Google zoektermen en zelfbeeld

 

De nieuwste campagne van Dove in Australië richt zich op zoektermen die jonge meisjes op het internet gebruiken. Deze zoektermen geven deels weer hoe het is gesteld met het zelfbeeld van jongeren in Australië. Met de campagne "Searching" wil men ruim 100.000 jongeren bereiken en in contact brengen met het Dove Self-Esteem Project dat samenwerkt met o.a. de Butterfly Foundation, een organisatie die zich inzet voor de preventie van eetstoornissen.

De campagne "Searching" is van start gegaan met twee video's van 30 seconden en een 2,5 minuut durende korte film met de titel "What is your daughter searching for?" De 30-seconden filmpjes laten de tienermeiden Mei en Ella zien, in combinatie met de, door veel jonge meiden gebruikte, zoektermen "Am I ugly?", "Will boys like me if I'm skinny?", "Am I fat?" en "Do boys like a thigh gap?" Beide meisjes zochten naar het antwoord op de vraag of tieners ook plastische chirurgie kunnen ondergaan.

Voor de korte film werd een groep ouders naar een klaslokaal gebracht om te leren waar hun dochters naar zoeken op het internet. Er werd hiervoor gebruik gemaakt van 30.000 Australische meisjes in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. Het onderzoek van Dove laat zien dat jonge meisjes zich regelmatig en eerder tot het internet richten om antwoorden te vinden op lichaam en zelfbeeld vragen dan dat ze zich tot hun ouders richten...

Welke zoektermen herken jij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lost girl - Maandag 22 augustus 2016 10:21
Heel slecht maar meestal toch op anorexia. Vooral op YouTube. Denk dat ik inmiddels alles wat over eetstoornissen gaat en docu's over eten en afvallen en obese wel heb gehad. Het trekt toch te veel. Alleen blijkbaar schaam ik me er wel voor want ik zet het snel af als iemand mijn kamer binnen komt.
Carlotta - Dinsdag 23 augustus 2016 02:59
^Lost girl:

Misschien is het goed je eens de vraag te stellen waarom je naar zulke thema's zoekt en of het jou kan helpen of niet. Wil jij dat zelf bekijken? Wil je eetstoornis dat? Wil je anderen met eetproblemen zien om te weten dat je niet alleen bent? Doet die herkenning je deugd?
Gek genoeg lijken harde cijfers en verontrustende feiten een eetstoornis juist te voeden.
Het lijkt me logisch dat anderen zich zorgen zouden maken als ze zouden weten dat je naar zulke zaken kijkt.
Je hoeft niet streng te zijn voor jezelf. Liever het tegenovergestelde. Je moet wel keihard zijn tegen je eetstoornis. Anorexia mag geen tv kijken.
Mila - Maandag 12 december 2016 19:56
Wat een prachtig filmpje! Ik zoek zelf vaak op eetstoornis of ben ik goed genoeg?