Bizarre trend: opmaken met kleurpotloden

 

In de beautywereld wisselen de meeste bizarre trends zich razendsnel af. Sinds kort doet zich, met name onder jonge tienermeisjes, een nieuwe en nogal gekke trend voor, namelijk: kleurpotloden gebruiken om jezelf mee op te maken. Op sites zoals Pinterest komen de mooiste make-up looks voorbij waarin alle kleuren van de regenboog te zien zijn. Jonge meiden hebben echter niet het geld om dure make-up te kopen met daarin allerlei goed gepigmenteerde kleuren om deze looks na te maken. Ergens heeft iemand bedacht dat je dit ook wel gewoon met potloden kunt doen.

Onder andere beautyblogger Rachel Levin met meer dan twee miljoen abonnees legt in bovenstaande tutorial uit hoe je dit precies kunt doen. Je moet namelijk de potloden een aantal minuten in een glas met warm water doen zodat ze zacht worden. Hierdoor geeft de kleur goed af en kun je het gebruiken waar je wil. 

Rachel geeft in haar video aan dat dit ontzettend handig is als je bijvoorbeeld je eyeliner kwijt ben, je hond 'm kapot heeft gemaakt of helemaal los wil gaan met verschillende kleuren. Ook is het gebruik van deze potloden ontzettend goedkoop. Je kunt immers een pakje kleurpotloden kopen voor slechts een paar dollar. Hier in Nederland zijn deze natuurlijk ook overal heel goedkoop verkrijgbaar. Als je dit vergelijkt met de prijs van bepaalde merken make-up dan is dat aanzienlijk duurder.

Jonge meiden lijken zich echter niet bewust te zijn van de gezondheidsrisico's hiervan. Het merk Crayola, waar de potloden die Rachel gebruikt van zijn, geeft diverse keren aan de potloden hiervoor niet gebruikt kunnen worden en dat dit erg gevaarlijk is. Dit weerhoudt veel tieners er echter niet van de potloden veelvuldig in te slaan en te gebruiken als eyeliner of lipliner. 

Collega beautyblogger Brandy zegt zelfs dat het niet erg is als je het potlood in je ogen krijgt en dat er niets kan gebeuren. Meiden denken dit vooral omdat de kleurpotloden ''non-toxic'' zijn. Zo worden ze genoemd omdat deze producten voor kleine kinderen zijn ontwikkeld. Kleine kinderen zijn immers geneigd dingen in hun mond te stoppen en daar wordt bij het maken van producten voor kinderen rekening mee gehouden.

Als een kind per ongeluk een potlood op eet, zal hij of zij er dus niet direct dood aan gaan. Het kleurpotloden merk Crayon blijft er echter bij dat dit niet betekent dat je het daarom dus ook prima op je gezicht kunt smeren: ''non-toxic betekent niet dat het totaal niet schadelijk is. Je gezicht is geen kleurboek, dus gebruik er geen kleurpotloden voor.''

Wat vind jij van deze trend?

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

kim300808 - Maandag 18 mei 2015 13:09
Mooie conclusie. Je gezicht is überhaupt geen 'kleurpalet', dus doe er ook geen make-up op :'). You're face is unique!
Liz - Maandag 18 mei 2015 13:50
Haha dat meisje in het eerste filmpje gaat echt helemaal los met die kleurpotloden. Waarom zou je een regenboog op je gezicht willen? Ik ben het helemaal eens met de boodschap 'je gezicht is geen kleurboek'. Doe mij maar mooi verzorgd en een natural look als het gaat om make-up.
Roeline - Maandag 18 mei 2015 15:07
Tja, kleurpotloden zijn bedoeld om mee te kleuren maar dan toch echt alleen op papier! Niet verstandig om daarmee in je gezicht en dan ook nog eens je ogen, te gaan! Verder heb ik er niet veel over te zeggen, opmaken doen de jonge meiden zich toch wel, ookal kun je 100 keer zeggen dat het niet nodig is. Vaak hebben ze hun eigen moeder al als voorbeeld, mijn dochtertje ook moet ik eerlijk zeggen! Maar ik benadruk wel constant dat ik opmaken leuk vind maar het niet omdat het nodig zou zijn!
Ag!rl - Maandag 18 mei 2015 15:37
"Je gezicht is geen kleurboek, dus gebruik er geen kleurpotloden voor"
Hier moest ik echt even iets te hard om lachen, geniale opmerking
J - Maandag 18 mei 2015 17:39
Er zal wel een reden zijn waarom die cosmetica zoveel duurder is dan simpele kleurpotloden. Ze zijn voor kinderen bedoeld en dat ze deze kleurpotloden eens 1 maal in hun mond steken zal geen kwaad kunnen, maar wat zijn de effecten van wekenlang dat op je huid te smeren. En zo kunnen we de hele heisa van bewaringsmiddelen er ook nog bij betrekken.
yoyootje - Maandag 18 mei 2015 17:52
Ik vind het ergens wel grappig... Ik maakte vroeger m'n potloden wel eens nat om daarna op je nagels te kleuren, zo had ik alle kleuren van de regenboog "nagellak" maar zou het niet voor m'n gezicht gebruiken denk ik... Maar ja, op een beetje mascara na ben ik eigenlijk ook niet heel erg van de make-up.
m - Maandag 18 mei 2015 17:53
Ik vind het zo eens in de zoveel tijd helemaal niet erg om mijn gezicht als "kleurboek" te gebruiken, maar dan wel met huid- en diervriendelijke make-up. Soms heel inspirerend om eens een andere kant van jezelf in de spiegel te zien:). Maar meestal heb ik aan naturelle make-up genoeg en ook dat hóeft niet heel duur te zijn. En vaak ga ik ook net zo makkelijk zonder make-up de deur uit. Vind het leuk om de keuze te hebben, maar potloden zijn voor mij echt geen optie. Ik geloof nooit dat dat goed voor je huid kan zijn...
Featherly - Maandag 18 mei 2015 18:54
Het is wel een origineel idee, omdat je gelijk zoveel mogelijkheden hebt! Toch zou ik het niet aandurven, want het zal niet goed zijn voor je huid. Straks krijg je er allemaal uitslag of pukkels van, of miss nog ergere dingen.
Jane - Maandag 18 mei 2015 19:50
Haha, letterlijk oog'potlood' Ik vind het wel een goed alternatief!! Ik denk niet dat featherly gelijk heeft, het lijkt me wel erg vreemd als zoiets zou gebeuren door potloden.....! Leuke blog!!
-xx-
Lusi - Dinsdag 19 mei 2015 12:10
Ik deed dit vroeger ook altijd met kleurpotloden:p (Nadat ik niet op de tafel mocht tekenen?). Tot grote frustratie van mijn moeder, vooral toen ik het met stiften probeerde. Het begon met zonnetjes op mijn wangen en dat soort dingen. Later deed (lees: probeerde) ik het iets meer in de richting van 'make-up', maar mooi werd het nooit, maar dat deed me toen nog weinig ;p.
A. - Donderdag 22 oktober 2015 15:06
Toen ik in groep 4 zat deden ik en een vriendin vaak rood potlood op onze lippen. We vonden het helemaal geweldig tot onze juffrouw ons er voor schut mee zetten tegenover de hele klas. Best gemeen, maar t werkte wel! hahaha
anoniempje - Zaterdag 24 oktober 2015 20:48
zalig!