Waarom zijn mijn bloedwaardes nog goed bij anorexia?

 

Regelmatig krijgen we de vraag hoe het kan dat je ondanks anorexia, ondergewicht en/of ondervoeding, toch nog goede waardes uit een bloedtest lijkt te krijgen. Is er dan niets aan de hand? Valt het misschien wel mee? Met dit soort vragen en gedachtes kan je eetstoornis flink aan de haal gaan. Misschien heb je de gedachte dat het niet erg genoeg is, dat het eerst erger moet zijn voordat je hulp mag zoeken of kan herstellen. Voorop staat dat er geen 'erg genoeg' bestaat en dat voorkomen ten allen tijden beter is dan genezen. Maar ook is het echt niet zo dat wanneer je bloedwaardes (nog) goed zijn, dat ook betekent dat het goed gaat.

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de redactieleden bekijken, verschillende Q&A's en meer.

Bekijk ook eens de volgende blogs over bloedwaardes en ondervoeding:

- Mijn bloed is goed, het valt wel mee
- De gevolgen van ondergewicht en compenseren
- Tekorten zonder ondergewicht
- Ontkenning is een eetstoornissymptoom


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

d - Vrijdag 8 september 2023 21:12
Bij iedere eetstoornis kun je afwijkende bloedwaarden hebben, wel of niet. Gaat het weer over alleen anorexia. Bij eetbuien kun je je lever bv. overbelasten en waarden stijgen die dat aantonen. Maar het kan evengoed niet zo zijn.