De week van Lonneke - photo blog 54

 

De weken vliegen voorbij, het voelt alsof ik vorige week mijn vorige photoblog online gooide, maar daar zitten toch alweer wat weken tussen. Inmiddels zijn we aardig gesetteld, maar nog steeds is er genoeg te doen in huis. Daarnaast zit Baldurs Gate nog steeds in de roulering en heb ik voor het eerst een huidbehandeling laten doen waar ik in deze photoblog even mee moet dealen. Er gebeurt weer genoeg!

Vrijdag

Ik begin mijn photoblog met het weekend bijna in zicht. Ik maak mijn uren voor Proud, terwijl mijn vriend wat klusjes in het huis afmaakt. Zo hangt hij onder andere dit toffe lampje op. Misschien herinner je je dit hoekje nog vanuit mijn vorige photoblog. Toen hing de toffe donutlamp van de Ikea hier aan de muur, maar die is helaas al snel naar beneden gekomen en kapot gevallen. Die is bijna nergens meer te krijgen, maar gelukkig vonden we dit pareltje. Vind ik stiekem zelfs leuker staan!

Daarnaast heb ik - na bijna anderhalf jaar aan research, haha - vorige week mijn eerste TCA-peel gehad. Dit is een behandeling waarbij ze trichloorazijnzuur op je huid aanbrengen, waardoor je bovenste huidlaag als het ware loslaat. Hiermee wordt collageen gestimuleerd, maar het schijnt ook erg effectief te zijn voor melasma en zonneschade. Al jarenlang is alles wat gezichtsverzorging-gerelateerd is een (hopelijk) gezonde obsessie. Ik ben dan ook al erg lang zonnebrand-trouw, maar de jaren dat ik ingesmeerd met babyolie lag te bakken, begin ik nu toch te merken. Ik heb melasma gekregen en ik merk dat het me - hoe graag ik het ook probeerde te negeren - toch begon te storen. Bij de huidkliniek hebben ze meerdere scans van mijn huid gemaakt. Ik vond het heel interessant om te zien hoeveel zonneschade er bijvoorbeeld in de diepere huidlagen ook zit. Ik vond de peeling zelf best spannend om te doen, maar de behandeling verliep echt heel fijn! Nu alleen nog even dealen met het vervellen.

Ook zijn we op Instagram bezig met het posten van vraagstickers en het verzamelen van toffe en helpende muziek. We hebben op Spotify inmiddels al drie afspeellijsten gemaakt, allemaal met een ander thema. Ik vind het zo leuk om al jullie muziek mee te krijgen! Hier vind je trouwens een linkje naar de afspeellijsten!

Op het moment draai ik zelf het nieuwe album van Taylor Swift helemaal grijs, vooral onderstaand nummer vind ik prachtig. De referenties die ze maakt, raken het me elke keer enorm. Het refrein drie keer herhalen voor de drie vrouwen Wendy, Jane en Margaret, hoe ze later refereert naar zichzelf als 'women', omdat zij wél doorgaat. Zeker met de duistere theorie over Peter Pan, waarin Peter Pan de engel van de dood is. Daarom groeien de Lost Boys ook niet op: ze zijn eigenlijk al dood en Neverland is het hiernamaals. Peter Pan is de engel die de hand van de kinderen vasthoudt en hun naar het hiernamaals brengt. De vergelijkingen die ze maakt tot een relatie die 'stervende is', zo mooi en sterk gevonden. Och en ik begin nu pas, ik kan hier wel een heel essay over schrijven, denk ik.

Weekend

Het vervellen gaat rustig door en ook al moet ik nu extra voorzichtig zijn met de zon. Fiep geniet evoor mij wel even dubbel van de zon.

Na bijna 300 uur in Baldurs Gate te hebben gestopt, begon ik afgelopen week voor het eerst met een nieuwe save. Toch wel heel erg wennen een ander karakter. Mijn uitdaging ligt er vooral in dat ik niet precies dezelfde keuzes ga maken als in mijn run hiervoor, haha. 

Ondertussen zijn we ook druk met het uitzoeken van de 'perfecte' midnightachtige blauwe kleur voor in het trappengat.

De broer van mijn vriend stuurde mijn vriend dit toffe boek toe. Ik heb het geloof ik wel eerder over Piet Outdolf gehad. Hij is echt een inspiratiebron voor ons tuinplan.

