Proud 2B DaisyDaisy

Wat heb jij met het nummer Proud to be me?
Heel veel! Scarlet vroeg mij om het liedje te schrijven. Ik vond het meteen een goed idee, want het werd tijd dat er wat echte aandacht kwam voor het onderwerp.

Hoe zag jij jezelf vroeger en hoe nu?
Ik was vroeger best onzeker over veel dingen; de dingen die ik zei en dacht en hoe ik eruit zag. Ik wilde alles goed doen en daardoor legde ik de lat extreem hoog voor mezelf. Heel perfectionistisch dus. Een aantal jaar geleden werd mijn moeder ziek en na een vrij korte periode overleed zij. In die periode viel het kwartje ineens! Ik vroeg me plotseling af waarom ik zolang zulke hoge eisen aan mezelf had gesteld. Door zo perfectionistisch te zijn, was ik bijna vergeten echt te leven en te genieten! Het leuke is dat ik me veel zekerder en sterker begon te voelen toen ik dat besefte. Nu voel ik me heus nog weleens onzeker, maar ik accepteer mezelf wel helemaal. Ik zit nu dus veel beter in m'n vel dan vroeger.

Wat vind jij van het huidige schoonheidsideaal en wat voor invloed heeft dit op jou?
Ik denk dat ik altijd heb geprobeerd het bizarre schoonheidsideaal niet op mezelf te betrekken, omdat ik weet dat het onrealistisch is. Tegelijkertijd denk ik dat ik er vroeger soms gevoelig voor was, maar het heeft er nooit voor gezorgd dat ik me er anders door ging gedragen. Het heeft dus geen directe invloed op me.

In welk opzicht ben je betrokken bij het onderwerp eetstoornissen?
Het perfectionisme en controle issue dat er bij komt kijken, ken ik. Ik kan me dus (voor zover dat mogelijk is) goed voorstellen dat zich dat kan uiten in een eetstoornis. Hoewel dat bij mijzelf niet is gebeurd, voel ik me er in dat opzicht bij betrokken.

Welke boodschap zou jij willen meegeven aan jonge meiden?
Volgens mij maakt de tekst van het liedje dat het best duidelijk, maar de kern is: houd onvoorwaardelijk van jezelf en leef!!!

I am proud to be me because .........

I'm not afraid to live and to put myself out there!!