Proud 2B PaulinePauline

Wat heb jij met het nummer Proud to be me?
Ik vind het nummer Proud to be me een liedje wat veel zegt over vandaag de dag. Het ideaal beeld wat er bestaat past niet in de werkelijkheid. Het refrein is pakkend en blijft hangen! Nu maar hopen dat de woorden ook blijven hangen en iets kunnen betekenen voor diegene die zo'n strijd levert met zijn of haar zelfbeeld!


Hoe zag jij jezelf vroeger en hoe nu?
Ik heb nooit echt stil gestaan bij mijn uiterlijk vroeger. Persoonlijk vind ik dat ik heel veel geluk heb gehad omdat ik mijn jeugd doorgebracht heb in Portugal op een Engelse school waar iedereen hetzelfde uniform draagt. Ook waren er veel verschillende culturen bij elkaar op die school en er is nooit onderscheidt gemaakt in arm, rijk, afkomst en uiterlijk! Toen ik in Nederland kwam werd uiterlijk ineens een issue. Ik wilde er graag bij horen. Maar ik ben behoorlijk gepest omdat ik de Nederlandse taal niet goed beheerste en een andere achtergrond had dan mijn klasgenootjes. Mijn zelfbeeld is toen wel verdwenen en ik begreep niet goed wat ik fout deed.. achteraf deed ik niets fout, ik was gewoon anders! Inmiddels ben ik heel tevreden over wie ik ben! Mijn gewicht schommelt nog wel.. maar gelukkig zijn dit steeds een paar kilo (wintervet...haha) die ik er in het voorjaar weer af sport.

Wat vind jij van het huidige schoonheidsideaal en watvoor invloed heeft dit op jou?
Het huidige schoonheidsideaal vind ik een grote nepzooi! Het beeld is gecreëerd door de media. Ik heb nog nooit iemand gezien die voldoet aan het zogenaamde ideaal. De meeste foto's van modellen zijn zo gemanipuleerd dat je ze niet zou herkennen als ze op straat langs je lopen of zelfs als ze naast het magazine zouden staan waar ze op de cover staan. Hoe raar is dat??? Dat is toch nep!
Het ideaal: kleine neus, volle lippen, hele grote ogen... maatje 34 en ga zo maar door... er zijn genoeg mensen die een paar van die kenmerken hebben.. maar allemaal tegelijk.. dat bestaat volgens mij niet. Als ik op straat loop en zou kijken wie ik mooi vindt dan kom ik best wat mensen tegen die mij aanspreken wat uiterlijk betreft. Je hoeft dus niet te voldoen aan het ideaal beeld. Als je, je lekker in je vel voelt dan straal je dat uit en dat maakt je mooi!

Het ideaalbeeld houd mij ook bezig. Er zijn genoeg dingen aan mijn lijf die ik zou willen veranderen. Ik vraag me vaak af hoe ziet een ander mij? Op dit moment vind ik van mezelf dat ik de sportschool weer in moet en dat ga ik dan ook zeker doen, maar het is niet om aan het ideaal beeld te voldoen, het is omdat ik zelf lekkerder in mijn vel wil zitten, mijn conditie op pijl moet houden voor het optreden en fit wil zijn. Ik moet het doen met wat ik heb gekregen en dat koester ik dan ook! Ik hoop dat er ooit een dag komt dat de modellen gewonen mensen zijn, daar wacht ik dan maar op!

In welk opzicht ben je betrokken bij het onderwerp eetstoornissen?
Pff...wat een persoonlijke vraag... oké... in alle eerlijkheid.. ook ik heb maaltijden laten staan en enorme vreet aanvallen gehad om vervolgens de boel weer uit te kotsen. Mijn geluk is dat ik dat misschien 4 x heb gedaan en toen kwam het besef... WAAR BEN JE MEE BEZIG?!! Omdat ik altijd maar aan het zingen ben merkte ik dat ik last kreeg van mijn keel.. is niet gek natuurlijk. Ik ben dan ook onmiddellijk gestopt ermee want mijn stembanden gingen er op die manier aan en dat was het me niet waard. Volgens mij krijgt bijna ieder meisje te maken met eetproblemen op een bepaald moment in haar leven.Sindsdien vind ik als ik ontevreden ben met mijn lijf dat ik dat niet moet aanpassen door mijn eetpatroon drastisch te veranderen maar door een combinatie van sporten en gezond eten.

Welke boodschap zou jij willen meegeven aan jonge meiden?
Ik denk dat het alle belangrijkste is, praten.. als je merkt dat je last hebt van bepaalde kenmerken die te maken hebben met eetstoornissen, ga er dan over praten voordat je jezelf dusdanig afzondert van je omgeving en vrienden. Ik weet dat het niet makkelijk is om te praten over iets wat zooooo persoonlijk is... maar er zijn altijd andere oplossingen die je wellicht niet ziet.. zoek op internet hulp, desnoods anoniem. En probeer zoveel mogelijk positief te zijn over jezelf.. kijk wat je wel mooi vindt aan jezelf en vergeet dat niet te koesteren!

Maak de zin af: I am proud to be me because

.........It took me quite a while to get there, but I am proud to be me because I allow myself to be me!