Wat voor borstel gebruik jij?

 

Een tijd lang borstelde ik mijn haar helemaal niet. Maar sinds het een stuk langer is, moet ik af en toe wel even een borstel door mijn haar halen. Ik gebruik ook een borstel bij het föhnen. Hoe weet je nu eigenlijk welke borstel je moet gebruiken voor jouw type haar? Op die vraag krijg je antwoord in dit blog!

Ontklitten
Als je last hebt van klitten of je haar gewoon erg in elkaar haakt en misschien een beetje pijn doet bij het borstelen, dan heb je misschien wel iets aan de Detangling Brush of Tangle Teezer. Als je hem ziet denk je misschien dat hij voor een huisdier is, maar door de kunstof haartjes kun je op een zachte manier alle klitten voorzichtig uit je haar borstelen. Je kunt deze borstel bijvoorbeeld kopen bij: kapperskorting.com

Krullen
Wanneer je krullen hebt en je haar is opgedroogd kan het nog wel eens flink pluizig worden. Hiervoor heb je niet zomaar een gewone borstel nodig. Een borstel met weinig pinnen die wel lang zijn, werkt dan het beste op je krullen netjes te krijgen. Zo'n borstel kun je bijvoorbeeld kopen bij Kruidvat.

Glad
Een borstel die misschien prijzig is, maar die in beautyland gëeerd wordt, is de Mason Pearson Pure Bristle Brush. Het is een prijzig ding, maar mocht je hem kopen dan heb je er wel jaren plezier van. Deze borstel is ook erg fijn voor krullen en maakt je haar zacht voor langere tijd en niet pluizig.

Mason Pearson Brush

De borstel is het goedkoopst in Engeland en niet zo gemakkelijk te krijgen. Kijk dus op E-bay of haarshop.nl

Glans
Om glad en glanzend haar te krijgen kun je ook een Satin Hair Brush gebruiken zoals die van Braun. Deze borstel geeft ionen vrij waardoor je haar extra glad en mooi glanzend zou worden. Ook zeer geschikt voor haar met krullen. 

Braun Satin Hair

Te koop bij Kruidvat

Touperen
Door je haar te touperen geef je het wat meer volume. Dit gaat het beste met een speciale borstel of kam. Een back-comb-brush is hiervoor het meest geschikt. Deze kun je onder andere kopen bij de drogist of kapperswinkel. Gebruik na deze toupage wel een crèmespoeling of masker voor je begint met uitkammen. 

Back Comb Brush

Te koop bij Hairimport.nl

Volume
Borstels om je haar mee te föhnen hebben vaak gaatjes. Hierdoor kan de warme lucht door de borstel circuleren en wordt het haar in model gebracht door de warmte.

Fohnborstel

Zelf gebruik ik vaak een grote krulborstel. Hiermee maak ik geen krullen maar föhn ik wel volume aan de bovenkant van mijn kapsel. Ik maak het wat boller, zodat het minder langs mijn hoofd valt. Als ik uit ga föhn ik soms ook de punten van mijn haar een beetje naar binnen zodat ze minder stijl zijn.

Tip: Rol je haar om de borstel, föhn dit een minuut en laat het ook een minuut afkoelen. Zo heeft de borstel meer kans om de vorm aan te brengen die jij wilt. Je kunt van te voren verstevingende spray of mousse gebruiken.

Dik en lang haar
Een platte grote borstel met veel pinnetjes die van plastic zijn is handig voor dik en lang haar. Deze borstels hebben vaak een wat groter oppervlak en nemen daardoor veel haar mee. Het doet verder niet veel voor je haar, behalve dat het je haar een beetje glad maakt en de klitten verdwijnen. Scarlet en ik hebben beide deze borstel. Hij borstelt erg fijn, maar is dus eigenlijk helemaal niet wat wij zouden moeten gebruiken. Hij borstelt dan wel prima, maar voor fijn haar kunnen we beter een kam of de borstel hier onder gebruiken. 

Borstel voor dik haar

Pluizig haar
Heb je pluizig haar dat niet netjes wil hangen? Dan is daarvoor ook een speciale borstel zeer geschikt. Het is een ronde borstel met veel haartjes eraan in rijen. Sommige mensen gebruiken hem op hun haar mee te föhnen, maar dat kunnen ze dus beter niet doen. Met deze fijne haartjes trek je het haar mooi glad en zal het minder pluizen. 

