8x fijne zonnebrand

 

Een onmisbaar product in de zomer is toch wel zonnebrand. De één kan snel verbranden en bij de ander gebeurt dat nauwelijks. Hoe dan ook, de juiste bescherming tegen de zon is toch wel zo belangrijk. Ook al zie je het niet altijd direct, je huid kan behoorlijk beschadigd raken van de zon. Insmeren met zonnebrand is dan ook zeker een must in de zomer om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Naast het insmeren is soms het vermijden van de zon ook wel zo belangrijk. Er wordt vaak aangeraden om direct contact met de zon te vermijden rond het middaguur. Ook daarbuiten blijven de zonnestralen vaak sterk en is het insmeren zeker niet overbodig. Je kunt dan nog zelf wat afwisselen met factoren, maar wees lief voor je huid en zorg er dus goed voor met de juiste zonnebrand.

zonnebrand

Ik gebruik zelf meestal de zonnebrand van Garnier omdat ik die zelf het fijnst vind. Ook die van Nivea en Australian Gold vind ik erg fijn. Natuurlijk zijn er nog meerdere merken zonnebrand. Daarnaast is een huismerk-zonnebrand ook prima te gebruiken en vaak wat goedkoper. Met de juiste aanbiedingen kan je daarnaast ook gerust andere varianten proberen om te kijken welke je prettig vindt. Ik deel graag 8 merken zonnebrand met je.

♥ Garnier Ambre Solaire
Dit is dus zeker mijn favoriet omdat ik het niet vind plakken en het gevoel heb dat het goed beschermt. Nog steeds is het regelmatig insmeren natuurlijk een must voor optimale bescherming. Ik gebruik zelf graag de oil spray omdat het door het sprayen beter verspreid wordt. Garnier heeft ook een waterproof zonnebrand zodat je ook tijdens het zwemmen of sporten goed beschermd blijft. Dat vind ik ook super fijn aan deze zonnebrand. Deze zonnebrand is wel wat prijziger, namelijk tussen de €13,99 en €19,99.

garnier
bron

♥ Nivea
Nivea heeft verschillende varianten van zonnebrand, namelijk spray, lotion en oil. Tegenwoordig is er ook een nieuwe variant genaamd aerosol. Dit is een combinatie van zonbescherming en een verkoeler. Op een zonnige dag is dat zeker niet verkeerd. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het lijkt me erg prettig. Omdat Nivea een erg uitgebreid assortiment heeft, lopen de prijzen ook best uiteen. Je kunt een Nivea zonnebrand kopen voor een prijs tussen de €11,99 en €19,99.

nivea

bron

♥ Rituals
Een onmisbaar kenmerk van Rituals vind ik toch wel de heerlijke geuren van de producten. Dat mag bij de zonnebrand van Rituals ook zeker niet ontbreken. Zoals vaker kun je dan niet kiezen uit een breed assortiment en met een prijs van €18,00 is het ook niet de goedkoopste. Het ruikt wel erg lekker en met de factoren 20 en 30 kom je gelukkig wel al een eind!

rituals
bron

♥ Vision
Voor langdurige bescherming schijnt de zonnebrand van Vision ideaal te zijn. Door de zogenaamde LyphaZome technologie wordt de zonnebrand tot diep in de huid opgenomen zodat het zorgt voor optimale en langdurige bescherming. Daarnaast zou zweet of water ook voor dit product geen uitdaging zijn en zal het niet ten koste gaan van de bescherming. Het is verkrijgbaar in de factoren 10, 20, 30 en 50 voor een prijs tussen de €17,99 en €22,99. Ondanks dat er staat dat het een zonnebrand voor de hele dag is, is het toch ook nog wel afhankelijk van je huid, de factor die je gebruikt en hoe sterk de zon is op de dag zelf. Let dus wel goed op.

vision
bron

♥ Vichy
Dit is een zonnebrand die ik vaak zie in apotheken, dus ik krijg altijd het idee dat het een verantwoord product is. Nu ik er wat over heb gelezen snap ik het ook wel. Niet alleen heeft Vichy zonnebrand in factoren, maar gaat het vooral om het effect. Niet alleen hoef je je geen zorgen te maken om een allergische reactie doordat het getest is op een gevoelige huid, je kunt er dus ook voor zorgen dat je met maximale bescherming een finishing look creëert. De prijzen liggen daardoor ook wat hoger tussen de €17,95 en €24,95.

vichy
bron

♥ Biodermal
Biodermal staat in mijn ogen bekend om de huidverzorging. Er is een breed assortiment voor allerlei huidtypes maar ook tegen allerlei huidkwaaltjes zodat je toch een product kan kiezen wat past bij jou. Dat zie je ook terug in de lijn van zonnebrand. Er is keuze uit zonnebrand voor allerlei huidtypes en ook uit allerlei factoren. Zo vind je vast een product dat past bij jouw huid en die jij zelf het fijnst vindt. De prijzen liggen ongeveer tussen de €16,99 en €24,99.

