Proud 2B JoyceJoyce

Wat heb jij met het nummer Proud to be me?
Ik vind het een geweldig nummer met de perfecte boodschap. Ik hoop dat het aanslaat en dat meisjes er eens echt over gaan nadenken, en realiseren dat ze gewoon blij met zichzelf mogen zijn.

Hoe zag jij jezelf vroeger en hoe nu?
Ik was vroeger heel erg onzeker over mezelf en alleen maar bezig met hoe anderen me zagen. Ik vond mezelf nooit leuk, knap of intelligent genoeg. Ik was het vriendinnetje van het "populairste" meisje op school, dus ik liep er maar een beetje achteraan.
Op een gegeven moment besloot ik maar thuis te blijven omdat ik dacht dat ik toch niet goed genoeg was en mensen me maar raar en lelijk zouden vinden. Hier op terugkijkend vind ik het behoorlijk spijtig dat ik daardoor zoveel van mijn jeugd heb moeten missen. Na een aantal therapietjes ;) gaat het nu gelukkig heel wat beter (iedereen is natuurlijk nog wel eens onzeker) en kan ik nu genieten van dingen en de dingen doen die ik graag wil doen.

Wat vind jij van het huidige schoonheidsideaal en wat voor invloed heeft dit op jou?
Ik vind het verschrikkelijk dat tegenwoordig alles draait om dun en perfect zijn. Dun is goed en dik is slecht, dat is de boodschap. Geen wonder dat iedereen zo onzeker is. Alles moet perfect zijn, je huid, je lichaam tot aan je voeten toe, en voldoe je daar niet aan dan ga je maar eens heel hard aan de slag want anders hoor je er toch echt niet bij. Dat is gewoon verspilde tijd, want helaas is het onhaalbaar om perfect te zijn, al doet de media het wel geloven. Ik hoop dat er een keer verandering in komt en dat we ons niet meer zo druk hoeven te maken over hoe we eruit zien, maar dat we ook gewoon alleen maar eens kunnen genieten van het leven.

In welk opzicht ben je betrokken bij het onderwerp eetstoornissen?
Ik heb vroeger zelf ook een tijd gestruggled met eten, omdat ik dacht dat mensen me dan leuker zouden vinden. Toen ik er echter iets in doorsloeg, werd eten iets waarop ik wel controle had. Het gaf me kracht en controle om af te vallen. Gelukkig heeft mijn moeder ingegrepen en heb ik dankzij therapie leren omgaan met gevoelens en eigenwaarde. Bovendien ben ik extra betrokken bij het onderwerp en het project omdat ik scarlet's vriendin ben ;)

Welke boodschap zou jij willen meegeven aan jonge meiden?
Wees gewoon trots op wie je bent. Het is zo zonde en verspilde tijd om je alleen maar bezig te houden met het perfect proberen te zijn. Hierdoor mis je zoveel andere leuke dingen in het leven, die zoveel belangrijker zijn.

I am proud to be me because......

I learned how...