De week van Daphne - photo blog 27

 

Het was een klein tranendal de afgelopen week voor mij. Deze week gingen er opnieuw nieuwe maatregelen in, die helaas voor ons allen niet nieuw meer zijn. Ik hoop dat jij oké bent en dat je er een weg in weet te vinden, ook deze week weer. Hoe ik dat probeer? Ik ben tussen alle emoties door aan het yoga'en geslagen, ging naar de kapper en hield de meest uitgebreide pyjama-dag ooit! 

♥ Maandag
Zo, we beginnen de week maar eens met een ontbijtje met vaders. Een heerlijk bananenbrood, daarna aan het werk. Maar wat me eigenlijk al de hele dag bezighoudt, zijn de wondjes van mijn katten die maar niet overgaan. Inmiddels zijn we voor de vierde keer overgegaan op ander voedsel en elke keer - ook nu - heb ik nieuwe hoop, maar ik zie hoeveel jeuk en irritatie Job (de kat met snor) vandaag heeft. Gelukkig kon ik meteen terecht bij de dierenarts, waar ik van alle wanhoop even in huilen uitgebarsten ben. Het nieuwe voedsel is overigens rauw vlees en als je mij ooit had gevraagd of ik dat als vegetariër in de vriezer zou hebben liggen, had ik je niet geloofd. 

Daarna is het alleen nog maar tijd voor een wandeling, een fijne yogales en kant-en-klare lasagne. 

♥ Dinsdag
Gewoon weer een werkdag, waarop ik blij ben als ik genoeg kleren aanheb zodra ik de gordijnen open doe. Voorlopig staat deze vrolijke een stijger voor ons raam. Ik kan verder niet zeggen dat ik lekker in de wedstrijd zit deze week; ik voel de hele tijd heel veel verdriet. Soms met aanleiding, soms zonder, maar ik vind de dagen niet altijd makkelijk. Ze wegen zwaar, zijn donker en vaak nat en de persconferentie van vanavond speelt ongetwijfeld mee. Huilen zorgt in ieder geval voor een beetje ontlading.

Door naar mama om pasta te eten en de persconferentie te bekijken. Ik blijf het een beladen moment vinden, maar ook - doordat dit ons toch allemaal raakt - heel verbroederend. We wisten natuurlijk al wat er gezegd zou worden en ik hoop dat dit allemaal genoeg is, ondanks dat ik het niet leuk vind. 

Voor vandaag kan ik alleen maar zeggen: wees extra lief voor jezelf in deze tijd. Ook als het voelt alsof je er niet genoeg aanleiding voor hebt, je aanstelt én je weet dat het de volgende dag weer beter kan gaan, dan nog mag je soms best verdrietig zijn. Wees lief voor jezelf en neem een lange, warme douche. Dagje voor dagje...

♥ Woensdag
De yogales van vandaag is meer dan welkom en al vroeg sta ik in de haven om een paar stijve krijgers eruit te persen. Na gister staat deze hele dag in het teken van mezelf verwennen! 

 

♥ Donderdag
Een rustige werkdag vandaag, maar dat is prima. De donderdagavond is mijn chatavond, dus tussen de werkmomenten door probeer ik altijd even naar buiten te gaan en nog snel wat eten te maken. 

♥ Vrijdag
Op de vrijdagen sta ik nog altijd wat langer voor de spiegel 's ochtends, alsof ik naar kantoor ga. Dat blijf ik gewoon doen, heb ik besloten. Ik vind het een fijn ritueel en maak meteen van de gelegenheid gebruik om wat nieuwe foto's te maken. Wat onmogelijk is, bleek later. Want een stapel boeken als statief en een camera die geluid maakt, bleken de perfecte ingrediënten om Olaf helemaal wild te maken. Het beeld is natuurlijk wat eenzijdig, maarja, zo zijn mijn dagen nu eigenlijk ook. Zo samen thuis, met taart, was het best een fijne werkdag. 

's Avonds kwam mijn neefje langs met eten van ons favoriete restaurant! Heel fijn en heel gezellig. 

♥ Zaterdag
Ik wist van te voren niet dat ik het nodig had, maar we hebben de hele dag in bed gelegen en het was heerlijk. Één keer ben ik eruit geweest, om langs de bakker en de oliebollenkraam te lopen (ja, die staat hier al en ik ben kind aan huis), maar verder zijn we er niet uit geweest. Dutjes doen, eten, tekenen, films kijken, burgers bestellen... Ik heb er intens van genoten. Gek genoeg ben ik niet van mijn plek geweest, maar voelde ik me ontzettend vrij. Mijn moeder leerde mij al hoe belangrijk pyjama-dagen zijn, dus neem er zelf ook één zou ik zeggen! 

♥ Zondag
Opnieuw een fijne weekenddag, maar wel met iets meer actie in de tent. Misschien werkt het ook wel zo dat als je een hele dag écht helemaal niets hoeft van jezelf, je daarna weer extra energie en enthousiasme hebt? 

Ik wilde al een tijdje zelf een lekker borrelbrood maken en vandaag kwam het eindelijk van! Dit recept zal ik in onze komende receptenblog met jullie delen. Het is het wachten waard, trust me! Tot die tijd kun je hier onze vorige recepten lezen. 

