Tips tegen vet haar

 

Als je snel vet haar hebt, krijg je misschien de neiging om vaker je haren te wassen, het in een staart of knot te verstoppen of meer shampoo te gebruiken. Maar is dat eigenlijk wel zo handig om te doen of maak je het daarmee alleen maar erger? Speciaal voor meiden die hier last van hebben, volgen hieronder een aantal bruikbare tips!

wassen

 Tip 1: Wasvoorschriften
Net zoals je huid, reageert ook je hoofdhuid en je haar verschillend op een verzorgingsproduct. Het is dus niet zo dat iedereen binnen een gezin of jij en je partner per sé dezelfde shampoo kunnen gebruiken. Probeer daarom eens een andere shampoo. Kies voor een ander merk en gebruik deze shampoo minimaal twee weken om te kijken of deze wel geschikt is voor jouw haar. Bevalt de shampoo niet, dan is er vast wel een zusje, vriendin of moeder die jouw shampoo op wil maken.

♥ Was je haren niet iedere dag. Misschien ben je geneigd je haar wel twee keer per dag te wassen, om te voorkomen dat het vet wordt, maar hierdoor raakt je hoofdhuid uitgedroogd. De huid maakt dan juist meer vet aan, om de droge huid te verzorgen. Je kunt hier het beste mee stoppen door dit af te bouwen. Je haar om de dag wassen, is namelijk meer dan voldoende.

Als je weet dat jouw haar juist vet wordt door conditioner, gebruik dan een basis shampoo en gebruik alleen conditioner in de punten. Spoel conditioner lekker lang uit met lauwwarm water. 

♥ Laat de handdoek waarmee je je haren afdroogt na het douchen geen uren op je hoofd zitten. Zo wordt het erg warm op je hoofd, ga je zweten en wordt je hoofdhuid snel vet.

 Tip 2: Afblijven
De hele dag aan je haren frunniken, je staart opnieuw doen, je haren kammen en borstelen is niet handig als je een vette hoofdhuid hebt. Hierdoor komt het vet van de hoofdhuid in je haren en maak je je haren dus sneller vet. Je kunt het beste ook geen haarbandjes dragen om een vette hoofdhuid te voorkomen.

 Tip 3: Droogshampoo
Vroeger gebruikte ik wel eens talkpoeder. Als je dat licht bij de aanzet van je haar inmasseert, ziet het er niet meer vet uit. Tegenwoordig kun je daar ook droogshampoo voor gebruiken. Dit geeft je weer een lekker schoon en fris gevoel, waardoor je niet meteen de neiging hebt je haar (te vaak) te wassen.

haar

 Tip 4: Soda
Heb je echt een hele vette bos met haar en heb je ook het idee dat er oude restjes wax, haarlak of gel in zijn blijven zitten, dan kun je je haren eens wassen in een badje met soda en warm water. Als er echt heel veel wax in is blijven plakken, kun je een beetje Dreft gebruiken.

Restjes van stylingproducten blijven alleen in je haar zitten als je slechte shampoo gebruikt, je veel fönt of de stijltang gebruikt, Murray's wax gebruikt of je haar te vaak wast en je haar dus droog en poreus is. Hierdoor trekken de producten in je haren.

 Tip 5: Slapen
Verschoon je kussensloop iedere week om ervoor te zorgen dat je hoofd op een lekker frisse ondergrond ligt. Draag je haar vast als je in bed ligt. Hierdoor wrijven de haren minder over je hoofdhuid, waardoor de vettigheid zich minder verspreidt.

 Tip 6: Stylingproducten
Gebruik zo min mogelijk stylingproducten, zoals haarlak, wax, gel en serums. Hierdoor wordt je haar sneller vet en moet je dus ook je haar vaker wassen, waardoor je hoofdhuid uitdroogt en dus weer vetter wordt. Je kunt eventueel een beetje Taft Volume Powder gebruiken. Dit is niet vet, en geeft wel volume. De volgende dag kun je je haar doorkammen en kun je er nog een dagje mee doen, mits je niet teveel gebruikt natuurlijk. Wees voorzichtig met föhnen en de stijltang. Door de hitte beschadigd je haar en wordt het erg droog. Wil je wel hitte gebruinen, gebruik dan een Heat Protector.

