Ik Laat Los | Krachtvoer

 

Me ergens volledig in vastbijten en pas loslaten als ik zekerheid heb. Zo werkt het leven niet. Dat maakt een mens niet gelukkig, niet vrij. Het is tijd om los te laten, ondanks dat ik niet weet wat ik hierna mag vasthouden. Het afgelopen half jaar heb ik als opluchting ervaren. Even weg van het land eetstoornis. Een breder perspectief, een andere blik in de wijde wereld. Het voelde goed. Gezond voor mijzelf, voor mij als moeder en als partner. Proud2Bme heeft me de afgelopen 10 jaar heel veel geleerd én trots gemaakt.

De samenwerking vanaf dag 1 met mijn broer Roel, die alle techniek verzorgt, was er één uit duizenden. De ervaringsdeskundigheid en deskundigheid die symbolisch samensmolten in de samenwerking tussen Eric van Furth en ik was met recht uniek te noemen. Er zijn maar weinig zorginstellingen die dit zouden aandurven. Die mij 10 jaar geleden deze kans hadden durven geven. Ik heb hem niet teleurgesteld. Proud2Bme is de best bezochte en meest bekende e-health site van Nederland geworden.

Ik Laat Los | Krachtvoer

Onze optredens in het NOS Journaal, RTL nieuws, Hart van Nederland, Vel over probleem documentaire, Telegraaf, Volkskrant,... een eigen documentaire, eating disorder awareness dagen, twee singles (1 & 2), inloopmiddagen, bijzondere video's, prijzen, een verhuizing, subsidies... We hebben het samen allemaal meegemaakt. De vele ups, ...maar op een dag - want zo is het leven - kwam er helaas ook een down.

‘Be Proud!’ ...zei de psychiater lachend tegen me, nadat ik kort ervoor een vrij depressief verhaal had verteld over hoe waardeloos ik wel niet was. De hoofdredacteur van Proud2Bme, was alles behalve proud to be me. Een lachertje. We konden er beiden gelukkig om lachen. Tegelijkertijd was het ook verdomde pijnlijk. Een eetstoornis, een mindfuck.

Ik hield wat meer afstand, was meer bezig achter de schermen van Proud, omdat ik zuiver wilde zijn. Eerlijk. Een ander zeggen goed voor jezelf te zorgen, terwijl je dit zelf niet doet, voelde niet correct. De afgelopen twee jaar waren een worsteling voor me. Veel mensen hebben me in deze periode teleurgesteld, anderen hebben me verrast. Ik ben blij dat ik met mijn #Krachtvoer video’s, foto's en blogs vele mensen heb mogen steunen en motiveren.

'Ja, misschien had ik beter eerder een pauze voor mijzelf kunnen inlassen. Maar ja, iets met perfectionisme, prestatiedrang en niet los kunnen laten. Je kent het vast wel…'

Toen in december 2018 mijn zoontje werd geboren voelde ik dat dit het juiste moment was om echt even afstand te nemen. Tijd voor mijzelf. Zorgen dat ik volledig herstelde van mijn eetstoornis. Tijd om een hechte band op te bouwen met mijn kind. Tijd om voor mijn zieke moeder te zorgen. Zes maanden verlof! Wat een vrijheid! Ik heb er zeker van genoten. De eerste maanden toen de zon nog scheen. Wandelingen met de hond en míjn kind. - Hoewel ik het in die periode nog nauwelijks míjn kind durfde te noemen - Samen zitten in het gras, fietsen door het weiland op weg naar een terras met cappuccino en carrotcake.

Er was ook weinig vrije tijd. Lucht, ruimte in mijn hoofd. Moederschap is veel zorgen voor. Daarbij kwam de zorg voor mijn moeder. Het zoeken van een passende woonplek, regelen van veel zaken, gesprekken met artsen en verhuizen van haar spullen. Dan heb ik het nog niets eens over de tijd,...of eigenlijk impact die dit mentaal op me heeft gehad en nog steeds heeft. Ondanks alles ging het beter met me. Tot het einde van mijn verlof naderde…

Ik Laat Los | Krachtvoer

Het voelde gewoonweg niet meer goed. Weer terug de eetstoornis wereld in. Ik had een vat vol met nieuwe ideeën, maar alles in mijn hoofd en hart riepen nee. Ik wist wat me te doen stond. Loslaten. En laat dat nou nét mijn minst ontwikkelde capaciteit zijn… Het schrijven van deze blog heeft daarom ook vrij lang op zich laten wachten. Hoewel ik gewoonlijk in korte tijd een stortvloed aan woorden op papier krijg, kwam er nu niets. Het afscheid valt me zwaar ...en ik ben liever licht ;)

'Een eetstoornis
je kan er niets aan doen 
je moet er wel iets aan doen'

Dank voor jullie vertrouwen in mij. Dank voor jullie kwetsbaarheid, betrokkenheid en strijd. Het waren tien waardevolle, bijzondere en intense jaren. Er is veel dat ik ga missen, maar gelukkig ook heel veel niet ;) Ik laat Proud2Bme voor nu los en ga samen met Stichting GGZ Rivierduinen op onderzoek uit, waar mijn kwaliteiten voor hen opnieuw in te zetten zijn. Wellicht houd ik wel een adviserende rol m.b.t. Proud2Bme, maar dat gaan we allemaal nog met elkaar bespreken.

Voor nu: Op zoek naar nieuwe uitdagingen in mijn leven. Ik wens Nadine, Phoi Cai, Irene, Lonneke, Daphne, Marina en alle vrijwilligers het beste met Proud voor de toekomst. Ik heb alle vertrouwen in jullie.

