Proud 2B Scarlet

Scarlet

Wat heb jij met het nummer Proud to be me?
Aangezien ik allerlei teksten heb aangeleverd aan Daisy Cools (songwriter) heb ik automatisch eigenlijk heel veel met het nummer. Ik heb haar meerdere gedichten van mij gezonden van een tijd geleden toen ik erg worstelde met mijn uiterlijk en mijn gewicht. Toen ik het nummer voor het eerst hoorde kreeg ik dan ook echt kippevel. Het gevoel dat erin zit herken ik volledig. Ik ben ontzettend blij met dit resultaat en hoop dat het vele meiden zal aanspreken. Ik kan wel zeggen dat ik er trots op ben..... Ik ben zo amuzikaal als een geit, maar heb wel een prachtige song geproduceerd... haha... dat kunnen maar weinig meiden zeggen. Bizar eigenlijk.

Hoe zag jij jezelf vroeger en hoe nu?
Vroeger was ik vreselijk onzeker en negatief over mezelf. Ik dacht echt dat iedereen me lelijk vond. Omdat ik dat uitstraalde, zorgde ik er ook voor dat mensen me minder gingen vinden dan anderen. Dat klinkt misschien heel raar, maar vaak werkt het wel zo. Ik heb mezelf nooit echt dik gevonden....nou ja...ik vond soms wel dat ik een bolle kop had...
En nu? Tsja.. het wordt steeds beter. Ik durf veel meer te zijn wie ik ben. Ik kan trotser in de spiegel kijken. Vroeger gedroeg ik me zoals andere mensen wilde dat ik me zou gedragen, nu probeer ik meer te doen wat ik zelf wil.

Wat vind jij van het huidige schoonheidsideaal en wat voor invloed heeft dit op jou?
Ik vind het schoonheidsideaal van tegenwoordig veel te extreem en fake. Er is bijna niets meer echt. Alles wordt mooier gemaakt dan het is en niemand is goed genoeg. Meisjes worden door alle nieuwe media op steeds jongere leeftijd hiermee geconfronteerd. Meisjes van 13 zien er uit als meisjes van 19.... Steeds jonger willen meiden voldoen aan een ideaalbeeld...wat onbereikbaar is. Natuurlijk heeft dit ook zijn invloed op mij.

In welk opzicht ben je betrokken bij het onderwerp eetstoornissen?
Dat lijkt me inmiddels wel duidelijk toch ;-)

Welke boodschap zou jij willen meegeven aan jonge meiden?
Durf jezelf te zijn. Verspil je tijd niet met proberen op iemand anders te lijken. Gelukkig zijn wordt je niet van kilo's afvallen of je gewicht controleren. Gelukkig zijn wordt je van de mensen om je heen, van liefde en warmte. Vlucht niet voor het leven, zie het als een uitdaging. Sta open voor steun, verberg jezelf niet. Geef nooit op....

I am proud to be me because:

I made Proud to be me!