Jezelf weer mooi leren vinden

 

Tijdens mijn eetstoornis walgde ik regelmatig van mijn lichaam. Als ik nu kijk naar mijn lichaam is dat behoorlijk veranderd. Ik had niet gedacht dat ik op deze manier naar mijn lichaam zou kunnen kijken. Ik was er van overtuigd dat mijn lichaam niet klopte, te dik was en het er ontzettend lelijk uit zag. En zeker toen ik na ondergewicht een flink aantal kilo's was bijgekomen, vond ik het moeilijk dit lichaam te accepteren. Ik zou het nooit kunnen accepteren, dacht ik...

buik

Dat wennen aan mijn nieuwe lichaam heeft me enorm veel tijd en tranen gekost. Ik wilde het niet, maar uiteindelijk heb ik mijn lijf toch kunnen accepteren. Dat is echter helemaal niet vanzelf gegaan. Ik heb er heel wat dingen voor moeten doen en er is behoorlijk wat tijd overheen gegaan. 

Dat ik anders naar mijn lichaam heb leren kijken is niet iets wat mij overkwam. Ik heb mezelf echt toestemming moeten geven om het te gaan accepteren. Tot die tijd verzette ik me tegen alles wat ervoor bedoeld was om mezelf weer mooi te vinden. Als ik mezelf weer goed zou voelen, zou dat namelijk ook een hoop veiligheid en controle kosten. Het hoorde bij die eetstoornis en die durfde ik niet zomaar los te laten.

Ik wilde nog walgen van mijn dikke benen en buik. Ik wilde af en toe nog kwaad zijn op eten of een excuus hebben om mij achter te verschuilen. Ergens wilde ik die controle houden en in die veilige ‘zieke' anorexia wereld blijven schuilen. Maar toch ben ik er inmiddels uit gestapt. Ik wilde mijn lijf diep van binnen helemaal niet slopen, maar juist leren goed te verzorgen en er blij mee te zijn.

Proud2Bme

Dat is me gelukt. En ik kan je vertellen, het ging absoluut niet vanzelf. Ik zeg niet dat mijn lichaam het mooiste lichaam is dat er bestaat. Het zou allemaal best nog wat meer gespierd kunnen, strakker kunnen zijn, meer in verhouding of wat meer egaal bruin. Ik ben geen fotomodel, maar dat wil ik eigenlijk ook helemaal niet zijn.

Ik hoef niet strak afgetraind en vetloos door het leven te gaan. En dat vind ik heerlijk. Ik heb niet meer het verlangen om maat 34 aan te passen en mijn ribben te zien. Ik hoef geen tighgap en ik wil al helemaal niet putjes-loos door het leven gaan. Ach ja, het zou fijn zijn als ik wat minder putjes had of geen, maar het is niet zo. En daar kan ik echt prima mee leven. Ik vind het zelfs mooi. 

knobbeltje

Ik heb geen grote borsten, ik heb geen egale huid en mijn oren zijn veel te klein voor mijn hoofd. Als ik mijn wenkbrauwen niet epileer heb ik een monobrauw en zonder nachtbeugel scheve tanden. Ik heb een knobbeltje op mijn middelvinger, een diep putje in mijn been van de waterpokken en een grote, opvallende straie streep op mijn bovenbeen.

Mijn benen zijn iets tè recht, de dokter noemde het O-benen. Ik heb kleine love-handles en in mijn voorhoofd worden de eerste rimpeltjes zichtbaar. Ik heb een snor als ik mijn bovenlip niet hars, mijn buik drilt als ik de trap af loop, mijn billen hebben straie strepen en wat putjes, vooral als ik zit of ze aanspan. Mijn knieën zijn een beetje hobbelig en worden in de zomer vaak zo heel vies bruin. Ook zie ik al stiekem wat grijze haren komen kijken, maar weetje...

buik

Ik vind het allemaal helemaal mooi en goed zoals het is. Ik kan me er echt niet meer druk om maken dat ik, als ik ga zitten op het strand, een beetje een vetrolletje heb. Het kan me ook geen ene bal schelen dat als ik met blote benen op een strandstoel zit, ik putjes in mijn bovenbenen krijg. En weet je, al die andere ‘'gebreken'' zijn intussen gewoon hartstikke welkom.

Mijn gekke knieën, mijn niet helemaal ideale verhoudingen, mijn kleine borsten, mijn littekens van de waterpokken en zelfs de billen met striae. Het kan me geen reet meer schelen. Ik vind het mooi zoals ik ben. Met en zonder al die lullige gebreken. Voor mij zijn het intussen geen gebreken meer. Het is mijn lichaam en daar horen al die putjes, vetjes, bobbeltjes en vlekjes bij. Het maakt me wie ik ben.

buik

En natuurlijk, sommige dingen pas ik aan naar mijn eigen smaak en laat ik niet hun gang gaan. Zo epileer ik mijn wenkbrauwen, gebruik ik vaak make-up en draag ik een mooie voorgevormde bh. Maar ik moffel mijn lijf niet meer weg in grote truien en honger mezelf niet uit omdat ik vind dat het altijd dunner en strakker kan. Ik vind mezelf niet meer dik, ook al was ik daar eerder wel van overtuigd. 

Ik kan er maar beter gelukkig en blij mee zijn, dan altijd in die verschrikkelijke oorlog met mijn lichaam te blijven hangen. Dit is mijn lichaam en het is goed zoals het is. Het is mooi en het hoort bij mij. Ik moet er nog mijn hele leven mee doen en daarom kan ik het maar beter nemen zoals het is en er goed voor zorgen en trots op zijn. Het heeft genoeg te verduren gehad met mijn eetstoornis. En nu is dat klaar.

beugel

Ik hoop met mijn ervaring iemand te inspireren. Al is het maar één van jullie. Je lichaam haten is vreselijk, weet ik uit ervaring en ik vind het zo fijn dat ik nu kan accepteren wie ik ben en hoe ik eruit zie. Ik gun iedereen zo'n verandering. En ik weet zeker dat als ik het kan, ook jij veel meer kunt bereiken dan je denkt!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

groentetuin - Zondag 23 juni 2013 12:10
wauw.... respect
Suus - Zondag 23 juni 2013 12:13
Wauw!!!
- - Zondag 23 juni 2013 12:14
Ik vind het onderwerp goed, maar de foto's er bij heel raar. Iedereen is anders en bij het zitten heb jij helemaal geen vetrolletje. Ik vind het een vreemd voorbeeld, je hebt dunne benen en een platte buik.
nnn - Zondag 23 juni 2013 12:17
ik vind de foto's juist goed! mooie blog!
GodsChild - Zondag 23 juni 2013 12:19
@ -- ik vind het juist wel positief dat die foto's erbij zitten. Het klopt inderdaad dat ze niet dik is, maar je ziet wel duidelijk dat ze een goed gezond gewicht heeft. Die twee dingen samen zijn voor mij (en ik denk ook voor anderen) een goed voorbeeld. Juist omdat ik, als ik naar mezelf kijk, denk dat als ik een gezond gewicht heb ik super dik ben. Deze foto's bewijzen het tegendeel..
Haremaje - Zondag 23 juni 2013 12:19
@-- Sorry, maar misschien vind jij het dunne benen, maar voor een andere kan het heel anders voelen. Ik heb zelf ook een beetje vetrollen en geen dunne benen. Maar als ik hier een foto neer zou zetten van mijn benen zul jij dat waarschijnlijk ook dun vinden.