Leef, heb lief en laat je liefhebben.
We’ll meet again,


♥ Scarlet

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Akorbee - Vrijdag 7 februari 2020 07:10
Hele verstandige goede keuzen!!

Je bent en blijf de oprichter van! Je heb geschiedenis gemaakt!

Goed bezig!

Liefs


Anne
Blub - Vrijdag 7 februari 2020 07:15
Lieve Scarlet,
Ik dacht laatst nog ik mis je sterke blogs,
En ook ik heb je de afgelopen jaren zien groeien, maar het mooie plantje moet je nooit stoppen met laten groeien, daarom vind ik het krachtig dat je gaat stoppen denk en zie ik dat jij de juiste keuze hebt gemaakt. Ook al zal dat niet makkelijk zijn omdat proud jou projectje was jou 'kindje' je hebt het gekoesterd gezorgd en ontwikkeld maar weetje nu mag proud gaan lopen en dat is eng dat je dat moet en mag gaan loslaten... Maar durf je ook vertrouwen dat die afgelopen jaren van zorg voor proud er niet voor niets waren? Jij hebt de basis gelegd... Die is nu niet ineens weg hé:) heb maar vertrouwen. Hoe harder je in een hand zand knijpt hoe harder t eruitloopt....

Scarlet Suc6 met alles met alles wat je gaat doen. Maar geef ook tijd voor jezelf wat heb jij nodig en je gezin?

En hoewel ik je blogs ga missen, wil ik je bedanken voor alles wat je de afgelopen 10 jaar in proud hebt gestopt en dat zal veel zijn. Meer bloed zweet en tranen die wij ooit zullen weten.

Het ga je goed!
Tessa S - Vrijdag 7 februari 2020 07:16
Hoi Scarlet, ik zit inmiddels al een tijd niet meer actief op het forum van proud2bme maar heb wel heel veel aan proud gehad. Wat een dapper besluit! Ik gun je alle liefde, geluk en nieuwe kansen die zich ongetwijfeld voordoen door dit dappere besluit!

P.s. Love de woordgrap
Eke - Vrijdag 7 februari 2020 07:42
Wat een moeilijke beslissing zal dit voor je zijn en wat zal je ontzettend gemist worden op proud. Maar wat dapper en sterk dat je deze beslissing durft te nemen.

Ik wens je het allerbeste, Scarlet.
Avp - Vrijdag 7 februari 2020 08:08
♥️♥️♥️
sunny - Vrijdag 7 februari 2020 08:20
verstandige keuze denk ik

dankjewel lieve scarlet, wens je echt het aller beste! zo lief als jij voor andere mensen bent, hoop ik dat je ook voor jezelf leert te zijn, het is je zo gegund
Banana - Vrijdag 7 februari 2020 08:24
Lieve Scarlet,
Dit komt denk ik voor velen niet als een verrassing. Maar ook weer wel. Wat super dapper dat je deze keuze maakt. Verder zoekt en gaat voor wat goed voelt. Je mag zó trots zijn op wat je bereikt (hebt). En ik weet zeker dat het helemaal goed komt wat betreft "hoe verder."
Jij, jullie zijn geweldige moeders voor jouw, jullie kindje. Ik gun het je dat de twijfels en onzekerheid daarover verdwijnen. We moeten met z'n allen af van het standaard plaatje, en jij bent en ullie zijn daar een enorm mooi voorbeeld in. Zowel op proud, als vrouw van jou, als jij als persoon (hoe je je inzet hiervoor enzo bedoel ik😉.)
Het ga je goed Scarlet! ♥ Dankjewel voor alles!
Indra - Vrijdag 7 februari 2020 08:25
Wauw, lieve Scarlet deze woorden raken me. Je eerlijkheid en openheid raakt me. Dankjewel voor jou vertrouwen en dankjewel voor jou! Als er iets is wat ik - en misschien wel wij - van je hebben geleerd is dat je van je pijn je kracht kan maken. Dat herstel wel degelijk mogelijk is. En dat je altijd je dromen achterna moet gaan. Je doet het goed en het ga je goed!

♥️ b e p r o u d ♥️
Speranta - Vrijdag 7 februari 2020 08:26
Wat een pijnlijke beslissing zal dit zijn maar wat een krachtig mens ben jij. Het ga je goed, powervrouw ♡
Ik - Vrijdag 7 februari 2020 09:02
Lieve Scarlet,

Dankjewel voor de afgelopen jaren! Al jaren terug belandde ik op deze site, toen ernstig ongelukkig en nog in de ontkenningsfase van een eetstoornis. De blogs (die ik nogsteeds met plezier lees), chats, forum en de Proud2Meets die er toen nog waren hebben er mij bovenop geholpen. Ik geniet nu van het leven en hoop dat jij dat ook volop kan doen, van je zoontje en Joyce! Volg je hart - heel veel plezier en geluk gewenst voor de toekomst! :)