biodermal
bron

♥ Byron Bay
Wanneer ik aan Byron Bay Australië denk, denk ik aan zon en zee. Daar hoort natuurlijk wel een goede zonbrand bij. De zonnebrand van Byron Bay is gemaakt met de natuurlijke ingrediënten uit de regio omdat het een natuurlijke bescherming bleek te hebben. Daarnaast zien de flesjes er ook nog eens erg leuk uit en voor een product met natuurlijke ingrediënten is het niet heel prijzig. De prijs voor een flesje Byron Bay ligt tussen de €8,99 en €13,99.

byron
bron

♥ Australian Gold
Australian Gold is niet het meest bekende merk, maar ik leerde het kennen toen ik nog bij een strandtent werkte en we ons konden insmeren met de zogenaamde koala-zonnebrand omdat het een koala als logo heeft. Ik vond het altijd prima werken en het rook ook nog eens best lekker! Het is verkrijgbaar in 2 lijnen, namelijk één met bronzer en één zonder. De prijzen liggen tussen €16,95 en €19,95.

australian
bron

Welke zonnebrand gebruik jij het liefst?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Miekio - Maandag 27 juni 2016 10:39
Dankzij klimaatverandering is een sjaal en paraplu eerder onmisbaar šŸ™ˆ
Ik heb altijd dezelfde sonnebrandcreme, lavera baby & kind
Maan - Maandag 27 juni 2016 10:45
Hmm ik zoek altijd een ongeparfumeerde, anders krijg ik zo'n raar gevoel in mijn huid.
M. - Maandag 27 juni 2016 11:35
Ik gebruik die van Lush, Sesame Suntan. Vegan & cruelty-free. Superlekker:) En je krijgt er ook een beetje een bruine gloss van.
Yla - Maandag 27 juni 2016 12:29
@maan heb je wel eens het merk P20 gebruikt, is wel prijzig maar zit geen parfum en parabenen in. Ik gebruik hem zelf ook altijd omdat ik allergisch ben voor parfum.
vanAnaarB - Maandag 27 juni 2016 13:47
Ik gebruik nu een bronskleurige spuitbus van ds Action tijdens het sporten. Je hoeft het niet uit te smeren en het blijft goed zitten als je zweet. Ook werkt de factor 30 bij mij prima tegen verbranden.
Als ik niet sport, gebruik ik een zonnebrandcrĆØme. Daarmee voorkom je dat je huid uitdroogt.
P - Maandag 27 juni 2016 14:41
Ik gebruik No Ad. Zitten geen parabenen en andere rotzooi in.
Was vroeger verkrijgbaar bij Etos en kruidvat, nu helaas niet meer. Ik heb het nu online gekocht. Er komen dan natuurlijk wel verzendkosten bij maar omdat dit goed betaalbare zonnebrand is (onder de 10 euro) vind ik dat het wel waard.
Bij gebrek aan No Ad gebruik ik ook wel eens Biodermal. Fijn zonnebrand.
Iris - Maandag 27 juni 2016 15:03
Ik ben een nivea persoon.
Laura - Maandag 27 juni 2016 21:20
8x FIJNE zonnebrand? Nou, zonnebrand is niet fijn hoor, kan best pijn doen.
Xx - Donderdag 30 juni 2016 09:10
Nou 8x fijne zonnebrandspray creme etc whatever niet dus!!!
Al moet ik de hele wereld af ik heb hem nog niet gevonden...
Ik gebruik nu uit ellende maar vision maar 5 minuten in de zon en ik ben verbrand.
Zelfs ooit in het vliegtuig verbrand.
Ik heb een hele hele lichte huid waardoor dat ieder zonnestraaltje al schijnbaar schadelijk is voor mijn huid. Ik word niet bruin en blijf verbranden. Er is geen oplossing hiervoor te vinden helaas. Goed insmeren zeggen ze dan ja de spray,creme's etc vliegen er dan ook doorheen aangezien ik moet blijven smeren.
Proudie1 - Vrijdag 1 juli 2016 22:35
Ik gebruik de transparante van Nivea. Erg fijn, laat geen witte waas achter.
Berna - Vrijdag 27 juli 2018 23:08
Je kunt blaren krijgen in de zon. Mensen met witte huid en zomersproeten verbranden sneller. Sommigen zijn licht bruin maar er zijn er ook die worden heel snel bruin en wel donkerbruin. Wij hadden vroeger zonnebrandcreme van Delial en van Nivea. Nivea heeft zo"n karaktristieke geur. Ook hun zeep creme badschuim heeft die geur. Ik heb nu van Vision en er is ook zonnebrandspray. Het hoogste sp is 50, en er is ook van 30 en 20 en 15 12 en 10. .