Je huid klaar voor de zomer

 

In de winter is het belangrijk je huid met andere producten te verzorgen dan in de zomer. Zo is het ook belangrijk om in de herfst over te stappen naar je winter-verzorging. In de lente is het belangrijk je huid voor te bereiden op de zon, warmte en rimpeltjes goed te verzorgen. Ikzelf verander mijn verzorging in het voorjaar ook en ik doe dit op de volgende manier:

Zomerhuid

 Sunshine
Ten eerste is het belangrijk je huid te gaan verzorgen met SPF. Veel vrouwen dragen dit in hun crèmes het hele jaar door, maar ik zelf doe dit eigenlijk alleen zodra de zon doorbreekt in maart/april of pas ik mei. Je kunt UV bescherming op twee manieren aanbrengen. Draag je alleen dagcrème, dan is het goed om er eentje te kiezen met SPF. Het liefst factor 30 of 50. Je wordt dan nog steeds, alleen geleidelijker, bruin door de zon, maar krijgt minder snel rimpels, sproeten of pigmentvlekjes.

Je kunt ook kiezen voor een foundation of BB Cream met SPF erin. De meeste BB Creams bevatten die wel en ook zit dit steeds meer in foundation en bij Clinique zelfs in hun gezichtspoeder. Ga je een avondje stappen of moet je op de foto, dan raad ik je af om een foundation of crème met SPF op te doen. Deze weerkaatst het licht waardoor je een vlak en bleek gezicht krijgt op de foto.

 Clean it up
De reiniging van mijn huid in de winter is vaak wat milder dan de reiniging die ik toepas in de zomer. Mijn huid kan namelijk veel meer hebben in het voorjaar. Ik scrub in de zomer met een wat grovere scrub, zodat mijn huid lekker zacht aanvoelt. In de winter is dit vaak wat te grof, omdat mijn huid dan snel droog wordt door scrub.

milde reiniging 

Daarnaast is het belangrijk geen alcohol te gebruiken in je reiniging. Nu is het eigenlijk belangrijk dit het hele jaar door niet te doen, maar zeker wanneer je veel in de zon komt, droogt dit je huid enorm uit. Gebruik dus een milde facewash of reinigingslotion.

 Daycare
Heb je last van een vette huid, dan heb je waarschijnlijk niet echt een dikke crème gebruikt in de winter. Als je een droge huid hebt, kon je eerder al lezen dat het in de winter belangrijk is een goede volle dagcrème te gebruiken. Ik gebruikte de P-CL-E crème van Biodermal. In het voorjaar gebruik ik een veel lichtere crème, zoals die van Olaz, omdat mijn huid niet meer zo droog is door de kou. Hier op staat dat het anti-rimpelcrème is, maar ik vind deze gewoon heel fijn en hij heeft een SPF factor. Gebruik je verder geen zonnebrand of foundation met SPF, zorg dan dat dit in je dagcrème zit. 

Olaz

 Kissable lips
Ook je lippen hebben een andere verzorging nodig dan in de winter. In de winter smeer je er vaak een lekkere laag vaseline op, waar je in de zomer het beste een lipbalsem met UV-bescherming kunt gebruiken. In ieder geval zullen je lippen minder vaak barsten. Een verzorgende lipgloss is dus niet perse meer nodig, het kan ook gewoon die ene hele mooie zijn. Ook lipstick zit met mooi weer veel beter. Je hebt minder last van velletjes en dus zit de lipstick niet in de lijntjes van je lippen.

 What's in your bag?
Wat er verder verandert in mijn toilettas zijn parfum, een zonnebril en zonnebrand. In de winter draag ik vaak een wat zwaarder luchtje en in de zomer hou ik wel van een fijne bloemengeur, zoals Altas Mountain Rose van The Bodyshop.

zomerhuid

Ook is het belangrijk voor je huid om een zonnebrandcrème mee te nemen in je tas. Je weet maar nooit hoe hard de zon gaat schijnen. Neem dus altijd een mini flesjes mee in je handtas, zodat je niet verbrandt. Ook een zonnebril is belangrijk voor je huid. Je huid blootstellen aan de zon kan het krijgen van rimpeltjes vervroegen en ook de kans op huidkanker vergroten.

Wat doe jij om goed voor je huid te zorgen in de zomer?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lot1995 - Zondag 2 juni 2013 10:46
''maar ik zelf doe dit eigenlijk alleen zodra de zon doorbreekt in maart/april of pas ik mei.''

ja of pas in juni/juli, of hélemaal niet (dit jaar:p)
One Desire - Zondag 2 juni 2013 12:40
Ik ken mensen die zijn er helemaal wild van, al die dure potjes en merken, proefmonsters en smeerseltjes.

Het kost allemaal klauwen met geld, al die merken, potjes, crèmes, zalfjes en toestanden. Ik ben helemaal niet zo'n smeerder. Ik heb er eerlijk gezegd ook het geld niet voor.

Ik koop gewoon de goedkoopste dagcrème van Derlon, en bodylotion van Kruidvat eigen merk of zo, om me na het douchen mee in te smeren, anders is mijn huid te droog. Hoe minder, hoe beter. Ik probeer het natuurlijk te houden, daar reageert mijn huid ook veel beter op.

Lang leve de eenvoud! Ik hou het lekker simpel. Andere dingen vind ik belangrijker in het leven. Word maar gewoon mooi oud zoals je bent, rimpels horen daarbij. Ik ga geen tientallen euro's uitgeven om maar te proberen rimpels te voorkomen.

Zorg goed voor jezelf, en dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, of veel geld te kosten. Goed zorgen voor mezelf vind ik een uitdaging op zich, en een mooi doel, om te vinden, te behouden, en uit te stralen! Dat vind ik schoonheid, en daar streef ik naar. Veel liefs voor alle Proud2Bme bezoekers en makers.
Charlotte - Zondag 2 juni 2013 12:40
Ik doe echt verrekte weinig aan mijn huid. Ik smeer meestal na het douchen wel wat crème op mijn benen en armen en gebruik clearasil als ik last heb van pukkeltjes. En ik gebruik zonnebrand als het zonnetje schijnt. Maar daar houdt het op, haha.
- - Zondag 2 juni 2013 17:09
Ik doe he-le-maal niets aan m'n huid.
Ook niet aan make-up trouwens. Van de meeste dingen krijg ik vreselijk jeuk. En de zomer veranderd voor mij alleen het feit dat ik weer aan moet denken dit keer wèl de goede zonnebrand mee te nemen, waar ik tegen kan. Haha.

Maar vind het wel leuk om te zien!
peanutbutter - Maandag 3 juni 2013 18:35
Heb mac foundation met spf en bb cream. lichaam smeer ik niet vaak in. word snel bruin zonder te verbranden.