Ik vind het echt heel tof Nouska dat je dit hier neerzet! Dit helpt mij heel goed!
Suikerspinn - Zondag 23 juni 2013 12:19
Ik vind het knap hoe tevreden je bent met je lichaam. Ik hoop ooit ook zo tevreden te kunnen zien.

Het maakt niet uit hoe haar lichaam er uit ziet, ze is zeker verre van dik! Maar hoe je lichaam er ook uit ziet, als je in je ES zit vindt je jezelf dik of je dat nou bent of niet. Ik vind het dus hartstikke knap dat ze nu tevreden is met hoe ze er uit ziet. Eerder kon ze zichzelf met dit lichaam niet accepteren.
C. - Zondag 23 juni 2013 12:21
Respect.
-- - Zondag 23 juni 2013 12:21
@GodsChild, ja daar geef ik je gelijk in! En dat geld voor mij ook wel. Maar er zijn ook heel veel meisjes die zwaarder zijn dan Noushka en nog steeds een gezond gewicht hebben, ook op deze website.
Miek - Zondag 23 juni 2013 12:23
Ik vind het heel knap dat je dit zo laat zien aan ons
heb echt veel respect voor je hoe je hebt leren omgaan met je eetstoornis!

melike - Zondag 23 juni 2013 12:24
superfijne blog dit nouska, en heel knap dat je jezelf helemaal accepteert. Hierdoor heb ik weer een beetje vertrouwen in het genezingsproces gekregen zodat hopelijk ook ik ooit weer volop van m'n lichaam kan genieten.
Janey - Zondag 23 juni 2013 12:32
Zo mooi om te lezen, echt wauw.
J. - Zondag 23 juni 2013 12:33
Heel tof dat je tevreden bent met je lichaam.
Ook knap dat je zo'n foto's van jezelf wil posten.
Maar naar mijn gevoel komt het zo een beetje over als: er is niets moois aan mijn lijf, maar toch moet ik het aanvaarden, dus ik zal het maar mooi vinden.
Ik heb ook een schrijfknobbeltje op mijn middelvinger, maar het is nog niet eens in mij opgekomen dat het als 'lelijk' kan beschouwd worden en dat het iets is waar ik mij zorgen zou kunnen om maken.
Ik wil helemaal niet negatief overkomen, ik vind het wel een toffe blog, maar dat is nu eigenlijk het eerste wat in me op kwam als ik dit las.
CJ - Zondag 23 juni 2013 12:35
Heel mooi geschreven Nouska. Ik herken mezelf in jouw voorbeelden, op mijn eigen manier. Ook ik probeer steeds meer het 'ideale plaatje' in mijn hoofd los te laten, want tja, mijn lichaam ziet er nu eenmaal uit zoals het is en we hebben samen al veel meegemaakt :) Dankje!
charlie - Zondag 23 juni 2013 12:36
ik word hier echt weer boos van. dit is net gezond gewicht denk ik. weer een bewijs van zie je nou..dus dit is normaal? dan ben ik dus mega dik. het zou allemaal geloofwaardiger en fijner zijn als de mensen die dit allemaal vertellen wat meer gewicht zouden hebben pff
Nic - Zondag 23 juni 2013 12:36
veel respect voor Nouska! Ikzelf accepteer mijn lichaam nu ook en dat is echt een bevrijding! Mooi deze blog!
Sandra - Zondag 23 juni 2013 12:37
Wat is dit mooi en wat ben jij mooi! Respect! (En dank je wel voor de hoop die je ons geeft!!)
Romy - Zondag 23 juni 2013 12:40
Wauw Nouska! Echt prachtig geschreven! Dit maakt mijn dag weer helemaal, ik ben het met je eens dat sommige "gebreken" gewoon bij je horen als persoon en ik ga dat zelf nu ook meer inzien. Het is indd niet makkelijk maar ik denk dat deze blog wel echt een inspiratie is. Voor mij zeker. Ik heb nog nooit iemand uit ervaring hierover horen praten. Dat maakt t voor mij net ff een soort "echter"
Fijne zondag allemaal!! Xx
Vera - Zondag 23 juni 2013 12:41
THAT'S THE SPIRIT!
En die foto's, geen enkel probleem! Het versterkt alleen maar hetgeen wat jij er mee probeert te zeggen, en dat is gelukt. Be proud!
jacqueline - Zondag 23 juni 2013 12:43
Mooie blog, mooie meid met een grote reden om trots te zijn!
* - Zondag 23 juni 2013 12:44
Ik moet charlie voor een deel toch gelijk geven.
Ik ben zelf ook een stuk molliger en deze blog komt voor mij over alsof ze zichzelf nog super dik vind, maar het wel aanvaard.
Ik zie echt helemaal geen vetrolletjes hoor, dat is gewoon een plooi die er nu eenmaal moet zijn om je lichaam te kunnen bewegen.
Ik snap wel dat als je een eetstoornis hebt gehad, dat het dan veel moeilijker is jezelf te aanvaarden bij dat gewicht (dat eigenlijk nog heel mager is). Dus in dat opzicht: respect. Ik heb zelf geen eetstoornis (toch geen anorexia of boulemia, wel BED), dus ik kan het mij totaal niet inbeelden wat het allemaal met je doet.
tess - Zondag 23 juni 2013 12:45
Bedankt voor het delen van dit eerlijke verhaal!!
MischiefManaged - Zondag 23 juni 2013 12:47
Wauw, heel goed/mooi/motiverend om te lezen! geeft ook wel een beetje hoop voor de toekomst :')
JufM - Zondag 23 juni 2013 12:48
Wow Nouska; ik vind jou zó mooi en je bent een enorme inspiratiebron voor mij!
Hippohippo - Zondag 23 juni 2013 12:53
Wauw, dit is juist echt heel fijn!
Ik vind jou hoe je eruit ziet echt mooi, en iedereen (die de blogs leest) weet dat jij een gezond gewicht heeft. En hierdoor kan ik zien dat gezond niet dik is. Want jij bent niet dik!
Isa1990 - Zondag 23 juni 2013 12:57
Diep respect voor je lef, Nouska. Wat ben jij mooi! Ben het wel eens met sommige reacties, dat er ook mensen zijn die een gezond gewicht hebben, maar wel molliger zijn dan jij. Ik zit zelf bijvoorbeeld nog net onder overgewicht (dus nog net gezond) en heb echt niet zo'n platte buik als jij.. daardoor voelt het wel een beetje anders... Maar bovenal: respect!
MIO - Zondag 23 juni 2013 12:58
Goede blog. Dankjewel hiervoor.
Het is fijn om te zien hoe tevreden je bent.
Helemaal terecht ook natuurlijk.
Mooie blog! Mooie foto's!

