Sandra's ervaring met tatoeages

 

Stiekem vond ik mensen met tatoeages er vroeger heel stoer uitzien. Als ik iemand zag met een grote tatoeage op een arm bijvoorbeeld, dan had ik automatisch respect voor diegene. Waarom weet ik niet precies, want nu ik zelf tatoeages heb, is het niet zo dat ik mezelf ineens heel stoer vind. Toch was ik altijd wel geïnteresseerd in tatoeages, maar mijn moeder zei altijd dat ik dat niet mocht of maar moest doen als ik uit huis was. Dat had ik goed onthouden, want toen ik eenmaal op kamers woonde ging het steeds meer kriebelen en zocht ik meer naar mooie ontwerpen en dingen die ik leuk vond. Een tatoeage op mijn pols bleef me maar aanspreken en uiteindelijk ben ik daar ook voor gegaan. Inmiddels heb ik drie tatoeages waarvan ik er in deze blog één zal laten zien.

Inmiddels is het hebben van een tatoeage helemaal niet bijzonder meer. Steeds meer mensen nemen tatoeges en het lijkt ook steeds meer geaccepteerd te worden. Toch is het belangrijk om goed na te denken voordat je een tatoeage laat zetten. Aan de hand van mijn verhaal over tatoeages zal ik je aantal tips geven en daarnaast vertellen wat mijn ervaringen zijn.

Tattooshop
Mijn eerste tatoeage heb ik inmiddels al vijf jaar. Ik liet deze zetten bij een shop in Utrecht waar ik van tevoren informatie over had opgezocht. Het is belangrijk om niet zomaar naar de eerste de beste tattooshop te gaan. Kijk van tevoren goed rond en informeer bij mensen om je heen. Je kunt meestal eerst een afspraak maken om samen te bespreken wat je precies wil en wat het gaat kosten. Zo kom je op het moment zelf niet voor verrassingen te staan. Je kunt zelf een ontwerp meenemen of met je idee naar de shop gaan en het daar uit laten tekenen. Vaak liggen daar ook mappen met voorbeelden maar gebruik deze vooral ter inspiratie en niet om het gewoon over te nemen. Je wil immers, neem ik aan, iets hebben dat uniek is.

Samen
Als je een afspraak hebt gemaakt om je tatoeage te laten zetten en het is de eerste keer, dan kan het fijn zijn om niet alleen te gaan. Bij mij ging mijn zus de eerste keer mee omdat ik het heel spannend vond en ook niet zo goed alleen durfde. Ik wist niet wat ik kon verwachten en vond het eigenlijk gewoon ook een beetje eng om die shop in te gaan met al die mannen. Daarnaast verschilt het ook per persoon hoe je reageert op het zetten van een tatoeage. De een heeft geen last van de pijn, de ander vindt het erg pijnlijk en wordt licht in het hoofd. Van tevoren kun je daarom pijnstillers innemen. Hoelang het duurt hangt natuurlijk af van de grootte van je tatoeage. Bij mij duurde deze tatoeage maar een kwartier.

Pijn
Natuurlijk wordt ook vaak gevraagd of het pijn doet. Het is geen lekker gevoel, dat is nu eenmaal zo. Ik vond het niet heel pijnlijk, maar vooral gewoon vervelend. Het is goed te doen en als het echt te veel pijn gaat doen, dan kun je altijd vragen om een pauze. Hoeveel pijn je hebt, verschilt ook van de plek waar de tatoeage gezet wordt. Zo vond ik de tatoeage op mijn pols en schouderblad niet heel erg pijnlijk, maar bij de tatoeage op mijn ribben, waarvan je hieronder een foto kunt zien, heb ik wel flink op mijn tanden moeten bijten. 

Nazorg
Na het zetten van de tatoeage is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. In het beginnen kunnen er korstjes op komen en misschien heb je de neiging die er vanaf te halen, maar dan kun je ook inkt mee trekken dus het is belangrijk dat je hier vanaf blijft. Daarnaast kun je het regelmatig insmeren met een zalf van Calendulan zodat het geheel mooi en goed herstelt.

Door de jaren heen kan een tatoeage wat gaan slijten. Ik heb inmiddels drie tatoeages en ik zie ook goed dat die op mijn pols niet meer zo mooi als hoe deze in het begin was. Als dit je na verloop van tijd gaat storen, dan kun je dit eens bij laten werken. Ook hiervoor kun je een afspraak maken bij een tattooshop om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

 

Tot slot, hoe cliché het ook klinkt: denk goed na over een tatoeage. Ik ben blij met de tatoeages die ik heb en denk stiekem nog na over een volgende, maar dat zal dan toch echt wel de laatste zijn. Ze zitten nu eenmaal voor altijd op je lichaam en hoewel het steeds meer geaccepteerd wordt, zijn er nog altijd mensen die bepaalde vooroordelen hebben. Nu kun je bij jezelf heel stoer denken dat je je daar niks van aantrekt, maar dat is nu eenmaal wel iets waar je mee te maken hebt in het dagelijks leven.

