Krullen maken op 6 manieren

 

Als je weinig krul of stijl haar hebt, kan het leuk zijn om af en toe je haren eens lekker in de krul te zetten. Ik hou hier ook wel van zo nu en dan en ben intussen aardig getraind. Vroeger zette mijn oma of moeder krullen bij mij met de Carmen Set. Zelf deed ik het daarom ook altijd op die manier. Later ontdekte ik meer verschillende manieren waarop ik mijn stijle haar af en toe eens lekker kon met krullen.

Ik heb op dit moment zelf een Carmen Set, schuimrollers, papiotten, elastiekjes, een krultang, stijltang (ja, stijl-tang) en wavetang om mijn haren te kunnen krullen. Stiekem droom ik ook nog van de Pearl Wand en Pro Perfect Curl, maar daarover later meer. Omdat ik verschillende manieren gebruik om mijn haar te krullen, kan ik dus ook veel verschillende kapsels maken met krullen die allemaal een hele andere look hebben.

krullen strijkijzer

Dit was een grapje wat ik had gemaakt op Instragram. Ik heb namelijk wel een idee hoe je je haar zou moeten stijlen, maar niet hoe je het moet krullen met een strijkijzer! Deze krullen zijn gemaakt met de stijltang.

Carmen Set
Gebruik je een Carmen set dan krijg je wat klassiekere krullen. Wil je volume en volle krullen dan is de Carmen set echt iets voor jou. Om je haar te krullen met een Carmen set, is het handig om je haar 1 dag niet te wassen en verstevigend schuin (liefst met heatprotector) aan te brengen op je haar. Ook heb je wat haarlak nodig en eventueel, als je pluizig haar hebt, serum.

Verdeel je haar in drie of vijf banen. Begin midden op je hoofd. Maak daar een baan met krullers. Ik doe meestal alle krullen achter over en mijn lok doe ik naar voren als laatste maar heel kort, omdat deze anders rechtop staat. Je maakt op die manier dus drie grote banen met krulspelden van voor naar achteren op je hoofd. Let op: Draai de krullers er pas in als ze echt heet zijn en haal ze er pas weer uit als ze helemaal koel zijn.

bol

Bol.com

Wil je dat ze extra goed blijven zitten, rol de krulspelden dan uit en zet de krul nog even op je hoofd vast met een schuifspeldje/bobbypin. Spray er daarna wat haarlak in en als je ze los haalt, schud je het lekker door elkaar. Schrik niet van het gigantische volume, maar geef het tijd om even in model te zakken.

Schuimrollers en papiotten
Deze methode is het minst schadelijk voor je haar omdat er geen warmte wordt gebruikt. Je haar kan alleen wel een beetje breken. Vroeger gebruikte mijn moeder en ik gewoon een paar oude theedoeken. We scheurden deze in reepjes en rolden mijn haar er omheen. Je kunt ook sokken gebruiken, zie ik wel eens op internet. Ik zelf vind papiotten het fijnste. Ook hierbij kun je je haar het beste in banen van voren naar achteren verdelen. Als je je haar meteen al in je standaard scheiding gaat krullen, heb je minder volume.

Gebruik bij schuimrollers of papiotten eerst verstevigend schuim en later nog wat haarlak of serum tegen het pluizen. Ga je met deze krullers slapen, dan kun je een haarnetje gebruiken om ervoor te zorgen dat de krullen niet loslaten of uitzakken. Spray ook voor je de rollers eruit haalt nog even wat haarlak over je haar. Slaap je er een nachtje mee dan heb je de eerste dag heel veel krullen en ook de dag erna nog krullen in je haar. En denk eraan: Hoe kleiner de pukjes, hoe kleiner en drukker de krullen zijn.