En de mensen die BED hebben of haar nog erg dun vinden: Ik begrijp jullie wel, maar het punt is niet dat ze misschien nog te dun zou zijn ja of nee, maar de tevredenheid die ze uitstraalt, ongeacht dat ze vroeger misschien dingen graag anders had gehad. Het gaat er niet om of ze nu net wel of net niet gezond gewicht heeft, het gaat erom dat je tevreden mag zijn met je lichaam en volgens mij moeten we die boodschap bij ons houden in plaats van moeilijk te doen over of ze nu wel of niet op gezond gewicht zit. Vergeet ook niet dat voor de één een bmi van 18,5 normaal is, voor de ander een bmi van 23. Tsjaa.
Joo17 - Zondag 23 juni 2013 13:05
Wauw Nouska, wat een supergoede blog! Vind het heel fijn om te lezen dat er hoop is, vooral nu ik zelf zo worstel met mijn lichaam. Echt superbedankt dat je dit hebt gedeeld, respect voor jou!
Ydance - Zondag 23 juni 2013 13:05
Heel veel respect maar het is inderdaad waar... Je bent niet dik, hebt geen vetrolletjes en je hebt mooie slanke benen!
Chananja - Zondag 23 juni 2013 13:07
Wauw, mooie blog!

@ charlie en *: Nouska vertelt over haar worsteling om haar lichaam te accepteren en toevallig is zij iemand met een tengere lichaamsbouw. De uitdaging is dan aan anderen (waaronder ikzelf) bij wie het natuurlijke gewicht iets hoger ligt om ons ook bloot te durven geven.
M - Zondag 23 juni 2013 13:09
Al het bovenstaande
Sanne - Zondag 23 juni 2013 13:10
Die foto's zijn echt dapper.
Iedereen heeft als die zit opeens geen strakke buik meer. Hoewel jij zeker vetrolletje hebt als je gaat zitten, heb ik zo'n vermoeden dat je dat zelf wel ziet (anders zou je die foto's er niet neerzetten). En ik denk dat dat voor veel van ons geldt, juist het geen wat wij zou uitvergroten, is voor een ander amper zichtbaar. We maken het in ons hoofd alleen veel groter dan het is. Sterke blog!
Tralala - Zondag 23 juni 2013 13:14
Wat een mooie, inspirerende blog. Bedankt.

Monkey - Zondag 23 juni 2013 13:14
Nouska, dit moet je insturen naar een tijdschrift, dit moeten veel meer vrouwen lezen. Echt.
L - Zondag 23 juni 2013 13:14
Goede blog! Wat anderen al noemden, vind ik het ook ergens lastig omdat ik op overgewicht zit en denk: ja, maar als ik er zo uit zou zien, dan zou ik het wel kunnen accepteren. Maar dat is niet zo, dat is ook mijn ervaring toen ik wel veel dunner was. Het gaat daar inderdaad niet om. En ik wil mezelf proberen nu te accepteren, zoals ik nu ben. Omdat mezelf de hele dag de grond instampen omdat ik te zwaar ben, averechts werkt en al helemaal niet fijn is voor mezelf. Ik wil weer tevreden zijn met wie ik ben.
Lamp - Zondag 23 juni 2013 13:17
Weet je, ik heb nog nooit één dingetje gezien van de dingen die je opnoemt hierboven toen ik je zag, op foto's of een keer in real-life bij een lezing waar ik was. Ik zag alleen jou.
Naomi - Zondag 23 juni 2013 13:19
Wauw! Kippenvel...
alanee - Zondag 23 juni 2013 13:28
Superblog!! Wel spijtig dat sommige mensen zich hierdoor rot voelen maar denken jullie niet dat dat het stukje eetstoornis is dat zich aangevallen voelt? Want deze blog draait om wat Nouska van HAAR lichaam vindt en hoe wij ONS lichaam mooi kunnen vinden. Deze blog draait niet om het vergelijken van elkaar maar het accepteren van jezelf. Be proud lieve mensen! Iedereen is mooi hoe hij of zij is :-) xxx
Charlotte - Zondag 23 juni 2013 13:29
Wauw. Heel herkenbaar en heel motiverend!
Joyce - Zondag 23 juni 2013 13:29
Wat een mooi artikel!
Ik heb hier laatst in mijn dagboekje ook een foto van mijn buik geplaatst. Heel eng, maar ik kan er nu wel een beetje positief naar kijken :)
yessy - Zondag 23 juni 2013 13:45
Toen ik je vrijdag zag vond ik je helemaal super, echt perfect. En kon ik me gewoon niet voorstellen dat je onzekerheden of dingen zou hebben/hebben gehad die je niet mooi vind/vond aan jezelf. Zo zie je maar weer dat het beeld dat je van jezelf hebt heel anders is dan hoe andere mensen naar je kijken.
Ik vind het een super mooie blog. Ik zit ook op het punt dat ik van ondergewicht naar een 'normaal' gewicht moest. En ik heb nu zo veel moeite met dit nieuwe lichaam. Ik kan het niet accepteren en dat maakt dat het eten niet vooruit gaat/ normaal word.
Ik hoop dat ik hier wat motivatie uit kan halen want ik zit echt vast!
Veerle - Zondag 23 juni 2013 13:48
Mensen, waarom altijd die kritiek? De strekking van het verhaal van Nouska is juist dat ze zichzelf accepteert en dat het niet uit hoort te maken dat een lichaam niet precies perfect is. Waar lezen jullie dat iets dikker of iets dunner niet goed is? Volgens mij is het puur de eetstoornis die dit zo opvat..

Nouska, mooie blog en wat knap dat je dit met ons deelt. De foto's maken het erg menselijk en laat ons ook eens wat dichterbij komen!
Black Rose - Zondag 23 juni 2013 13:53
Echt een hele mooie blog, Nouska. Je bet echt prachtig weet je dat? Je bent heel motiverend, en je hebt veel talent. Dat heb je allemaal in deze blog laten zien. Je laat me zien dat ik niet perfect ben, maar het ook niet hoef te zijn!
Respect Nouska! c:
009 - Zondag 23 juni 2013 13:57
Fantastisch, en wat dapper. Tranen in mijn ogen
009 - Zondag 23 juni 2013 13:57
Ps: Erg leuke riem!
Lot1995 - Zondag 23 juni 2013 13:58
fijn artikel
en knap dat je gewoon foto's erbij zet!
Meisje14 - Zondag 23 juni 2013 14:00
Ik vind het heel lastig om het ge zeggen, maar ik vind het eigenlijk een beetje een raar blog. Je vet flubbert als je van de trap af loopt, zeg je. Al deze uitspraken vind ik niet echt gepast en de foto's vind ik lastig om te zien. Waarom je "vetrol" en "lovehandles" op de foto zetten. Dan denken mensen juist , gadver, dat wil ik niet, ik ga niet aankomen.