Wat doe jij om vet haar te voorkomen?
& hoe vaak was jij je haar?

Foto1: Bludgeoner86
Foto2: Ligthnorth 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Emma - Maandag 10 juni 2013 11:27
Ik was mijn haar elke dag. Inderdaad, erg eigenwijs, want daardoor heb ik snel vet haar. Maar is altijd zo lekker zacht als ik het net gewassen heb. :-)
lerem - Maandag 10 juni 2013 11:45
ik heb het net gereduceerd naar één keer per week. de eerste twee weken had ik echt vet haar en jeuk aan mn kop, maar nu wordt het inderdaad minder snel vet en heb ik minder shampoo nodig.
S - Maandag 10 juni 2013 12:14
Wassen met baking soda. M'n haar is nu veel zachter en het hangt niet meer in sliertjes, ideaal.
Xxx - Maandag 10 juni 2013 13:22
Was het meestal elke dag
En heel soms om de dag
Faiblesse - Maandag 10 juni 2013 13:26
Meestal elke dag.
Ellie - Maandag 10 juni 2013 14:11
Ik was het 3 keer per week met shampoo en conditioner en heb helemaal geen last van vet haar:) maar dat is ook gewoon hoe mijn haar is, ik heb namelijk best wel droog haar van mezelf!
ano - Maandag 10 juni 2013 14:39
meestal was ik mijn haar 1a2 week in de week.
- Maandag 10 juni 2013 16:00
Ik heb roos, waardoor mijn haar ook heel snel vet wordt, maar ik heb een wondermiddeltje :D

Het klinkt heel raar, maar het helpt echt! (voor mij in ieder geval)
Laat een beetje gewone azijn in je hoofdhuid trekken, zo lang mogelijk, ong. 5 minuten is goed. Dan spoel je het goed uit en was je het nog een keer (het liefst met anti-roos shampoo) bij mij wordt mijn haar dan pas na min. een halve week vet!

Ik denk niet dat mensen zo dapper zijn om het te proberen :P Maar het helpt wel!
Dorien - Maandag 10 juni 2013 18:37
Ik was mijn haar één keer in de 3 dragen, dan wordt het minder snel vel dan als ik het vaker was.
JustMeXx - Maandag 10 juni 2013 18:53
Ik was mijn haar zo'n 3 keer per week, (bijna) nooit last van vet haar :)
Marloes - Woensdag 12 juni 2013 19:31
Ik was mn haar om de dag met Guhl tegen vet haar. En dat werkt goed tegen mijn vette haar!
Suus - Donderdag 19 december 2013 18:33
Ik was m'n haar elke dag,anders is het zoo snel vet!
Lotte - Dinsdag 18 februari 2014 20:27
Pff ja elke dag.. Heel eigenwijs ik weet het maar als ik ergens niet tegen kan is het vet haar. Het zit niet en het voelt zo vies.. En om dat te voorkomen was ik het maar elke dag. Anders is het de volgende dag alweer mis..
esmee - Vrijdag 18 april 2014 11:51
Ik heb heel vaak een andere shampo gebruikt maar helpt het? neeh
Lotte - Zaterdag 5 juli 2014 08:57
Ik was mijn haar een keertje per week nu Heb ik het 2 weken niet gewassen dus dat moet maar weer eens gaan doen hihi!
Lisa - Donderdag 21 augustus 2014 22:49
Ik was mijn haar na 2-3 dagen pas weer
esther - Zaterdag 6 september 2014 17:57
Ik word gek van vet haar bah
N. - Zaterdag 17 oktober 2015 11:20
Ik was mn haar wel iedere dag. Heb een tijdje om de dag gedaan, maar toen werd het alleen maar vetter.