De favoriete liedjes van: Laura

 

Eigenlijk is alles muziek. Overal hoor je het wel, of je nou in een winkel loopt, naar de radio luistert of een TV programma kijkt. Dingen worden mooier door muziek. En gelukkig is dit er in heel veel stijlen en soorten. Ook op Proud2Bme zijn wij met muziek bezig, bijvoorbeeld voor de Proud2Listens. Muziek kan veel losmaken, je koppelt het aan een bepaald moment, een speciaal persoon of een periode uit je leven. Dit is ook de reden waarom ik heel erg houd van classics. Liedjes die mij doen denken aan een bepaalde periode uit mijn leven.

Als ik mijn eigen muzieksmaak moet omschrijven, vind ik dat best lastig. Ik vind namelijk heel veel leuk. Ik kan genieten van mooie ballads, gospel en jazz maar ook van HipHop, R&B, Salsa en muziek die je op het moment hoort in alle clubs en discotheken. Mijn muziekstijl en de liedjes die ik leuk vind lopen dus sterk uiteen. Al ben ik niet echt een rock en heavy metal liefhebber.

favoriete liedjes

Wij hebben besloten om allemaal een blog te maken over onze lievelingsliedjes. Dit vind ik heel lastig en hiervoor moet ik echt diep in mijn geheugen graven. Ik vind zoveel leuk en mooi dus ik heb besloten om het niet perse mijn lievelings- of favoriete liedjes te noemen, maar meer liedjes die ik leuk vind. Hierbij zal ik ook een beschrijving geven van wat dit nummer voor mij betekent. 

Nummer 1: Happy - Pharrell Williams
Eigenlijk veranderen alle nummers van Pharrell in goud. Maar dit nummer kan mij altijd iets vrolijker maken. Hoe verdrietig ik mij ook voel, dit nummer doet altijd iets goeds. Ook al is het maar een klein beetje. Het hele nummer klopt voor mij gewoon, juist omdat het zo lekker ongecompliceerd is. Hoe harder het staat, hoe beter. Het komt aan bij mij en het zit zo goed in elkaar. Het herinnert mij aan dat je best wel ongecompliceerd blij mag zijn en dat je dit jezelf ook mag gunnen.


Nummer 2: Heal the world - Michael Jackson
Heal the world van Michael Jackson is een nummer wat mij enorm aangrijpt. In de videoclip van dit nummer komen kinderen uit arme landen voor. Nadat dit nummer uitkwam heeft hij ook de Heal The World Foundation opgericht, waarmee hij de levens van kinderen uit arme landen wilde verbeteren en ze te leren hoe zij de wereld om zich heen konden verbeteren. Het is eigenlijk een nummer dat iedereen aangaat en ik vind het ook nog mooier als ik zie dat heel veel mensen het zingen. Ik vind de tekst erg mooi maar ook de opbouw en melodie van het liedje. Het past perfect bij het beeld wat ik heb van de wereld en al het onrecht en de ongelijkheid. Het laat mij nog even extra zien dat we zelf ook iets kunnen doen om de wereld om ons heen te verbeteren en iets goeds kunnen doen voor anderen. 

Nummer 3: Corazon sin cara - Prince Royce 
Toen ik 16 jaar was kreeg ik een relatie met de jongen waar ik 8,5 jaar mee samen ben geweest. Na een maand samen te zijn emigreerde hij naar zijn familie op Aruba. Tijdens mijn relatie met hem heb ik kennis gemaakt met de Antilliaanse cultuur. Ik ben zelf op de Antillen geweest en ik heb voor het eerst in mijn leven het perfecte plaatje van een wit strand en helderblauwe zee kunnen zien en ervaren. Daarnaast is eten daar ook heel belangrijk en niet te vergeten: muziek en dansen. Hij kon heel goed dansen, en hierdoor heb ik ook kennis gemaakt met Bachata. Deze muziek luisterde hij veel en hij kon hier natuurlijk ook heel goed op dansen. Hij heeft het me geleerd en ik hou er van! Van de dans en van de muziek. De teksten zijn vooral Spaans en sommige dingen kan ik wel verstaan maar lang niet alles. Het liedje gaat over 'Corazon Sin Cara', wat letterlijk betekent dat je hart geen gezicht heeft. Het maakt niet uit hoe je er uit ziet, het gaat om hoe jij bent en dat vind ik mooi. Het gaat over liefde en dat je geaccepteerd wordt en leuk gevonden wordt om wie je bent. 