Liefs
Butterflyy - Vrijdag 7 februari 2020 09:03
Lieve mooie Scarlet,
Loslaten is soms zooo belangrijk om verder te komen! Wat een onwijs dappere en slimme keuze om een nieuw pad te bewonderen, hoe eng dat ook is. Je mag echt trots op jezelf zijn en wat je hebt bereikt ookal zijn er nog 100 dingentjes die aan je knagen. Bedankt voor al jouw mooie inzet die je met ons hebt gedeeld. Ik gun je echt het allerbeste en dat je hopelijk snel weer een mooi plekje vind waar je je beter in thuis voelt. ❤❤ Geniet vooral van alles wat je hebt en ik wens je heeeel veel succes. Je bent een krachtig mens, vergeet dat niet. ❤
Ellie-x - Vrijdag 7 februari 2020 09:09
Ik vind het erg jammer dat je weg gaat bij proud, maar ik snap het heel goed en vind het een hele goede en dappere keuze! Ik ben je in ieder geval heel erg dankbaar dat je deze site hebt opgericht en zo lang hebt gerund. Niemand zal ook ooit vergeten dat het jouw site is! Ik wens je veel succes met alles! En gelukkig kan ik je blijven volgen via ikvrouwvanjou:)
Zonnetje - Vrijdag 7 februari 2020 09:22
Lieve Scarlet,
Ondanks dat ik al een tijd niet meer op deze site heb gezeten en al jaren van mijn eetstoornis af ben, wil ik toch graag nog een berichtje achterlaten.
Om je te bedanken, voor het opzetten van Proud en alle tijd, energie en liefde die je hier in hebt gestoken. Voor mij, en voor vele anderen, is het altijd een veilig toevluchtsoord geweest als het even niet ging. Steun vinden bij anderen, verhalen lezen over hoe het echt weer goed kan komen, kracht vinden om door te gaan.
Ik gun je het allerbeste, en hoop dat je bij je nieuwe werk op je plek bent, kan genieten met je mooie gezin en het leven je toelacht.
♥
Tine - Vrijdag 7 februari 2020 09:36
Lieve Scatlet,
Wat een mooi besluit.
Je hebt zoveel mooie kwaliteiten in je, die kan je ook ergens anders gebruiken.
Je bent gegroeid binnen Proud, nu mag je daarbuiten verder groeien. Laat los en groei verder! Ik wens je alle goeds en bedankt voor alles.
Liefs Tine
anoniem - Vrijdag 7 februari 2020 10:01
Wat goed! ik blijf je youtube kanaal volgen Xxx
Aine - Vrijdag 7 februari 2020 10:03
Jeetje meis ik wist dat dit er aan zat te komen maar vind het toch moeilijk. Ik ben je zo dankbaar voor alles wat je hebt gedaan voor Proudtobeme. In 2010 heeft het echt mijn leven gered. Ik vind het dapper dat je dit besluit hebt genomen en wens je alle goeds toe. Ik hoop ook echt dat jij weer een (werk)plek vind waar je gelukkig kan zijn. Ik wens ook toe dat jij die eetstoornis weer te boven komt en alle andere psychische ellende. Je bent een prachtig mens!
L:) - Vrijdag 7 februari 2020 10:28
Beste, lieve, mooimens Scarlet, al jaren volg ik je via proud en later ook via ivvj. Je blijft een inspirerende persoon, ook los van proud. Bedankt voor alles wat je voor me hebt betekend, en met mij velen anderen.

En wat een moedig besluit, ik wens je alle goeds toe!
Mar - Vrijdag 7 februari 2020 10:50
Hoi Scarlet, een dappere stap! Zelf twijfelde ik een tijdje om me om te scholen als ervaringsdeskundige en in die tak aan de slag te gaan. Maar of ik mezelf dat jaren zie doen? Ik ben niet mijn verleden, de verhalen die zijn verteld evenmin...Een mooi besluit dat je investeert in jouw toekomst en die van je gezin+familie. Je hebt zo veel liefde te geven, ook in naaste sferen. Uiteindelijk kan er zo een positieve kruisbestuiving plaatsvinden. We hoeven niet altijd in termen van groots, innovatie, technologie en perfectie te spreken. Je bent (thuis) en dat is goed genoeg:) liefs xx
Marielle - Vrijdag 7 februari 2020 11:56
Lieve Scarlet,

Een dappere stap! Knap van je. Ik wil je bedanken voor proud en alle mensen die je hebt kunnen steunen, waaronder mijzelf.

Xxx
Susan - Vrijdag 7 februari 2020 12:17
Lieve Scarlet,

Ik denk dat ik voor vele spreek als ik zeg dat proud2bme mijn jeugd en anker was. Zelf heb ik in de afgelopen jaren weinig blogs meer gelezen, te triggerend dus ik begrijp je heel goed.

Dankje voor het creeren van een plek waar wij ook een stem hadden en gehoord werden.

Ik wens je veel moois en ontzettend veel succes verder!

Liefs
CookieLove - Vrijdag 7 februari 2020 12:31
Beste Scarlet,

een heel dapper besluit. ik wens je heel veel geluk toe in de toekomst en met je zoontje! je hebt voor mij veel gedaan in mijn herstel, hier wil ik je enorm voor bedanken. ik ben hier lang niet meer geweest, mede omdat onder andere jouw reacties op mijn dagboekje me zo hebben geholpen en ik nu zo goed als eetstoornis vrij ben. het ga je goed lieve scarlet ♥

liefs cookie
Sunny - Vrijdag 7 februari 2020 12:49
Dapper ❤️❤️❤️
Danique Franken - Vrijdag 7 februari 2020 12:56
Dapper! ❤❤❤
Elfje - Vrijdag 7 februari 2020 13:14
Lieve Scarlet,

Dankjewel voor al je helpende blogs en vlogs. Dankjewel voor je openheid!
Je maakt een dappere keuze.