Wel fijn dat je jezelf kunt accepteren en je intentie om dit over te brengen waardeer ik heel erg. Je bent een mooi persoon van binnen en buiten.
Xx - Zondag 23 juni 2013 14:02
@meisje14 als je haar mooi vindt van binnen en buiten, waarom zou je de foto's dan "gadver" vinden?
YuukiAkura - Zondag 23 juni 2013 14:08
Wow, dit artikel is zo mooi geschreven. Ik ben nu zelf ook in de tijd van mijn therapieën om mijzelf te accepteren, zoals bij PMT doe ik nu de spiegel oefeningen, en ik moet elke dag zeggen waar ik tevreden over ben om positiever over mijzelf te denken. Het is best moeilijk om zo inene te veranderen in hoe je denkt over jezelf, omdat je jezelf jaren anders hebt gezien. Maar dit artikel geeft me weer een beetje hoop in dat ik mezelf eindelijk weer eens mooier kan gaan zien. Bedankt Nouska.
eliseeexx - Zondag 23 juni 2013 14:13
Zoals Yessy zegt. Je bent echt prachtig mar ondanks dat heb je soms ook dingen die jou wel opvallen en je aan irriteert die wij bijvoorbeeld helemaal niet zien.
Dit maakt mijn dag toch weet goed, ik irriteer me ook aan bepaalde dingen die andere niet zullen opvallen
Laura - Zondag 23 juni 2013 14:16
heel mooi artikel.
Ik vind de kritiek die iedereen erop heeft soms ook waardevol, omdat het ook voor mij het eerste idee is die in me opkomt, de reactie van andere laat dan zien van: 'he, zo kan je het ook zien' ... Ik denk dat het heel positief is dat iedereen er zo zijn idee over mag hebben en dat je veel kan leren van wat anderen te zeggen hebben. Dit is mss ook een beetje de bedoeling van de site ...
beauty_love - Zondag 23 juni 2013 14:16
Heel mooi geschreven en heel motiverend!
Nienke - Zondag 23 juni 2013 14:17
Wow, stoere blog!
* - Zondag 23 juni 2013 14:19
Het gaat inderdaad om jezelf accepteren.
En mijn vorige reactie wijst er op dat ik dat nog steeds niet kan.
Ik blijf me inderdaad maar vergelijken met andere mensen.

Mijn punt was gewoon dat ik me een beetje aangevallen voelde, omdat ik een stuk dikker ben. Het is dan enorm frustrerend dat dunnere mensen, waar je enorm naar opkijkt, lopen te verkondigen dat ze hun vetrolletjes, die er tevens helemaal niet zijn, aanvaarden. Ik denk nu: logisch dat je dat kan aanvaarden.
Maar laat vallen, hier draait de blog ook niet om.

Ik vind het best knap van Noushka dat ze haar lichaam helemaal accepteert, daar kunnen vele meisjes (waaronder ikzelf) nog veel van leren.
Maar ik vind de manier waarop een beetje raar.
M. - Zondag 23 juni 2013 14:29
"Logisch dat jij je lichaam kunt aanvaarden, want jij bent perfect"

En wat als 'perfecte meisjes' zich helemaal zo perfect niet voelen?
En wat als andere mensen misschien naar jou kijken en denken: 'wauw, die benen/billen wil ik ook. Ik zou TROTS zijn als ik die benen/billen had!' terwijl je zelf denkt: 'mijn benen zijn te dik'? Mag dat gevoel er dan niet meer zijn, omdat een ander vindt dat je trots moet zijn?

Wanneer leren we dat het gras niet altijd groener bij de buren is -
èn dat velen van ons, ook jouw 'buren' met dat groenere gras, juist zo denken?
lovelyJules - Zondag 23 juni 2013 14:30
Wauw, Nouska, heel veel respect voor jou ! ! !
Sil - Zondag 23 juni 2013 14:31
Wat breng jij een zelfvertrouwen over op de meiden die dit lezen, super super complimenten!!
Chaya - Zondag 23 juni 2013 14:31
Supermooie blog. Echt dapper, en je kan zeker trots zijn!
Inger - Zondag 23 juni 2013 14:35
Wow had niet verwacht dat jij het was Nouska!
Jij ziet er altijd zo ongelofelijk (gezond) dun uit.
En ja, dit klinkt lekker tactloos want je bent helemaal niet dik ofzo!

Maar ik herken mijn lichaam wel in de bovenstaande foto's!
Terwijl ik mezelf absoluut niet als dun zie, eerder wat steviger en gewoon niet getraind ofzo.

Vind het altijd een opluchting om de bevestiging te zien dat ik een normaal lichaam heb ;)
xlikeaflower - Zondag 23 juni 2013 14:41
Wauw. Super mooie blog. echt. Inspirerend ook :)
Respect Nouska. :)
Freek - Zondag 23 juni 2013 14:46
Mooi gedaan Nouska, respect.
Je representeert een goed gezond mooi lichaam, dankjewel (:
Deempje - Zondag 23 juni 2013 14:56
Wauw dit had ik net eventjes nodig in deze bikini-tijd!!
Lotte - Zondag 23 juni 2013 14:56
Dankje!
Elisabeth - Zondag 23 juni 2013 15:08
Lieve Nouska, dankjewel voor deze indrukwekkende blog. Het is zo inspirerend om te zien hoe jij je ontwikkeld hebt in al die jaren. Je kwetsbaarheid, je onzekerheid, maar ook je kracht en passie waarmee je nu in het leven staat. Deze blog toont niet alleen de moeilijkheden van een eetstoornis, maar laat ook zien hoe waard het is om te blijven vechten. En dat biedt een ongekende kracht voor me.
Het is zo puur, zo zuiver. Uit de grond van mijn hart: dankjewel.
Maan - Zondag 23 juni 2013 15:21
Respect nouska! En het plaatsen van eigen foto's kan ik erg waarderen. Ik herken me eigenlijk verder wel in de reactie van Inger ;). Ik dacht dat in eerste instantie dat het iemand anders was.
Somebody19 - Zondag 23 juni 2013 15:24
Wauw. Ik vind je echt een super knappe vrouw. En je blog is geweldig.
Denise - Zondag 23 juni 2013 15:29
Ik vind het een mooie blog, maar hoe moeten alle mensen die dikker zijn dan Nouska zich nu wel niet voelen? Dat doet het zelfbeeld van die mensen ook niet echt goed.
Als dit de 'maat' is voor normaal dan weet ik zeker dat (sowieso eetgestoorde) mensen zich hiermee gaan vergelijken.
Misschien is het dan wel de eetstoornis die die dingen denkt, maar de gedachten zijn er en ze zijn niet zo makkelijk weg te nemen, helaas.
Het is hartstikke goed dat je alle dingen accepteert aan je lichaam, maar houd ook een beetje rekening met de invloed die het heeft op het zelfbeeld van anderen. ;)
l - Zondag 23 juni 2013 15:32
Wauw, mooi geschreven! Ik zat toevallig vanmorgen nog te denken dat ik zo tevreden ben met mijn lichaam zoals het nu is. Veel dingen vind ik nu mooi aan mijzelf, sommige 'afwijkingen' (zoals een scheve vingertop) vind ik juist grappig en mijn andere 'gebreken' (o.a. littekens) horen nou eenmaal bij mij.
'Metaphor - Zondag 23 juni 2013 15:39
Ik vind dit een super mooi en goed artiekeln, speciaal omdat er ook echt close-up foto's zijn van 'hele normale dingen' waar mensen zich vaak onnodig lelijk en onzeker voelen.
Ik hoop dat ik ooit weer precies de zelfde instelling kan hebben als hier beschreven wordt, want er is geen betere manier om perfectie et beschrijven dan simpel tevredenheid.
Paula. - Zondag 23 juni 2013 15:50
Wauw... Heel mooi geschreven. Ik hoop dat ik ooit ook op deze manier naar mijn lichaam kan kijken.
Puntje - Zondag 23 juni 2013 16:09
Wow diep respect voor jou Nouska!
Ik kan het niet laten om toch even te reageren op alle 'kritiek' hier: Nouska schrijft hoe zij haar lichaam ziet en beleefd en geeft geen enkel oordeel over het lichaam van een ander. Ja ze ervaart zichzelf soms miss dikker dan ze is, maar well vrouw nou niet? Ik ken genoeg dunne meisjes die klagen over vetrollen, daar zijn het ook vrouwen voor denk ik dan. Kom op, wie heeft nog nooit zoiets over zichzelf gedacht? Het gaat erom hoe je ermee omgaat, hoe je zorgt voor je lichaam; dat bewijst pas echt hoe je ernaar kijkt. Mensen die dus dunner of dikker zijn dan Nouska, daar gaat het niet om! Het gaat om dat je maar een lichaam hebt en dat is je eigen. en ondanks alle gedachten erover, wat je ook mag wegen, wees ee trots op em probeer ervan te houden!
nnn - Zondag 23 juni 2013 16:18
ik ben het eens met monkey, dit moet je insturen naar een tijdschrift nouska!!
D - Zondag 23 juni 2013 16:51
wauw knap van je! Je bent echt mooi zoals je bent! :)
Firefly89 - Zondag 23 juni 2013 17:21
Prachtig!
Roos - Zondag 23 juni 2013 17:23
Ik hoop dat ik dit ook ooit over mezelf durf te schrijven. Ik vind jou ech heel mooi, als ik er zo uit zag zou ik ook tevreden zijn denk ik. Maar daarvoor zou ik nog wel wat werk moeten verrichten.
Sari - Zondag 23 juni 2013 17:27
Lieve Nouska,
Ik wil je echt heeeel erg bedanken voor deze blog!
Je beschrijft precies waar ik nu al een tijd mee bezig ben/worstel. Voor mijn gevoel is dit echt het laatste stukje van mijn eetstoornis en ik hoop dat ik hierna 8 jaar eetstoornis kan afsluiten!
Deze blog inspireert en motiveert mij enorm. En bovendien heb ik kei veel respect voor je dat je foto's van jezelf en je blote lichaam plaatst.
Ik herken zo veel in wat je (be)schrijft en ook in de foto's, want zo ziet mijn lichaam er nu ook uit met gezond gewicht.
En weet je... ik vind jou echt super mooi en knap. En eigenlijk ook nog best dun. Dus waarom moet ik dan wel van de eetstoornis mijn lichaam verbergen en me ervoor schamen? Dat slaat dus eigenlijk nergens op!!!
Jij bent echt een voorbeeld voor me Nouska en een voorbeeld dat ik zeker ga opvolgen! :)