Elastiekjes of klemmen
Je rolt je haar na het douchen in drie hoge knotjes op je hoofd en zet deze vast met een klemmetje. Je haar moet er wel een klein beetje voor zijn opgedroogd. Je kunt er voor de stevigheid nog wat schuim in doen. Laat je haar drogen of föhn het een beetje en haal de elastiekjes/klemmetjes eraf als je haar droog is. Hier krijg je lekker warrige golfjes of slag van in je haren wat er heel natuurlijk uitziet.

knotjesknor

Krultang
Een krultang spreekt eigenlijk voor zich, al zijn er toch een aantal tips die ik je uit ervaring kan geven. Je weet waarschijnlijk dat je een heatprotector moet gebruiken, dus dat is tip 1. Verder denk ik dat het belangrijk is dat je niet te heet, maar ook niet te koel met de tang aan het werk gaat. Heb je een goede heatprotector gebruikt, dan kun je best lekker heet krullen. Zolang je maar niet iedere dag van de week de tang in je haren zet en regelmatig haarmaskers gebruikt om je haar te voeden.

Stijltang
Het klinkt gek, maar ik maak het vaakst krullen met de stijltang. Jaaaaren geleden zag ik dit bij BeautyGloss en het is een van mijn favoriete manieren om mijn haar even snel in de krul te zetten. Soms ga ik er echt voor zitten en verdeel ik mijn haar in plukken en een andere keer haal ik de tang er gewoon even snel doorheen om het ‘stijle' van mijn haar te halen. Maar je kunt er ook beachwaves mee maken.

rapunzelbeach waves

Ik zelf vind een stijltang heel fijn werken om krullen te maken. Maar je moet er wel even handigheid in krijgen, anders is iedere krul heel anders. Maar zoals het eigenlijk met iedere krultang is; oefening baart kunst en snelheid. Dus geef niet meteen op als het de eerste keer nog niet zo goed lukt. Ik heb het ook heel vaak gedaan en hoe vaker je ermee bezig bent, hoe meer handigheid je erin krijgt.

hoici

Met te stijltang kun je veel verschillende soorten krullen maken. Je kunt enkel je punten wat krullen of ronder maken, zodat je haar minder stijl is. Je kunt er beachwaves mee maken, je kunt er pijpenkrullen mee maken of gewoon losse krullen die er natuurlijk uitzien. Ik krul bijvoorbeeld soms ook alleen maar een beetje de voorkant rondom mijn gezicht naar buiten.

Beachwaves
Deze kun je dus maken met de stijltang, maar ook super gemakkelijk met een speciale waver, zoals de Remington Perfect Waves. Ik heb deze net nieuw en vind hem echt geweldig. Je kunt er alleen helaar één soort krullen mee zetten. De tang werkt heel gemakkelijk je krijgt er hele leuke natuurlijke krulletjes/golfjes mee.

remington

Douglas

beach wavesbeach waves

Andere krultangen
Zelf ben ik nog erg benieuwd naar de Remington Pearl Wand, waarmee je mooie lange krullen of slag in je haar kunt maken.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nikki - Maandag 26 augustus 2013 10:45
Hoi Nouska! Wat ben toch mooi! Ik vroeg me af hoe je je haar hebt gedaan op de eerste foto met de stijkijzer, want daar zit het echt prachtig!

Nouska - Maandag 26 augustus 2013 10:55
Dankjewel, Nikki.
Die krullen zijn gemaakt met de stijltang. Heb wat dunnere plukken gebruikt daarvoor.

Succes!

liefs Nouska
PizzaCanzone - Maandag 26 augustus 2013 12:38
Nouska, wat een leuke blog - en wat ben je toch een mooie, stralende meid!
Eilish - Maandag 26 augustus 2013 14:30
Met een stijltang lukt het niet, mn haar blijft gewoon stijl... Ik heb helaas ook erg zwaar haar... De krullen die ik maak met een krultang zitten er dan ook maar heel kort in! :(
xlikeaflower - Maandag 26 augustus 2013 18:46
haha, iedereen wil hier krullen en ik wil stijl haar :P
Ik heb eigenlijk krullen, soort van pijpenkrullen, onderaan mn haar :P en slag
maar ik vind het niet mooi bij mezelf en stijl het eruit :P

Maar bij anderen vind ik krullen wel mooi staan! :D

@ Elish , gewoon vol spuiten met haarlak direct na het krullen??

xx
. - Maandag 26 augustus 2013 19:05
Wat een super leuke blog!
Ik ben echt dol op lang haar (: Gestyld of krullen beiden super
. - Maandag 26 augustus 2013 19:10
Wat een super leuke blog!
Ik ben zelf echt dol op lang haar! (: Gestyld of krullen, beiden super
. - Maandag 26 augustus 2013 19:11
Waarom word mijn bericht maar deels geplaatst?

