Ploggen: De week van Lotte 12

 

Het was een heel fijn en ontspannen weekje voor mij. Nu het weer kouder is buiten vind ik het super fijn om lekker thuis bij de haard te zitten met een boekje en een drankje. Heel anders dan in de zomer, maar ik vermaak me wel. Binnen is ook genoeg te doen! Ik heb deze week veel - voor mijn doen althans - in de keuken gestaan en ik ben voor het eerst in lange tijd naar de sportschool geweest. Ben je benieuwd naar wat ik nog meer heb gedaan? Lees dan snel verder.

♥ Maandag
De week begon goed met een pakketje van Zalando! De week ervoor had ik schoenen besteld en die kwamen vandaag binnen. Ik heb niet staan gillen aan de deur zoals in de reclames van Zalando, maar erg blij was ik wel toen de deurbel ging. Natuurlijk gelijk het pakket uitgepakt en de schoenen gepast. Ik vind ze echt super mooi, misschien nog wel mooier dan op de website, maaaar helaas zitten ze eigenlijk net iets te krap in de breedte. Ik heb lang getwijfeld, maar uiteindelijk toch met pijn in mijn hart besloten om ze terug te sturen. Super jammer, maar de perfecte schoen vind ik vast nog wel binnenkort.

Vandaag at ik tijdens het werken een lekker stuk chocolade en wat koekjes. Het zijn hele simpele, 'klassieke' haverkoekjes van Verkade, maar ik denk dat dit toch wel mijn favoriete koekjes zijn. De chocolade die ik hier eet had ik nog niet eerder geprobeerd, maar ik zag de reep in de winkel en wilde hem gelijk proberen. Ik vond hem erg lekker, al proefde ik niet super duidelijk de stroopwafel die erin zat.

Even laten zien: Afgelopen weekend heb ik de kast achter mijn bureau opnieuw ingericht en.... Ik heb een avocadoplant! Ik ben er echt super blij mee, want ik hoorde dat het heel moeilijk is om een avocadopit te laten kiemen. Dit plantje is spontaan bij mij in de tuin gaan groeien nadat ik een keer een pit als compost in de tuin gegooid had. Super veel geluk dus! Nu wachten op de avocado's... dat kan nog wel even duren geloof ik, haha. Op de foto rechtsboven zie je een teentje knoflook dat ik heb geplant nadat het was gaan uitlopen in de keuken. Ben benieuwd of het lukt om zelf knoflook te laten groeien.

♥ Dinsdag
Vandaag heb ik 's ochtends gewerkt voor Proud en 's middags had ik vrij. Ik heb iets heel geks gedaan deze middag, namelijk een deken gewassen bij een openbare wasunit van een tankstation. Dat wilde ik eigenlijk al een tijdje doen, maar het schoot er steeds bij in. De deken is zo groot en dik dat hij niet bij mij thuis in de wasmachine past. Dus dan maar zo! Best handig, maar ook wel een beetje raar om midden op straat je was te doen. Tijdens het wachten heb ik wat in de auto gehangen en een boekje gelezen dat ik had meegenomen.

♥ Woensdag
Ik at vandaag dit super lekkere broodje bapao van De Vegetarische Slager. Echt een aanrader! Gewoon eventjes in de magnetron stoppen en klaar. Verder heb ik vandaag gewerkt en 's avonds ben ik bij mijn broer op visite geweest.

♥ Donderdag
's Ochtends heb ik een proefles BBB gevolgd bij de sportschool. Ik overweeg om lid te worden van een sportschool en ben me wat aan het oriënteren op het moment. Het was een super leuke les, dus misschien wel voor herhaling vatbaar. Ik was wel moe naderhand en besloot, mede daardoor, om maar eens lekker zoet te lunchen met vlokken.

In de namiddag heb ik een pasta gekookt. Ik was namelijk geïnspireerd geraakt door een super lekkere pasta die ik laatst at bij Vapiano, een Italiaanse restaurant keten. Ik heb geprobeerd om het gerecht wat ik daar at thuis na te maken. Het is niet helemaal hetzelfde geworden, maar ik vond het toch best wel geslaagd.

♥ Vrijdag
Op vrijdag heb ik samen met de redactie op kantoor gewerkt. Ik heb een super lekkere Mars brownie en een Twix speculoos geproefd die nog over waren van deze Proudproeft video die Irene en Daphne een tijdje terug hadden opgenomen. Ik vond vooral de Twix erg lekker.

Daphne maakte deze mooie foto van mij bij het koffieapparaat op kantoor.

♥ Zaterdag
Vandaag kreeg ik het geniale idee om anijsmelk te maken. Dat dronk ik vroeger vaak en ik had het al in geen jaren meer op. Gelijk naar de winkel gerend voor anijsblokjes, maar die hadden ze niet, want tegenwoordig hebben ze anijsstaafjes :). Het smaakte anders dan ik onthouden had, vooral zoeter. Wel oké. De rest van de dag lekker bij de haard gezeten, een boekje gelezen en een biertje gedronken. Helemaal zen.

♥ Zondag
Scroll serieus even terug naar boven om te zien hoe groot mijn knoflookplantje in één week is gegroeid! Ik ben onder de indruk.

♥ Liefs,
Lotte

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

eenzaam-bloempje - Maandag 12 november 2018 19:55
Super leuke plog.
En mooi dat de knoflook plantje het zo goed doet. En erg mooie week foto's.
Leuk geschreven.
Maya - Maandag 12 november 2018 20:10
Ik zocht me vorig jaar ook suf naar anijsblokjes.. bleken het idd staafjes te zijn geworden haha. Ik drink nu ook weer anijsmelk, heerlijk 's avonds!
Enne... geen game night?? ;)
Lotte, redactie Proud2Bme - Dinsdag 13 november 2018 10:31
Geen game night inderdaad, goed opgemerkt! ;)
Mijn vriend voelde zich niet lekker, dus we sloegen een weekje over.
Grappig dat jij ook naar anijsblokjes zocht. :)
Liefs, Lotte
Mylène - Maandag 12 november 2018 22:06
supertof dat je je eigen groente en fruitplantjes laat groeien!
en die zwart-wit foto is heel mooi :) dankjewel voor de leuke week en hopelijk kom je snel een vergelijkbaar setje schoenen tegen die wel goed zitten
Maan - Maandag 12 november 2018 23:25
Leuk en aaah anijsmelk, goed idee!!
Sparkle - Maandag 12 november 2018 23:37
Wist je dat als je schoenen net iets te krap zijn, je ze iets op kunt laten rekken bij een schoenmaker. Je ziet het niet aan de schoen maar wel heel fijn voor je voeten!
Lotte, redactie Proud2Bme - Dinsdag 13 november 2018 10:34
Thanks voor de tip!! Liefs, Lotte
Prue - Dinsdag 13 november 2018 11:34
Anijsmelk maak ik met steranijs... hebben ze bij de Ekoplaza. Die staafjes vind ik echt te zoet. Steranijs ook lekker om thee van te maken.
Daan - Woensdag 14 november 2018 08:54
Jammer dat de schoenen niet passen, ze zijn wel heel mooi.