Een lange douche als afsluiter met een liedje van Spandau Ballet op repeat dat mijn avond goed maakte. Dus voor iedereen die misschien ook wat minder lekker in deze wedstrijd zit. Deze is voor jou:

Gold
Always believe in your soul
You've got the power to know
You're indestructible
Always believe in, that you are 
Gold.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

G. - Maandag 19 oktober 2020 19:30
Oeh! Wat is je haar mooi geworden, leuk! Dankjewel voor het delen van jouw blog weer. Altijd leuk om te zien:)
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 20 oktober 2020 12:59
Hey G,

Dankjewel voor je bericht en je compliment! Zelf ook blij met mijn haar!
Hele fijne dag vandaag :)

Liefs!
RyRy - Maandag 19 oktober 2020 19:55
Mooi zeg.
Dankjewel.
Wees lief voor jezelf (L).
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 20 oktober 2020 13:00
Hey RyRy,

Doe ik. Wees jij ook lief voor jezelf? :)
V - Maandag 19 oktober 2020 21:32
heel herkenbaar zo'n weekje, fijn om te lezen hoe jij er mee omgaat!
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 20 oktober 2020 13:01
Hey V,

Fijn dat dit dan weer prettig en herkenbaar is om te lezen. Zorg goed voor jezelf de komende week weer.

Liefs!
Flo - Maandag 19 oktober 2020 22:51
Wat ben je toch een schatje!
Super leuk om weer over je week te lezen!
En wat balen van de wondjes van de katten zeg. Misschien helpt vaseline erop? XX
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 20 oktober 2020 13:03
Hi Flo,

Dankjewel voor je lieve reactie. Ja, die wondjes zijn behoorlijk balen. Bedankt voor je tip!

Mooie dag vandaag!
Liefs.
n - Dinsdag 20 oktober 2020 13:03
vaseline helaas helpt niet, het pakt de oorzaak niet aan en ze moeten dan continue die kappen ophouden om die vaseline erop te houden (likken ze eraf). Op lange termijn helpt het helaas niet
Sterregoesforit - Dinsdag 20 oktober 2020 00:07
Superleuk om te lezen, dankjewel! :)
Saskia - Dinsdag 20 oktober 2020 06:48
Heel herkenbaar hoor, de mentale verwarring, de gedachtes en gevoelens die je kan ervaren in de coronatijd.
En sowieso, soms voel je je gewoon even rot, en dat mag ook, ook al je niet eens precies weet waar dat nou vandaag komt.
Eigenlijk helpt dan maar 1 ding en dat is, goed voor jezelf blijven zorgen en je rust pakken wanneer je dat nodig hebt.
Dus slaap uit, doe het even rustig aan, geniet van die fijne douche, en neem wat lekkers!
❤️
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 20 oktober 2020 13:04
Hi Saskia,

Dankjewel voor je lieve reactie. Ik kan me alleen maar aansluiten bij je mooie woorden, ik denk dat dat inderdaad het beste is wat we op die dagen kunnen doen. Laten we weer goed voor onszelf zorgen de komende week :)

Liefs!
T - Dinsdag 20 oktober 2020 12:36
Daphne ik snap niet zo goed waarom je een foto van jezelf maakt als je aan het huilen bent. Ik zie dat bij wel meer redactieleden, en dat vind ik er zelf altijd vrij 'cringey' en gemaakt uit zien. Zo van: "kijk mij eens mooi verdrietig zijn". Terwijl als ik moet janken dan zie ik er echt niet zo picture-perfect uit hoor, dan is het gewoon een snotterige, kwijlende bedoening. Laat staan dat ik op dat moment denk 'oh laat ik hier een foto van maken'....
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 20 oktober 2020 13:59
Hi T,

Ik snap jouw vraag denk ik wel. Zelf merk ik dat ook wel eens dat een huilende foto er een beetje gek uitziet, omdat ik dat eigenlijk niet veel zie van anderen. Ik neem jullie in mijn photo blog natuurlijk mee in mijn week en die week kent ups en downs, het voelt ook niet altijd oprecht om dan alleen maar lachende foto’s te laten zien. Dat extra stukje bewustzijn (‘laat ik hier eens een foto van maken’) komt erbij omdat ik met het maken van een photo blog toch al wat bewuster bezig bent met de momenten die ik meemaak in een week. Er open over zijn en het laten zien is iets waar ik zelf van leer en waar anderen hopelijk ook weer wat aan kunnen hebben. Huilen doe je inderdaad vaak alleen - en kwijlend - maar mag soms ook gezien worden.

Liefs!
Femke 🌈 - Dinsdag 20 oktober 2020 17:13
Als je totaal niks van yoga weet en leest dat iemand er een stijve krijger heeft staan uitpersen. Heerlijk Daph! Erg om gelachen. Kreeg heel aparte associaties. Dat je bijv moeilijk naar de wc kan en dan zegt, zo ik heb er echt stijve krijgers uit moeten persen. 😂 Verder ook weer onwijs genoten van jou mooiheid. Thanks! ❤️😘
britneyangel - Dinsdag 20 oktober 2020 18:42
deze periode is niet leuk, maar ik vond de maatregelen eerlijk gezegt nog meevallen want ik was echt bang dat we niet meer naar familie mochten gaan maar gelukkig wel, de meeste dingen die ik graag doe kan ik gelukkig gewoon blijven doen, zoals sporten en naar familie en werken.
Vlien - Dinsdag 20 oktober 2020 20:32
Thanks voor je mooie afsluiting, Gold staat hier nu ook aan! Kan momenteel wel wat 'indestructible' gebruiken!
Anoniem - Dinsdag 20 oktober 2020 22:47
Hallo Daphne, ik heb het idee dat je snel wisselt van emoties en ze dan ook in extremen ervaart. Klopt dat? Ik heb dit zelf heel erg en vind het lastig om mee te dealen. Heb je misschien tips
Renate - Donderdag 22 oktober 2020 21:31
Mooie vraag, ik worstel hier zelf ook mee. En ben ook benieuwd naar tips, hoe je niet steeds zo meegezogen wordt in emoties..