Dank je wel! xx

sheilake - Zondag 23 juni 2013 17:52
Mooi Nouska,

bedankt voor de blog.

Ik had het net even nodig..
Ben er heel hard aan het werken mijn lichaam te accepteren zoals ie is, en hoop dat mijn eetstoornis alleen maar zal vervagen en dat ik een mooie toekomst tegemoet ga zonder te veel te denken van, ben ik wel mooi, vinden anderen me leuk?
:)

xx
anoniem - Zondag 23 juni 2013 18:23
Dit had ik nou net nodig, ik zat namelijk net even in een dipje...

Jij ben echt een voorbeeld voor me, dat ik ga opvolgen.
Jij motiveert me echt om van mezelf te gaan houden. En ik ga daarmee beginnen ook, vanaf vandaag!:)

En Nouska, je bent echt prachtig! Supermooi!:)
susiQ - Zondag 23 juni 2013 18:25
Bam.
Wauw, wat een sterke tekst. Wat een vertrouwen en kracht straalt hier uit.
Jeetje Nouska, respect, wat mag jij trots op jezelf zijn. Niet alleen omdat je prachtig bent, maar vooral ook omdat je dit - jezelf met al je plus-en min punten accepteert zoals het is.
Topwijf ;)
x - Zondag 23 juni 2013 18:26
@Meisje14: als mensen hierbij denken "ik ga echt niet aankomen" dan zegt dat voornamelijk wat over hoe eetgestoord ze nog zijn.

@Nouska: Respect voor hoe je, jezelf letterlijk bloot durft te geven!
Cylu - Zondag 23 juni 2013 18:46
Wauw, wat een mooie en goede blog! Heel erg bedankt Nouska! Respect :D
Mathilde Nederlof - Zondag 23 juni 2013 18:57
Je hebt ZO gelijk! Ik ben onder de indruk, vind het knap van je dat je dit deelt en het is super geschreven. Ik weet zeker dat dit voor heel veel meiden motiverend is!! DANK JE!! Je bent echt een topper!
reini - Zondag 23 juni 2013 19:13
Tja, ik ga toch ook even wat zeggen. Wat ik heel erg mis is hóe die acceptatie uiteindelijk toch gelukt is. Ik lees nergens inhoudelijk iets over het proces van accepteren. Bovendien denk ik inderdaad (als iemand met een setpoint dat een stuk boven het minimum gezond gewicht ligt): 'Lekker makkelijk, als je zo'n figuur hebt! Als dat de maatstaf van accepteren van je vetrollen is, ben ik gewoon hartstikke vet.' De foto's doen het artikel meer kwaad dan goed, vind ik.
greenbutterfly - Zondag 23 juni 2013 20:12
Wauw, geweldig! En wat ben je een prachtige vrouw.
gien6 - Zondag 23 juni 2013 20:32
super goede mooie blog! Respect voor jou Nouska!
Klein Veertje - Zondag 23 juni 2013 20:38
Respect en een staand applaus!
xxx-amy-xxx - Zondag 23 juni 2013 20:54
wauw prachtig!!!
nouska je ben zoooo mega voorbeeld voor mij altijd!! je ben gezond maar zo prachtig!!!
Rianne - Zondag 23 juni 2013 21:09
Heel veel respect, ik hoop ook zo snel mogelijk zo positief over mijn lichaam te kunnen denken. :)
Jammer dat er toch altijd weer mensen zijn met op- of aanmerkingen over de foto's. Dit is iets waar je echt trots op mag zijn. Ik ben nooit blij geweest met mijn lichaam; toen ik mollig was niet, toen ik ondergewicht had niet en nu normaal gewicht is het nog steeds niet goed. Wat maakt het nou uit hóé je eruit zien? Als je er zelf maar gelukkig mee bent!
Doritos - Zondag 23 juni 2013 21:14
Wauw Nouska, echt respect!! :)