Ik wens je alle goeds!
Forapplepie - Vrijdag 7 februari 2020 13:15
Bedankt voor alles en veel geluk en succes in de toekomst!
R - Vrijdag 7 februari 2020 13:22
Dankjewel Scarlet! Je bent en blijft een motivatie.
Veel succes en het ga je goed!
Aimee - Vrijdag 7 februari 2020 13:24
Mag ik zeggen dat dit raar voelt? Ik ken het hele gebeuren nog hiervoor. De hyvespagina proud2bme. Scarlet met rood haar.

Het voelt wel verdrietig. Maar ik snap het wel als het niet meer goed voelt dan kun je beter die wereld verlaten.
*S - Vrijdag 7 februari 2020 13:32
'Till we meet again.
Deze keus toont persoonlijke groei, contact met jezelf en liefde, immense liefde om je hart echt te volgen. Mooi.

♥
Marit - Vrijdag 7 februari 2020 14:07
Bedankt voor alles Scarlet! Ik heb heel veel aan je blogs gehad. Knap dat je ,ondanks dat je loslaten zo lastig vindt, toch hebt gekozen om te stoppen. Succes met het vinden van een nieuwe uitdaging!
Erik Kip - Vrijdag 7 februari 2020 14:28
Bedankt Scarlet voor het onwijs prachtige werk dat je bent gestart en dat je in vertrouwen achter kunt laten!
Alle goeds in de breedte van de woorden en met meehelpen aan onderzoek, ook 'een soort van' leuk.
Raechel - Vrijdag 7 februari 2020 14:45
Ahhh, had dit ergens wel zien aankomen maar toch blijft t jammer.. T blijft ook wel een kwetsbaar iets, het raakvlak van jou en de eetstoorniswereld. Als afstand nemen de beste keuze is, dan is dat zo. Heel veel succes met wat je verder gaat doen, take care 🥰❤️
Manouk - Vrijdag 7 februari 2020 14:49
Lieve Scarlet,

Je blog raakt me. Je afscheid doet me realiseren dat jij iets hebt op weten te zetten wat mij ontzettend heeft gesteund in de periode dat het niet goed met me ging. Daarvoor ben ik heel dankbaar.

En wat ontzettend fijn dat je voor jezelf de keuze hebt kunnen maken je tanden uit dit fantastische project te halen en zo te kunnen zien wat het leven nog meer voor leuks, interessants en waardevols voor jou in petto heeft.

Wens je alle goeds,
Manouk
Janneke - Vrijdag 7 februari 2020 14:54
Lieve Scarlet,

Dankjewel voor alles wat je hebt gedaan voor ons. Via proud en via je blogs.
Het is spannend en het is eng, en misschien heb je hier nog helemaal geen behoefte aan, maar loslaten geeft ook nieuwe kansen!!!
Geloof een beetje in jezelf.....
Liefs


Irene - Vrijdag 7 februari 2020 15:29
Dappere keuze Scarlet! Dank je wel voor het feit dat je dit platform hebt opgericht. Ik en vele andere met mij hebben er veel aan gehad en er zullen er zéker nog vele volgen!
Toytoytoy met het uitstippelen met je nieuwe route naar je verdere toekomst! And most of all: ENJOY IT!

Veel liefs,

Irene
Skippie - Vrijdag 7 februari 2020 15:33
Zo veel mooie woorden al... ook ik wil je bedanken voor Proud en je succes wensen, op weg naar de volgende stap!!
Odette - Vrijdag 7 februari 2020 15:34
Lieve Scarlet, bedankt voor al je helpende blogs, video's en reacties, en natuurlijk voor proud zelf! Ik weet niet waar ik zou zijn zonder de steun die ik hier heb ervaren en de vrienden die ik hier heb gemaakt. Liefs en alle goeds in de toekomst!
w - Vrijdag 7 februari 2020 15:43
Respect voor wat je hebt neergezet met Proud en hoe het in tien jaar tijd echt een professionele site is geworden, zonder haperingen door idd. de samenwerking met je broer, steeds vernieuwend blijft en je er zoveel mensen in hebt weten te betrekken en zoveel mensen bereikt, helpt en steunt. Ik hoop dat je eerlijkheid en intuïtie over wat het nu het best voelt, beloond mag worden met iets nieuws voor jou in de toekomst, al is het achter de schermen op gebied van eetstoornis, of totaal niets meer met eetstoornissen, neem je tijd en wellicht komt er vanzelf iets op je pad, succes en liefde gewenst ook voor je zoontje en Joyce en bedankt voor Proud nogmaals, lees er nog steeds regelmatig blogs ed. ♥
Vivian - Vrijdag 7 februari 2020 15:54
Dankjewel lieve Scarlet. Dankjewel voor je open- en eerlijkheid. Dankjewel voor je steunende en hart verwarmende woorden. Dankjewel voor je tijd, energie en liefde die je hier in hebt gestopt. Dankjewel voor wie jij bent en wie je gaat zijn. Want welke keuze je ook maakt, met de kracht die jij hebt kan het niet anders dat je een pad gaat bewandelen die bij je hoort en jou verder gaat ontwikkelen naar jezelf. Keep up the good work en succes met alles!!

Knuffel en veel liefs Vivian💞
Arwen - Vrijdag 7 februari 2020 16:02
Hallo scarlet bedankt voor alle goede dingen die je hebt gedaan voor proud2bme en goed dat je nu voor jezelf kiest ik hoop dat het goed komt met je moeder en ik wens je het beste toe voor de toekomst voor jou en je gezin
Inger - Vrijdag 7 februari 2020 16:15
Lieve Scarlet,

Het voelt als een cirkel die onze levens gek genoeg verbinden. Als tiener las ik de metro en wist ik dat proud kwam, langzaam besefte ik (na jaren) dat ik misschien toch wel echt een eetprobleem had. Een van de eerste dagen dat de site online was stond ik ingeschreven. Een anker in een eenzame strijd waar ik nog niet klaar voor was, waar jij er toch altijd voor alle bezoekers was al was het soms moeilijk en zoeken als we niet geholpen konden of wilden worden. Enkel gezien en gehoord.

