How to: Langhoudende nagellak

 

Heb je er ook zo'n hekel aan dat je nagellak afbladdert of al na één dag of nog niet eens een dag chipt? Ik droeg daarom lange tijd geen gekleurde nagellak, terwijl ik het wel heel leuk vond. Ik werd er gek van dat ik dan om de dag mijn nagels opnieuw moest lakken, dus deed ik het maar niet. In de loop van de jaren heb ik echter de juiste manier gevonden om nagellak langer mooi te houden. Hieronder vind je de tips!

Tip 1: Verzorgen
Was je handen met handzeep. Doe je dit voor het reinigen van je nagels met remover, dan kan er vettigheid van de zeep op je handen en nagels blijven zitten. Doe je dit niet, dan hecht de nagellak minder goed en zal het sneller loslaten.

Maak je nagels schoon met nagellakremover. Het liefst zonder aceton, omdat dat de nagel niet uitdroogt. Duw je nagelriemen voorzichtig terug met je nagel of een bokkepootje. 

Tip 2: Basecoat
Gebruik een goede basecoat. Deze zorgt ervoor dat de kleur niet in je nagels trekt en de nagellak beter hecht en je nagels sterk maakt. Essence Studio Nails heeft een hele goede. Hier zitten kleine vezeltjes in waardoor de nagellak goed hecht en hij heeft een fijn kwastje waarmee je hem aanbrengt.

essence basecoat

Tip 3: Nagellak
Wacht tot de basecoat goed droog is. Neem een nagellak die in één of twee laagjes dekt. De nagellak van Essie, Essence Colour & Go of andere goed gepigmenteerde nagellakjes zijn daarvoor zeer geschikt. Als een nagellak niet in twee laagjes dekt, kun je het beste geen derde laag aanbrengen, omdat de laag nagellak dan vaak te dik wordt en je snel deukjes krijgt. Breng dus één of twee laagjes goed dekkende nagellak aan en laat dit drogen.

essence colour and go

Tip 4: Topcoat
Gebruik een goede topcoat, zoals Essence Studio Nails ‘'better than gel nails'' of Herôme Protecting Top Coat. Deze laten je nagels glanzen en maken de nagel erg sterk. Die van Essence is erg goed en laat je nagel er super sterk uitzien en geven een mooie glans. Een transparante topcoat zorgt er ook voor dat deukjes in je nagel, of de vezeltjes van je basecoat onzichtbaar worden.

essence herome topcoat

Je kunt ook kiezen voor een tussenstap, voor je de topcoat aanbrengt, door een glitter topcoat aan te brengen. Deze moet je eerst goed laten drogen en pas na deze stap breng je de topcoat aan, zodat de glitters goed blijven zitten.

essence nail art

Tip 5: Lauw water
Zet een bakje lauw/koud water neer en houd je nagels hier 30 seconden in als de nagellak al eventjes heeft gedroogd. De nagellak wordt hiervan goed hard en droogt sneller.

Tip 6: Nagelriemen
Verzorg je nagelriemen een aantal keer per week. Hierdoor krijg je sterke nagels en gezonde en sterke nagelriemen, die jouw nagellak nog beter uit laten komen. Dit kun je doen met een vette (hand)crème of Lemony Flutter van Lush. Zeker in de winter is dit heel belangrijk. 

essence coats

Langhoudende nagellak

Zo zag het er na 3 dagen uit. Nog prima!

Mijn nagellak bleef door deze stappen in ieder geval vijf dagen erg mooi zitten. Daarna had ik een klein stukje beschadiging, maar ik had de nagellak nog prima langer door kunnen dragen!

 

Hoe lak jij je nagels?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

-- - Dinsdag 4 december 2012 12:12
Ik ben echt een ramp met nagellakken. Ik lak ten eerste altijd mijn hele vingers mee, en ik kan er nooit lang genoeg afblijven tot het droog is. :p
Bovendien heb ik echt mini-misvormde nagels..
Jammer, want ik houd echt van nagellak.
Flower - Dinsdag 4 december 2012 12:39
Haha toevallig, ik zat net te balen dat mijn nagellak aan het bladderen is, deze tips komen dus goed uit! Ga. Het straks meteen met een nieuw kleurtje proberen.
angstig - Dinsdag 4 december 2012 12:40
ilovenailpolish and nailart!

donderdag gaan ik en cherryberry allebei het zelfde nailarten! ♥
sanne - Dinsdag 4 december 2012 13:37
ik doe aan nail-art en de enigste dingen die ik doe zijn: voordat je de nagellak opdoet nagels bijvijlen en de nagelriemen, daarna de nagellak en dan een printje en dan alleen topcoat. en dat was alles en bij mij blijft dat 3 weken zitten en dan begint het bij mij af te bladeren.
het kan ook aan de nagellak liggen, want elk merk verschild.
Tyrande Whisperwind - Dinsdag 4 december 2012 16:30
Eerst schoonmaken, dan kleurtje, dan glittercoat en dan topcoat. Al die andere stappen sla ik over hoor, wil er nog wel met een kwartiertje vanaf zijn.. :P
Lovatic - Dinsdag 4 december 2012 19:55
haha, ik heb hier altijd last van, doe ik mijn nagels, ben ik klaar lees ik dit Hahah Te laat
anneke - Woensdag 5 december 2012 00:12
Haha Lovatic :P
Peanutbutter - Woensdag 5 december 2012 15:33
Eerst smeer ik mijn nagelriemen in en dan knppen, want lelijk die dikke velletjes. Nagellak en dan laten drogen.
Singingbee - Woensdag 5 december 2012 19:57
Ik ga het meteen uit proberen:)
Heidi - Woensdag 5 december 2012 23:48
Wat een werk, haha. Ben ik even blij dat ik niet van nagellak houd bij mezelf, past niet helemaal bij m'n persoonlijkheidje. Scheelt weer heel wat tijd :p. Maar bij veel mensen vind ik het wel erg leuk staan, dus succes :-)!
anoniemxx - Zaterdag 2 maart 2013 22:16
hier heb ik een hekel aan dat het na de eerste dag al afbladdert!!
heb het goed gelezen. en zal het direct uitproberen want ik hou van mooie nagels ben ook een van de nagelbijters daar probeer ik al van af te komen begin al wat te lukken en ik steek wel graag wat tijd in men nagels want dit is tenslotte ook 1 van je accesiores. dankje voor de tips en ik hoop dat ze werken!!
Marie-José - Vrijdag 18 maart 2016 12:42
Nailhardener, basecoat, twee laagjes nagellak, weer basecoat en dan topcoat. Je bent even bezig want elk laagje moet wel goed drogen voor je de volgende kunt aanbrengen maar gegarandeerd heb je een week mooie nagels zonder dat je er naar hoeft om te kijken! En dat vind ik heel ideaal want zonder nagellak de deur uit, no way maar ik heb ook niet de tijd om het om de dag bij te werken!