Ik vier geen Koningsdag maar ik eet heel traditiegetrouw wel elk jaar een tompouce. En bij gebrek daaraan dit jaar, volstaan donuts ook prima. 

Maandag

Ik voelde me al een paar dagen niet helemaal lekker en het lijkt nu een beetje door te zetten. Keelpijn, hoofdpijn.. Bleh! Gelukkig ben ik vandaag nog een dag vrij, dus ik verplaats mezelf van het bed naar de bank en drink lekker veel thee. Ook begin ik weer een nieuwe run in Baldurs Gate: de game begon ineens te chrashen en bleef onspeelbaar, dus na veel research, uiteindelijk mijn eerdere saves verwijderd en dat was de truuk. Toch ook wel pijnlijk om alles te verwijderen, maar goed, in kan in elk geval weer spelen.

En niet alleen ik, maar ook de reptielen zijn lekker aan het vervellen.

Dinsdag

Vandaag werk ik weer thuis. Pluisbuik hieronder verzorgt weer een heerlijk uitzicht.

Tussendoor loop ik even een rondje buiten want kijk hoe mooi en levendig de wereld eruit zag! Zo mooi als je de zon zo door de blaadjes ziet schijnen.

 

Woensdag

Ik voelde me nog niet helemaal fit, maar ik wilde heel graag naar kantoor vandaag. Afgelopen week kwamen we een filmpje tegen van de BeanBoozled challenge, waarbij je verschillende jelly beans proeft die zowel een lekkere smaak (hello perzik) als een ontzettend vieze smaak (gebruikte pleisters!!) kunnen hebben. Dat wilden wij ook proberen natuurlijk. De video staat inmiddels online en is hier te bekijken! En kijk even hoe cute deze foto is die het niet als haalde als thumbnail, loooove. Echt girlband vibes met hun eerste singeltje 'don't eat the jelly beans, it's a trap.'

Terwijl ik mijn dag in Leiden doorbreng (en de hele dag de smaak van rotte eieren probeer te verdrukken), haalt mijn vriend na zijn werk een tuinstoel op. Vorige week kochten we ook al een bankje voor in de tuin. Ook al moet er nog veel gebeuren, we kunnen in ieder geval lekker zitten en vuur maken. Vuur maken zit er niet in vanavond, maar we eten wel frietjes met wat vrienden.

Oh, en deze matcha koek haalde ik onderweg. Ik kende deze nog helemaal niet (die macadamia eet ik zelf heel graag!), maar deze is ook echt heel goed! Matcha is wel echt een smaak waar je van moet houden en ik lees hier op Proud dat de meningen daar ook flink over verschillen, haha. Mocht jij nou een matcha stan zijn, dan deze koek als tippie.

En een vriend maakte deze foto van Sop. Zo fijn dat ze al lekker aan het chillen is in de tuin, het voelt al niet meer zo nieuw allemaal.

En in een tuin vol tegens heeft sneaky Fiep de perfecte schutkleur. Haha, wacht maar als alles dadelijk groen is Fiepie.

Donderdag

Snops en Pieps maken het zichzelf gemakkelijk, terwijl ik een ochtend en avond werk. Tussendoor heb ik tijd om eindelijk weer eens een flinke wandeling te maken, de was te doen en nog even Baldurs Gate te spelen.

 

En kijk nou, alle planten en bloemetjes in de border beginnen ook lekker te bloeien! Nu alleen nog even leren om gelijkmatig te harken, want alle bloemetjes zitten wel lekker als een klontje bij elkaar, haha. We plant en we learn.