Vele jaren later viel jij terug. Waren de zorgen andersom. Bleven vragen onbeantwoord tot "je uit de kast" kwam en misschien nog wel een veel grotere inspiratie werd dan je al was. Perfect zijn hoeft niet. Een terugval mag. Maar vecht.

Deze keus staat voor mij ultiem aan de keuze om te vechten .... te vechten voor geluk, bestaansrecht en eeuwige vrijheid. Altijd het recht op iets nieuws, uitdagends, spannends en tegelijk rust en balans.
De cirkel is rond aangezien ik eindelijk de behandeling heb die passen is, die juist voelt, waarvanuit ik verder wil groeien.

Bedankt Scarlet voor al die jaren "samen".
Ann - Vrijdag 7 februari 2020 17:46
Mooi zo! Dat zeg ik omdat het wel duidelijk was dat je dit aan het ontgroeien was. Ik wens je veel kracht, moed, en ook plezier op je verdere ontdekkingstocht. Je hebt veel kwaliteiten, dus het komt goed!

C - Vrijdag 7 februari 2020 17:51
Dankjewel voor al je mooie blogs en video's Scarlet, heb er heel veel aan gehad. Heel veel succes met alles en met je mooie gezinnetje, liefs!
Sewy - Vrijdag 7 februari 2020 17:54
Hi, na een zoektocht op Google door een diagnose te horen waar ik niets vanaf wist, waarna therapie ervoor uitbleef, kwam ik na het lezen op enge websites en blogs uiteindelijk uit bij Proud tien jaar geleden!
Het is goed dat (jeugd-)ggz problematiek bespreekbaar is en blijft, in een veilige setting wat een platform als dit kán zijn. En door dit dappere initiatief is het mogelijk dat talloze mensen op een gezonde manier kunnen connecten.
Je hebt voor veel jonge mensen een hoop betekend en bent een voorbeeld als herstelde vrouw. Logisch dat loslaten nu nog een ding is, maar je krijgt er zoveel voor terug. Alle geluk gewenst!
Gelukkig is er weer een mooi nieuw team geformeerd op de voorgrond die zeker niet onderdoet voor het oude.
Fijn om te lezen over de mooie samenwerking en gelukkig kun je nu als onderzoeker en mogelijk als adviseur aan het werk. Dat zou fantastisch zijn. Keep up the good work!
peaches - Vrijdag 7 februari 2020 18:35
Lieve Scarlet,
Je bericht raakt me. Ik kom al lang niet meer op proud, maar toen ik je berichtje voorbij zag komen wilde ik toch even iets achterlaten. Proud2bme heeft zoveel voor me betekend en daar wil ik je voor bedanken. Ik vind het een dapper besluit van je en wens je alle goeds, liefde en wijsheid met wat je verder gaat doen. Zonder jou had deze site niet bestaan en ik denk dat je niet moet onderschatten hoeveel mensen je ermee hebt geholpen. Maar het is goed, denk ik, om afstand te nemen van de eetstoorniswereld. Bedankt voor je eerlijkheid. Veel liefs.
Sharon - Vrijdag 7 februari 2020 18:47
Wat een onwijs krachtig besluit. Ik vind het jammer, maar wens je ook onwijs veel succes in de toekomst.
Bedankt voor alles en zet hem op, voor een volledig herstel!
Succes en Hopelijk horen we nog ooit iets van je.
britneyangel - Vrijdag 7 februari 2020 19:29
succes verder, wel jammer dat je ermee stopt!
L - Vrijdag 7 februari 2020 19:48
Wat mag jij ontzettend trots zijn op wat je hebt neergezet! Dat pakt niemand meer van je af. Kan me voorstellen dat het echt een goede keuze is om dit nu los te laten en wil je heel veel geluk wensen!
Dankjewel voor alles wat je gedaan hebt.
11arual94 - Vrijdag 7 februari 2020 20:05
Onwijs bedankt voor alles wat je hebt gedaan, heel veel liefs en succes gewenst voor de volgende stap!
Ik1234 - Vrijdag 7 februari 2020 21:24
Wauw dappere keuze!

Ga je focussen op de dingen die echt belangrijk zijn! Jij en je gezin! Ik wens en gun je alle goeds. Je bent een inspirerende motiverende krachtige slimme vrouw die weet waar ze het over heeft! Uniek en bijzonder.

Het ga je goed. Jouw blogs kwamen binnen!

Leef lieve scarlet en laat van jezelf houden mooi mens!
Renate - Zaterdag 8 februari 2020 22:01
Lieve Scarlet, ik hoop dat je bovenstaande laatste zin niet zult vergeten!
Nicole - Vrijdag 7 februari 2020 22:56
Kiezen wat voor jou het beste is! Dank voor al je fijne blogs, ik heb er echt heel veel kracht uit geput. Ik wens je het allerbeste, samen met Joyce, Hunter en je familie. Ik blijf jullie volgen via ikvrouwvanjou!
someone64 - Vrijdag 7 februari 2020 22:56
10 jaar geleden.. kwam ik op deze site. Niet deze site nog een andere lay-out.

