Over Proud2Bme

Proud2Bme is sinds 2009 de grootste online hulpsite van Nederland en België op gebied van eetproblematiek, met meer dan 200.000 unieke bezoekers per maand. De site is er voor iedereen die problemen heeft met zelfbeeld, eten en aangrenzende problematiek. Op Proud2Bme worden dagelijks blogs en interviews geplaatst over eetproblemen, psychische problemen, gezondheid, gezond eten en zelfacceptatie. Via het forum en de chat kan je in contact komen met lotgenoten en steun krijgen van ervaringsdeskundigen en professionals voor jouw problemen. Voor Proud2Bme werken momenteel acht ervaringsdeskundige (redactie)medewerkers, twee psychologen, twee diëtisten en zo'n twintig vrijwilligers.

Wij zijn DaniëlIrene, DaphneLonneke, Phoi Cai, Marli, Peggy en Lida. Samen vormen wij de redactie. We schrijven graag blogs vanuit onze eigen ervaring met eetstoornissen en aanverwante problematiek; we delen iedere dag minimaal één nieuwe blog, interview of nieuwsartikel. Ook laten we op in photo-blogs stukjes van ons eigen leven zien en kan je regelmatig meekijken wat wij zoal eten op een dag. Daarnaast vind je iedere dinsdag een nieuwe video op ons YouTube kanaal, posten we dagelijks op Instagram en zijn we actief op TikTok. Meer over ons kun je hier lezen.

Liefs, team Proud2Bme


Iets naar ons opsturen?

Dat kan zeker & dat vinden we leuk! Al ben je een bedrijf of een bezoeker, je mag ons altijd iets zenden. Het is wel belangrijk om te vermelden dat dit niet betekent dat er automatisch een blog over verschijnt op Proud2Bme. Wil je verzekerd zijn van een blog of video over jouw thema, mail dan voor meer informatie naar redactie@proud2Bme.nl.

Proud2Bme
Sandifortdreef 19
2333 ZZ Leiden

Wil je ons liever mailen?

♥ Algemeen: info@proud2bme.nl 

♥ Redactie / media-aanvragen: redactie@proud2Bme.nl

♥ Over je account: helpdesk@proud2Bme.nl 


Proud2Bme is ook te vinden op:

Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
TikTok


Oprichters

Proud2Bme is een initiatief van Eric van Furth en Scarlet Hemkes.

Eric van Furth, klinisch psycholoog/psychotherapeut, is directeur behandelzaken bij Centrum Eetstoornissen Ursula (CEU) te Leidschendam, onderdeel van de GGZ organisatie Rivierduinen. Daarnaast is hij als bijzonder hoogleraar Eetstoornissen verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij werkt sinds 1984 met cliënten met een eetstoornis. Hij was voorzitter van de werkgroep Multidisciplinaire Richtlijn Eetstoornissen (in maart 2006 verschenen). Hij is Past-President van de Academy for Eating Disorders, een internationale organisatie van professionals. Naast management en behandeling maakt ook wetenschappelijk onderzoek een belangrijk deel uit van zijn werk.

Scarlet Hemkes was tussen 2008 en 2019 actief als hoofdredacteur. Haar afscheidsblog kun je hier lezen.