Net wat ik even nodig had, ben bezig met accepteren..
even proud en daarna sit-ups was de planning..
nu hou ik het bij even proud, ik moet mezelf maar eens gaan accepteren!
Hipje - Zondag 23 juni 2013 21:24
Inspiratiebron voor mij! Ik zou je willen knuffelen xxxx
carin - Zondag 23 juni 2013 21:47
wat mooi om te lezen dat je blij bent met je lichaam zoals het nu is. Iedereen is mooi en goed zoals hij of zij gemaakt is. en wat ben ik toch trots op mijn stoere dochter en ik vind je een prachtige mooie jonge vrouw. die trots op zichzelf mag zijn ;)
N - Zondag 23 juni 2013 22:10
Dankjewel voor deze blog! Respect voor de foto's en hoe jij er mee hebt om leren gaan. Zelf worstel ik er heel erg mee dat ik een hekel heb aan mijn lichaam..
Betske - Zondag 23 juni 2013 23:17
Bedankt Nouska, voor deze mooie blog! Het laat me meteen een stuk beter voelen. En ik vind het heel knap hoe jij je eetstoornis hebt overwonnen!
lizzy - Zondag 23 juni 2013 23:28
Dubbele gevoelens bij deze blog, maar wat super knap dat je er zo mee om gaat voortaan! en dat je deze foto's met ons deelt, geweldig, respect!
merel - Maandag 24 juni 2013 00:08
Weer mooi en goed geschreven Nouska! Mij inspireer je zeker, ben ook hard aan het vechten voor een beter zelfbeeld. Mooi dat jij je inperfecties durft te tonen en ze accepteert, ookal vind ik dat je er super goed uitziet!!
Puoli - Maandag 24 juni 2013 02:16
KRACHT & MOED
Dit blog spreekt, Nouska
Echt diep veel respect voor je weg!
PluiS - Maandag 24 juni 2013 09:07
Dankje, je hebt mij hier inderdaad echt me geïnspireerd!!
winnie - Maandag 24 juni 2013 09:47
Awh, wauw. Ik krijg er helemaal een brok van in m'n keel. Ik vind het zo mooi om te lezen en ik hoop heeeeel erg dat het me zelf ook steeds meer gaat lukken. Dankjewel voor het schrijven van dit stuk.
Danielle - Maandag 24 juni 2013 10:34
Wauw wat inspirerend!
Liadan - Maandag 24 juni 2013 11:37
wauw deze blog brengt een hoop reacties teweeg!
Aan de mensen die zich beledigd/aangesproken voelen door deze blog: ik hoop dat jullie beseffen dat dit jullie eigen onzekerheid is!
Het gaat er niet om of Nouska slank is of hoe ze in jullie/onze ogen eruit ziet, het gaat hier over hoe Nouska naar zichzelf kijkt. Ze zegt niet dat ze vetrollen heeft, ze zegt hier simpelweg dat ze haar geluk niet laat beïnvloeden door eventuele vetrollen en andere 'imperfecties'.
En daar kan iedereen een voorbeeld aannemen!
Erg mooie, inspirerende blog en erg dapper dat je zulke foto's hier durft te plaatsen!
Mathilde - Maandag 24 juni 2013 12:21
In 1 woord 'WAUW'. Zo veel respect voor jou. Ik vind je een prachtige vrouw! Hoop dat er een tijd komt dat ook ik m'n lichaam kan gaan accepteren. Bedankt voor deze blog
anoniempie! - Maandag 24 juni 2013 13:29
super veel respect!
wauw dit gaf mij even een eyeopener
precies het juiste moment

dankje!
P. - Maandag 24 juni 2013 14:07
Respect voor de blog, mooie tekst.
De foto's maken het voor mij lastig. Ik heb ook een eetstoornis gehad, maar ben zeker niet zo dun als jij bent. Ik hik tegen licht overgewicht aan en dat vind ik ingewikkeld, heel ingewikkeld. Ik merk aan mezelf dat ik denk... sja.. zij heeft makkelijk praten met zo'n lijf.
Meisje - Maandag 24 juni 2013 14:21
Heb een beetje een apart gevoel bij dit bericht.
Ergens er hulpvol maar ook een beetje vaag.. ;)
Luus - Maandag 24 juni 2013 15:13
Mooi gedaan zeg! Laat inderdaad goed zien dat iedereen altijd wel iets aan zichzelf niet perfect vindt, maar dat dat vaak dingen zijn die andere mensen niet eens zien.

Misschien alleen ook een leuke oefening om naast de lijst met dingen die je niet zo leuk vindt, maar desondanks accepteert, ook een lijstje te doen met dingen die je wel leuk vindt aan jezelf! Ik schrok wel een beetje van die waslijst namelijk =P Maar wel herkenbaar.
iesje - Maandag 24 juni 2013 16:45
jongens kom op! het gaat over jezelf mooi leren vinden. je bent veel meer dan alleen je figuur. natuurlijk is dit een issue dat is bij mij ook het geval. deze blog gaat er daarom over om jezelf in zn geheel weer mooi te leren vinden. misschien zijn jullie minder onzeker over jullie tanden of stand van jullie benen en vingers. kijk naar de positieve dingen. ik heb zelfs overgewicht maar vind dat ik er verder prima uit zie.
Sharon - Maandag 24 juni 2013 17:25
sooo je hebt veel reacties Nous!
Maar ik snap het ook wel, goede blog! :)
Liefs!
m - Maandag 24 juni 2013 18:08
Mij heb je geïnspireerd iig, wat eerlijk! wat mooi!
Esther S - Maandag 24 juni 2013 19:04
heeeeel veel respect Nouska! Enorme motivatie ook voor mezelf.

liefs
AmFe - Maandag 24 juni 2013 21:41
Mooi geschreven!!
Misschien een vervolg blog met hoe je dit bereikt hebt, welke dingen je hiervoor gedaan hebt en wat je heeft geholpen dit te bereiken? Daar was ik echt heel benieuwd naar!! Had ook verwacht dat het artikel daar over zou gaan, dus dat miste ik een beetje. Hopelijk komt er nog een vervolg!
Haremaje - Maandag 24 juni 2013 22:18
Ik wordt soms een beetje gek van al die negatieve reacties!
Iedereen heeft een andere bouw en het gaat er gewoon om dat je jezelf knap vind met al je gebreken!
Soma - Dinsdag 25 juni 2013 09:10
Lekker negatief weer het gaat niet alleen om die fotos maar sommige die kunnen zichzelf gewoon niet accepteren en tja overal kom je 'dunnere' mensen tegen het is maar waar je op let
beproud - Dinsdag 25 juni 2013 12:41
Wauw echt een hele mooie blog!!!!
Respect..!