Maar wat ben ik dankbaar dat jij deze site hebt opgezet. Je al die jaren hebt ingezet voor Proud.

Veel succes met je verdere uitdagingen die je aangaat in je leven! Geniet van je gezin.
MetalKreeft - Vrijdag 7 februari 2020 23:18
Hoi Scarlet
Je hebt heel erg veel mensen geholpen, door deze site opterichten.
Bedankt voor je reacties op het forum.
Veel sterkte met alles in je verdere leven en veel geluk, ook voor je gezin.
Marie - Zaterdag 8 februari 2020 00:04
Lieve Scarlet,

Ik kom tegenwoordig niet vaak meer op Proud, maar toen ik dit bericht las wilde ik toch een reactie achterlaten. 7 jaar geleden heb ik ontzettend veel aan deze site gehad. De blogs hier (met name die van jou en Nouska) hebben mij geholpen in mijn herstel en hier ben ik je dankbaar voor. Ik hoop dat je je (ooit) beseft hoeveel mensen je hebt geholpen.
Veel succes en geluk gewenst verder!
Sammie87 - Zaterdag 8 februari 2020 07:24
Scarlet,

Wat een mooie blog en wat een goed beluit. Volg je hart, je gevoel- jij komt daar waar je wilt zijn.

Dank voor alles en veel goeds voor de toekomst gewenst.

Liefs!
Rosa_Hope - Zaterdag 8 februari 2020 08:12
Wat stoer Scarlet en een weloverwogen en wijze keuze. Ik zit ook in het proces van loslaten en kom hier steeds minder vaak. Jij en Joyce veel geluk met jullie kindje.
Je ziet er goed uit en ga zo door op je weg naar een gezond leven en herstel!

Groetjes,
Rosa_Hope
Hermione - Zaterdag 8 februari 2020 09:06
Dankjewel voor alles! ♥
Mirjam - Zaterdag 8 februari 2020 10:37
Lieve Scarlet, Wat moedig en dapper en vooral ook goed om voor jezelf tot deze keuze te zijn gekomen.

Je was en bent voor mij een voorbeeld en ik hoop (eigenlijk) nog ooit te mogen vernemen van je mbt begeleding van een chronisch zieke anoraxia patiente die het leven nog lang niet moe is maar die zo kwetsbaar en klein nog vaak zichzelf niet durft te geven aan al het goede wat leven ons kan en mag brengen.
Alle geluk gewenst aan jou en jouw dierbaren, mega kussss
Mirjam xxx
Fayee - Zaterdag 8 februari 2020 10:45
Wat een dapper besluit Scarlet! Ik vind het heel goed van je.. Je hebt een mooi en druk bezocht forum weten op te zetten met daarin een top team die genoeg skills in huis hebben om hiermee door te gaan. Ik zou het je gunnen dat je daar trots op mag zijn en oprecht het mag gaan loslaten.
Ik wens je veel geluk en alle gezonds toe voor jou en je gezinnnetje.

Ik ben zelf al heel lang niet actief meer op proud maar lees zo nu en dan wel mee.. wilde daarom wel even een bericht achterlaten! Bedankt voor destijds!! Ik vond het ook erg waardevol om eens die Dove bijeenkomst te hebben bijgewoond! (Djeeezz dat is heeeeel lang geleden). Thankss for being you!

Liefs Fayee
Anne - Zaterdag 8 februari 2020 11:10
Wanneer je eenmaal hebt kunnen loslaten is terugkomen ook heel moeilijk en ook niet altijd goed.De ziekte kan je ook niet de wereld uit bannen en je mag ook je eigen leven leven. Anderen nemen het stokje over.
Ik vind het mooi dat je voor jezelf kiest en ik wens je een hele mooie toekomst zonder es maar met je gezin en de rest van de wereld. En bedankt voor wat je hier gedaan hebt! ❤️
Marie - Zaterdag 8 februari 2020 11:59
Scarlet,

Ik heb weinig woorden maar zoals je ziet raakte je initiatief (je "baby") meer dan jezelf. Jij bent zo een vrouw die de geschiedenis ingaat.

Als ik mijn eetstoornis overwin,
Als ik ooit zo sterk sta om ook moeder te zijn,
Noem ik mijn toekomstige dochter Scarlet. Naar jou, naar de openheid, kracht en moed die je ons aanleerde
Nikki - Zaterdag 8 februari 2020 12:20
Ik wil ook graag van me laten horen, om je te laten weten hoe dankbaar ik je ben en dat ik je keuze alleen maar kan waarderen (hoe groot het ook een gemis voor Proud is), omdat het een een hele mooie keuze voor jezelf is en voor hoe je leven nu is.

Ik sluit me aan bij alle (positieve) berichten hierboven en wil je heel simpel, maar heel betekenisvol, zeggen: B e d a n k t!
En ik wens je het allerbeste!
Eef - Zaterdag 8 februari 2020 17:27
Verstandige (te verwachten) beslissing.
Heel erg bedankt voor je inbreng op proud.
En hoop dat jij je es onder controle kan houden.
Lotte - Zaterdag 8 februari 2020 21:03
Lieve Scarlet,
Heel erg bedankt voor alles wat je hebt gedaan met het oprichten van deze website. Inmiddels bezoek ik hem dus ook al 10 jaar en ik ben je heel dankbaar dat deze mogelijkheid er voor mij is geweest tijdens soms moeilijke momenten.
Heel veel succes met alle nieuwe uitdagingen die je aan zult gaan!

