Plus size vrouwen in Vogue

 

Modellen die niet graatmager zijn of een maatje meer hebben, zijn volop in het nieuws en veel te zien in modebladen. Vorige week schreven we nog over de nieuwe campagne van Calvin Klein met plus size model Myla Dalbesio. Plus size lijkt het goed te doen en zou zelfs de verkoop van bijvoorbeeld de lingerie doen stijgen. Het werkt, die variatie in modellen. Toch is niet iedereen altijd even positief. Sommige vrouwen zouden volgens commentaar te dun zijn voor plus size. Andere mensen zeggen dat de term plus size zegt dat de vrouwen dik zijn, terwijl ze juist gemiddelde lichamen hebben. Er is in ieder geval een hoop aandacht voor en daarom kan een groot modeblad als Vogue natuurlijk niet achterblijven.

In de nieuwste Amerikaanse Vogue staat een uitgebeide fotoreportage met zwart-witfoto's van fotograaf Cass Bird. Vogue is hierin natuurlijk geen enorme uitzondering. Wel is dit voor Vogue zelf iets dat ze niet zo snel zouden doen. De modewereld vindt dat deze fotoshoot dan ook uit onverwachte hoek komt. Nog meer onverwacht is dat er geen plus size modellen zijn gebruikt voor de fotoshoot, maar 'gewone' vrouwen in alle soorten en maten. De vrouwen poseren in lingerie en laten trots hun lichaam in lingerie zien.

Wat vind jij van deze fotoshoot?

Bron: HLN.be

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nyntje - Vrijdag 14 november 2014 19:06
De eerste foto vind ik heel mooi en gezond.
Maar de laatste vind ik overgewicht, een flubberbuik. En dat is niet minder erg dan een te dunne buik. Over waar Te voor staat....
Kikiti - Vrijdag 14 november 2014 19:23
Ik vind het wel eens leuk om te zien hoe bepaalde kleding staat als je niet perfect plat bent. Zeker ook voor lingerie kun je zo soms beter zien voor welk figuur het mooi is.
- - Vrijdag 14 november 2014 19:47
Mooi, maar de dames op de eerste foto's zijn niet echt "plus size" te noemen ; het zijn gewoon normale vrouwen!
Floor* - Vrijdag 14 november 2014 19:53
Plus size is geen synoniem voor dik. Iedereen blijft maar roepen dat "die geen plussize is" , maar plus size is niks meer dan alles boven de reguliere MODELLENMAAT 36.

En nƩƩ je bent niet dik als je maat 38 hebt + hoogstwaarschijnlijk ben je geen model. Nou, dan hoef je je er dus ook niet druk om te maken.
Merel - Vrijdag 14 november 2014 20:42
Ik word emotioneel van deze foto's! Prachtig...

Zo'n spijt dat ik jarenlang mijn tijd verspild heb aan afvallen.. Terwijl dit ook zo mooi is. En ik was dat ook. Nog steeds, alleen nu wƩl met een eetstoornisverleden.
Lisan - Vrijdag 14 november 2014 21:57
In de reacties lees ik wel dat veel mensen het mooi vinden. En daar ben ik het wel mee eens maar ik heb toch ook wel zo m'n vragen er over. Er is nu zo veel aandacht voor en er wordt gegaan of dat dit veel beter is dan magere modellen. Maar zou dat echt altijd zo zijn? Deze modellen kunnen toch net zo goed een eetstoornis hebben, bijv. NAO of boulimia? Ik wil hier niet mee zeggen dat ik denk dat al deze modellen een eetstoornis hebben net zo min dat alle magere modellen een eetstoornis hebben. Ik wil het dus niet afkraken want niet iedereen is heel dun en ik ben blij dat de modellen wereld dat nu ook begint te zien, maar ik denk wel dat plus size nu niet als enige beste moet gezien worden.
Diantha - Zaterdag 15 november 2014 21:34
Ik vind dat er eens opgehouden moet worden met het bestempelen van iedereens lichaam.
dana - Zondag 16 november 2014 02:10
Eens met diantha. Iemands lichaam is van die gene zelf, hoe het er ook uit ziet, en het is aan niemand -ook niet aan ons- om daar een mening over te hebben.
Hoewel ik snap dat proud ook aandacht wil besteden aan de diversiteit aan lichamen en hoe iedereen mooi is, is dat nog steeds een manier van kijken, beoordelen en vergelijken van (vrouwen-) lichamen, dat mensen veel te vaak doen. Zeker met een eetstoornis, als het je richten op de controle over je lichaam je houvast is.

Ik denk dat het tijd is om een stap verder te gaan en te proberen of we de focus op lichamen los kunnen gaan leren laten. Dat is goed voor onszelf,zodat we dan hopelijk minder de druk ervaren aan een bepaalde maat te voldoen; en goede input in een wereldwijde cultuur waarin lichamen publiek bezit zijn en worden gewaardeerd of afgekeurd, in plaats van helemaal alleen en van jouzelf en voor jou alleen van waarde.
dana - Zondag 16 november 2014 02:11
Kortom, ik zou het leuk vinden daar meer over te lezen :)
Elke - Zondag 16 november 2014 11:18
Deze vrouwen hebben zelf meegewerkt aan de fotoshoot en door enkel in ondergoed te poseren er zo voor gekozen om hun lichaam te tonen aan "de wereld" en het door iedereen te laten bekijken. Hoewel ze zelf natuurlijk wel weten dat hun lichamen verre van perfect zijn hebben ze toch besloten om ons met hun uiterlijk te confronteren. Als zij zich zo tonen vind ik dat wij het recht hebben om hen kritisch te bekijken en hun lichamen te beoordelen op schoonheid of het (eventuele) gebrek daaraan. Trouwens als het gewoon slanke modellen waren geweest had ik ze net zo goed kritisch bekeken en beoordeeld. En ook bij mooie modellen zijn nog vaak genoeg kritiekpunten te vinden wat niet goed is aan hun lichaam. Dus de "vollere" plussize-modellen zijn echt niet de enigen die commentaar krijgen, voor de slanke modellen geld dit net zo.
Barbara - Dinsdag 18 november 2014 20:38
Ik vind het gewoon mooie foto's van echte vrouwen! Ik vind het positief de drie modellen zijn normaal! En normaal kan ook mooi en sexy zijn!