Tips tegen klitten in je haar

 

De afgelopen jaren is mijn haar steeds wat langer gegroeid en inmiddels is het een aardige bos geworden. Vroeger was het heel erg dik en kom ik er vaak maar met moeite doorheen komen met een kam of borstel. Inmiddels is het niet meer zo extreem dik, maar komen er wel ontzettend snel klitten in. Dit zorgt nogal eens voor pijnlijke situaties als ik net uit de douche kom en mijn haar snel wil borstelen. Ook is het al eens gebeurd dat ik op kantoor rondliep en dacht dat ik mijn haar klitvrij had gekregen, tot iemand opmerkte dat er aan de achterkant nog een hele knoop zat die ik even had gemist. Tijd dus om op zoek te gaan naar goed werkende tips tegen klitten.


Bron

♥ Slapen met een vlecht
In je slaap draai je vaak alle kanten op waardoor je haar makkelijk in de klit raakt. 's Ochtends is er dan vaak geen beginnen aan. Door je haar even in een vlecht te doen voordat je gaat slapen, kun je dit makkelijk voorkomen. Je haar kan dan immers niet in de knoop raken en 's ochtends kom je er dus makkelijk doorheen.

♥ Regelmatig naar de kapper
Het is belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan. Ik vind dit ook wel lastig hoor, want iedere keer als ik het me voorneem, stel ik het gerust weer een aantal weken uit. Toch merk ik dat ik een stuk minder klitten heb als ik net naar de kapper ben geweest. De meeste beschadigde haren en dode punten zijn dan immers weer uit je haren en deze zorgen het snelst voor klitten.

♥ Tangle Teezer
De tangle teezer is inmiddels bijna een beroemde borstel waar veel vrouwen bij zweren. Deze borstel is zo gemaakt dat hij je haar niet beschadigt of afbreekt. Over deze borstel hebben we al eens een blog geschreven, die kun je hier vinden. Ik denk dat ik deze borstel binnenkort maar eens ga bestellen!

♥ Vermijden van de föhn en stijl- en krultang
De fohn en stijl- en krultang geven veel hitte af en dit kan je haar behoorlijk beschadigen en uitdrogen en dit kan weer leiden tot klitten. Als je toch graag deze tools wil gebruiken, gebruik dan in ieder geval iets om je haar mee te beschermen en doe het niet te vaak.

♥ Conditioner
Na het wassen van je haar kun je een conditioner gebruiken om je haar wat extra te voeden. Ook maakt dit je haar erg zacht en verzorgt het goed. Je hebt hierdoor een stuk minder klitten en de klitten die er wel zijn kun je er makkelijk uitborstelen.

♥ Wrijf je haar niet te hard droog
Dit is verleidelijk als je net hebt gedoucht, maar niet heel goed voor je haar. Je kan je haar hiermee beschadigen en brengt het ook direct een stuk meer in de war waardoor er meer klitten ontstaan. Het beste is om een handdoek om je haren te wikkelen en het op die manier even te laten drogen.

♥ Kussensloop van satijn
Een zogenaamde Satin Sleeper zou kunnen helpen bij het voorkomen van klitten. Laura heeft hier een tijd geleden een uitgebreide blog met ervaring bij geschreven. Klik hier als je daar meer over wil lezen. Een Satin Sleeper kost tussen de vijftien en twintig euro.

♥ Buiten staart en muts
Als het niet zulk goed weer is en het buiten veel waait en/of regent, dan krijg je snel klitten in je haar. Je merkt dit bijvoorbeeld goed als je op het strand gaat lopen op een herfstdag. Als je dit wil voorkomen is de enige tip een staart of een muts, hierdoor kan je haar niet zo makkelijk in de klit raken.


Bron

Wat is jouw tip tegen klitten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Femke - Woensdag 9 december 2015 10:35
Tegenwoordig zijn er ook speciale anti klit borstels te koop bij de drogist! Deze zijn zachter dan een normale borstel en helpt bij mij heel goed!
Femke - Woensdag 9 december 2015 10:36
Oeps sorry te snel gelezen :)
Lia - Woensdag 9 december 2015 17:20
Antiklit spray werkt prima;)
Ingrid - Woensdag 9 december 2015 21:15
De anti klit spray van Gliss Kuhr is heerlijk, de geel/ gouden flacon is met toegevoegde olie.