De favoriete liedjes van: Laura 2

 

Al eerder schreven wij alledrie een blog over onze favoriete liedjes. De vorige van mij kun je hier vinden. Zoals ik in die blog ook al schreef, vind ik het lastig om mijn muzieksmaak te omschrijven omdat ik echt heel veel leuk vind. Ik denk ook dat ik er gewoon een bepaald gevoel bij moet hebben. Liedjes hebben voor mij veel te maken met bepaalde periodes en gebeurtenissen. Laatst keek ik Spoorloos en kwam er een ontzettend mooi nummer voorbij. De reden waarom ik dit nummer mooi vond, lag ook voor een groot deel bij de hele context en alle beelden die op dat moment te zien waren.

Ik luister ook heel vaak oude nummers omdat ik hier veel herinneringen aan heb. Ik vind het bijvoorbeeld ook heel leuk om naar jaren '90 feestjes te gaan omdat ik dan lekker kan meebleren. Ik kan dus genieten van mooie ballads, gospel en jazz maar ook van HipHop, R&B, Salsa en muziek die je op het moment hoort in alle clubs en discotheken. Voor deze blog ga ik weer wat nummers op een rijtje zetten die ik mooi of leuk vind. Ik kan het niet echt favorieten noemen want die heb ik niet echt, maar het zijn meer nummers die iets met mij doen op dit moment. 

Favoriete liedjes

♥ John Legend: You and I
Eigenlijk vind ik bijna alle nummers van John Legend leuk. Ik vind dat hij een heel mooie stem heeft en tegelijkertijd is het ook niet vervelend om naar hem te kijken. You and I is eigenlijk een heel cheesy liefdesliedje maar ik hou daar soms wel van. Het omschrijft het gevoel wat denk ik heel veel vrouwen wel zouden willen hebben en ik heb dat ook zeker ervaren... dat een man zo naar mij keek en mij ook echt dit gevoel gaf. Ik vind het heel mooi dat iemand een vrouw dit gevoel kan geven. Erg mooi nummer en ook heerlijk om mee te zingen. Daarnaast vind ik de videoclip ook erg mooi omdat je zo'n diversiteit aan mensen ziet. 

♥ Luther Vandross - Dance with my father
Dit vind ik echt een heel mooi en ontroerend nummer. Het is een vrij oud nummer maar daar hou ik wel van. Sowieso hou ik er heel erg van als een zanger of zangeres gevoel in een liedje kan leggen. Ik geloof zijn verhaal en ik voel het. Het nummer is heel herkenbaar, ondanks dat mijn vader nog leeft. Ik kan me er zoveel bij voorstellen. Het is een nummer die ik heel graag op mijn bruiloft - als dat ooit mag gebeuren - zou willen draaien en waarop in dan dans met mijn vader. Alleen is de tekst daar niet heel geschikt voor.... 


♥ Taylor Swift - Trouble
Ik had eigenlijk niet verwacht dat deze zangeres ooit in mijn favorieten zou staan, maar ik moet zeggen dat er nummers zijn van haar die ik echt tof vind. Waaronder deze: Trouble. Ik vind de videoclip erg mooi en ik vind het ook leuk dat ze veel van haar persoonlijke verhalen in haar liedjes verwerkt. Dit doen natuurlijk heel veel artiesten, maar zij wel in het bijzonder. Zij schrijft ook haar liedjes zelf en heeft echt voor haar plekje gevochten. Daar heb ik wel respect voor. Ik vind het verhaal wat ze voor het liedje vertelt ook heel krachtig en mooi.

♥ DpuntoD - Pide
Zoals ik eerder ook aangaf, zijn dit niet perse mijn favoriete liedjes, maar meer liedjes die ik leuk vind en die mij bij blijven. Dit is eigenlijk een random Salsa nummer. Ik word altijd heel blij van dit soort muziek en ik krijg ook gelijk zin om te dansen. Ik heb twee Salsa cursussen gedaan samen met een vriendin en het is echt ontzettend leuk. Ik kan niet wachten om te beginnen met de derde cursus. Toen ik nog nooit Salsa gedanst had, snapte ik deze muziek niet. Het is zo veelzijdig en complex en nu vind ik het heel leuk en begrijp ik het een stuk beter. 

