Trend: Blackout Tattoos

 

Tatoeages zijn al lang niet meer enkel voor bepaalde lagen van de bevolking. Waar je voorheen nog een uitzondering was als je een tatoeage had, ben je nu eerder een uitzondering als je niet ergens zo'n mooi plaatje op je lichaam hebt. Tatoeages zijn er in allerlei soorten en maten, van een klein subtiel teken tot een grote, kleurrijke sleeve. Redenen om een tatoeage te nemen kunnen voor mensen erg divers zijn. Voor mij hebben mijn tatoeages een speciale betekenis en er zijn ook mensen die tatoeages hebben omdat ze het simpelweg mooi vinden en het gebruiken als een vorm van creativiteit.

Een nieuwste trend op het gebied van tatoeages is de blackout tattoo. Hierbij wordt een groot deel van de huid volledig ingekleurd met zwarte inkt. Toen deze trend net een beetje op kwam zetten, zag je het vooral op armen en benen, maar inmiddels zijn er ook mensen die bijvoorbeeld de borst helemaal zwart in laten kleuren.

De blackout tatoeage kun je op verschillende manieren inzetten. Je kunt ervoor kiezen om simpelweg je hele arm bijvoorbeeld zwart in te kleuren, maar je kunt het ook gebruiken om een contrast met je eigen huidskleur te creeren waardoor er een mooi patroon kan ontstaan.

Daarnaast wordt de blackout tattoo ook gebruikt als een cover voor tatoeages waar je misschien spijt van hebt. Sommige tatoeages zijn zo specifiek dat er niet echt iets mooi overheen gezet kan worden en een blackout tattoo kan dan een oplossing zijn.

#ivan_hack #tattoo #blackwork #dotwork #ornamental #backtattoo #coverup

Een foto die is geplaatst door Ivan Hack (@ivan_hack) op

Hoewel ik sommige patronen er heel vet uit vind zien, moet ik er niet aan denken om voor altijd zo'n groot zwart vlak op mijn lichaam te hebben. Ook vraag ik me af hoeveel werk het is om zoiets te laten zetten, aangezien een gewone tatoeage al behoorlijk lang duurt. Omdat ik wel van tatoeages houd, vind ik het leuk om dit allemaal te bekijken, maar zelf zou ik het nooit nemen.

Wat vind jij van deze trend?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem k - Woensdag 30 maart 2016 10:18
Mooi op foto, maar in het echt vind ik dat helemaal niets.
Ik zou het zeker niet doen
roby - Woensdag 30 maart 2016 10:55
we een beetje heftig, daar krijg je spijt van als je in het bejaardentehuis zit.
claire - Woensdag 30 maart 2016 11:33
Ik heb een kleine tattoo op me pols, maar dit zou ik niet eens durven. Veel te pijnlijk lijkt me..
Maarja als je tegen de pijn kan en je vindt het echt mooi moet je het vooral doen haha
123 - Woensdag 30 maart 2016 12:20
Tattoos zijn echt niks voor mij haha
Inne - Woensdag 30 maart 2016 15:06
Ik vind het wel mooi! Lijkt me alleen wat pijnlijk..
A - Woensdag 30 maart 2016 21:32
heel mooi, vooral in combinatie met geometrische vormen
marleen - Woensdag 30 maart 2016 21:47
die laatste foto vind ik wel mooi

... maar allemaal niets voor mij