En daarmee zijn we aan het einde van mijn week! Gaan we nog in stijl afsluiten met een muziekje? Ja toch wel. Dit nummer heb ik weer helemaal ontdekt door de 'mood booster' playlist en Irene kwam het ook tegen op Instagram, dus het voelt als faith dat ik hem nu hier even neer moet zetten want yeeees, dit zijn lekkere vibes. Zo heerlijk nostalgisch en laat dat nou mijn lievelingsgevoel zijn.♥

Ik hoop dat je het weer inspirerend vond om een inkijkje te nemen in wat mij zoal bezighoud. Hoe is jouw week geweest? Mocht je vragen hebben of je wilt vertellen wat jou allemaal is overkomen afgelopen week, laat het me vooral weten in de reacties! Liefs en ik hoop dat deze week een goeie voor je gaat zijn. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Evelien - Maandag 6 mei 2024 13:13
Leuke photo blog! Fijn om altijd goed te zien hoe je (en ook anderen in de photo blogs) gezonde hobby's hebt zoals het gamen (kan ik het zo noemen? ik ken het spel niet wat je speelt hihi). Die matcha koek van de appie at ik een tijd geleden en was inderdaad heel lekker! En dat terwijl ik nog nooit matcha had gegeten/gedronken :).
Lonneke - team Proud2Bme - Dinsdag 7 mei 2024 07:36
Hey Evelien,

fijn om dat te lezen! Of het gezond is weet ik niet (hallo 300 uur, haha), maar het is in ieder geval niet eetgestoord en ik denk dat je daarop doelde. ;) Wat grappig dat je die matcha koek ook zo lekker vond! Deed me qua smaak erg denken aan de matcha kitkat, denk dat je die ook wel kan waarderen!

Liefs!
B. - Dinsdag 7 mei 2024 22:52
Ik vind je schrijfstijl zo fijn Lonneke! Ik kan me bij jouw schrijven een beeld vormen van een klein stukje jij. Je weet jezelf goed te schetsen met woorden en dat is heel leuk om te lezen! Ga zo door (en wat is 300 uur op een mensenleven?)
Lonneke - team Proud2Bme - Woensdag 8 mei 2024 07:51
Hee B,

nou wat een lief compliment! En nou, je hebt ook helemaal gelijk, wat zijn die paar uur nou! (zet baldurs gate weer aan)

Fijne dag!!
Juul__ - Woensdag 8 mei 2024 09:47
Fijne blog weer om te lezen. Gewoon echt zoals het leven is denk ik. Dat je geniet van het opbouwen van je huis, nieuwe aankopen maar ook van kleine dingen als de natuur, etentjes met vrienden, de katten en groeiende planten.
En aan de andere kant ook omgaat met tegenslagen zoals dingen die stuk gaan, je niet fit voelen en last hebben van onzekerheden. Herken je struggle met melasma. Dapper dat je de behandeling bent aangegaan, hopelijk pakt het zo uit als je hoopt. (L)

Mijn week bevatte ook vanalles van dit. Denk als je hersteld bent dat je dan passende oplossingen zoekt bij de problemen die je tegenkomt (en niet je es vastgrijpt)? Dat is waar ik naartoe werk ook.

Dankjewel dat we weer even mee mochten kijken. Veel liefs!
Lonneke - team Proud2Bme - Woensdag 8 mei 2024 09:54
Hee lieve Juul,

bedankt voor je lieve bericht! Fijn om te lezen dat het ook echt zo overkomt! En vervelend dat je de worstelingen rondom melasma herkent. De peel is trouwens goed gegaan en viel me echt alles mee! Over 4 weken heb ik een tweede dus ben heel erg benieuwd wat die zal doen. Echt interessant ook de 'wetenschap' erachter vind ik.

Mooi waar je mee afsluit trouwens, ik denk dat je dat mooi omvat. Zat er laatst nog over na te denken dat ik mijn eetstoornis inderdaad als oplossing voor een scala aan problemen gebruikte, hopelijk lukt het jou ook steeds beter om per situatie een passende en gezonde oplossing te vinden.

Veel liefs voor jou!
L:) - Woensdag 8 mei 2024 09:58
Ik ben heel benieuwd hoe de trichloorazijnzuur voor je uitpakt. Is het vergelijkbaar met een soort intense retinol behandeling? Ik gebruik wel retinol (en soortgelijk) sinds een paar jaar.
,en iddheel herkenbaar dat je begint te merken dat je vroeger lag te zonnen zonder spf en met flink olie letterlijk liggen bakken.

Ik zou ook wel graag eens een scan willen laten maken van mijn huid, om te kijken hoe de schade is. Heb jij misschien tips waar zoiets betrouwbaar kan? Zodat je echt weet dat het wetenschappelijk onderbouwd is bijv, en niet zo’n vage scan met vrije interpretatie.

