Chocoladesnor of pigmentvlekjes

 

Sommige mensen hebben er last van; vlekjes die donkerder zijn dan de rest van je huid. Je bent pas één keer in de zon geweest en je hebt meteen een bruine rand op je bovenlip of een bruine vlek op je neus. Pigmentvlekjes kunnen ontstaan door hormonen, medicatie of gewoon omdat je huid op sommige plekken wat meer pigment heeft. Als je dan in de zon gaat zitten, verkleurt de huid, bijvoorbeeld op je bovenlip sneller dan de rest van je gezicht.

Heb je last van dit soort vlekjes dan zijn er een aantal dingen die je er tegen kunt doen. Want je gezicht dichtsmeren met een dikke laag foundation, dat is natuurlijk geen optie.

Je kunt de pigmentvlekjes laten laseren. Dit doen voornamelijk vrouwen van middelbare leeftijd. Jonge meiden kunnen pigmentvlekjes hebben vanwege hormonen en daarom heeft laseren weinig zin. Heb je opvallende vlekjes, die niet meer weg gaan, dan kun je het echter wel met je schoonheidsspecialiste overleggen natuurlijk.

Natuurlijke middeltjes zijn citroensap of karnemelk. Goedkoop en effectief. Breng twee keer per dag een laagje aan op de probleemvlakken. Als je dit acht weken lang doet, zie je verschil. Je moet hier echter wel mee oppassen. Mocht de huid irriteren, stop dan direct met de behandeling.

citroen

Foto: Cocionl

Je kunt natuurlijk ook een goede crème kopen, zoals die van Biodermal. Deze pigmentcrème is te gebruiken op gezicht en hals en onder andere bij Etos verkrijgbaar.

biodermal

Ook Clinique heeft een speciale lijn voor de huid met pigmentvlekjes. Hierin zit een goede UV beschermer en het serum maakt de vlekjes geleidelijk aan minder zichtbaar.

pigment

Er is tevens een goede foundation verkrijgbaar in deze lijn. Probeer deze zo dun mogelijk aan te brengen, zodat je jezelf niet achter de make-up verbergt, maar de huid enkel wat egaler maakt. Dit gaat het beste met een kwast of make-up sponsje.

even better

Maar het beste is het natuurlijk om de huid goed en met een hoge factor in te smeren tegen de schadelijke straling van de zon. Verkomt meteen dat je vroeg rimpeltjes krijgt!

Nivea

biodermal

Heb jij last van pigmentvlekjes?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jupz - Woensdag 5 september 2012 11:44
Ja, op m'n armen. En een paar op m'n gezicht. Maar die zitten er eigenlijk altijd en in de zomer komen er vaak een aantal bij. Maar dat zijn echt van die donkere en grotere.
Maar waarom zou je ze wegmoffelen? Ik vind het vaak wel leuk staan. Vooral bij mensen die een vrij bleke huid hebben, als ze dan veel van die pigmentvlekjes hebben, hebben ze meteen meer kleur. Een vriendin van mij heeft dat ook en ik vind het haar goed staan!!
Jasmina - Woensdag 5 september 2012 16:56
ik heb sinds een paar jaar zomersproeten, het begon met in de zomer een paar mini-zomersproetjes. nu heb ik er in de winter mini en in de zomer grotere, het zijn er niet superveel, ik vind ze mooi en ben er trots op
GLM1993 - Woensdag 5 september 2012 20:26
Of gewoon... Accepteren dat je pigmentvlekjes hebt.
Dan is het gebruik van allerlei middeltjes helemaal niet nodig (:
Ik heb zelf op mijn kaaklijn een plek met wat pigment.
en.. sproetjes, maar dan ben ik wel blij mee.
meisje14 - Woensdag 5 september 2012 20:54
Mijn vader heeft plekken die juist geen pigment krijgen, wit dus. Ik begin dit ook te krijgen, al zijn die heeel klein en die van mijn vader heel groot.
anoniem - Woensdag 5 september 2012 22:18
Ik heb pigmentvlekken onder me oksels en daar schaam ik me heel erg voor :$
Stt, - Dinsdag 23 juli 2013 15:19
heel men gezicht is één grote pigmentvlek :-(
sasi - Dinsdag 25 september 2018 01:28
Ik heb dus last van een chocolade snor. Heb het net maar gegoogled en kwam dus hier uit. Vroeg me af waarom ik een donkere rand boven m’n lip had. Hierdoor dus..
Goudlokje - Vrijdag 15 maart 2019 17:49
Ik heb last van een pigmentvlekje en lijn boven mijn lip. Ik behandel deze 2x per dag met citroen, maar de vlek wordt alleen maar bruiner en opvallender? Hoe kan dit? Is dit normaal? Wat doe ik verkeerd?

#radeloos