Q&A: eetbuien bij anorexia, de wachtlijst, bloating en nu nog es-gedachten?

 

Hoe zit dat met eetbuien bij anorexia? Wat kan helpen om de wachtlijst te overbruggen? Hoe ga je om met een opgezette buik? En heb ik nog wel eens eetstoornisgedachten? Dit, maar ook de eetstoornis boulimia, binge eating disorder en al wat niet in een hokje past, wordt besproken in deze vrijdagmiddag-eetstoornisherstel-Q&A.

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de andere redactieleden bekijken, verschillende Q&A's en meer.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

patroklos - Vrijdag 21 juli 2023 15:29
ik zou het leuk vinden om wat langere video's te zien. Of zoals jullie in het verleden wel deden samen 'eten' en dan een q and a doen.
patroklos - Vrijdag 21 juli 2023 15:46
mooi Irene, je antwoord of je nog es gedachten hebt. Ik denk dat het heel menseigen is om soms onzeker te zijn over kleding/lijf en dat dat niet met es gerelateerd hoeft te zijn. Het is ook niet realistisch denk ik om ook al ben je hersteld 24/7 helemaal heppiedepeppie met alles te zijn ;)
Fenna - Zaterdag 22 juli 2023 07:03
Ik vvoel me oud 39 jaar na aanleiding een van vraag šŸ«£
Daniël - Dinsdag 25 juli 2023 10:34
Ach Fenna, de gemiddelde levensverwachting voor vrouwen in Nederland is ruim 83, dus wellicht ben je nog niet eens op de helft. Jonge blom dus! Bovendien discrimineren eetproblemen niet; ook niet op leeftijd. Je bent dus ook nooit te oud voor herstel. :-)
Robbert - Zaterdag 22 juli 2023 23:52
Ik heb ook eetbuien gehad tijdens herstel van anorexia. Ik was heel bang dat het nooit meer weg zou gaan. De eetstoornis probeert je dat te laten geloven, maar ze gaan ECHT weer weg zodra je lichaam weer in balans is.

Mijn eetbuien zijn weggegaan en achteraf ben ik er volledig van overtuigd dat de eetbuien werden veroorzaakt door extreme hunger.
britneyangel - Zondag 23 juli 2023 10:23
naar weet en stichting jij kun je ook altijd bellen als je vragen hebt ofzo over je eetstoornis!