Heb jij tatoeages?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Astrid - Donderdag 7 april 2016 10:22
Goede tips! Qua nazorg advies verschilt het trouwens erg per tattooshop. Een van de grootste van Nederland zegt dat je met vaseline moet insmeren, de ander met calendulazalf, de ander met bepanthen.. Ik heb me daar zelf destijds op internet wegwijs in gemaakt en gekozen wat voor mij het beste leek. :) Ik vond de jeuk tijdens het genezen echt 10000x erger dan de pijn tijdens het zetten. Ik haat jeuk en niet mogen krabben! Maar uiteindelijk is het t allemaal waard. :D
Neki - Donderdag 7 april 2016 10:27
Ik hou ervan! De pijn wordt op internet altijd enorm overdreven vind ik. De jeuk is inderdaad erger. Belangrijk is dat je goed over je design hebt nagedacht en dat je je fijn voelt bij je tattoo artiest.
Erna - Donderdag 7 april 2016 10:58
Ik vind tatoeages ZO lelijk.Ik vind het zo'n zonde van je huid.Als je in de zomer kleren draagt en de tatoeage komt er half onderuit bijvoorbeeld.., dat vind ik gewoon niet mooi Nu is het misschien leuk ,maar als je ouder bent ,denk ik, niet meer.
K - Donderdag 7 april 2016 11:29
Sandra! Ligt het aan mijn computer of staat de foto van de tatoeage op je ribben waar je in het kopje 'pijn' over schrijft niet in het artikel? Ik ben daar juist erg benieuwd naar namelijk! Overweeg zelf ook daar een tatoeage te nemen :)
Merizz - Donderdag 7 april 2016 11:32
Leuke blog! Aan de ene kant zou ik zelf ook graag een tatoeage willen, een mooi tekentje ofzo op mn pols, maar aan de andere kant ook weer niet.. Ben bang dat ik het na een tijd niet meer mooi zal vinden..
damagedbutterfly - Donderdag 7 april 2016 11:35
ik ga dit jaar een tattoo nemen, weet nie waar ofzoo maar ik doe het. Het lijkt me heel steunend voor in me behandeling. Ik ga Love Yourself op mijn pols zetten!! Het heeft verschillende redenen, 1 voor me eetstoornis 2, zelfbeschadeging en 3 de plek want ik heb daar geen littekens maar ik beschadig mezelf met me rechter hand dus dat lijkt me wel steunend als het weer erg word :)
Sandra - Proud2Bme - Donderdag 7 april 2016 11:41
@K oeps, foutje! Ik heb het aangepast, thanks :)
vesa87 - Donderdag 7 april 2016 11:51
Het is zeker belangrijk om er goed over na te denken en niet de eerste de beste shop in te wandelen. Bekijk ook de stijl van de tattoeeerders en of die bij je past.
nikki - Donderdag 7 april 2016 11:52
ik heb niet veel met tatoeages, zal er zelf dan ook geen nemen.
Maar ik wil even zeggen, dat ik de tatoeage die je op je ribben hebt staan ongelofelijk mooi vind, en dan vooral de tekst en het idee dat je jezelf hier zo altijd aan kunt blijven herinneren.
Courage vindt ik trouwens ook een mooi woord.
Yesterday - Donderdag 7 april 2016 11:55
3 tattoos, nu ben ik toch wel erg benieuwd naar de derde.. :)
Quirine - Donderdag 7 april 2016 12:17
Ik wil heel graag een tekst op m'n onderarm laten tatoeëren. Een tekst waarschijnlijk, maar ben er nog niet uit welke.
Maar vind het heel tof!
Dionne - Donderdag 7 april 2016 12:47
Helaas heb ik geen tatoeage, maar ik zou we heel graag een willen. Eentje met 3 vlinders. Een grote en twee kleine vlinders. Dat door mijn verleden. Misschien kan ik zo her verleden achter me laten
S. - Donderdag 7 april 2016 13:34
Eens met Erna. Ik hoef geen tekeningen of verhaaltjes op m'n lichaam.
Aniek - Donderdag 7 april 2016 13:36
Ik zou niet als je (nog) erg in de problemen zit, of er net uit aan het komen bent, een tattoo nemen. Over 10 jaar ziet je leven er misschien heel anders uit, dan wil je misschien niet herinnerd worden aan nu. Je kunt beter een tattoo nemen op je gelukkigste moment denk ik.
Iris - Donderdag 7 april 2016 16:23
Heb nog geen tatoeage. Wel al een idee en ook de tattooshop gevonden waar ik het eventueel laat doen. Maar nog niet de stap gezet en het geld bij elkaar om het te laten doen.
-123- - Donderdag 7 april 2016 16:34
Ik zou zo graag Sandra eens willen ontmoeten :"(
Yla - Donderdag 7 april 2016 17:02
ik heb vorig jaar een tattoo laten zetten. Achteraf gezien waren de reden verkeerd. En nu heb ik er heel veel spijt ervan en ga ik waarschijnlijk laten weg halen omdat hij op mijn onderarm zit, dus vaak zichtbaar is.

