Tips voor aanbrengen van bronzer

 

Het is inmiddels echt zomer, hoewel dat nog niet echt te merken is als we naar buiten kijken. Met behulp van bronzer kun je in je gezicht toch vrij eenvoudig een wat warmere tint aanbrengen waardoor het eruit ziet alsof jij al wel behoorlijk van de zon hebt kunnen genieten. Ook is dit handig als je, zoals ik, van nature gewoon heel wit bent of als je het mooi vindt om wat meer vorm aan je gezicht te geven en bepaalde delen te accentueren. Bronzer is echter ook gevaarlijk, iets teveel aanbrengen zorgt er al snel voor dat je oranje lijkt. Daarom wat do's en dont's voor het gebruik van bronzer.


Bron

Do: goed aftikken
Als je met een kwast in de poeder gaat , dan is het heel belangrijk om je kwast eerst even af te tikken om te voorkomen dat je teveel poeder op je gezicht doet. Het is heel verleidelijk om dit over te slaan, zelf heb ik vaak genoeg het idee dat als je je kwast aftikt, er niks meer van de poeder over blijft en je voor niks met je kwast op je gezicht aan het smeren bent, maar er zit altijd nog genoeg van het product op je kwast, ook tussen de haren. Bovendien is het altijd beter dat je wat extra poeder moet pakken, dan dat je teveel hebt op gedaan, dat is immers niet zo makkelijk meer bij te werken.

Don't: Kim Kardashian
De meeste mensen hebben waarschijnlijk weleens het hoofd van Kim Kardashian gezien met allemaal witte en bruine vlakken op haar gezicht. Dit is een vorm van extreem contouren waarmee de illusie wordt gewekt dat Kim K. een smaller gezicht heeft. Om dit extreme effect te bereiken is echter ontzettend veel make-up nodig en Kim heeft dan ook een visagiste die niet van haar zijde wijkt. Het resultaat zorgt voor een onnatuurlijk effect waar zo dagelijks vrijwel niemand mee over straat gaat. Make-up kun je gebruiken om mooie delen van je gezicht mee accentueren, maar niet om je gezicht achter te verbergen.

Do: geduld
Bronzer moet je altijd voorzichtig aanbrengen, om te voorkomen dat je teveel op doet en je hele make-up opnieuw moet gaan doen. Ga dan ook niet gehaast met je kwast drie keer met je kwast door de bronzer en over je gezicht, maar probeer het in lagen te doen waardoor je het rustig opbouwt en telkens kunt zien of het voldoende is of niet.


Bron

Don't: glitters
Over het algemeen zorgen glitters voor een mooie gloed over je gezit, maar er zit ook een risico aan verbonden. Als je gaat zweten of als je huid door de dag heen wat vetter wordt, zie je de glitters extra goed en lijkt het bijna of je licht geeft. Een matte bronzer is daarom vaak een wat veiligere keuze.

Do: juiste kleur
Let er bij het kiezen van een bronzer op dat de kleur niet meer dan twee tinten donkerder is dan je huidskleur. Bij een nog donkerdere kleur, krijg je een heel onnatuurlijk effect en de meeste mensen willen dit juist voorkomen.

Don't: bronzer over je hele gezicht
Ook dit kan al snel voor een onnatuurlijk effect zorgen, tenzij je het heel subtiel weet aan te brengen. Bronzer kun je het best aanbrengen op plekken waar je normaal gesproken ook het eerste bruin wordt door de zon, zoals: je neusbrug, je voorhoofd en je jukbeenderen.

Do: de juiste kwast
Om te voorkomen dat je teveel bronzer in één keer aanbrengt, kun je het beste kiezen voor een kwast waarbij de haartjes niet te dicht op elkaar staan. Een kwast met van die ‘'fluffy'' haren is dus niet geschikt, hierbij gaat er al snel veel te veel product op en tussen de haren zitten.


Bron

Gebruik jij bronzer?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

framboosxx - Woensdag 29 juli 2015 10:12
Handig, laat ik vandaag nou net even een bronzer willen halen! Leuke blog!:)
anneke - Woensdag 29 juli 2015 16:10
Het is inmiddels echt zomer, hoewel dat nog niet echt te merken is als we naar buiten kijken..

Volgens mij is het volop zomer (denk aan al het warme weer dat we al gehad hebben) alleen hebben we nu even wat regen (lekker voor de tuin). Morgen wordt het alweer warmer en zonniger :-D ;-)