Liefs,
M. - Dinsdag 25 juni 2013 14:18
Super goede blog! Mij helpt het in ieder geval. Jammer dat er meteen reacties komen over of je "dik" of "dun" bent, want daarmee gaat men voorbij aan het punt dat je wil maken met deze blog. Ik weet van mezelf dat ik ook meer vet heb dan jij, maar de manier waarop je schrijft zorgt ervoor dat ik daar niet eens naar kijk. Het stimuleert mij juist om verder te kijken dan "dik" en "dun". En de foto's erbij vind ik juist fijn.
amanda - Dinsdag 25 juni 2013 14:25
onder bovenstaande kritieke punten en bemoedigende woorden. ik vind het een super blog. had niet verwacht dat jij het was toen ik die foto's zag. je bent echt een prachtige vrouw en een super fijn en goed voorbeeld dat ik net nodig heb. en mensen die hier boven hebben gereageerd het gaat niet om andere mensen zij geeft haar mening en hoe zij zich daar over voelt. ik vind het juist prachtig dat ze dit plaatst. ze ziet er mooi gezond(toch dun in mijn ogen) uit. zo ben ik niet maar ik snap wel dat sommige dan ook zo willen zijn tuurlijk wil ik dat ook maar soms is het niet anders. sommige dingen zijn zo dit zou ik normaal eigenlijk niet zeggen.

maar super blog nouska respect diepe respect


liefs amanda
Anja - Dinsdag 25 juni 2013 19:10
Wauw ik heb echt respect voor deze blog! Ook de foto's zijn wel inspirerend! Het zet me tot nadenken! Dankjewel
QQQ - Zaterdag 29 juni 2013 23:04
wow, je schrijft wel een hoop mooie dingen over jezelf, maar ieder mens, ook gezonde mensen zonder eetstoornis letten op hetgeen zei wel en niet eten..... het is natuurlijk niet waar dat het je helemaal niet boeit wat je lichaam betreft! iedereen geeft zowiezo om zijn/haar lichaam eetgestoord of niet volgens mij, en iedereen wilt er goed voor zorgen, mensen met een normaal verstand eten ook niet iedere dag vette producten.....

maar desondanks vindt ik het een hele mooie tekst en mooie beschrijving die je erbij hebt gegeven!!
C - Zondag 30 juni 2013 23:09
Prachtig prachtig prachtig!!! Jij bent een voorbeeld!! En mooi te zien dat je op je laatste foto met je gezicht onwijs straalt.
Steve Gerard - Dinsdag 2 juli 2013 21:36
Wauw, heel mooi geschreven! Ik zat toevallig nog te denken dat ik zo tevreden ben met mijn lichaam zoals het nu is. Veel dingen vind ik nu mooi aan mijzelf, sommige 'afwijkingen' (te dunne benen) vind ik juist grappig en mijn andere 'gebreken' (o.a. littekens) horen nou eenmaal bij mij.

thank you
Samantha - Woensdag 3 juli 2013 14:23
Wauw..!! Dit vind ik echt positief...
Ik wil ook zo over mijn lichaam kunnen denken... ( komt vast nog wel)
Ik vind het heel knap dat je zo iets durft..
Die foto's er bij is positief..
Prachtig gedaan...

Believe in yourself xxx
yvonne - Donderdag 4 juli 2013 10:48
Waauw wat een super blog!
Tranen in m'n ogen,
wou dat ik me kon accepteren zoals ik ben!
sta elke dag wel 5x op de weegschaal en als ik een avondje ben stappen
met veel drank enzo moet ik van mezelf gaan hardlopen....

Top blog! x
alyssa - Vrijdag 5 juli 2013 13:05
wauw! Heel veel respect!
het is immens lastig om jezelf (weer) te leren accepteren en respecteren en ik ben heel blij dat het je is gelukt en dat je alles hier durft te plaatsen!
michelle - Zaterdag 27 juli 2013 15:54
Nouska, ik vind dit echt je beste stuk tot nu toe. Knap om op deze manier je onzekerheden prijs te geven. Voor mijn es had ik ongeveer hetzelfde figuur als jou. (Behalve de vinger haha ;3 ) en ik ga steeds meer terug verlangen naar mijn 'oude ik' mede dankzij dit stuk. Ik verlang ernaar om weer 'normaal' te zijn. Dankjewel. Je bent een enorme inapiratiebron.
Elina94 - Maandag 29 juli 2013 15:27
tell me how tell me how...

Sabine - Zondag 25 augustus 2013 13:56
Wat ontzettend goed geschreven! En wat een lef! Dankjewel!
G. - Zondag 15 september 2013 20:55
Wauw - zie nu pas deze blog. Wat geweldig dat je deze geschreven hebt en gepost hebt, super super super. Heel erg blij voor jou, echt! En : deze blog helpt mij extreem, het zien van menselijkheid (niet dat dat hier nergens te vinden is natuurlijk! maar toch, dit is een mooi voorbeeld), vind je een super mooie vrouw en hier deel je je gedachten/gevoel, erg kwetsbaar en mooi. Ik ben inmiddels op gezond gewicht, mr die acceptatie, die is er alleen als ik ren ren ren - niet na kan denken. Maar, ooit is er wel acceptatie, moet kunnen :)
Katja - Zondag 15 september 2013 20:58
Hoi Nouska,
Wat mooi geschreven en wat knap dat je dit deelt. Ik vind het zo inspirerend om te lezen dat je jezelf zo accepteert. Ik hoop dat ik dit over een tijdje ook kan zeggen over mezelf. Echt een heel gaaf artikel!
Groetjes,
Katja
Ella-Nola - Dinsdag 17 september 2013 18:18
Dit helpt mij wel een beetje! Nouska je bent prachtig!
Luca - Donderdag 3 oktober 2013 12:08
Hee Nouska,
Heel erg bedankt voor het schrijven en plaatsen van dit bericht.
Het is erg inspirerend!
x
Irma - Woensdag 16 oktober 2013 21:50
Ik zit momenteel huilend achter mijn laptop, bedankt voor dit bericht!
georgie - Vrijdag 8 november 2013 08:06
Zo.. net wat ik even nodig had! Heel inspirerend; heb nu meteen weer moed, dat vandaag weer een dag word om te strijden met mn eetstoornis. Kom maar op!
Denise - Vrijdag 13 december 2013 18:59
Dit artikel laat zien dat je jezelf anders ziet dan dat anderen je zien...

Jij ziet inperfecties en ik zie een schitterende vrouw!
Roos - Donderdag 19 december 2013 00:22
Dit ga ik dan ook maar proberen. Als ik jou zie, en hoor hoe jij moeite had met jezelf, terwijl je er fantastisch uitziet, misschien dat ik dan ook een beetje mooi ben, al zie ik dat zelf (nog) niet
Mathilde - Zondag 12 januari 2014 17:31
Dit is echt prachtig...
Tranen stroomde over mijn wangen, omdat het me zo mooi lijkt om dit ook te kunnen zeggen.... Prachtig
Eline - Vrijdag 7 februari 2014 22:46
Er komt een dag, dat weet ik zeker, dat ook ik trots kan zijn op mijn lijf en ik alle minpuntjes omarm omdat ze van mij zijn.

Deze blog geeft mij de kracht om dit te mogen wensen.
Marieke - Vrijdag 21 februari 2014 21:51
Wooww, echt respect! Hoop dat ik ook ooit zo over mezelf kan praten :)
ikke - Zaterdag 22 februari 2014 14:25
Hoi

Ik vind het heel dapper dat je dit durft neer te zetten en ook je foto's erbij zet!

