijn eenzaamheid, zijn depressie, zijn onvermogen om wat aan de situatie te veranderen.
Zijn enige optie was om na mij onmiddelijk opnieuw op zoek te gaan naar een vers slachtoffer, waar hij langzaam weer het leven uit zal zuigen, zodat hij zelf verder kan.
Nadat ik hem eindelijk doorzag had hij eigenlijk geen andere keuze.
Ik vind het vreselijk om te zien, dat hij niet in staat is tot zelfreflectie, en ook geen hulp wilde aanvaarden, en dus ook nooit zal veranderen
Zes jaar lang ben ik heel voorzichtig bezig geweest om te proberen hem bij zichzelf naar binnen te laten kijken, maar tevergeefs; hij kon het niet zien.
Nog steeds zou ik bereid zijn om hem daarmee te helpen, maar ik weet dat ik los moet laten, en dat hij bovendien mijn hulp nu helemaal niet meer zou aanvaarden.
Want ik ben de schuld van alles, natuurlijk...
Maar het doet mij pijn wanneer ik denk aan zijn kinderen...
Dan heb ik zo met ze te doen, want die zullen de sporen van het leven bij een narcistische vader hun hele leven met zich meedragen.
Zijn gebrekkige geweten en afwezigheid van empathie hebben al veel schade aangericht.
De jongste is al in therapie geweest, vanwege gedragsproblemen.
(Hij zei dan: “Dat kind spoort helemaal niet”)
Ook wanneer ik denk aan zijn volgende slachtoffer dan draait mijn maag om.
Ik weet wat haar te wachten staat...
Maar ik sta machteloos.

Ik weet dat ik me moet focussen op mijzelf en moet gaan zorgen dat ikzelf zes jaar narcisme kan gaan verwerken.
Maar die kinderen vind ik nog wel het ergste van al...
Maddy - Woensdag 14 oktober 2020 14:23
Wat een verschrikkelijk stuk tekst.
Anoniem - Woensdag 13 januari 2021 11:20
Ik zit ook thuis herstellende angststoornis na verknipt te zijn door de narcist. Mijn vader is narcist. Mijn moeder overleden als baby. Ik heb me gehecht aan mijn narcistische vader. Ik dacht dat dat liefde was. Mijn stiefmoeder kwam in beeld. Voor haar had ik geen respect, net zoals mijn narcisitische vader dat ook niet voor haar had. Ik had nog maar 1 biologische ouder. Ik volgde zijn voorbeeld. Mijn oma was ook zo'n arrogant, minachtend type, ook naar mijn vader. Dat waren mijn rolmodellen. Ik hield zo veel van m'n vader en oma, werd net zo gemeen als zij, ik stond aan hun kant. Todat ik psychisch ziek werd en ik de ware aard van de narcist leerde kennen. Mijn vader kan helemaal geen liefde geven. Ook mij trapt hij de grond in. Wat een pijnlijke constatering! Heel mijn gevoelsleven moest ik opnieuw gaan ontdekken. Ik ben al jaren in therapie om kwetsen niet meer te verwarren met liefde, de realisatie dat narcisme géén liefde is! Het is een lang en moeizaam proces. Nu zie ik de ware aard van mijn vader beter. Hoe zielig hij is, hoe kwetsend en emotioneel onvolwassen. Ik was mijn moeder al kwijt en eigenlijk dus ook altijd al mijn vader. Heel pijnlijk allemaal. Maar ik voel inmiddels ook, gelukkig, na heel veel therapie hoe gezonde, volwassen liefde voelt.
Peter - Vrijdag 15 januari 2021 22:42

