Why is everything so heavy?

 

Vandaag is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Een dag die in het teken staat van zelfdoding. Vandaag wil ik met jullie een nummer delen dat voor mij veel betekent; het herinnert mij aan de tijd dat ik dagelijks dacht aan zelfdoding.

Ik ben al jarenlang fan van Linkin Park. De zelfdoding van zanger Chester kwam bij mij destijds enorm binnen. Het nummer dat ik vandaag met jullie deel, is ingezongen door Chester zelf maar enige tijd na zijn dood pas uitgebracht op het album 'One More Light'. Ik heb ontzettend gehuild bij het beluisteren van de cd en vooral dit nummer sprong er voor mij direct uit. Misschien juist door de kennis die ik op dat moment had, vond ik het zo kwetsbaar. Juist op dagen als vandaag sta ik hier nog even extra bij stil.

Linkin Park (feat. Kiiara) - Heavy

"I don’t like my mind right now
Stacking up problems that are so unnecessary
Wish that I could slow things down
I wanna let go but there’s comfort in the panic"

"It's not like I make the choice
To let my mind stay so fucking messy"

Vandaag organiseert het International Association for Suicide Prevention (IASP) meerdere activiteiten. Om meer aandacht voor zelfdoding te vragen, worden er om 20.00 uur massaal kaarsen gebrand. Op de website van IASP vind je meer informatie. Kamp je zelf met suïcidale gedachten? Weet dat je altijd terecht kunt bij 113


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tiger Lily - Donderdag 10 september 2020 19:25
Prachtig nummer..
One more light ( ook van linkin park) laat me elke keer weer huilen.. zo sterk. Zo mooi. Zoveel herinneringen...
Daphne - Donderdag 10 september 2020 21:40
Ik ga dit niet lezen want anders gaat het mij heel erg triggeren. Maar ik lees dat het dus blijkbaar suicide Preventie dag is... Wie verzint er nou zo iets idioots? Mensen moeten beseffen dat aandacht aan suïcide heel erg gevaarlijk kan zijn voor suïcidale mensen. Zo’n dag is Mischien wel goed bedoelt maar het is levens gevaarlijk. mensen die hier aan denken worden er mee getriggerd als ze zulke berichten en verhalen horen. Ik ben zelf suïcidaal en heb vaak paniekaanvallen gehat ( dat bijna mijn leven heeft gekost) door dit soort berichten zonder trigger warning. Als zo’n dag bestaat en er super veel aandacht word gegeven aan suïcide op soicial media en tv dat is spelen met levens. Ik ben zelf nu ook bang dat ik Mischien vandaag getriggerd kan worden. Mensen kunnen beter aandacht geven aan de onderliggende problemen dan aan suïcide zelf. Daar red je namelijk levens mee inplaats van mensen triggeren tot de dood.
Keeshe - Donderdag 10 september 2020 23:38
Het is de bedoeling dat het taboe wordt verbroken. Zo veel mensen lijden in stilte omdat zij niet weten hoe ze het onder woorden moeten brengen en om hulp moeten vragen. Door op Social media of andere media erover te praten laat je aan deze mensen weten dat je je niet hoeft te schamen en erover mag praten. Het kan voor iemand de doorslag geven om tóch om hulp te vragen. Vandaag ook het tegen ; punt komma, choose to keep going. En voor de naasten om het gesprek te openen als zij een vermoeden hebben dat iemand hiermee loopt.
Miauw - Donderdag 10 september 2020 21:47
LP tourde al met dit album en nummer voordat Chester zijn leven nam, dus dat het pas na zijn dood is uitgebracht klopt niet. Heel mooi nummer wel! Het album bevat veel van dit soort bitterzoete nummers.
Lisasjourney - Vrijdag 11 september 2020 12:54
Ik kende het nummer niet, maar wauw wat ontzettend rakend! On repeat hiero
Aimee - Zondag 13 september 2020 12:46
Pff wat mis ik die man zeg. En wat raakt dit nummer me