How to: Langhoudende make-up

 

De meeste cosmeticamerken hebben intussen wel primers, finishing powders en make-up basis in hun assortiment, maar veel vrouwen weten eigenlijk helemaal niet wat je er nou mee moet en hoe je het moet aanbrengen. Is het niet gewoon allemaal commerciële onzin en blijft je make-up er echt wel beter door zitten?

Make-upbasis/Primer zorgt er voor dat je foundation en poeder beter blijft zitten. Het maakt je huid glad, maar toch heeft je make-up meer grip. Ook zorgen de meeste primers ervoor dat je huid minder snel vettig wordt, waardoor de make-up minder snel verdwijnt en het niet in je fijne lijntjes gaat zitten. Aan sommige primers is een beetje shimmer toegevoegd voor een mooie ''healthy glow''.

lumi magique

L'Oreal Lumi Magique Primer/Base

Ook bij oogschaduwbasis is dit een belangrijk onderdeel. Door dit te gebruiken heb je niet na een paar uurtjes dat de oogschaduw zich ophoopt in de plooi van je ooglid. Oogschaduwbasis zorgt ervoor dat de pigmenten langer op hun plek blijven en dat wat je geblend hebt ook mooi geblend blijft. 

oogschaduw basis

Essence Colour Arts Eyeshadow Base

Finishing powder is handig voor een avond uit en wordt ook vaak bij fotoshoots gebruikt. De make-up fixieer je hier als het ware mee en matteert de plekjes van je gezicht die snel vet worden. Je kunt hier ook een settingspray voor gebruiken. Deze zorgt er ook voor dat je huid niet snel vettig wordt en dat de make-up dus langer op zijn plek blijft. Finishing poeder is meer geschikt voor de vette huid dan setting spray. 

Finishing powder

Essence Fix&Matte Finishing Powder

Gebruik dus geen extra lagen make-up om ervoor te zorgen dat het er aan het eind van de avond nog steeds goed op zit. Op die manier gaat je make-up snel op, zie je er onnatuurlijk uit en moet je echt gaan plamuren. Dat lijkt me niet de bedoeling. Als je wilt dat je make-up mooi en goed blijft tijdens een avond stappen, gebruik dan een dun laagje make-up en daarbij een goede basis of primer en een goede settingspray of poeder.

Urban Decay Setting Spray

In het midden: All Nighter Setting Spray, waardoor je make-up de hele dag (en nacht) goed blijft zitten. 
Bovenin: Potion eyeshadow Base van Urban Decay die zorgt dat je oogschaduw op zijn plek blijft. 
Te koop bij Sephora.  

Als de basis maar goed is!

Wat doe jij om je make-up lang mooi te houden?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Rebecca - Donderdag 20 december 2012 14:16
Ik doe altijd poeder over m'n foundation heen als ik uit ga inderdaad. Sowieso omdat het beter blijft zitten, maar zonder poeder glimt mijn voorhoofd nog wel eens en dat vind ik lelijk. Mijn ogen doe ik altijd huidskleurige oogschaduw op, dan blijft m'n eyeliner ook prima zitten.

En verder ach, aan het eind van de dag hoeft het van mij ook niet meer zo goed te zitten eigenlijk haha.
melissa - Donderdag 20 december 2012 17:33
In mijn foundation zit al een primer :) heb 3 in 1 van maxfactor. Blijft echt heel goed zitten.
en ik gebruik ook de oogschaduwbasis van urban decay!
Isabella. - Vrijdag 21 december 2012 11:19
BB Cream :)