Mijn ouders hebben toch gebrek aan inleving vermogen

Ouders zijn ervoor om hun kinderen te steunen en te helpen. Dit is wat zij trachten te doen. Het is hun taak om mij te voeden en tevreden te houden. Niet andersom. Ouders horen voor hun kind te zorgen, de was te doen, schoon te maken en de konijnen te voeden. Mijn ouders horen ook naar mij te luisteren en horen waar ik allemaal mee zit. Ik heb het zwaar terwijl anderen het makkelijk hebben. Ik heb het gevoel dat ze mij manipuleren want ze proberen te zeggen dat ik ooit moet gaan werken. Ze laten ook vacatures aan mij zien. Dit noem ik manipulerend en ik vind het bedrukkend. Het geeft mij een benauwd en gedwongen gevoel. Ik ben een gevoelsmens. Ik zal nooit een werkmier worden en ik wil het ook niet. De meeste baantjes vind ik ook dom en saai. Ik zit hier niet op te wachten. Het is zonde van de tijd en levert niet genoeg geld op van wat ik zou moeten verdienen. Ik vind het ook respectloos naar mij toe als ik op kantoor moet zitten
Het leven als nieuwetijdskind is zwaar, heel zwaar. Gisteren een vervelende eeuwenlange discussie gehad over mijn zakgeld. Ik weet dat er dit jaar inflatie is geweest maar ze willen mijn zakgeld niet hierom ophogen zucht. Dat ze af en toe geld problemen hebben is hun eigen schuld want ze werken niet hard genoeg, ze moeten dat niet van mijn zakgeld inhouden. Ik heb het heel zwaar de laatste tijd met denken, onder andere om deze redenen. Hoe kan ik tot rust komen als ik dit soort gezeik om mijn oren krijg? Wat moet ik in deze situatie doen?

Ik ben echt boos op mijn ouders door wat er net gebeurde!! ze willen dat ik een sollicitatiebrief schrijf voor de Appie. Dat ik maar vakkenvuller moet worden zijden ze. Eén hoe durven ze. Twee, zijn ze helemaal besodemieterd.

Ik Kan niet werken want ik voel mij zwak. De gedachten aan werk geeft mij hoofdPIJN.

Hoe kan ik hun de wijsheid teruggeven dat ik een nieuwetijdskind ben en mij mijn ding moet laten doen: filosoferen over het leven en bestaan. De beroemde Grieken waren ook filosofen en hebben de wereld veranderd. Ik vind dit uitermate respectloos


Het werkt niet om mij te pushen om te gaan werken. Dat werkt bij mij het tegenovergestelde want nu heb ik er al helemaal extra geen zin in. Waarom zou ik vakken gaan vullen als ik thuis spelletjes kan spelen? Dit slaat totaal nergens op. Ik wil ook als filosoof behandelt worden, niet als vakkenvuller. Dat ben ik niet en het is te zwaar voor mij. Ik vind het zwaar om de suiker te pakken, laat staan een heel krat vol. Ik ben niet zo sterk. Bij de gedachte moet ik al snel gaan ademen en ik krijg hoofdpijn van het idee. Laat domme werkmieren dit maar doen, ik heb belangrijkere dingen te doen dan dat. Als einstein niet kon uitvinden maar moest vakkenvullen, zag de wereld er heel anders uit. Jij stopt de mensheid met deze gedachten van je. En mijn ouders ben ik al helemaal zat (lees bovenstaande post). Zij zijn walgelijk respectloos naar mij toe. En nieuwetijdskinderen zoals ik worden altijd achtergesteld door middel van vooroordelen.
Ik hof ook geen studie te doen ik ben zelf intelligent in zelf te studeren ipv via georganiseerd onderwijs

..... ..............................

Mijn ouders hebben toch gebrek aan inleving vermogen

Ouders zijn ervoor om hun kinderen te steunen en te helpen. Dit is wat zij trachten te doen. Het is hun taak om mij te voeden en tevreden te houden. Niet andersom. Ouders horen voor hun kind te zorgen, de was te doen, schoon te maken en de konijnen te voeden. Mijn ouders horen ook naar mij te luisteren en horen waar ik allemaal mee zit. Ik heb het zwaar terwijl anderen het makkelijk hebben. Ik heb het gevoel dat ze mij manipuleren want ze proberen te zeggen dat ik ooit moet gaan werken. Ze laten ook vacatures aan mij zien. Dit noem ik manipulerend en ik vind het bedrukkend. Het geeft mij een benauwd en gedwongen gevoel. Ik ben een gevoelsmens. Ik zal nooit een werkmier worden en ik wil het ook niet. De meeste baantjes vind ik ook dom en saai. Ik zit hier niet op te wachten. Het is zonde van de tijd en levert niet genoeg geld op van wat ik zou moeten verdienen. Ik vind het ook respectloos naar mij toe als ik op kantoor moet zitten
Het leven als nieuwetijdskind is zwaar, heel zwaar. Gisteren een vervelende eeuwenlange discussie gehad over mijn zakgeld. Ik weet dat er dit jaar inflatie is geweest maar ze willen mijn zakgeld niet hierom ophogen zucht. Dat ze af en toe geld problemen hebben is hun eigen schuld want ze werken niet hard genoeg, ze moeten dat niet van mijn zakgeld inhouden. Ik heb het heel zwaar de laatste tijd met denken, onder andere om deze redenen. Hoe kan ik tot rust komen als ik dit soort gezeik om mijn oren krijg? Wat moet ik in deze situatie doen?