Nummer 4: I won't give up - Jason Mraz
Dit nummer heb ik altijd eigenlijk wel mooi gevonden. De tekst spreekt mij heel erg aan omdat het gaat over doorzetten, volhouden en niet weglopen als het moeilijk wordt. Dit heb ik altijd geleerd in mijn leven en dit is ook de manier hoe ik er in sta, dus ik herken mijzelf erg in de tekst. Het is voor mij ook een liedje die soms weer ineens op de radio terugkomt en daar word ik altijd wel blij van. Het is ook heel vaak gecoverd, dat betekent ook wel iets.

Nummer 5: Mirrors - Justin Timberlake
Toen dit nummer uitkwam, werd het al snel een grote hit. Je hoorde het eigenlijk overal en dat vind ik helemaal terecht. Ik word er heel blij van en vind het wel een van de betere nummers van Justin Timberlake. Dit nummer herinnert mij aan bepaalde momenten uit mijn leven en bijvoorbeeld ook aan de gezellige sportlessen (Xco) met twee vriendinnen, waar dit nummer in iedere les terug kwam. Daarnaast is de tekst natuurlijk wel heel tof en waar. Iemand die als spiegel fungeert, dat je leert over jezelf door een ander en hierdoor kunt veranderen. Ik interpreteer het ook als dat je een soort wederhelft hebt. Een soulmate.

Wat is jouw favoriete liedje?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

N - Donderdag 8 mei 2014 19:12
Leuke blog en leuke liedjes, Laura :)
Ingrid - Donderdag 8 mei 2014 19:35
Vooral van nummer 1 word ik Happy, echt een topliedje is dat! xxx
Cupcakegirl022 - Donderdag 8 mei 2014 20:04
Alle liedjes die hier staan vind ik ook super mooi!!!!..xx

Goede smaak ;) xx
nien - Donderdag 8 mei 2014 20:29
Jacqueline Govaert simple life, Going Back Home alleen met de piano en Breeze Off ook alleen met de piano geweldig ik kan ze wel drie keer achter elkaar afspelen.
Mirjam - Donderdag 8 mei 2014 20:36
'It's my party' van Icona Pop, 'One' van Ed Sheeran, 'Not about angels' van Birdy
lovatic - Vrijdag 9 mei 2014 07:45
Ik voel me zo'n loner, als ik zeg dat ik happy echt een irritant kut liedje vind. (':
EB91 - Vrijdag 9 mei 2014 08:51
Die bovenste is wel leuk! De rest zegt me niet zo veel en eerlijk gezegd wil ik een nummer van Justin Timberlake ook niet kennen.

Mijn favoriete nummer, dat zijn er meerdere. Dit zijn de drie beste nummers ooit gemaakt:
Opeth - Deliverance
Leprous - Not even a name
Haken - Pareidolia
Mirjam - Vrijdag 9 mei 2014 10:16
Oh Laura dat nummer van Aruba wat een kippenvel! Ik kom (helaas afgelopen jaren dan even niet) elk jaar op Aruba, dus ken zo'n beetje elk hoekje van het eiland. Ik weet zeker dat je deze ook kent....ook heel mooi. Aventura - Lagrimas.
liefs
Jannah - Vrijdag 9 mei 2014 11:32
@lovatic

Haha, ik ben het helemaaaal met je eens! Vreselijk, haha. :')

De rest van deze liedjes kan ik zeker wel waarderen. :)
Me - Vrijdag 9 mei 2014 11:54
Helemaal vrolijk van het liedje van Prince.

Kent iemand het nummer beautiful van Mandalay? Aanrader.

Inspired - Zondag 11 mei 2014 14:46
MIRRORS I love that song :P
renskeproud - Woensdag 31 december 2014 21:31
i love it
ik ben het eens met jou Laura
poezenetengeven - Woensdag 7 januari 2015 19:31
ik take me to church en places to go