Uit de oude doos: dagjes mee eten

 

Vorige maand zijn we begonnen met de serie 'uit de oude doos', waarin we video's van vroeger weer eens naar boven halen. We begonnen met proefvideo's; deze blog vinden jullie hier. Het leek ons leuk om de komende tijd vaker video's van Proud uit het verleden terug te laten komen. Inspiratie, motivatie en ontspanning willen we altijd aan jullie meegeven. Vandaag kun je zien hoe het eetpatroon van oud-redactieleden Nouska, Laura, Sandra, Danique en Lotte er toentertijd uitzag. Veel kijkplezier!

1. Eerste dagje mee-eten Nouska: KitKat en kat Knor

Het allereerst dagje mee-eten is opgenomen door Nouska en kwam op 25 februari 2014 online. Nouska liet in deze video haar maaltijden zien, die onder andere bestonden uit lekkere boterhammen met pindakaas en een Kitkat Chuncky die haar ondeugende kat Knor wilde inpikken. Op deze video kwamen veel positieve reacties en dat was het begin van de vele dagjes mee-eten die je kunt zien op ons YouTube kanaal! 

2. Eerste dagje mee-eten Laura: lekkere taartjes 

Laura volgde daarna met video's van een dagje mee-eten. Dit is haar eerste video! Ze geniet onder andere van een luxe broodje van de slager en lekkere stukjes taart.

3. Eerste dagje mee-eten Sandra: ijs en laat rijles

In deze blog mag Sandra als oud-redactielid ook niet ontbreken samen met haar hondje Pebbles! In deze video kun je zien dat Sandra niet meer in paniek schiet als haar eetpatroon door een late rijles wat in de war loopt. 

 

4. Eerste dagje mee-eten Danique: sporten en eten 

Danique gaat deze dag sporten, waardoor ze zowel vóór als na de training haar energiebehoefte aanvult. Daarnaast geniet ze tijdens het werken voor Proud2Bme van een heerlijk stukje Tony's Chocolonely. 

5. Eerste dagje mee-eten Lotte: feestdag 

Lotte nam tijdens een feestdag haar eerste dagje mee-eten op. Ze smult van een brownie bij haar broer en van een pizzabroodje bij de bakker. Lekker! 

Wij hopen dat jullie het leuk en inspirerend vonden om deze dagjes mee-eten uit 'de oude doos' terug te zien. Het kan een stok achter de deur zijn om anderen een gezond en volwaardig eetpatroon te zien volgen. Hopelijk kan jij dit stap voor stap ook! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maya - Zaterdag 11 juli 2020 20:04
Pindakaas is wel populair xD
Aimee - Zaterdag 11 juli 2020 21:16
Je merkt wel dat er toen nog wat vaker voor minder verantwoorde producten werd gekozen maar dat het tegenwoordig zo verantwoord mogelijk is in de filmpjes.
Eva - Zondag 12 juli 2020 14:24
Totaal niet met je eens. Dit is de eetstoornis die voor je spreekt.
R. - Zondag 12 juli 2020 00:17
Verantwoord eten staat los van een eetstoornis. Je kunt dan alles qua eetpatroon wel onder eetgestoord zetten (bewust, vegetarisch, vegan, gezond, lactosevrij). Iedereen laat zien dat ie eet waar ie zich goed bij voelt. Moet je dan alleen maar onverantwoord eten, ongezond om te laten zien dat je geen ES meer hebt.
Aimee - Zondag 12 juli 2020 09:59
Dat heb ik niet gezegd, sterker nog ikzelf eet eerder ook verantwoord. Het viel me alleen op .
Filene - Zondag 12 juli 2020 08:34
Leuk om weer te zien
Sterregoesforit - Zondag 12 juli 2020 17:09
Leuke blog :) Stiekem heb ik wel nog liever nieuwe blogs, omdat ik deze filmpjes zelf ook al kan terugzoeken op Youtube (toch? Laatst heb ik dat volgens mij ook gedaan!) en het dan 'zonde' voelt om er nog een blog aan te wijden als jullie ook superfijne nieuwe blogs kunnen maken met info die voor mij nog nieuw is!! Want heb deze al wel eens gezien en kijk ze ook regelmatig terug. Het concept vind ik wel leuk bedacht. Maar blijf vooral ook eigen dagjes maken en nieuwe content delen, want daarmee verrassen en inspireren jullie mij het allermeest, en kunnen we leren van jullie als redactie, want jullie doen het superinspirerend en goed ook en ik word ook blij van die filmpjes en blogs over nieuwe onderwerpen! :) Liefs
Nerveus - Maandag 13 juli 2020 00:15
Leuk om weer terug te zien. Vooral van de filmpjes van Laura en Nouska kon ik enorm genieten en wat inspiratie en kracht halen.
G. - Maandag 13 juli 2020 09:59
Heel erg leuk om te zien! Ik ben zo benieuwd hoe het met alle 'oud-proud-medewerkers/redactieleden' is. :):) zou super leuk zijn als er bijv. een keer een compilatie filmpje gemaakt wordt waarbij oud-redactieleden in een paar minuten aangeven hoe het nu met hen gaat.
Desi - Maandag 13 juli 2020 14:23
Ow jaa, dat lijkt me ook erg leuk om te zien !
Vlien - Maandag 13 juli 2020 21:44
Wat leuk om weer eens te zien! Voelt alweer lang geleden!
Jelle - Dinsdag 14 juli 2020 12:48
Leuk om weer eens te zien. Verder ben ik het helemaal eens met Aimee. Toen waren drie boterhammen nog de norm, nu is eten buiten de deur veel normaler, om nog maar te zwijgen over vegetarisch, veganisten, lactose en glutenvrij eten. Dat kan natuurlijk ook liggen aan de huidige samenstelling van de redactie.
Laura - Dinsdag 14 juli 2020 13:46
Dit zijn voor mij echt de meest natuurlijke en behulpzame "Dagjes-mee-eten". Minder professioneel maar zoveel echter :)
G. - Donderdag 16 juli 2020 12:45
Ja, dat ervaar ik ook, nu je het zo zegt. Deze oudere filmpjes zijn erg krachtig / helpend. Wat maakt dat iets als meer/minder ge-edited voelt en daarmee minder/meer echt, dat zal ook iets psychisch zijn. Maar, ik ben het met jou eens :) ze zijn heel fijn te zien, laagdrempelig!