Ik ben echt boos op mijn ouders door wat er net gebeurde!! ze willen dat ik een sollicitatiebrief schrijf voor de Appie. Dat ik maar vakkenvuller moet worden zijden ze. Eén hoe durven ze. Twee, zijn ze helemaal besodemieterd.

Ik Kan niet werken want ik voel mij zwak. De gedachten aan werk geeft mij hoofdPIJN.

Hoe kan ik hun de wijsheid teruggeven dat ik een nieuwetijdskind ben en mij mijn ding moet laten doen: filosoferen over het leven en bestaan. De beroemde Grieken waren ook filosofen en hebben de wereld veranderd. Ik vind dit uitermate respectloos


Het werkt niet om mij te pushen om te gaan werken. Dat werkt bij mij het tegenovergestelde want nu heb ik er al helemaal extra geen zin in. Waarom zou ik vakken gaan vullen als ik thuis spelletjes kan spelen? Dit slaat totaal nergens op. Ik wil ook als filosoof behandelt worden, niet als vakkenvuller. Dat ben ik niet en het is te zwaar voor mij. Ik vind het zwaar om de suiker te pakken, laat staan een heel krat vol. Ik ben niet zo sterk. Bij de gedachte moet ik al snel gaan ademen en ik krijg hoofdpijn van het idee. Laat domme werkmieren dit maar doen, ik heb belangrijkere dingen te doen dan dat. Als einstein niet kon uitvinden maar moest vakkenvullen, zag de wereld er heel anders uit. Jij stopt de mensheid met deze gedachten van je. En mijn ouders ben ik al helemaal zat (lees bovenstaande post). Zij zijn walgelijk respectloos naar mij toe. En nieuwetijdskinderen zoals ik worden altijd achtergesteld door middel van vooroordelen.
Peter - Vrijdag 15 januari 2021 22:49

Ik ben 34 jaar een nieuwetijds kind. Slim, intelligent maar ook gevoelig voor vibraties om mij heen. Ik scherm me van negatieve energie af om mij optimaal te kunnen exploiteren en te ontwikkelen. Mijn denkniveau niet laten aantasten door de massa, de oudetijdskinderen. Om dit te bewerkstelligen draag ik saaie kleding om niet gezien te worden en vermijd ik liever het contact met vreemden. Zijn hier ook nog andere nieuwetijdskinderen? Wat voor tips kun je mij meegeven om jullie te kunnen opleiden? Bedankt voor jullie input

mijn gevoeligheid geen handicap noemt maar een talent. Ik kan dit erg goed waarderen. Ik ben er echter niet mee eens dat ik me niet mag verstoppen. Het voelt namelijk goed om met zo min mogelijk te communiceren gedurende de dag, vooral vreemden wil ik niet spreken. Ik mag ze ook niet. Mijn talenten wat je zegt komen ook meer tot uiting als ik rust en mijn ruimte heb.

Over de BBQ: Ik vind het gewoon makkelijk als het naar boven gebracht wordt. Dan kan ik me richten op belangrijke dingen. Maar ik moet wel toegeven dat ik het niet leuk vind als het een drukke BBQ is met veel mensen. Dan doe ik zelfs mijn kamerraam dicht omdat het teveel lawaai is buiten, ondanks de hitte
zelfs.

Ik denk dat er altijd werkmieren blijven bestaan. Zonder de belangrijke taak van de werkmieren zou inderdaad de maatschappij uiteenvallen. Er zijn altijd leiders en de onderlaag van de maatschappij. Dit is volgens mij al vanaf de oertijd al zo en is nooit verandert. Dus ik denk dat er ook altijd werkmieren zullen zijn voor mijn Wajong.