Pluizig haar kam

Ik zelf heb ook zo'n soort borstel, maar deze is niet rond. Hij heeft fijne haren en kamt mijn haar zonder dat er haren afbreken. De borstel ontklit en zorgt ervoor dat het niet pluiziger wordt, omdat hij zacht borstelt. Deze borstel is te koop bij Kruitvat. Hij is van Tom Sebastiaan for Zenner en kostte 7,90. Er zit een klein kammertje bij om haren uit je borstel te verwijderen. 

Tom sebastiaan borstel

Het lastige is wel, dat je vaak niet de hele dag met je borstel op zak loopt. Heb je toch graag glad haar dan zijn er natuurlijk wel pocket borsteltjes of serums die je haar glad houden. Gebruik niet teveel producten, want dan plakt je haar van de plakkerigheid aan je hoofd of staat het strak van de haarlak. Ook niet zo charmant.

borstel

Welke borstel gebruik jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dorien - Maandag 14 januari 2013 10:52
Ik heb krullen en bijna geen klitten dus ik kam mijn haar alleen met mijn vingers, anders gaat het zo pluizen.
Rebecca - Maandag 14 januari 2013 11:42
De tangle teazer (of hoe schreef je dat) maar ik vind het altijd net een paardenborstel, haha.. verder gebruik ik altijd gewoon zo'n simpele van de kruidvat.
Vivienne - Maandag 14 januari 2013 12:12
ik gebruik ook met zo'n simpele plastic pinnetjes, maar hij is wel heel vrolijk felgekleurd en gekke figuren erop. heb hem al jaaaaaren en is nog steeds mijn favoriet.
thattgirl - Maandag 14 januari 2013 12:41
Heb ook zo een platte.borstelt echt fijn, neemt alleen wel.veel.haren.me
Settje - Maandag 14 januari 2013 15:02
Ik heb een Tangle Teezer, van de kapper
heb supper stijl haar!
ThinkBelieveAchieve - Maandag 14 januari 2013 16:18
Ik gebruik de satin hair brush van braun, echt een hele fijne borstel, en dan krijg je ook niet van dat statische haar (daar heb ik anders vaak last van).
Tyrande Whisperwind - Maandag 14 januari 2013 16:47
een 'normale'. Haha. Als je ook al op dát soort dingen moet letten...
T. - Maandag 14 januari 2013 17:21
oeeeh, ik heb die van dat filmpje. Hij werkt echt super goed!
Cynthia - Dinsdag 15 januari 2013 21:12
Ik heb ze allemaal haha, maar dat moet ook wel als ''kapster in opleiding''. Zelf gebruik ik altijd die van mason pearson (inderdaad wel een prijzige borstel)
Luna - Woensdag 16 januari 2013 22:53
Ik heb zo'n grote borstel van de primark voor €2,00 en sinds kort ook de roze tangle teezer, die spotte ik gelukkig in londen...
Nathalie - Zaterdag 23 maart 2013 22:14
Ik heb grote krullen, en gebruik gewoon een normale borstel. Ik had geen flauw idee dat je bordtel wat uitmaakt, maar het is het vast waard :)
Farah - Dinsdag 25 juni 2013 22:56
Ik heb een tangle teezer, omdat mijn haar altijd snel innde klit raakt en ik met andere borstels zo die hele klit uit me haar trek. Ik ben erg erg blij mee, zo houd ik teminste haar op mijn hoofd! Haha
amanda - Zaterdag 15 februari 2014 15:25
tangle teezer!! haha echt een fijne borstel
richard - Dinsdag 18 februari 2014 10:27
Hallo, ik heb zelf geen haar, maar ik heb wel heel veel aan deze informatie!! bedankt, ik ga gelijk een borstel halen. (weet nog niet welke). ik heb namelijk een date en neem hem mee als cadeau, het eerste wat ik ga doen dat ding uit proberen. succes dames bij het borstelen, maar beter regel je iemand die het voor je doet ;)
* - Woensdag 4 maart 2020 22:55
Ik heb die ionen borstel van braun ook. Ik heb hem denk ik al een jaar of 13 en hij doet het nog steeds perfect. De batterij heb ik denk ik pas 2 of 3x vervangen. Geweldige aankoop en geweldige kwaliteit.. zorgt inderdaad voor minder klitten en statisch haar en zorgt voor meer glans.