Proud 2B SabineSabine

Wat heb jij met het nummer Proud to be me?
De tekst spreekt me aan. 'Trots zijn op jezelf' ik gun het iedereen!

Hoe zie/ zag jij jezelf?
Als je ouder wordt vallen dingen meer op hun plaats. Je wordt rustiger. Je kan makkelijk bij je eigenheid blijven. Ik was altijd wel een trots meisje. Dacht en vond dat ik alles kon.. En dat ging natuurlijk niet altijd op... Maar de wereld lag voor me open. Soms was ik wel onzeker. Dat had te maken met het feit dat ik heel bloosde... Als dat gebeurde wilde ik wel door de grond zakken zodat niemand me kon zien.. Nu vind ik het heerlijk om op het podium te staan en te zingen. Blozen doe ik bijna niet meer...En gek genoeg vind ik het nu best charmant! Ik zwom heel veel en had een gezond lijf. Eigenlijk was ik niet zo bezig met hoe ik er uit zag.

Wat vind jij van het huidige schoonheidsideaal en wat voor invloed heeft dit op jou?
Ik vind het opdringerig, soms bij het schreeuwerige af.. Bijna alle foto's van mooie mensen zijn tegenwoordig gemanipuleerd. Wat is echt en onecht? Internet speelt daar ook een grote rol in. Dat schotelt je elk moment van de dag 'droom' beelden voor. Wat het ideaal met mij doet? Ik erger me wel eens aan de mode.. Neem nu de zgn. heupbroeken.. Gemaakt voor vrouwen zonder heupen! De gemiddelde vrouw heeft korte benen en fijne ronde heupen.. Ik bedoel maar! Wie bedenkt zoiets!?

In welk opzicht ben je betrokken bij het onderwerp eetstoornissen?
Ik ben CDA Tweede Kamerlid en heb er voor gezorgd dat het probleem op de politieke agenda staat in Den Haag. Als het aan mij ligt moet Minister Rouvoet zich actiever gaan inzetten als het gaat over ondergewicht. Nu wordt er in onze maatschappij veel nadruk gelegd op overgewicht. Terecht. Maar er is bijna geen aandacht voor ondergewicht! Het gaat om gezond zijn, balans in je lijf en trots zijn op jezelf, op wie je bent! Daar moet vanuit het ministerie meer aandacht voor komen.

Welke boodschap zou jij willen meegeven aan jonge meiden?
Wees trots op wie je bent. Wees zuinig op je lijf je mag er nog heel lang mee. Enne, het klinkt wellicht cliche maar echte schoonheid begint van binnen uit. Let maar es op, echt mooie mensen stralen. Tot slot, mocht je problemen hebben zorg er dan voor dat je over je problemen blijft praten!

I am proud to be me because...

I do the things I do on my own way. And I know I'm not alone. There are friends who love me the way I am!