Het is beter voor ons om thuis tot rust te komen. Hierdoor kunnen we ons het beste ontwikkelen want we worden niet afgeleid door de omgeving. Het kost even tijd maar dan heb je ook wat. Wij hoeven ons niet te concentreren op het voorzien van levensbehoefte waardoor we optimaal tot uiting kunnen komen en nieuwe dingen kunnen ontdekken. Gelukkig heb ik mijn Wajong en mijn ouders die mij ook financieel steunen. Dit geeft mij rust en voldoening.

....

Mijn ouders hebben toch gebrek aan inleving vermogen

Ouders zijn ervoor om hun kinderen te steunen en te helpen. Dit is wat zij trachten te doen. Het is hun taak om mij te voeden en tevreden te houden. Niet andersom. Ouders horen voor hun kind te zorgen, de was te doen, schoon te maken en de konijnen te voeden. Mijn ouders horen ook naar mij te luisteren en horen waar ik allemaal mee zit. Ik heb het zwaar terwijl anderen het makkelijk hebben. Ik heb het gevoel dat ze mij manipuleren want ze proberen te zeggen dat ik ooit moet gaan werken. Ze laten ook vacatures aan mij zien. Dit noem ik manipulerend en ik vind het bedrukkend. Het geeft mij een benauwd en gedwongen gevoel. Ik ben een gevoelsmens. Ik zal nooit een werkmier worden en ik wil het ook niet. De meeste baantjes vind ik ook dom en saai. Ik zit hier niet op te wachten. Het is zonde van de tijd en levert niet genoeg geld op van wat ik zou moeten verdienen. Ik vind het ook respectloos naar mij toe als ik op kantoor moet zitten
Het leven als nieuwetijdskind is zwaar, heel zwaar. Gisteren een vervelende eeuwenlange discussie gehad over mijn zakgeld. Ik weet dat er dit jaar inflatie is geweest maar ze willen mijn zakgeld niet hierom ophogen zucht. Dat ze af en toe geld problemen hebben is hun eigen schuld want ze werken niet hard genoeg, ze moeten dat niet van mijn zakgeld inhouden. Ik heb het heel zwaar de laatste tijd met denken, onder andere om deze redenen. Hoe kan ik tot rust komen als ik dit soort gezeik om mijn oren krijg? Wat moet ik in deze situatie doen?

Ik ben echt boos op mijn ouders door wat er net gebeurde!! ze willen dat ik een sollicitatiebrief schrijf voor de Appie. Dat ik maar vakkenvuller moet worden zijden ze. Eén hoe durven ze. Twee, zijn ze helemaal besodemieterd.

Ik Kan niet werken want ik voel mij zwak. De gedachten aan werk geeft mij hoofdPIJN.

Hoe kan ik hun de wijsheid teruggeven dat ik een nieuwetijdskind ben en mij mijn ding moet laten doen: filosoferen over het leven en bestaan. De beroemde Grieken waren ook filosofen en hebben de wereld veranderd. Ik vind dit uitermate respectloos


Het werkt niet om mij te pushen om te gaan werken. Dat werkt bij mij het tegenovergestelde want nu heb ik er al helemaal extra geen zin in. Waarom zou ik vakken gaan vullen als ik thuis spelletjes kan spelen? Dit slaat totaal nergens op. Ik wil ook als filosoof behandelt worden, niet als vakkenvuller. Dat ben ik niet en het is te zwaar voor mij. Ik vind het zwaar om de suiker te pakken, laat staan een heel krat vol. Ik ben niet zo sterk. Bij de gedachte moet ik al snel gaan ademen en ik krijg hoofdpijn van het idee. Laat domme werkmieren dit maar doen, ik heb belangrijkere dingen te doen dan dat. Als einstein niet kon uitvinden maar moest vakkenvullen, zag de wereld er heel anders uit. Jij stopt de mensheid met deze gedachten van je. En mijn ouders ben ik al helemaal zat (lees bovenstaande post). Zij zijn walgelijk respectloos naar mij toe. En nieuwetijdskinderen zoals ik worden altijd achtergesteld door middel van vooroordelen.
Ik hof ook geen studie te doen ik ben zelf intelligent in zelf te studeren ipv via georganiseerd onderwijs

..
Edwin - Zondag 17 januari 2021 23:30
Aan alle Reagluurders

Wel of geen Narcistisch persoonlijkheis
stoornis .
Iemand is pas een rat als het is bewezen .

