Proud2Bme zoekt vrijwilligers!

 

Heb jij tijd en zin om je wekelijks op maandag-, vrijdag- of zaterdagavond in te zetten voor mensen die worstelen met eten, zelfbeeld en aanverwante problematiek? Dan ben jij misschien de nieuwe vrijwilliger die we zoeken voor Proud2Bme: het grootste online platform voor mensen met eetproblemen of aanverwante problematiek en hun naasten. Wij hebben weer plek voor enthousiaste vrijwilligers die het leuk en waardevol vinden om één avond per week Proud2Bme-leden te steunen in onze groepschats en op het forum. Je werkt vanuit huis. We zoeken momenteel vooral mensen voor de maandag-, vrijdag- en zaterdagavond, maar kun je alleen op een andere avond dan zijn er ook mogelijkheden.

Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online hulpsite van Nederland en België voor iedereen met een eetstoornis en aanverwante problematiek. Via het forum en de chat bieden wij - gratis en anoniem - contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals. Proud2Bme is een veilige plek waar je herkenning, steun en motivatie voor herstel kunt vinden als je worstelt met een eetstoornis. Bij Proud2Bme werken zo'n 25 vrijwilligers samen in een team met ervaringsdeskundige redactieleden, psychologen en diëtisten.

Als vrijwilliger bij Proud2Bme begeleid en modereer je online (groeps)chats en reageer je op berichten op het forum. Je zorgt dat de sfeer constructief en steunend blijft. Daarbij durf je, waar nodig, je eigen ervaring in te zetten. Tegelijk begrijp en respecteer je dat ieders proces uniek is en dat jouw weg naar herstel niet de enige is.

Hier kun je meer lezen over onze chats.


Bron: Pexels

Lijkt jou dit leuk om te doen? Lees dan even onze voorwaarden.

 • Je bent wekelijks op dezelfde avond beschikbaar tussen 19:00 en 21:00 uur (natuurlijk is er de mogelijkheid om af en toe vrij te nemen of te ruilen met een andere dag);
 • Je bent ouder dan 21 jaar (we hanteren geen maximumleeftijd, meer levenservaring is zeer welkom);
 • Je staat stevig in je schoenen en durft mensen op hun gedrag aan te spreken als dat nodig is;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met eetstoornissen, bijvoorbeeld omdat je zelf een eetstoornis hebt gehad of omdat je een relevante studie zoals psychologie volgt (of hebt gevolgd);
 • Als je een eetstoornis hebt gehad, ben je daar al geruime tijd van hersteld;
 • Je bent in staat privé en (vrijwilligers)werk gescheiden te houden;
 • Je bent verantwoordelijk, flexibel en betrokken;
 • Je bent in de gelegenheid om eens per 6 weken 's avonds een online intervisie bij te wonen;
 • Als vrijwilliger van Proud2Bme werk je anoniem en vanuit huis;
 • Je bent voor langere tijd beschikbaar - minimaal een jaar;
 • Opzegtermijn: 1 maand.

Aan het vrijwilligerswerk gaat een gesprek in Leiden vooraf, dit kan onder bijzondere omstandigheden eventueel online plaatsvinden (bijvoorbeeld vanwege coronamaatregelen). Ook krijg je een vrijwilligerstraining, die eveneens op ons kantoor in Leiden plaatsvindt maar indien nodig online kan worden gegeven.

Voldoe jij aan bovenstaande voorwaarden en ben je enthousiast? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar info@proud2Bme.nl met daarin:

 • Je motivatie
 • Je CV
 • Op welke avond(en) je beschikbaar bent. Wij hebben momenteel plek op meerdere avonden van de week, kun je op de vrijdag of zaterdag dan is dat een heel groot pluspunt!

Ook voor vragen over deze vrijwilligersvacature kan je terecht op ons e-mailadres. Vragen stellen onder dit blog heeft geen zin.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nicole1970 - Dinsdag 18 oktober 2022 14:02
Hihi ik zou best willen solliciteren, maar denk niet dat ik op dit moment stabiel genoeg ben qua eetstoornis en weet ook niet of ik het wel durf, maar zou het heerlijk vinden om anderen te helpen.
R. - Woensdag 19 oktober 2022 16:43
Waarom vanaf 21 jaar? Ik wordt bijna 18 en als het kon had ik denk ik wel gesolliciteerd. Maar goed, nog even wachten dus. :)
Bas - Donderdag 25 mei 2023 01:09
Beste "Nicole1970" en "R." als jullie niet voldoen aan de eisen voor officiële vrijwilliger (en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken), maar toch graag mensen willen helpen, dan kunnen jullie dat natuurlijk (in ietwat beperktere mate) ook gewoon op het forum doen.

En "Nicole1970" het is natuurlijk heel lief van je dat je anderen zo graag wilt helpen, maar als jij zelf momenteel nog in de knoop zit met je eigen eetstoornis, dan is het misschien verstandiger eerst jezelf te helpen.
Analogie:
The Oxygen Mask Rule is simple: if the cabin loses pressure, oxygen masks will fall from above. You are to place yours on yourself before trying to help others.
Denise - Zaterdag 22 juli 2023 11:39
Zou leuk zijn, maar geen studie psychology