Ook Ken krijgt nieuw lichaam

 

In 2016 werd Barbie al wat aangepast en in 2017 is ook Ken aan de beurt voor een body make-over. Barbie wil niet enkel meer één lichaamsbeeld of één huidskleur aanbieden voor de Ken poppen, maar laten zien dat een lichaam er heel verschillend uit kan zien. Ook dat van mannen! Daarom zijn er twee lichaamsvormen bij gekomen en zijn er meer poppen met een donkere huidskleur of een opvallend kapsel toegevoegd aan het assortiment. Dit betekent dat er straks 15 verschillende Ken poppen te koop zullen zijn met verschillende haar-, oog- en huidskleuren en lichaamstypes. 

Ken

Speelgoedfabrikant Mattel maakte dit nieuws gisteren bekend. Om precies te zijn komen er twee nieuwe vormen van Ken’s lichaam bij. Een iets stevigere variant en ene iets kleinere, smallere variant. Daarnaast is er nog het oude, gespierde lichaam van Ken. De mannelijke Barbie zal te verkrijgen zijn in 7 verschillende huidskleuren en met 9 verschillende kapsels. Er komt zelfs een Ken met een man-bun.

Mattel brengt deze diversiteit niet zomaar aan. Ze willen hiermee een statement maken en kinderen leren dat niet iedereen hetzelfde is. Het is een mooie boodschap en de poppen zien er dan ook erg leuk uit. Niet enkel lang, slank, blond en blauwe ogen, maar alle combinaties zijn mogelijk. Kinderen kunnen nu een pop kiezen waarmee ze zich kunnen identificeren. 

 

Zelf ben ik hier wel enthousiast over. Ik vond het al erg leuk dat ze dit deden met Barbie zelf. Ik zag ze toen in de winkel en wilde gewoon weer Barbies hebben. Ze zien er mooi uit, gedetailleerd en een stuk origineler. De poppen zullen aan het einde van 2017 in de speelgoedwinkels te vinden zijn. 

Wat vind jij van deze ontwikkelingen in speelgoedland?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ingrid - Woensdag 21 juni 2017 18:18
Super leuk, ik zag de reclame inderdaad. Was ik maar weer tien haha, dan wilde ik ze allemaal. Mijn ouders werden gek van me toen der tijd ;)
L. - Woensdag 21 juni 2017 18:55
prima, maar noem de verschillende varianten dan niet "slim", "regular" en "broad." Dan hebben die kinderen nog het idee dat 1 soort normaal is en de andere 2 niet.
@ L - Donderdag 22 juni 2017 00:07
Goede tip!
Anne - Donderdag 22 juni 2017 03:40
Heel leuk vind ik dit!
Nu nog kinderen en moeders, vaders, omas en opas gehandicapten en alles ertussenin, want de wereld bestaat ook niet van mensen van EEN bepaalde leeftijd en er zijn ook kinderen die in een rolstoel zitten bijvoorbeeld.
Gaat te ver natuurlijk..šŸ˜ƒ

Team Proud2Bme - Donderdag 22 juni 2017 10:14
Opa's en Oma's bestaan al, die heb ik toen zelfs nog gekocht als laatste Barbies, en een vader en moeder met kinderwagen. Ik had ook een Barbie met een rolstoel, maar die had een gebroken been. De rest zou inderdaad leuk zijn als variatie!

Liefs,
Nouska
vanAnaarB - Donderdag 22 juni 2017 23:41
@Anne goede punten hoor! Playmobil heeft in ieder geval veel variatie, onder andere meerdere poppetjes in rolstoelen, met een kinderwagen et cetera.
Barbie kreeg eind jaren '90 een vriendinnetje in een rolstoel genaamd Becky.