Als iemand een Narcistisch persoonlijkheis
stoornis heeft maar geen andere mensen slachtoffer maakt van misbruik etc.is er niks aan de hand
Bart - Dinsdag 6 april 2021 09:01
Eindelijk iemand met verstand; ik heb een milde vorm van narcisme zonder ik anderen pijn doe. het is juist andersom ik word door anderen misbruikt omdat ik een lichte vor m van autisme heb voor mlijn anders zijn. Ik word misbruikt door zogenaamd "normale" mensen.
Daarnet schreef een vrouw naar mijl op dit forum "WAarom andere mensen bewust pijn doen?" zonder dat ze me kent beticht ze me ervan van andferen bewust pijn te doen omda t ik tovallige diagnose narcisme kreeg. Is dit niet te gek voor woorden? ER zijn narcisten die niemand pjin doen en er zijn zeogezegd "normale" mensen die andernen veel leed aan doen.
Nico - Donderdag 28 januari 2021 20:37
Gisteren een hevige discussie gehad met mijn oom. Ik zei dat ik eerlijk gezegd geen connectie meer met hem voelde. Hij zei grof van "oh?". En ik had toen gezegd dat ik hem best dom vind want hij wist niet precies wat cryptocurrency was, hij dacht dat je alleen geld kon omwisselen in cryptogeld en niet kon genereren. Ik voelde me beledigd want ik heb computers op mijn kamer die cryptogeld aanmaken. Ik heb gelijk tegen mijn ouders gezegd op de gang dat ik geen achterlijken in mijn omgeving wilde hebben maar mijn oom hoorde het toen. Hoe gaan jullie in deze situaties om? Hoe zorg je ervoor dat zulke mensen niet meer bij je op bezoek komen terwijl je nog bij je ouders woont?
Mona - Donderdag 18 maart 2021 17:32
Dit is zeker geschreven door een narcist die nu smult van de reacties en daarom herhalend zijn bericht plaats onder opmerkingen die hem of haar niet aan staan .hier krijgt die de aandacht die die zeker nodig heeft omdat niemand hem meer wilt.en dan de open reacties die je kan geven zegt genoeg!
Bart - Dinsdag 6 april 2021 07:50
Wat u zegt klopt totaal niet; Want ik heb dit artikel niet geschreven wel heb ik mijn reactie regematig onder berichten geplaatst omdat ik vaak word mishandeld omdat ik autisme heb. Door a l die mlishandelingen en inderdaad niemand mij wil omdat ik autisme heb en anders ben kreeg tegen mijn wil narcisme. U bent zeer dom in wat u zegt want ik smul zeker niet. Ik ben elke dag depressief door zogezegd "normale" mensen als uw soort die een autist misbruiken voor zijn anders zijn. Ook uw vooroordelen van narcisme kloppen van geen kanten. ik heb nog nooit een vlieg kwaad gedaan. Wat veel domme mensen op het internet niet snappen is dat er v eel verschillende vormen van narcisme zijn maar u kent slecht 1 soort en u scheert iedereen over dezelfde kam. "Hoe minder een mens weet, hoe meer hij DENKT van zichzelf dat hij alles weet"; da t niemand me wil is indraad waar uik heb geen vrienden en geraak nooit aan een reliate maar dat heeft niks met mijn lichte vorm van narcisme maar wel met dat ik autisme heb. Zogezegd "normale" mensen als u verstot(en autisten omwikke van hun anders zijn omdat mensen kuddebeesten zijn. Ik ben door mijn ouders verstoten en door mjin narcistische vader die mij mishandelt heeft jaren. Ik ben slchtoffer van een narcist en heb daardoro een lichte v orm van narcisme ontwikkelt en dat IS GEEN KEUZE. Ik doe nooit een vlieg kwaad en doe al jaren therapie om te herstellen van de mischanderlnigen van mijn narcistische vader. U verkoopt hele domme praat en scheert alle narcisten over dezzelfde kom en bent sadistisch dat u spot met iemand die eenzaam is en geen liefde kan krijtgen. Smullen doe ik zeker niet zoals het u verwoord. Uw praat bewijst dat er niks van kent. Ik heb n ooit iemand misbruikt of bewust pijn gedaan en doe atljd mijn best