De favoriete liedjes van: Nouska

 

Al eerder lieten Laura en Scarlet hun favoriete vijf liedjes horen in een een blog en vandaag ben ik aan de beurt. Iedere dag luister ik muziek. Van huis uit ben ik met muziek opgevoed. Er werd altijd wel muziek gedraaid, zowel klassiek als jaren '80 popmuziek of gewoon radio. Mijn moeder heeft vroeger lange tijd aan ballet gedaan en mijn vader speelde trombone. Mijn jongste broertje zingt in een gospel groep en mijn oudste broer heeft een muziekschool. Zelf heb ik piano en gitaar gespeeld, maar luister ik eigenlijk alleen nog heel erg veel naar muziek en verzamel ik LP's. Ik kan niet zonder muziek en heb er net als eten, iedere dag behoefte aan. 

Ik hou heel erg van muziek met veel gevoel. Het mag van mij best een beetje lekker pijn doen op een fijne manier. Een brok in mijn keel, kippenvel, boosheid of gewoon heel veel emotie waarvan ik niet weet waar ik het kan plaatsen; ik vind het heerlijk als er veel emotie zit in muziek. Toch hou ik soms ook gewoon van wat hardere muziek, electro of dance, maar mijn favoriete liedjes liggen meer op het akkoestische, singer-songwriter gebied. Omdat ik een enorme lijst heb van favoriete liedjes, kon ik eigenlijk echt niet kiezen en vond ik het ontzettend moeilijk om mij te beperken tot vijf liedjes. Heel stiekem, zonder dat Scarlet als eindredactrice ervan weet heb ik dan ook een extra 'bonustrack' aan dit blog toegevoegd. Ik ben nu al enthousiast om het met jullie te delen!

1. Bear's Den - Sophie
Dit liedje kwam ik een tijd geleden per toeval tegen op Youtube, op zoek naar nieuwe muziek. Ik ben fan van de band geworden en werd verliefd op onder andere dit nummer. Ik heb intussen de plaat op vinyl cadeau gekregen en ga in mei naar een concert van de band.  

2. Glen Hansard - Bird of Sorrow
Glen Hansard heeft wel 100 mooie liedjes, waar ik me door geraakt voel als ik ze luister. Dit nummer is een van mijn favorieten, naast 'Say it to me now'. In de film 'Once' komen nog veel meer van zijn mooie liedjes terug.  

3. Matt Corby - Brother
Na het geklets van de 'lekker gekke' presentatrice speelt deze, ook nog eens super knappe, zanger echt een heel erg mooi liedje over een zware tijd in zijn leven. Ik vind dit echt zo'n prachtige uitvoering van zijn nummer.  

4. Damien Rice - Volcano 
Nu we over de helft zijn, wordt het al moeilijk om liedjes uit te kiezen en dus te verkiezen boven andere, maar dit liedje is gewoon heel erg mooi en wil ik graag delen. Damien Rice maakt wel meer hele mooi liedjes en deze is heel bijzonder vind ik. 

5. Bon Iver - I can't make you love me
Het is misschien gek dat ik een cover uitkies van Bon Iver, maar toch ga ik het doen. Dit liedje, dat origineel gezongen werd door Bonnie Raitt, wordt echt zo super mooi uitgevoerd door Justin Vernon. Ik moet altijd een beetje slikken als ik het hoor. 

Bonusliedje: Arctic Monkeys - I wanna be yours
Buiten de tekst om is dit ook gewoon een heel erg lekker nummer. Ik vind de tekst van liedjes niet altijd even belangrijk, het gaat me vooral om of het mooi gebracht wordt en lekker voelt. Dit liedje heeft alsnog beiden. Arctic Monkeys is ook een beetje jeugdsenitiment. Toen ik 17 was ben ik naar hun concert geweest in Paradiso, toen ze nog niet heel lang bekend waren.  

Wat zijn jouw favoriete liedjes?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ana - Zondag 18 mei 2014 19:20
Matt corby!
Ik houd van matt corby... Wat grappig om hem hier voorbij te zien komen, ik ken hem voornamelijk van toen ik in het buitenland studeerde en wist niet dat hij in Nederland ook bekend was! Mooie lijst liedjes vind ik!
Maanmeisje - Zondag 18 mei 2014 19:33
Daar staan zeker mooie liedjes tussen!
Dev - Zondag 18 mei 2014 20:08
De laatste twee!!
- - Zondag 18 mei 2014 21:51
Ontzettend mooie liedjes allemaal
Teddy - Zondag 18 mei 2014 22:09
wow ik ken bijna alle liedjes goede muzieksmaak!
Freek - Maandag 19 mei 2014 08:38
Jaaa goede muzieksmaak Nouska :)
Flr - Maandag 19 mei 2014 15:44
Aaa precies mijn muzieksmaak! Zo mooi
Danielle - Maandag 19 mei 2014 17:56
Ik luister echt naar precies dezelfde muziek! :)
Ingrid - Maandag 19 mei 2014 20:50
Deze liedjes kende ik helemaal niet, geluisterd met een brokje in mn keel, de liedjes hebben diepgang en de muziek vind ik ook mooi. Vulcano vooral.
Settje - Woensdag 21 mei 2014 09:59
Wat een inspiratie levert dit op!
Nouska bedankt! :) ♥
anoniem - Vrijdag 23 mei 2014 17:37
ik vind dit een leuke type blog, ontspannend en ik vind het sowieso wel leuk om nieuwe muziek te ontdekken. :)
D. - Woensdag 27 augustus 2014 11:12
Aah... Matt Corby... het doet gewoon pijn om naar 'm te kijken en te luisteren