Wat een super leuke blog!
Ik ben zelf echt dol op lang haar! (: Gestyld of krullen, beiden super
Tjuly.nl - Dinsdag 27 augustus 2013 11:58
Wat een leuk item zeg!
nien - Dinsdag 27 augustus 2013 22:20
Ja vroeger deed mijn moeder wel eens vlechtjes in mijn haar na het douchen, zo ging ik dan slapen. Trots was ik er op als alle elastiekjes nog om de vlechtjes zaten. :)
Flower - Woensdag 28 augustus 2013 19:32
Leuke tips. Bij mij werkt het het beste om een soort elastieke haarband om mijn hoofd te doen en daar mijn haar om te 'rollen'.
Audrey - Maandag 21 oktober 2013 19:34
Zelf heb ik super stijl haar en wil af en toe wel krullen. Dit maak ik dan met een krultang, maar wat ik er ook in stop, ze blijven niet lang mooi helaas. Ik ben wel heel erg benieuwd naar die Babyliss Pro Perfect Curl!
Re - Vrijdag 25 oktober 2013 17:17
Is dat ding niet heel erg duur
Re - Vrijdag 25 oktober 2013 17:18
Ik heb zelf super stijl haar
Wil heel graag krullen
lala - Zondag 15 december 2013 19:44
jij hebt mooie krullen! mij lukt het steeds niet ( jammer )
heb je misschien een filmpje of wat betere uitleg ik zou het geweldig vinden
Kaylee - Woensdag 18 december 2013 15:28
Dat apparaat is super !!
johannagever - Dinsdag 14 januari 2014 19:46
Su op tgwrjydjdyhdttdhtjyenyrrymdymyfmfmymyfmhyr
ghj - Donderdag 23 januari 2014 20:27
Waar koop je zon dinggg?
shelly - Dinsdag 18 februari 2014 16:33
Als ik mijn haar in laagjes knip. Zou mijn haar net zo krullen als op de eerste foto waar je met een strijkijzer op staat?
Diaanaa - Zondag 22 juni 2014 22:33
ik heb allemaal kleine krulletjes , als je stijl haat hebt en je wilt krullen dan kun je het ook met lapjes stof doen in plaats van een stijltang kopen,
1.doe je haar los
2. knip de lapjes stof of je hebt het al .
3. wikkel de lapjes stof om een plukje heen
4.en je bent klaar
het is handig als je het voor het slapen gaan doet
de volgende morgen heb je krullen :)
Diaanaa - Zondag 22 juni 2014 22:33
owjaa ik bedoelde niet haat maar haar !
najla - Zondag 31 augustus 2014 20:15
iksnap het nog steeds niet
qwerty - Maandag 6 oktober 2014 17:37
Hoe duur zijn die krul en stijltangen eigenlijk?
Romy - Woensdag 19 november 2014 08:32
Jij bent mijn voorbeeld
wilma - Woensdag 10 december 2014 22:28
Hallo ik heb pas een goede krultang heb het meerdere malen geprobeerd ik heb zwaar haar maar ik geef niet op graag wat tips.
pindakaasje3 - Woensdag 14 januari 2015 10:01
mijn vaginalen haren zijn slecht te verwijderen ze doen pijn na het scheren
avro kapsel! - Woensdag 8 juli 2015 15:27
ik heb een mega bos met krullen. gewoon avro! als je mooie krullen wilt moet je het eens met rietjes gaan proberen en ze er dan zo omheen draaien dat werkt super!
roza - Zondag 30 augustus 2015 18:21
krullen staan veel mooier bij iedereen dan stijl haarIkke - Maandag 14 december 2015 16:32
Hey!
shari - Zaterdag 26 december 2015 16:13
ik heb nu een paar sokken in mijn haar. maar ik weet niet hoe lang ze er in moeten. dus wil ik vragen aan jullie
Hm - Donderdag 7 juli 2016 11:17
Hee heb die carmen set maar weet nog niet hoe het echt werkt;.
krelis - Woensdag 31 augustus 2016 15:26
ik ben anders want het lukt me niet om krullen te zetten
johan - Woensdag 31 augustus 2016 15:27
en ik ben gay