om me zoveel weg te cijferen voor anderen en jhuist dat word t misbruikt. Ik ben verstoten door mijn familie om mijn anders zijn en miljn narcistische vader zet heel de familie tegen mlij op. Ik zelf kan er niet aan doen da tik narcisme heb dat is GEEN KEUZE en heb nooit ieamnd pijn gedaan. U kent slechts 1 vorm van narcisme en scheert alle narcisten over dezelfd kam . HEEl dom. zou u ook akkoord zijn als ik zeg alle vrouwen zijn vals en alle zwarten zijn dieven. MIjn narcisme is iets heel anders dan u in uw hoofd hebt; ER is ook een soort narcisme dat u niet kent en dat is een vorm van narcisme dat gerelateerd is aan autisme. Deze vorm van licht narcisme die ik heb houdt in da t dagen en weken niet durf buiten komen uit angst om gekwetst te worden door zogezegd "normale" mensen al u. Of mensen die anders zijn pijn doen en kwetsen en verstoten zo normaal is en moreel is daaar heb ik sterk mijn twijfels over. U draait hier serieus de rollen om. Ik ben misbruikt door een narcist mijn vader en heb zelf noot een vlieg kwaad gedan en ben menschenschuw. IK heb nooit een relatie gehad en heb geen vrienden omdat ik autisme heb en door het misbruik van mijn narcistische vader zo bang ben om in contact te komen met mensen dat ik niet buiten durf komen. MIJn therapeut zegt me dat ik niet moet laten beetnemen door domme mensen opo internet die elke person met narcisme over dezelfde kam scheren. En toch laat ik me er door beetnemen. Maar smullen doe ik zeker niet en neen ik heb het artikel niet geschreven maar ja ik weord werl verstoten door normale mensen zoals u omda tik anders ben en autisme he en nee uw vooroordelen over milj kloppen niet.
Bart - Dinsdag 6 april 2021 09:17
Misschien maakt dit u iets wijzer geschreven door een psychiater;
Er zijn veel mensen met antisociale persoonlijkheidsstoornissen die verschrikkelijke levenspartners zouden zijn. Er zijn ook veel mensen met deze persoonlijkheidsstoornissen die gelukkig getrouwd zijn en trouw aan hun partners. En er zijn tal van klootzakken die mensen vreselijk behandelen en niet in aanmerking komen voor een andere diagnose dan “klootzak”. Het is belangrijk om elke persoon als individu te beschouwen, die emotionele en gedragskeuzes maakt, ongeacht de diagnose die hij of zij heeft. “
Bart - Dinsdag 6 april 2021 09:39
U zegt over iemand die u niet kent dat hij bewust mensen pijn doet en dat is enkel gebasseerd op uw vooroordelene over da telke narcist hetzelfde zou ziijn. het is niet omdat Afrikaan mij verkracht dat elke Afrikaan een verkrachter is. Het is niet een vrouw vals en gemeen is dat alle vrouwen vals en gemeen zijn. Uw veralgemingen bewijzen uw domheid; HOe minder een mens weet, hoe meer hij denkt dat hiij alles weet en hoe meer een mens weet hoe meer hij beseft dat het niet veel weet"; Eer zijn narcisten die monsters zijn zoals mijhn narcistische vader e nik moet jaren therapie doen om van zijn misbruik te herstellen, maar toch ben ik niet zo dom dat ik daarom ALLE narcisten over dezelfde kam scheer. IK heb ook een lichte vorm van narcisme door het misbruik van mijn vader en juist omdat ik weet hoe erg het narcistische misbruik is, kan een ander niets aandoen. ik heb geleerd uit zijn fouten. U heeft het niet erg om zomaar te zegen atik anderen bewust pijn doe zonder mij persoonlijk te kennen en alle narcisten over dezelfde kam te scheren. Ik heb ook AUTISME en ik moet jaren herstellen van het misbruik dat zogenaamd "normale" mensen als uw soort ons autisten aandoen omdat we een beetje anders zijn. Ik vindt dtat normale mensen u zouden moeten opgesloten worden vor het leed en misbruik dat je de autisten aandoet. Het zou verboden en gevangenisstraf