Het enige wat ik toch echt mis in je tekst is hoe je dit hebt kunnen bereiken? Ik weet en snap dat het allemaal niet vanzelf gaat en dat we er echt wel moeite voor moeten doen om ons lichaam te kunnen accepteren. Ik zelf heb vele dingen geprobeerd al maar dat beeld is nooit veranderd :(

Dus vertel ajb hoe je dit uiteindelijk voor elkaar hebt gekregen :)
noelle - Donderdag 27 februari 2014 14:27
Wat een mooi en eerlijk geschreven blog! Ik hoop dit eind van het jaar ook te kunnen bereiken.
Teddy - Vrijdag 28 februari 2014 13:19
Wauw wat een mooi stuk dit.
Ik kijk nu wel 2 keer in de spiegel voordat ik weer een mening over mezelf heb.
Dankje daarvoor xxx
anoniem - Maandag 17 maart 2014 19:03
Deze site helpt me echt :) mooi geschreven en je bent prachtig
anoniem - Maandag 17 maart 2014 19:03
Deze site helpt me echt :) mooi geschreven en je bent prachtig
C - Maandag 24 maart 2014 14:27
Jij bent mijn inspiratie, Nouska :)
DragonFly1991 - Woensdag 23 april 2014 10:47
Wauw, Wat een ontzettend mooi en inspirerend verhaal!
ik hoop dat ik me ooit ( en die dag gaat komen! ) net zo mooi en sterk mag voelen als jij doet. Jij geeft me hoop dat het mogelijk is en dat je kan herstellen van een ES, ookal is die niet echt zichtbaar. Ik wil ervoor gaan en jou verhalen inspireren mij om de moed niet op te geven.
Anke - Woensdag 7 mei 2014 09:56
wauw, ik wou dat ik ook zo over m'n lichaam kon denken nu, heel mooi geschreven.
Zonnestralen - Zaterdag 10 mei 2014 20:56
Ik lees dit stukje vaak,
puur omdat het me zo veel motiveert, dus dankjewel Nouska.
Anita - Maandag 12 mei 2014 00:41
wauw !!!! nouska, wat ben je een prachtmens !!
Inspired - Vrijdag 23 mei 2014 15:31
Ik heb hier zo veel respect voor. Ik wou het eerst lezen. Maar toen niet meer toen ik gek begon te worden van alle positieve dingen over je lichaam, alsof ik bijvoorbeeld dat tegen mezelf zij en mezelf zo hard voorloog. Ik moest janken. Maar ik heb mezelf verplicht door te lezen. Het heeft me wel echt geraakt, dit blog. Echt respect. Ik hoop dat ik ook weer eens zo kan denken.
Anonymous - Maandag 23 juni 2014 16:27
Die foto's zijn echt perfect!
faya - Zondag 4 januari 2015 12:00
Enorm mooie blog! echt respect! De fotos zijn echt heel mooi..
Anoniem - Dinsdag 10 maart 2015 12:12
Ik lees deze blog nu pas en het enige wat ik de hele tijd dacht was: wauw! Ik wil ook zo kunnen denken over mijn lijf. Het is goed zoals het is en ik moet er goed voor zorgen. Zo inspirerend! Ik hoop echt dat ik over een tijdje ook zo kan denken maar ik ga er gewoon vanuit dat dat ook gaat gebeuren:) Ik ben mijn tante zo dankbaar dat ze ooit tegen me heeft gezegd dat ik deze site eens moet bezoeken. Ik heb er echt veel baat bij. Bedankt!
Ash - Zaterdag 27 juni 2015 14:20
Je bent goed zoals je bent, en ook dat je het verteld.
Maar naar die minpunten mag je ook gerust je pluspunten vertellen.
je ziet er top uit! X
Anne - Dinsdag 29 december 2015 09:06
Hallo,
Dit is momenteel heel erg herkenbaar! Vraagje: hoe hdb jij ke lichaam geaccepteerd en het (meer) losgelaten?
Xxx Anne
Elena - Maandag 18 april 2016 20:05
nixie - Woensdag 7 december 2016 10:11
Heel mooi geschreven en het zet me echt aan het denken!
Wat ben je mooi Nouska!
C. - Vrijdag 16 december 2016 02:26
nu in dit proces , krachtig dat je jezelf en je eigen (doorlopen) processen zo open deelt en inzet dmv proud.herkenning , verbondenheid, acceptatie. toont de functie van open uiten, groot bereik. dank hiervoor!!
Vlien - Dinsdag 20 december 2016 20:54
Deze blog sla ik op als geheugensteun, prachtig!
Lace - Dinsdag 9 mei 2017 07:55
Mooi Nouska, ik vind de blog echt top en de foto's wel heel helpend.
peanuts2 - Donderdag 11 mei 2017 19:48
Prachtig! Heel motiverend Nouska.
Beaudine - Dinsdag 16 mei 2017 16:26
Altijd als even een dag heb waarbij ik extreem onzeker ben, lees ik deze blog. Echt heeel erg helpend! Dankjewel Nouska!
Natasja - Maandag 29 mei 2017 10:06
Het lijden van iemand die een eetstoornis heeft wil je ook niet. Als het maar niet buiten proportioneel is. Het moet wel haalbaar en realistisch blijven. Iemand met een eetstoornis heeft het altijd koud. Wil iemand dit dan benijden? Iemand met een litteken op de buik kan een bepaalde bikini kopen waar mee dat niet opvalt. Als mannen een groot operatielitteken op hun buik hebben dan hebben ze ook niet iets waar mee ze dat verhullen dan alleen een zwembroek. Vrouwen zullen dan vermoedelijk voor een badpak kiezen om een operatielitteken te verhullen. Met aloe vera kun je minder diepe littekens mee wegwerken.
Natasja - Maandag 29 mei 2017 10:17
Mensen zijn overkritisch op zich zelf. Dan zeggen ze wat zij minder goed vinden van zich zelf en dan zeg ik dat het mij niet opviel. Omdat wat zij aan zich zelf vinden mankeren zo miniem is dat het mij niet opviel. Het is omdat men er zelf over valt maar ik let er niet op. Als het maar geen onrealistisch gewicht is wat men nastreeft. De dingen die sommige mensen aan zich zelf niet goed vinden worden soms op een overdreven manier gezien door zich zelf. vergroot en buitenproporties. In werkelijkheid valt het allemaal wel mee.
Cootje - Zaterdag 17 juni 2017 13:48
Dit heeft me enorm geholpen! Zo waar dat je een heel leven met je lichaam moet doen en dat het veel beter helpt om er trots en blij mee te zijn. Ontzettend bedankt!
Mar - Donderdag 7 juni 2018 11:09
Al die dingen die je noemt...kan me niet voorstellen dat jij dat hebt haha
Ik vind jou zo mooi, echt een voorbeeld. Super fijne blog!
Silke - Zondag 17 september 2023 01:20
Een prachtig blog die me echt beter laat voelen over m'n eigen lichaam! Vanavond miste ik enorm m'n oude lichaam van de eetstoornis zoals ik het even noem. Het gevoel overviel me en ik zakte dieper en dieper in de negativiteit en zelfafwijzing. Dit gebeurd alleen nog erg zelden, normaalgesproken kan ik na een onzekere gedachte toch weer trots en blij zijn met mn lichaam. Want het doet zoveel mooie dingen voor me! En een beetje een buikje hoort erbij, het is gewoon mijn lichaam. Dat was nu wel anders dus... Het lukte niet om zelf uit de onzekerheden te stappen.
Daarom ben ik zo blij dat dit soort blogs bestaan om je zelfverzekerder te laten voelen. Het is niet altijd erg om hulp vanuit buitenaf te zoeken, soms is het juist erg waardevol.

Dankjewel voor dit prachtige stuk tekst en de foto's ❤️