Video: Tips voor meer eigenwaarde

 

Onder de vorige video's die ik maakte kreeg ik een heleboel vragen over zelfwaardering, zelfbeeld en zelfvertrouwen. Omdat ik denk dat je daarvoor eerst waarde moet hechten aan jezelf, heb ik een video gemaakt met tips om je eigenwaarde te vergroten. Deze tips werken natuurlijk niet van de een op andere dag, maar zijn meer iets dat je vanaf vandaag kunt gaan meenemen in je dagelijks leven. Want jij verdient meer dan je jezelf gunt. En als je jezelf iets gunt en waard vindt, kun je ook aan een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen werken. Ik hoop dat je wat aan deze video hebt. Laat gerust je reactie achter, die lees ik allemaal.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xGirl (Simone) - Dinsdag 9 februari 2016 13:29
Fijne en goede video! Dankjewel weer :)
mire - Dinsdag 9 februari 2016 13:51
dank dank dank! Ik heb mijn opschrijfboekje gepakt en die vragen even opgeschreven. Wat moet ik, wat voel ik, wat wil ik....
Bedankt nouska!!
Q-girl - Dinsdag 9 februari 2016 14:58
heb net een lekker kopje thee voor me klaar gemaakt omdat ik door de koude regen moest (en heb egt moeite mee om mezelf die kleine dingetjes te geven) maar heb het tog gedaan en me gedachte gezet ben door de regen geweest dus 1 kopje thee heb ik zeker verdiendt :)
Q-girl - Dinsdag 9 februari 2016 14:59
BTW egt slim van dat boekje van wat moet ik wat voel ik wat wil ik!! Miss gaa ik dat ook doen het kan me misschien wel helpen in herstel
Anoniem - Dinsdag 9 februari 2016 15:13
Wat een fijne tips.. tips komen nu precies goed van pas.. op dit moment zit ik in een relatie waar ik mezelf helemaal in wegcijfer.. en ik mezelf als het ware best verloren ben.. nu besef ik dat ik eens naar mezelf mag kijken/luisteren en er voor mezelf mag zijn..

Dankjewel Nouska!
*p* - Dinsdag 9 februari 2016 15:16
Thx Nouska!

Je video's zijn zo waardevol en haal er veel hoop uit!
Maar deze is zo pijnlijk waarheid en wat ontbreekt bij me. :'(
Verstop jaren mezelf diep weg en zeg steeds jaja en geef en doe.
Maar wat wil IK en mezelf iets gunnen neen ken ik al jaren niet meer zelfzorg en alles rond zelf is diep onder bevroren. :-/

3 Vraagjes
Hoe vergroot je het ""geloven in jezelf"" ?
of
Hoe kan je ondanks problemen es of depressie of wat dan ook van probleem of je pijnlijke verleden weer leven en stop zeggen tegen overleven ?
of
Vluchten van je problemen door destructieve handelingen, hoe buig je het om dat je zodanig niet meer vlucht en destructief handelt maar het positief nadert?

Je bent echt TOP Nouska!
Ik haal veel uit jou video's en blogs ze raken me steeds op een of andere wijze omdat het waarheid is, waarheid die ik nog niet gevonden heb en deels ontvlucht, maar dank zij jou er veel hoop en kracht uithaal dat het op een dag ooit mogelijk zijn mag! ;)

LiefsLieke - Dinsdag 9 februari 2016 16:59
Dankjewel voor de tips Nouska! :)
234720 - Dinsdag 9 februari 2016 19:06
Wat een mooie video. Ik heb hier wel wat aan gehad hiermee zit ik al jaren. Wil zo graag groeien maar vooral angst ontmoedigd mij hierin. Ik wil het wel maar toch stel ik dingen steeds maar weer uit. Ik zorg veel liever voor een ander dan mijzelf daarnaast voel ik mij bezwaard om andere mensen te belasten met mijn problemen.

xx Liefs 234720

P.s De volgende keer zou ik graag een video willen zien over grenzen stellen. Intrinsieke motivatie verbeteren om beter voor jezelf te zorgen.
Ronja - Dinsdag 9 februari 2016 20:23
Fijne video.
Deze video's over eetdagjes en andere dingen. Heeft ook iets gezelligs en veiligs.
Dat ik ergens bij hoor of zo. Gek dat wij van alles van jou en jullie weten en jij niet eens weet wie ik ben. Ook wel raar dat ik dan toch niet bij jou hoor.
Het motiveert me in ieder geval wel om beter voor mezelf te zorgen.
liefs Ronja
Roos_ - Dinsdag 9 februari 2016 21:22
Nouska! Heel erg bedankt voor deze video weer :) ik ga het wat moet ik/voel ik/wil ik zeker uitproberen want denk dat ik daar soms best gevoelig voor ben!

Verder denk ik dat ik mezelf opzich wel dingen gun en goed voor mezelf zorg, maar m'n zelfbeeld is nog steeds wel slecht (dat ik niet leuk en goed genoeg ben voor anderen). Dus mocht je nog een keer een idee zoeken voor een video, dan ben ik ook wel benieuwd naar praktische tips voor een beter zelfbeeld als je jezelf al wel dingen gunt :)

Nogmaals thanks! Vind je video's echt heel positief en inspirerend :)
Nouska - Dinsdag 9 februari 2016 21:47
Wat een lieve en leuke reacties. Mooi dat jullie er ook echt wat mee gaan doen.
Zet 'm op. Oefening baart mooie kunst :)

Ik neem jullie tips en vragen voor volgende video's mee!