♥ Sam Smith - I know i'm not the only one
Dit nummer van Sam Smith vind ik erg mooi. Sowieso vind ik zijn stem heel mooi en het is ook echt zo'n nummer wat de hele tijd in je hoofd blijft rondspoken. Als dit op de radio komt als ik bijvoorbeeld in de auto zit dan zing ik lekker hard mee! De tekst is denk ik ook heel herkenbaar voor veel mensen. 

Wat is jouw lievelingsliedje op dit moment? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Daphneexx - Zaterdag 21 maart 2015 19:08
Human van Christina Perri is echt mijn favoriete nummer van dit moment. Erg emotioneel en persoonlijk nummer en ook met een mooie betekenis. Zeker een aanrader !
Maanmeisje - Zaterdag 21 maart 2015 19:12
"I know I'm not the only one" vind ik ook een goed nummer, en "Dance with my father" vind ik ook mooi. Mijn lievelingsliedje op dit moment? Dat zijn er meerdere. "To Li" van Jojo Abot vind ik een heel apart nummertje. Geen bekend nummer, maar echt tof, vind ik. Verder "Riptide" van Vance Joy (wel heel bekend op het moment), "Three Wishes" van The Pierces en "Will You Still Love Me Tomorrow" door Amy Winehouse.
Maanmeisje - Zaterdag 21 maart 2015 19:33
"Stick with you" acoustic van Nicole Scherzinger is trouwens ook een fav momenteel. Al heel vaak geluisterd vandaag.
Quirine - Zaterdag 21 maart 2015 19:38
Phoenix van Molly Sanden is een hele grote favoriet van mij op dit moment. Maar Spirit Bird van Xavier Rudd blijft een favoriet!
DragonFly1991 - Zaterdag 21 maart 2015 21:20
Let it go, maar dan wel de versie van Elsa :P
DawnBlaze - Zaterdag 21 maart 2015 21:49
Ik had zelf ook eigenlijk ook nooit gedacht dat ik wat bepaalde nummers van Taylor Swift leuk zou vinden, maar Trouble of We Are Never Ever Getting Back Together vind ik ook heel mooi gezongen. Ze heeft wel een krachtige, mooie stem.
Net als Laura heb ik ook niet echt een Top5 favoriete nummers. Ik hou wel van alles. Van Rap tot Klassiek. Mijn favoriete liedje op dit moment is denk ik wel 'Just A Dream' van Sam Tsui ft. Christina Grimmie
ikke - Zaterdag 21 maart 2015 22:18
Warrior van Demi Lovato en Human van Christina Perri
vind ik erg mooi
Liadan - Zondag 22 maart 2015 14:20
Momenteel luister ik non stop naar Walk Unafraid van First Aid Kit en mijn favoriete nummer aller tijden is Trains van Porcupine Tree
Ingrid - Zondag 22 maart 2015 21:07
Taylor Swift met trouble!!! Supernummer! Van Rihanna Rehab, War van Kensington, Energy van Keri Hilson! Dark Horse van Katie Perry, Break Free, Love me harder van Ariana Grande. Tom odellheeft ook mooie nummers. Kan deze liedjes blijven draaien ;)
Ingrid - Zondag 22 maart 2015 21:08
Taylor Swift met trouble!!! Supernummer! Van Rihanna Rehab, War van Kensington, Energy van Keri Hilson! Dark Horse van Katie Perry, Break Free, Love me harder van Ariana Grande. Tom odellheeft ook mooie nummers. Kan deze liedjes blijven draaien ;)
Miku - Maandag 23 maart 2015 13:57
Ik heb een nogal aparte muzieksmaak, maar hou nogal van J-pop en dan ook nog van vocaloid (zingende synthesizers, waar ze serieus live optredens mee geven door middel van een hologram van een animé-achtig uitziende karakters). Maar vind het liedje "Last night, good night" in de Kaito en Miku duet uitvoering heel mooi. En mijn absoluut favoriete nummer is "Kokoro" in de uitvoering van Kagamine Rin en Len. Mocht je het opzoeken; er bestaan ook filmpjes van met Engelse ondertiteling ;).
penny - Maandag 23 maart 2015 20:09
mijn favo liedje op dit moment moet toch wel zijn disasterology van pierce the veil. oh of yeah boy and doll face van pierce the veil. of fly van sleeping with sirens. of heroine van sleeping with sirens. of eh unbroken van black veil brides. of don't wish van tonight alive. of kids in the dark van all time low. mja ik heb nogal veel verschillende faves