Lost girl - Zaterdag 8 februari 2020 23:19
Lief mooi persoon, Scarlet.

Je hebt een steen gegooid in een diepe poel. De golven daarvan zullen blijven aanspoelen aangesterkt met golven van mensen die met jou als voorbeeld de sprong in het diepe waagden.

Dankjewel voor die eerste zorgvuldig gekozen steen.

Don't know where, don’t know when, we’ll meet again some sunny day.

Knuffel,
Lost Girl
Mimosa - Zondag 9 februari 2020 06:10
Hoi Scarlet,

Ik hoop dat er een dag zal komen waarop je trots op jezelf zult zijn. Trots op je keuzes, trots op je moed. Trots op je harde werken. Trots op je doorzettingsvermogen, je bereidheid om het Anders te (leren) doen.

Ik hoop dat je mild voor jezelf zult leren zijn. Goed als goed genoeg zult zien. Perfectie en Falen kunt loslaten en mag voelen: het is oké. Ik mag er zijn. Ik kan er zijn.

Niets dan liefde van heel veel (ook oud-)Proud-bezoekers.
Mimosa - Zondag 9 februari 2020 06:20
(het bericht was nog niet af).
En ook van mij. Geen heldenverering, maar wel respect en waardering. Zie je hoeveel levens je hebt beïnvloed? Zie je hoeveel invloed je hebt gehad?

Je bent alle lieve woorden waard. Maar ik hoop vooral dat je ze tegen jezelf zult leren zeggen.

Want potdomme, Scarlet. Je hebt dit allemaal zelf gedaan. Er zit zoveel in jou. Zoals Alanis zingt: so much more than you give yourself credits for.

Wat je ook gaat doen, ik wens je zachtheid toe. Het ga je goed!

Mimosa
M.L. - Zondag 9 februari 2020 09:13
Bedankt voor alles Scarlet ♥
Roos_ - Zondag 9 februari 2020 11:02
Jeetje Scarlet :( dit valt me oprecht best zwaar, ook al ken ik je helemaal niet persoonlijk. Ik miste de afgelopen tijd je sterke en voor mij altijd zo herkenbare blogs al heel erg, maar nu je echt definitief weggaat doet dat toch wel pijn.

Voor mij heeft Proud denk ik een heel belangrijke rol in mijn leven gespeeld en ik ben je super dankbaar voor het opzetten van deze site en de persoonlijke benadering op het forum. Ik kwam hier in 2011 terecht, ik weet niet meer precies waardoor maar ik gok door het googlen op 'overdrachtsgevoelens' en toen op jullie site en heel herkenbare en treffende blog aan te treffen, waarna ik vervolgens op het forum terecht kwam en daar een topic 'Overdrachtsgevoelens' opende, wat echt ontplofte in reacties en voor mij ZOveel herkenning en steun opleverde, die ik nooit eerder had gekend/gehad. Er ging echt een wereld voor me open. Met ook persoonlijke reacties van de Proud-medewerkers in het topic, waaronder van jou, wat super waardevol voelde. Ik had deze herkenning zo gemist in m'n leven tot dan toe.

Verder heeft Proud voor mij ook echt veel betekent in de stap naar de hulpverlening. Ik had nooit serieuze therapie gehad en klooide een beetje aan met eten om op die manier (onbewust) negatieve aandacht te ontvangen voor dat het niet goed met me ging. Proud leerde me dat dit niet de aandacht oplevert die je zoekt en dat je ook aandacht kan krijgen door simpelweg te praten over wat je voelt. Ik denk dat deze blogs/boodschappen bij mij echt hebben voorkomen dat ik daadwerkelijk een eetstoornis heb ontwikkeld.

Ik ben nu in therapie 2x per week, wat DSM-labels verder en het gaat helaas niet super goed met me, maar de steun die ik uit Proud2bme heb kunnen halen, zeker aan het begin van mijn zoektocht naar hulp, is echt onbeschrijfelijk. Als jong meisje zo alleen met mijn problemen, was een site als Proud zo'n warm welkom ❤️

Lieve Scarlet ik ben SUPERdankbaar voor Proud, voor al je inzet voor deze site en voor al je mooie en ontroerende blogs. Ik zal ze nooit vergeten en de rol die deze in mijn leven hebben gespeeld, zal nooit veranderen. Dankjewel voor alles ❤️

Ik wens je heel veel geluk en succes met alles. Het leven met je gezinnetje is je zo gegund en ik hoop dat je uiteindelijk ook de eetstoornis voorgoed achter je kan laten. Dankjewel voor je openheid en kwetsbaarheid op deze site en alles wat je hebt gedeeld om anderen te helpen ❤️ ik ga je heel erg missen!!!
Esmé - Zondag 9 februari 2020 11:09
❤️❤️❤️❤️❤️
Georgie - Zondag 9 februari 2020 12:04
Wens je het allerbeste van deze wereld, loslaten is soms het beste wat je kan doen ♥
Elise - Zondag 9 februari 2020 13:08
Wat mooi! Ik wens je het allerbeste💗
Elise - Zondag 9 februari 2020 13:22
Wat een lastige, maar ook verstandige keuze!
Ik wil je ontzettend bedanken voor afgelopen jaren, de website die mij liet geloven dat ik echt hulp moest zoeken, voor de gastblog die ik mocht schrijven, voor de Eating Dissorder Awareness Day, de Proud2bme vrijdagen, de steun op dit platform en vooral voor je fantastische inzet! Ontzettend veel succes in de toekomst, ik zal je krachtige artikelen echt missen.
Nerdin - Zondag 9 februari 2020 20:10
Scarlet, dankjewel voor al je inzet en passie de afgelopen jaren!

