Iedere dag een stijltang

 

Zestig procent van de vrouwen gebruikt dagelijks een stijltang. Dit komt uit een Brits onderzoek onder 2000 vrouwen. Jaarlijks besteden de vrouwen zo'n 60 uur aan het stijl maken van hun haar. Het gaat er daarbij om het wegstijlen van krullen, golfjes en andere onregelmatigheden. Veel vrouwen in Groot-Brittannië zijn bang voor pluizig haar, wat daar veel voorkomt door het regenachtige weer en de zeewind.

Toen ik dit las werd ik eigenlijk wel benieuwd naar hoeveel vrouwen in Nederland dit doen. Ikzelf gebruik een paar keer per week mijn stijltang, ongeveer om de dag. Ik maak er dan juist golfjes of krullen mee in mijn haar. Veel vrouwen zien volgens het onderzoek stijl en glad haar als het favoriete kapsel, terwijl ik juist graag krullen wil. Toch gebruik ik mijn stijltang dus ook best wel vaak, maar dan in omgekeerde richting. Ik zal je hieronder mijn drie favoriete manieren laten zien die ik gebruik om mijn haar met een stijltang te stylen.

Stijlen
Soms stijl ik mijn haar met de stijltang. Wanneer ik het draag zoals het valt (stijl), krul ik de punten om naar binnen. Dat vind ik wat vriendelijker dan harde rechte, piekerige punten. Verder hoef ik dan weinig meer aan mijn haar te doen.

recht

Beach waves
Je kunt ook zelf golfjes maken met de stijltang, een soort beach waves. Dit soort golfjes draag ik af en toe. Het ziet er niet zo ‘gestyled' uit en toch heb je wat volume en golfjes in je haar. Ik vind het er natuurlijker uit zien dan krullen.

Hoe?
Begin met de stijltang boven aan een pluk. Houd de stijltang horizontaal (dus scheef en niet rechtop). Hou dit een paar seconden vast, schuif dan iets naar beneden en draai de tang de andere kant op. Zo ga je door tot je bij de punten bent.

beach waves

Krullen
Je kunt grote of kleine krullen maken met de stijltang. Ik vind dit een fijnere manier dan krullen maken met een krultang. Die moet je vaak lang stil houden en maakt alle krullen iets te netjes naar mijn idee.

Hoe?
Dit kun je doen door de stijltang bovenin een pluk haar te draaien. Dit doe je niet door de tang horizontaal te houden, maar een beetje schuin tot rechtop (ondersteboven). Je glijdt dan met de tang naar beneden en zo ontwikkel je een krul. Probeer alle krullen op dezelfde manier en naar achteren gedraaid te maken.

krullen

Gebruik jij vaak een stijltang?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

N - Zondag 22 juni 2014 10:17
Leuk artikel! :)
Aardbei - Zondag 22 juni 2014 10:21
Je bedoelt waarschijnlijk 60% van de britse vrouwen. Ik twijfel ten zeerste dat 60% van alle vrouwen ter wereld ook maar weet wat dat is.
quelqu'un - Zondag 22 juni 2014 10:28
wow?! ik gebruik echt nooit een stijltang.
Emma - Zondag 22 juni 2014 10:29
Ik heb geen stijltang, en ik heb hem ook niet nodig want ik heb al stijl haar. Ik haal gewoon de borstel er door :P
xxbetul - Zondag 22 juni 2014 10:36
Ik gebruik mijn stijltang echt héél vaak! Heb heel pluizig en gekruld haar van mezelf, dus dat moet wel :p
. - Zondag 22 juni 2014 11:42
eerst gebruikte ik hem ook elke dag, maar dit maakte mijn haar zo kapot.
Nu gebruik ik hem 1 á 2 keer in de week als ik bijvoorbeeld opstap ga.
Simba - Zondag 22 juni 2014 11:46
ik gebruik nooit een stijltang, superslecht voor je haar. 'Het gras bij de buren is altijd groener', oftewel: iemand met stijl haar wil krullen, iemand met krullend haar wil stijl haar ;)
Flower - Zondag 22 juni 2014 11:47
Nee, want ik heb mega stijl haar van mezelf:p
Anne-Maria - Zondag 22 juni 2014 13:48
Ziet er leuk uit, Nouska!
Ikzelf gebruik nooit een stijltang, mijn haar krijgt juist wat volume door de slag die erin zit. Soms zou ik het wat meer gekruld willen hebben, maar ik ben bang dat het mijn haar kapot maakt.
kate02 - Zondag 22 juni 2014 14:23
Ik gebruikte het vroeger ook elke dag! Maar mijn haar ziet er zoveel slechter uit dan vroeger! Ik stijl nu al 3 jaar nooit meer dus ik weet niet waar het aan ligt dat mijn haar er nog altijd zoveel slechter uitziet :( ik vind dit heel erg :( :( :(
Lille - Zondag 22 juni 2014 15:21
Gebruik de mijne echt elke dag oops... om mijn lok stijl te krijgen anders zit er slag in
Inger - Zondag 22 juni 2014 17:11
BLOG idee:

We hebben natuurlijk weleens foto's zonder make-up gezien!
Maar zo af en toe lees ik dan toch over stijltangen, krultangen, speciale borstels...
Ook allemaal een beetje opsmuk toch?

Natuurlijk doet iedereen wat aan zijn uiterlijk voor hij/zij de deur uit gaan.
Anders zou het allemaal zo rommelig ogen.
Maar soms wordt ik 'S ochtends wakker en denk ik: mhua ik zie er vandaag best goed uit, en soms wordt ik wakker en denk ik, ben ik dat?!

Wat mij nou leuk leek.... is als jullie alle handelingen van wakker worden, tot haar doen e.d. fotograferen en vastleggen :D
Ben wel benieuwd naar andere ochtendrituelen ;)
Eilish - Zondag 22 juni 2014 19:15
Nooit!
Diaanaa - Zondag 22 juni 2014 22:25
Ik heb niet echt zulk haar als jullie, ik heb namelijk half oekrains en half afrikaans haar dat is opzich wel leuk ik kan heel veel dingen met mijn haar doen , ik heb toevallig gisteren mijn haar gestijld en dat doe ik ook met speciaal spul (keratine) dat houd mijn haar heel lang gestijld , en dan blijft het ook mooi zitten en dn gaat het ook niet hellemaal wweer krullen ik heb namelijk heel veel kleine krulletjes, maar elke dag mijn haar stylen doe ik ook niet dan kun je vaak haaruitval krijgen ik heb een tip voor iemand met pluizig haar of voor iemand die zijn haar wilt stylen gebruik keratine dan hoef je ook niet elke dag je haar te stylen, ik heb zelfs een x 2 weken stijl haar gehad en het is niet uit vorm gegaan ik heb alleeen een paar x sochtends 1/2 minutjes weer ff een paar stukjes goed gemaakt maar ik heb haar dat als ik het nat maar dt het daarna direct weer gaat krullen ik gaa natuurlijk wel douchen maar dan bedek ik mijn haar super goed ;)
Paula. - Maandag 23 juni 2014 07:18
Nee, een stijltang gebruik ik nooit. Mijn haar is super stijl van zichzelf en krullen (met een krultang) blijven nooit zitten. Ps: Nouska, je hebt super mooi haar!!
Maanmeisje - Maandag 23 juni 2014 14:21
Nooit, want ik heb dreads en kroeshaar, en anders zou ik het waarschijnlijk ook niet gebruiken. Vroeger wel eens geprobeerd, maar ik vond 't teveel werk en niet mijn ding :-).
Lisa - Maandag 23 juni 2014 21:18
Dankje Nouska, ik vind je haar echt altijd zo mooi :) !!
Doortje - Dinsdag 24 juni 2014 13:49
Ik gebruik de laatste tijd af en toe een stijltang als ik mn haar in een staart draag. Mijn haar is lang, maar nét niet helemaal stijl. De puntjes zijn altijd een beetje gekruld en daar ben ik niet zo blij mee, haha. Maar ik gebruik hem zeker niet vaker dan 2x/week.
Evy - Woensdag 25 juni 2014 22:44
Beste Nouska, ik misschien een idee/verzoek voor een filmpje. Ik heb een aantal keer geprobeerd krullen te maken zoals je hierboven beschrijft, maar bij lange na niet hetzelfde effect haha. Zou je misschien in een filmpje willen laten zien hoe je die krullen maakt met een stijltang? X :-)