Voor iedereen die nadenkt over een tattoo, denk goed na wat je er opzet en op welke plek. En misschien iets wat hier niet wordt gezegd maar denk na wat je in de toekomst wilt, want niet in alle beroepen is een zichtbare tattoo oké.
Liske. - Donderdag 7 april 2016 17:02
De jeuk is voor mij inderdaad ook het ergste! De pijn viel goed mee, enkel die op mijn ruggengraat was niet echt aangenaam, ik kreeg vooral zenuwtrekken (kon mijn been dan bijvoorbeeld niet stilhouden, terwijl het op mijn rug was), dat was ook best lastig. Toen ik mijn eerste tattoo liet zetten zei ik dat dat de enige zou zijn, ondertussen ben ik er 4 verder (heb er in totaal dus 5) en heb er nog helemaal geen spijt van! Ik vind het vooral heel belangrijk dat een tattoo betekenis heeft en dat het niet iets is dat je gewoon mooi vind, dan ga je er misschien wel spijt van krijgen. Zo zijn er ook dingen die ik minder mooi vind, zoals mensen die van kop tot teen volstaan, maar dat is ieder zijn eigen keuze vind ik ;)
Esrarengiz - Donderdag 7 april 2016 19:30
Ik zou zelf geen tattoo nemen, simpelweg omdat ik niet iets in mijn hoofd heb wat ik graag op mijn lichaam zou willen hebben. Ik vind het bij sommige mensen super goed staan, vooral bij mannen vind ik het sexy.
Ik vind de tatoeëerder waar je heen gaat toch het belangrijkst. Wat ze bij LA ink doen vind ik geweeeeeldig en hoewel dat ontzettend veel geld kost, zou ik eerder naar zo'n dure gaan, omdat het permanent is.
Lost girl - Vrijdag 8 april 2016 05:14
Ik heb een tatoeage tussen mijn schouderbladen. En zit nu samen met mijn zusje een ontwerp te creëren voor op onze polsen. Volgens mij klopt het wel dat als je er eenmaal eentje hebt, nummer twee en drie.....ook komen hihi.
Niikkii - Vrijdag 8 april 2016 10:27
Ik heb er 2. Eentje heb ik in Thailand laten zetten,op mijn enkel, op de ouderwetse bamboe manier (dus geen machine, maar gewoon met de hand). Ik heb toen pijnstillers gekregen, maar voordat die werkte, verging ik van de pijn. En het duurde heel lang. Al ben ik er heel blij mee en vind ik hem heel mooi.

De tweede heb ik in Nederland laten zetten, op mijn buik, en ook dit deed echt heel pijn.

Ja, het doet pijn. Maar je vergeet het ook snel weer en als je iets laat zetten wat je echt graag wilt, is het het ook echt hartstikke waard.
E. - Vrijdag 8 april 2016 10:57
Wauw, die op je ribben vind ik mooi!
Bananaomi - Dinsdag 24 mei 2016 16:46
Ik reageer eigenlijk nooit op deze site, maar ik wilde even zeggen dat pijnstillers vaak wordt afgeraden. Deze verdunnen het bloed, wat tijdens het tatoeëren de tattoo niet ten goede komt.

Heb zelf 4 tattoos en nog zo'n 3 op de planning haha.
Erin - Dinsdag 13 december 2016 12:57
Het doet nauwelijks pijn vond ik. Grappig dat je zegt dat je iets unieke wilt en vervolgens 'courage' op je pols laat zetten :P
Sandra - Proud2Bme - Dinsdag 13 december 2016 13:03
@Erin
Destijds was dat nog uniek ja ;)