Wat mooi om te lezen hoe je deze fase van je leven kan afsluiten en je richt op de toekomst. Ik denk dat de website en community is in goede handen bij de redactie, no worries. Met volle kracht vooruit naar een nieuw project!

Voor mij persoonlijk heeft proud veel betekent met name in de beginjaren. Toen jullie de website anno 2009 lanceerde had ik net een paar maanden een eetstoornis en vond ik veel herkenning en een veilige plek om te delen. De afgelopen 11 jaar heb ik de website in periodes ofwel heel intensief ofwel sporatisch bezocht - net als dat mijn eetstoornis ook met ups en downs ging. Het is confronterend om te beseffen dat het al ruim 10 jaar deel is van mijn leven. Deze blog over loslaten resoneert met mijn gevoel dat ik zo graag ook mijn eetstoornis wil loslaten en ik hoop echt dat dat 2020 gaat lukken.
Cylu - Maandag 10 februari 2020 18:02
Lieve Scarlet,

Bedankt voor alles!
Ik wens je het beste toe ❤️
Petra - Dinsdag 11 februari 2020 00:31
Dankjewel Scarlet, voor het oprichten van Proud2bme en alles wat je de afgelopen 10 jaar hebt gedaan. Veel succes bij het vinden van een nieuwe levensindeling, dat gaat helemaal goedkomen. Het allerbeste gewenst.
Mir - Dinsdag 11 februari 2020 10:05
Dankjewel Scarlet ik volg je al jaren en nu volg ik je op ik vrouwvan jou! Moedige zet! En bedankt voor alles wat je mij gaf, liefs
Irene - Dinsdag 11 februari 2020 20:54
Lieve Scarlet,

Ik doe met je mee.
Ik laat los.

Ik heb Proud2bme jaren gevolgd, de blogs van het originele trio Nouska, jij en Laura). Al 7 jaar lang.

Ik heb nu ook een kindje. Ik ben vrij van eetproblemen.
Ik keek alleen nog maar op de site voor leuke blogs om bijv, avondeet-ideeen op te doen.

Ik laat ook jullie los.
Ik heb jullie niet meer nodig.

Bedankt voor alle adviezen die jullie mij hebben gegeven.

En voor iedereen die dit nog leest: Herstel kan, echt waar.

Bij deze: Doeidoei!!! xxxxxx
Lezeres - Dinsdag 11 februari 2020 22:17
Wat een aangrijpend blog over je moeder en haar ziekte. Heel herkenbaar. Net als je blogs hier altijd zijn geweest. Het ga je goed Scarlet. Bedankt voor wat je hier hebt gecreëerd en inderdaad: be proud.
Ingrid - Woensdag 12 februari 2020 16:51
Proud is jouw legacy, dank je wel voor je waardevolle blogs, ze waren altijd helpend, troostend en inspirerend. Toen ik je ontmoette bij het 5 jarig jubileum van Proud voelde ik zo blij, een mooi mens van buiten en van binnen. Wat een lastige keus moet dit voor je zijn geweest,ik vind je dapper, los laten is niet makkelijk, en soms eng. Jij doet het! Ik blijf je lezen op ikvrouwvanjou.Liefs en een knuf van mij xxx Be proud ;) probeer ik ook elke dag opnieuw! xxx
Scarlet - Donderdag 13 februari 2020 19:49
Lieve allemaal,

Wauw.... ik ben oprecht geraakt door al jullie reacties, lieve woorden, eerlijkheid en dat wat jullie me hiermee meegeven. Het afscheid valt me heel zwaar, maar jullie maken het lichter. Minder alleen. Het doet me beseffen dat ik werkelijk iets heb betekend, van waarde ben geweest. Het doet me beseffen dat wat ik nu achterlaat, goed genoeg was.

Ik ga jullie missen.

Veel liefs en wees wat milder voor jezelf.
...dan zal ik dat ook proberen ;)

Kus, Scarlet
Prue - Zaterdag 15 februari 2020 14:06
Succes Scarlet! Ik wens je mooie nieuwe mogelijkheden en kansen op je levensweg.
Deborah__x - Zondag 16 februari 2020 19:52
❤️❤️❤️
Heidi193 - Zondag 1 maart 2020 00:45
Scarlet, wat heb jij een hoop mensen wat gegeven met Proud. Je hebt zoveel betekend. Ook voor mij. En ik ben je persoonlijk ook ontzettend dankbaar.

Er zit zoveel in je, voor mijn gevoel meer dan jij je beseft. Ik heb je enorm gewaardeerd, óók, juist, in de kwetsbaarheid die je liet zien. Diep respect daarvoor, want ik heb zo de indruk dat dat niet vanzelfsprekend voor je was. Wat had jij een hoge eisen aan jezelf. Ik hoop dat je jezelf steeds meer mildheid en genieten mag gunnen. Het raakt me dat je schrijft dat het goed genoeg was. Je bént goed genoeg, al had je er een potje van gemaakt.

Mooi mens, het beste!
Bernice - Donderdag 5 maart 2020 21:21
Wat een dapper besluit. Ik heb een periode in mijn leven erg veel aan deze site en het forum gehad. Ik schrijf al lang niet meer mee, maar nu voel ik toch de behoefte om weer een berichtje achter te laten. Ik ben Proud nog steeds dankbaar voor de steun, de fijne meetings en de lieve mensen, en ik wens jou en je gezin alle goeds!

Liefs