Btw ik schrok me rot van die foto met dat velletje hahah, maar gelukkig was het niet van jou.
Die plantjes op een hoopje als het geen eenjarige zijn, zullen zelf wel gaan kruipen denk ik. Wat heb je gezaaid? Je kan er ook nog wat zaadjes tussen doen zodat je op die kale plekken geen onkruid krijgt? Goudsbloem ofzo altijd leuk
Lonneke - team Proud2Bme - Woensdag 8 mei 2024 10:04
Hee L,

nou wat leuk om hierover te kletsen, haha. In principe is het vrij vergelijkbaar geloof ik, er wordt vaak ook een combinatie gemaakt, maar tca is - afhankelijk van het percentage en de hoeveelheid lagen die worden aangebracht - iets toegankelijker vaak dan retinol. Een retinol peel is vaak iets intensiever. Het is wel zo dat als je al zelf retinol gebruikt, je huid wat meer 'geprept' is en je ook sneller herstelt! Fijne bijkomstigheid vond ik wel.

Haha ja oefff, en toen vonden we dat normaal, gek he? Wel fijn dat er zoveel meer informatie hierover is en dat we hierin wel echt wat anders naar de zon zijn gaan kijken. Ik heb zelf de scan en de peeling na veel onderzoek bij de huidkliniek laten doen. Die hebben door het hele land vestegingen en de huidscan doen ze veel gratis. (Ze hebben een huidscan pop-up, online kan je vinden waar je precies een gratis scan kan laten doen). Ze kijken dan naar pigment en textuur in de diepere lagen van de huid en daarvan krijg je ook foto's in je mail, heel interessant om te zien vond ik wel.

Hahahahahha, nee dat stuk kwam niet van mij af hahaha, dat zou wat zijn.

Ja, die kleine steeltjes zijn eenjarige bloemen, dus daar maak ik me ook geen zorgen om. Het is een doosje met bio insecten en vlinderbloemen die ik van een vriend heb gekregen. Geloof dat er ook goudsbloem inzat, maar het kan zijn dat ik me daarin vergis! We hebben een paar tijmkruipers en nog een ander kruipertje, dus ik hoop dat die ook lekker snel gaan groeien. :)

Veel liefs, ik ben benieuwd naar jouw huid-avonturen!
x
Lonneke - team Proud2Bme - Woensdag 8 mei 2024 10:08
Voor iedereen die wat meer over tca-peeling wilt weten, ik vind zelf Dr Dray (dermatoloog) heel fijn, in deze video legt ze uit wat het precies is en wat je een beetje kan verwachten: https://www.youtube.com/watch?v=GR-L2y9RObc&t=525s
Anoniem - Woensdag 8 mei 2024 12:20
Het is makkelijk gedaan om van de ene obsessie met je uiterlijk maar de andere te switchen.
Ik was een tijd ook geobsedeerd door huidverzorging en mijn huid, maar dat werd haast een ergere kwaal met ergere angsten dan bij de eetstoornis. Gelukkig heb ik het los kunnen laten en trek ik mij niet meer alles aan van wat er kan, moet en mogelijk is. Het gaf ontzettende onrust en angst.
Lonneke - team Proud2Bme - Woensdag 8 mei 2024 13:00
Hee Anoniem,
bedankt voor je reactie. Bedankt voor het delen van jouw verhaal en ervaring. Het is inderdaad ook een dunne lijn, denk ik. In hoeverre is iets gezond en wanneer wordt het obsessief?

Ik heb zelf een grote interesse in huidverzorging en ik vind het fascinerend hoe de huid functioneert. Ik heb zelf een aantal jaar in de huidverzorgingsindustrie gewerkt, dus dat heeft mijn passie zeker aangewakkerd en gefaciliteerd. Ik lees er graag over en ben er graag mee bezig en in hoeverre is dat gezond, waar ligt de lijn tussen passie en obsessie en wanneer ga je 'verder' dan puur 'zorgen' voor je huid? Goeie vraag.

Ik denk dat die balans voor iedereen anders is en die grens ook voor iedereen anders ligt en daarmee ook raak je opmerking over de onrust en angst. Knap dat je het zo zag en er nu anders instaat dan een tijd geleden. Denk dat een gezonde relatie (waar jij je goed bij voelt) hiermee vooral het meest belangrijk is!

Fijne dag!
x