Boosdoeners voor de huid

 

Veel vrouwen willen graag een mooie egale huid en wanneer dit niet zo is, kan dit best vervelend zijn. Rode plekjes, puistjes en andere oneffenheden zijn dingen waar iedere vrouw weleens last van heeft. Ondanks dat ik eigenlijk niet mag klagen over mijn huid, heb ik hier ook weleens last van. Er zijn een aantal boosdoeners voor onze huid waarvan veel van ons niet weten dat deze er zijn... dingen die de oorzaak kunnen zijn van de onzuiverheden en irritaties op je huid.

Wanneer je dus een onrustige of onzuivere huid hebt en je weet niet waar het door komt, lees dan de onderstaande punten eens door. Misschien zijn ze ook op jou van toepassing en dan is het belangrijk om hier betere alternatieven voor te bedenken.

meisje

♦ Gezicht wassen met zeep
Een ander ding wat veel mensen doen maar wat echt een boosdoener is, is het wassen van je gezicht met normale zeep of douchegel. Dit is te hardnekkig voor de huid van je gezicht en kan schade toebrengen in de vorm van irritaties, rode plekjes, puistjes, etc. Ook kan het je huid uitdrogen. Het is daarom belangrijk om een speciaal product voor het gezicht te gebruiken in plaats van de zeep of douchegel die je ook voor de rest van je lichaam gebruikt.

♦ Je gezicht wassen onder de douche
Dit is iets wat ik zelf ook wel doe. Als ik aan het douchen ben was ik ook direct mijn gezicht met facewash. Ik ga dit niet daarna of ervoor nog apart aan de wastafel doen. Eigenlijk is dit wel een soort beauty gewoonte die eigenlijk helemaal niet goed is. Het douchewater is namelijk vaak warmer dan de temperatuur die goed is voor je gezicht. Heet water droogt de huid van je gezicht uit en dit zorgt eerder voor irritaties en een trekkerige en droge huid.

 Te lang douchen
Ook te lang douchen is niet goed voor je huid. Zeker als dit een warme douche is. Je huid droogt uit van te heet en teveel water en dit zorgt voor rode plekken en een trekkerig gevoel.

 Gebruik een bodylotion en/of gezichtscrème na het douchen
Water heeft helaas geen vochtinbrengende werking. Ik heb een vochtarme huid en hierdoor probeer ik genoeg te drinken maar dit is niet altijd genoeg. Mijn schoonheidsspecialiste vertelde laatst dat heel veel mensen een te droge huid hebben en dat een vochtinbrengende crème eigenlijk voor bijna iedereen belangrijk is. Smeer je lichaam na het douchen in met een vochtinbrengende bodylotion en smeer ook je gezicht in met een vochtinbrengende gezichtscrème. Hierdoor zal het ook minder trekkerig aanvoelen.

 Gezichtsmasker op een gereinigd gezicht
Ik heb altijd gedacht dat je een gezichtsmasker aanbrengt om een gereinigd gezicht. Dit is iets wat mij ook het meest vanzelfsprekend lijkt. Het is echter wel zo dat het belangrijk is om je make-up te verwijderen, maar het is niet goed om direct je hele gezicht schoon te maken. Wanneer je je huid helemaal gereinigd hebt en daarna een maskertje gebruikt, kan dit juist je huid uitdrogen. Het werkt dan namelijk dubbel op en dat doet je huid dan meer kwaad dan goed. Nu ik dit weet doe ik vaker een gezichtsmasker op na een dag dat ik geen make-up op heb gehad. Dan hoef ik mijn huid niet ervoor te reinigen en kan ik het dus ook niet 'teveel' schoonmaken.

meisje makeup
Bron

 Make-up kwasten schoonmaken
De producten waar je je mee opmaakt zijn ook regelmatig toe aan een schoonmaakbeurt. Vroeger deed ik dit zelf nooit totdat ik de meest enge en vieze verhalen hoorde. Het kan je huid erg beschadigen door alle bacteriën die gaan zitten in make-up kwasten en zeker als je het ook weleens uitleent is het belangrijk om deze regelmatig te reinigen. Dit kan je bijvoorbeeld doen met babyshampoo.

 Te strakke kleding
Wanneer je kleding te strak zit, kan dit ook puistjes en huidirritaties veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan bij je lies, op je rug, onder je borsten of op je schouders. Dit kan dan bijvoorbeeld komen door knellend ondergoed.

 Met vieze handen in het gezicht
We zitten (vaak onbewust) veel met onze handen in ons gezicht. Bijvoorbeeld door met ons gezicht op onze hand te leunen, haar uit je gezicht te halen, etc. Onze handen zitten vol met bacteriën omdat we gedurende de dag heel wat dingen aanraken en veel bezig zijn. Dit komt dan ook op je gezicht wat kan zorgen voor huidirritaties.

 Telefoon schoonmaken
Iets anders wat een bron is van bacteriën is onze mobiele telefoon. Deze komt elke keer weer op je gezicht terwijl er een dikke kans is dat deze vol met bacteriën zit. Maak je telefoon regelmatig schoon en doe dit bijvoorbeeld ook bij je zonnebril, headphones, etc.

 Kussenslopen en lakens verschonen
Ook je bed is een bron van bacteriën voor je huid. Maak regelmatig je bed opnieuw op. Was je kussenslopen en lakens op een hoge temperatuur en lucht je kamer regelmatig door lekker een raampje open te zetten.

Ken jij nog meer boosdoeners voor de huid en hoe zorg jij goed voor je huid?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tess - Donderdag 25 juni 2015 10:26
Ik heb de vervelende gewoonte om aan mijn lip te pulken in werkelijk iedere situatie: i.v.m. stress, opgewondenheid, onrust, angst, ongemakkelijkheid, concentratie. Volgens mij is dat de hele reden van de oneffenheden en pukkels in mijn gezicht, maar ik kan er maar niet mee stoppen :(. Bedankt voor deze post, Laura. Ga ik toch ook maar wat aanpassen aan mijn douch-gedrag.
Loek - Donderdag 25 juni 2015 14:50
@Tess, dat is precies wat ik ook doe, gewoon altijd, maakt niet uit in welke situatie. Het is echt vervelend want het doet nog zeer ook als je super veel aan je lip hebt gepulkt...
Roos - Donderdag 25 juni 2015 15:17
Ik las het artikel terwijl ik mijn hoofd ondersteunde met mijn hand en ik haalde mijn hand, zodra ik de tip las, gelijk geschrokken weg hahahaha
d - Donderdag 25 juni 2015 16:13
Centrale verwarming en juist geen crème gebruiken. Eenmaal gewend aan creme, gaat je huid niet meer doen wat het moet doen. Hooguit beetje olie, welke olie dan ook.
Anoniem - Woensdag 1 januari 2020 22:39
Is het erg dat je voor 1keer je gezicht heb gewassen met shower gel?