moete nzijn om autisten te misbruiken voor hun anders zijn. het is walgelikj wat uw soort doet met autisten. walgelijk en een totaal gebrek aan empathie; Zo het is eruit dat u eens tgoed nadenkt over welk leed en misbruik uw soort zogenaamde normale mensen autisten aandoet; Ik zelf heb nog nooit en vileg kwaad gedaan en ben overdreven eerlijk en trouw zo eerlijk dat mensen er vaak misbruik van maken.DA t zijn van mensen van UW soort die autisten misbruiken o hun anders zijn en denke ndat ze '"normaal" zijn. Walgelijk is het. U snapt wat u autisten aandoet. Ik ben ook door een narcist misbruikt (mijn vader) maat toch ben ik niet zo dom als u om dan ALLE NARCISTEN te vergelijk met mijn vader. Het is niet omdat iemand toevallig diagnose narcisme kreeg da thij ook in de prakijtk mensen misbruikt en bewust p!ijn doet U hebt het over monsterlijke narcisten zoals mijln vader. Maar ik ben nie t zo Ik wil anderen niet aandoen wat hiij me aandoet maar ik word continu misbruik door normale mensen als u omda t ik autisme heb en daar zou zich v oor moetetn schamen het is totaal gebrek aan empathie. Ja, ik mag u nu ook ens over dezelfde kam scheren en u verantwoordelijk houden voor ALLE ZOGENAAMD NORMALe MENSEN WAT ZE ONS AUTISTEN AANDOEN. want u stelt mij ook verantwoordelijk voor wat een ander narcist u aandeed. Zou u ook akkoord zijn als ik zou zeggne; Ik ken een vrouw die iets smerigs deed en een tot(aal gebrek aan empathie heeft dus Mona u bent de schlud daarvan omdat u toevalliug ook een vrouw bent? Of alle Marokanen zijn dieven omdat EEN Marokaan mijn geld stal? Uw vooroordelen dat u over iemand die u niet kent zegt dat hij bewust mensen pijn doet zegt meer over domheid dan over mij. Mijn therapeut zegt at ik me niet mag laten vangen door domme mensen op internet als u die domme praat vertellen over narcisme en toch laat ik me weer beetnemen door mijn onzekerheid. Uw vooroordelen zijn walgelijk en zouden gestraft moeten worden. U kent me niet en oordeelt dat ik bewust mensen pijn zou doen. De waarheid isdat ik niet eens buiten durf komen en wegloop van mensen mensenschuw ben uit angst om weeral misbruikt te worden door UW soort dat zich "normaal" noemt. Het leed da t u ons autisten aandoet zou zwaar bestraft moeten worden. Schande en wagelijk en totaal gebrek aan empathie! en uw vooroordelen zijn ook heel dom. op internet kent men maar 1 soort narcist; de narcist die mijn vader is, maar ik ben niet zo ik heb een soort narcisme dat domme mensen op intern et nooit over sprekn en dat is een narcisme in combinatie met autisme dit houdt in dat ik niet durf buitenkomen en mensenschuw ben. Omdat iik toevallig diagnose narcisme heb oordeelt u dta ik bewust mensen pijn zou doen. Lees onderstaande tekst geschreven door een psychiater;
Er zijn veel mensen met antisociale persoonlijkheidsstoornissen die verschrikkelijke levenspartners zouden zijn. Er zijn ook veel mensen met deze persoonlijkheidsstoornissen die gelukkig getrouwd zijn en trouw aan hun partners. En er zijn tal van klootzakken die mensen vreselijk behandelen en niet in aanmerking komen voor een andere diagnose dan “klootzak”. Het is belangrijk om elke persoon als individu te beschouwen, die emotionele en gedragskeuzes maakt, ongeacht de diagnose die hij of zij heeft. “
Leer misschien in de t oekomst eerst nadenken v oor je een hele groep mensen over dezelfde kam schaart in plaats van aan iemand die u niet kent te vragen "waarom bewust mensen pijn doet"; da t ist het juist! Dat doe ik niet omdat meer dan wie ook weet hoe het erg is van miljn vader. Het zijn wel "normale" mensen als die ons autisten psycchisch kapot make nomdat we anders zijn.