Liefs,

Nouska
Zuppay - Dinsdag 9 februari 2016 22:24
Hoi Nouska,

Dankjewel voor je filmpje weer!! Ik wilde delen dat ik een complimentenkastdeur heb om mijn zelfvertrouwen een boost te geven als ik mezelf waardeloos of nutteloos voel! Het kan ook een complimentenmuur zijn, of complimentenspiegel... maar het gaat erom dat het een plek is waar je iedere dag naar kijkt al en waar je complimenten om kan plakken. Complimenten die een ander voor jou opgeschreven heeft en daarop geplakt heeft, of die je gekregen hebt en zelf opschrijft met de naam van diegene en opplakt, of een compliment dat je jezelf geeft en daarzo opplakt!
Verder heb ik ook een wensboom op m'n deur geschilderd en daar mag iedereen een blaadje op maken met een wens voor mij. Als ze dan weg zijn, mag ik die lezen. En ik heb ook rond m'n spiegel allemaal mooie Bijbelteksten opgeplakt die ik overgeschreven of uitgeprint heb.
Misschien leuk om op je kamer ook zulke plekjes te maken om alles een boost te geven!

Liefs,
Zuppay
Anoniem - Woensdag 10 februari 2016 10:10
Dag Nouska

Ik heb heel veel aan je filmpjes en tips elke week.
Ik vind het nu ook fijn om herkenning te horen in de tips die je geeft. Want ik ben erg zoekend in het leven zonder eetstoornis, ik probeer allerlei dingen uit, ook enge dingen.

Toch zijn er nog vele momenten dat ik helemaal verloren loop , dat de eetstoornis teveel deel heeft uitgemaakt van mijn leven.
Hoe was dat voor jou? Zijn er manieren om toch niet terug te kijken naar de eetstoornis als voordeel, nadat je ze ook overwonnen had.

Groetjes

K
Anoniem - Woensdag 10 februari 2016 10:17
Wat wel nog tegenstrijdig is voor mij, is dat andere helpen mij het meest eigenwaarde en voldoening geeft.

K
Ingrid93 - Woensdag 10 februari 2016 11:47
Bedankt voor deze fijne video Nouska! Ook dit is iets wat ik erg lastig vind, om mezelf echt iets te gunnen en om tijd te maken voor mezelf.
Ik kan daarin echt nog een groei doormaken, al besef ik wel dat ik het afgelopen jaar al enorm vooruit gegaan ben.

Waar ik heel lang tegenaan ben gelopen en eigenlijk nog steeds tegenaan loop, is dat ik niet in mezelf geloof. Ik geloof niet dat ik dingen kan, die anderen wel kunnen. Zo ben ik, na het stoppen met mijn HBO studie omdat ik op dat moment helemaal niet lekker in m'n vel zat, voor een MBO studie gegaan. Daar is helemaal niks mis mee! Maar ik heb dat gedaan omdat ik dacht dat ik HBO niet kon, dat ik niet slim genoeg was, niet genoeg capaciteiten had om dat aan te kunnen. Veel meer keuzes heb ik gebaseerd op de gedachte dat ik dingen niet kan en dus maar voor het makkelijkere moet gaan. De verantwoordelijkheid niet bij mezelf neer durven leggen. Ik ben benieuwd of er iemand is die dit herkent?
Dit is iets waar ik echt vanaf wil! Ik wil de dingen doen die ik leuk vind en op basis daarvan mijn keuzes maken. Ik hoop echt dat ik dat op een bepaald moment ga kunnen.

Heel erg bedankt voor de fijne video's en blogs die jullie altijd plaatsen. Het geeft mij zo veel kracht en ik heb er heel veel aan. :)
n - Woensdag 10 februari 2016 17:00
hey Nouska , wat een leuke video weer ;)
het heeft me wel aan het denken gezet over hoe ik over mezelf denk en met bepaalde dingen om ga.
ik ben al een poosje officieel genezen verklaard van mijn eetstoornis , en lief voor mezelf zijn gaat idd veel beter dan dat dit vroeger ging.
sinds kort heb ik een hele fijne relatie , en merk in het meer intieme contact met iemand dat ik het heel lastig vind om te ontvangen van iemand. dit stukje van de eetstoornis-tijd is nog niet echt verdwenen merk ik en dat vind ik heel moeilijk.
moeilijk om te bespreken , maar nog moeilijker om in mijzelf die verandering te maken. zouden jullie daar niet een keer een video/artikel over kunnen doen?

Maartje - Donderdag 11 februari 2016 20:33
Hee Nouska
Wat een fijne video weer, maar ik heb nog een vraag. Ik kan mensen zo goed voor de grap houden. Met hoe ik mij voel. Dat ik mijzelf ook voor de grap hou. Ik zeg wel tegen anderen dat het goed gaat. En dan ga ik zelf geloven in mijn eigen leugens. Omdat ik zelf niet meer weet hoe ik mij voel.
Hoe kan ik mijzelf voelen zoals ik me echt voel?
Tamara - Zaterdag 13 februari 2016 18:50
Goeie video weer, ben zo blij met wat je meegeeft, je bent positief en motiverend en herken erg veel in wat je zegt! Dank je wel, je doet het echt supergoed ga vooral zo door en hou dit vast! Hele fijne Valentijn!
Mootje - Vrijdag 19 februari 2016 19:23
Hey Nouska!
Goeie video weer! vooral die vragen; wat moet ik, wat voel ik en wat wil ik, vind ik echt een goeie om mee te nemen en bij stil te staan.
Zelf heb ik ook al heel wat stappen gezet en ben nu ook vooral bezig met wat wil ik in mijn leven, en met het opkomen voor mezelf. ik ben nu bv aan het oefenen om "NEE"
te zeggen tegen anderen of dingen waar ik eerder altijd meteen "ja"op zei.
Ik merk dat ik dit echt wel een lastig iets vind en ik vroeg me dan ook af, hoe ga jij of anderen om met een negatieve reacties van anderen als je dus "NEE" zegt.
Liefs