Help, mijn gezicht glimt!

 

Misschien heb jij dat ook wel; als je ‘s morgens opstaat heb je een glimmende neus of ook een glimmende kin en voorhoofd. Je wast je gezicht, maar in de loop van de dag ontstaat de vette glans op je gezicht weer. Een gezonde ‘'glow'' vind je wel leuk, maar een vette neus is misschien wat minder fijn. Ook als je op een foto moet, nemen de vette glimmende stukjes soms de aandacht van de rest van je gezicht weg. Zonde, daarom wat handige tips!

Mattify
Je gezicht mat maken is een van de dingen die je kunt doen om het glimmen tegen te gaan. Dit kun je doen met transparante of huidskleurige poeder. Poeder kun je het beste aanbrengen met een zachte kwast. Een sponsje of kussentje neemt het vet van je huid op. 

matterende poeder

Je kunt dit ook doen met een matterende gezichtscreme, zoals die van Nivea. Deze heet Controle Shine Matterende gel crème. Deze is erg mild en vermindert glimmen en heeft een UV bescherming. Hij kost ongeveer 7,99. Ook andere merken hebben dit soort crèmes. Ga dus eens kijken bij de drogist of vraag een proefmonstertje bij de parfumerie.

Nivea Control Shine

Let op: Crèmes voor de vette huid zijn goed voor de vettere delen zoals je T-zone, maar drogen de rest van je gezicht soms juist uit. Heeft jouw huid daar last van, gebruik dan twee crémes. Dit lijkt duur, maar je doet er natuurlijk ook twee keer zo lang mee, omdat je de helft minder gebruikt.

Als je foundation wilt gebruiken, neem er dan eentje die matteert of een op waterbasis. Als er olie in de foundation zit, gaat je huid hier sneller door glimmen. Als je make-up vet is, verspreidt het zich ook sneller over je gezicht, waardoor je aan het einde van de avond nog maar weinig make-up op hebt.

essencecatrice mat

Control it
Glimt je gezicht eenmaal dan zijn er drie dingen die je kunt doen. Je kunt je gezicht wassen met water, je opnieuw opmaken of je huid verzorgen. Was je gezicht niet te vaak per dag en ook niet met zeep, maar met een milde reiniging. Was je een vette huid met een agressief middeltje, dan wordt deze alleen maar weer sneller vet.

Je kunt de vette delen op je gezicht ook even afpoederen met transparante of huidskleurige poeder. Zo maak je je gezicht weer wat minder glanzend. Doe dit echter niet te vaak, want dan zie je de poeder heel erg zitten. Breng de poeder aan met een kwast. 

Gosh

Gosh Pressed powder 

Je kunt je huid ook afdeppen met een keuken- of wc-papiertje. Maar wil je het echt goed doen, gebruik dan Oil Control Papers zoals die van Essence Sun Club of het nieuwe doosje van Catrice. Deze papiertjes kun je handig meenemen. Je dept hiermee op de vettere delen van je gezicht tot het minder glimt. 

Sun Club

Care
Probeer je niet te veel te focussen op ieder glimmend stukje van je huid. Een beetje een gezonde glans is juist heel mooi! Deze tips zijn ervoor om je huid wat minder vet te maken of te doen lijken. Vergeet ook niet je huid dagelijks (vooral aan het einde van de dag) goed te reinigen en je make-up eraf te halen. Goed eten en een goede verzorging, zorgen voor een gezonde glanzende huid!

Heb jij wel eens een glimmende huid?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Black Rose - Zondag 21 april 2013 14:04
Ik heb eigenlijk nooit een glimmende hui...
violindustrial - Zondag 21 april 2013 14:19
ik heb altijd een hele doffe huid juist. maar mijn zusje heeft wel last van een vettige huid. Heb haar toen de TeaTree-lijn van de Body shop aangeraden. werkt best goed vond ze! en dat ruikt ook nog vet lekker naar groene thee :)
Proud2Bmodorator9 - Zondag 21 april 2013 18:20
Wat bij mij ook wel eens wil helpen is babypoeder.
Deze doe je op een kwast en breng je aan op je glimmende gedeeltes (vaak de t-zone).
Helpt bij mij best goed!

Succes,

Liefs,
mod 9
. - Maandag 22 april 2013 21:32
Ik heb een super super vette huid echt heel vervelend! ik verzorg het heel goed, s'ochtens met talgabsorberende créme en dan idd met baby poeder helpt echt super! af en toe even met van die oil control papers even deppen of WC papier en het glimt niet meer

xoxox
Veronic - Zondag 7 december 2014 17:42
Van de week ben ik bij de HA geweest met dit soort problemen. Volgens hem heb ik misschien schildklierproblemen.... Voorlopig voor de aankomende 3 maanden een anti-androgene pil voorgeschreven gekregen en daarna moet ik terug. Ik hoop dat de pil helpt!