Abel: terug van weggeweest

 

Zo, daar zijn we weer. We gaan weer beginnen. Maar waar moet ik beginnen? Wat moet ik schrijven? Ik heb zelf ook geen idee. Het is inmiddels al een tijd geleden dat ik mijn laatste blog voor Proud2Bme heb geschreven en in de tussentijd is er een hoop gebeurd. Een hele hoop.

Zo ben ik verhuisd naar een nieuw appartement, ik ben ziek geworden en gediagnosticeerd met een chronische auto-immuunziekte, begonnen met een behandeling daarvoor, afgewezen door hulpinstanties en ik heb een terugval gehad in mijn eetstoornis.


Bron: Lukas Rychvalsky CC

Abel is sinds 2022 gastblogger bij Proud2Bme. Hij blogt onder andere over zijn eetstoornis, transitie en chronisch ziek zijn. Wil je meer lezen van Abel? Dat kan via de tag 'Abel blogt'. Wil je zijn voorstelblog (nogmaals) lezen? Die vind je hier.

Dit klinkt als veel tegenslagen - en dat zijn het ook wel - maar ik heb ook heel veel geleerd. Ben me bewuster van mezelf en de wereld en heb zowel de essentie als de kwetsbaarheid van het leven in kunnen zien en kunnen voelen.

Maar vooral: ik heb een enorme strijd- en levenslust ontwikkeld. Voel me mentaal sterker dan ooit tevoren en ben bereid om alles te doen om, ondanks dat ik chronisch ziek ben, een mooi, goed en gezond leven voor mezelf te creëren.

De thema's en onderwerpen die in mijn blogs voorbij gaan komen zullen dan ook divers zijn, omdat ik met zoveel dingen tegelijk bezig ben (hallo druk hoofd). Maar mocht er behoefte zijn aan een specifiek onderwerp, laat het dan vooral weten: ik sta voor alle feedback open!

Het is fijn om weer voor Proud te mogen schrijven, het voelt als een warm nest. Een nest waar ik me thuis, geborgen en veilig voel. En ik hoop jij ook.

Dit is (weer) de eerste van vele.

Liefs,
Abel


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M. - Dinsdag 7 mei 2024 13:20
Welkom terug! Ik kijk uit naar je blogs en sterkte met alles! ♥
S - Dinsdag 7 mei 2024 13:54
Fijn weer een blog van je te lezen!
britneyangel - Dinsdag 7 mei 2024 17:07
welkom terug abel!
Mickey - Dinsdag 7 mei 2024 18:43
Knuffel voor jou lieve Abel (L)