Uit de oude doos: ProudPraat

 

In juni zijn we een reeks gestart om video's te delen uit 'de oude doos' van Proud2Bme. We begonnen met een blog over proefvideo's en daarna kwam er nog eentje over dagjes mee met de voormalige redactie. Om deze reeks voorlopig af te sluiten, eindigen we met een blog over verschillende ProudPraat video's die oud-redactielid Nouska heeft opgenomen.

Bij een eetstoornis gaat het niet alleen over eten, maar komen er wel honderd andere thema's bij die hiermee te maken hebben of aan ten grondslag liggen. In deze blog komen de thema's zelfvertrouwen, somberheid, het toelaten van gevoelens en eigenwaarde aan bod. We hopen dat je er weer inspiratie en motivatie uit kunt halen in jouw weg van herstel. 

10 tips voor meer zelfvertrouwen 

Iedereen is weleens onzeker over zichzelf, maar soms kan onzekerheid of weinig zelfvertrouwen een belemmering zijn in het dagelijks leven. Nouska heeft hiermee zelf ook ervaring en deelt in deze video tien tips die helpend kunnen zijn om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. 

10 tips tegen somberheid 

Sombere gevoelens kunnen om meerdere redenen ontstaan. Het weer kan een rol spelen, maar ook psychische problematiek kan leiden tot somberheid. Deze video geeft tien tips om met deze sombere gevoelens om te gaan. 

Hoe laat je gevoelens toe? 

Door een eetstoornis of andere psychische problematiek worden gevoelens vaak onderdrukt. Gevoelens toelaten kan ontzettend moeilijk zijn. Deze video biedt handvatten om gevoelens toe te laten. Durf je de stap te nemen...? 

Tips voor meer eigenwaarde 

Voldoende eigenwaarde hebben, kan ontzettend moeilijk zijn. Vaak heeft iemand met weinig eigenwaarde of een laag zelfbeeld heel veel voor anderen over, maar gunt zichzelf weinig tot niets. Hopelijk kan deze video over eigenwaarde jou iets meer motivatie geven om voor jezelf te durven gaan zorgen en meer eigenwaarde te creëren. 

Wij hopen dat deze video's leerzaam, inspirerend of motiverend voor je waren. Als jullie thema's hebben waarover jullie graag een keertje een video willen, zien laat dit vooral in de reacties weten. 

Wil je álle ProudPraat video's zien? Die vind je op ons YouTube-kanaal.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Kirstenn. - Zondag 9 augustus 2020 09:04
ahh leuk! De filmpjes van Nouska zijn altijd super fijn en helpend.
Anoniemand - Zondag 9 augustus 2020 09:07
Nouskaaaa! ♡ Ik heb zoveel gehad aan deze filmpjes! Liefde voor haar
Renske - Zondag 9 augustus 2020 09:15
Ik ook! haar dagjes mee en haar tussendoortjes bekijk ik nu nog geregeld terug haha! Ben benieuwd hoe het nu met haar gaat
Renske - Zondag 9 augustus 2020 09:15
Ik ook! haar dagjes mee en haar tussendoortjes bekijk ik nu nog geregeld terug haha! Ben benieuwd hoe het nu met haar gaat
Tiger Lily - Zondag 9 augustus 2020 11:54
Ik volg haar al een tijdje op Instagram. Leuke pagina om te volgen, en voor mij als mama van 2 kleine kindjes vaak superherkenbaar.
Leven.met.spikkels heet haar kanaal
Renske - Zondag 9 augustus 2020 12:19
Oh leuk dat ze inmiddels twee kindjes heeft! Ik heb geen instagram,dus kan haar ook niet volgen. Maar zo te horen zal het dan goed met haar gaan. Fijn!
Femke 🌈 - Zondag 9 augustus 2020 11:13
Nouska ❤️🙏🏻

Hoop dat je een mooi leven leidt. Mij hielp ze enorm. Door hoe zij is, wie zij is.....

Doet niets af aan de redactie van nu. Kom hier al tien jaar en ben dankbaar voor en blij met jullie allemaal.

Liefs voor alle voormalige redactieleden en die van nu! 😘
Lisz - Zondag 9 augustus 2020 15:46
Hoe Nouska in het leven staat nu vind ik zo fijn en herkenbaar, down to earth, gezond maar ook vrijheid qua voeding. Ook nu ik haar nog volg op instagram, erg inspirerend en herkenbaar. Doet mij denken aan mijn moeder (7 jaar geleden overleden). Jammer dat ze weg ging. Niet dat de redactie van nu niet leuk is hoor
Mar - Vrijdag 14 augustus 2020 11:51
Nouska is een inspiratiebron voor mij! Hopelijk vind ik (of hij mij) ook ooit een like-minded levenspartner om zowel de (soms minder) leuke belevenissen als de lekkere kanten (mijn vegan baksels en zijn kookkunsten?;)) in real life te kunnen delen!
De filmpjes bieden mij troost, juist in deze moeilijke tijden. Dank voor de (re)share:)
Nouska - Vrijdag 14 augustus 2020 20:29
Wat leuk om terug te zien! Met zoveel liefde voor Proud2Bme gewerkt. Lieve reacties, nog steeds. En zo trots op de vrouwen die Proud2Bme nu voortzetten!