Ik, een eetstoornis?

 

wall

Lief dagboek,

Vandaag was een hele zware dag. Ik moest vroeg mijn bed uit,omdat ik een gesprek had bij de bascule. Ik ga daar in therapie, dialectische gedragstherapie (DGT). Dat is voor mensen met een Borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS). Maar ze kunnen je ook helpen met allemaal andere dingen, zoals eetproblemen.

Dit gesprek was een erg belangrijk gesprek, maar ook een moeilijk gesprek. Ik heb vandaag bevestiging gekregen dat ik een eetstoornis heb. Eetstoornis NAO. Dit kwam hard aan, terwijl ik het zelf ook eigenlijk wel dacht. Beetje dubbelzijdig gevoel gaf het me. Ik vind bevestiging van dingen altijd wel fijn. Dat is mijn persoonlijkheid, maar toch was het moeilijk om te horen.

Nu ga ik dus in behandeling voor mijn eetstoornis, persoonlijkheidsstoornis, angststoornis, dwangstoornis en mijn stemmingsstoornis. Het is een hele intensieve behandeling die mij bij al deze problemen zou moeten helpen.

Ik hoop dat het me gaat lukken verder te gaan met school. Het is namelijk erg zwaar voor me allemaal en na drie tot vier weken school stortte ik in. Als de ambulante behandeling niet werkt, van een uur per week, moet ik dagbehandeling doen. Alleen dan moet je stoppen met je opleiding en dat wil ik niet. Ik weet dat mijn gezondheid voor gaat, maar ik hoop dat ik beiden kan doen…

Volgende maand begint de behandeling pas echt en daarvoor komt er nog een psychologisch onderzoek, misschien om te kijken waarom ik zoveel stoornissen heb? Maar goed, ik houd jullie op de hoogte!

Groetjes,

June

 

Gerelateerde blogposts