20 irritante beauty frustraties

 

Veel vrouwen die make-up gebruiken herkennen vast wel van die beauty frustraties waaraan je je ontzettend kunt ergeren. Dingen die fout gaan, waardoor je weer helemaal opnieuw kunt beginnen. Een bad hairday, uitlopende make-up en ga zo maar door. Bij anderen zie je dit misschien ook veel minder vaak dan bij jezelf en dat is al helemaal frustrerend. Gelukkig ben je echt niet de enige. Er zijn heel wat vrouwen die te maken krijgen met allerlei frustraties als het om beauty, haar en make-up gaat. Het zijn geen wereldrampen, maar dan kan het alsnog wel vervelend zijn.

In deze blog schrijf ik 20 beauty frustraties die veel vrouwen wel zullen herkennen en waar je je behoorlijk aan kan ergeren. Het zijn natuurlijk geen dingen om je echt heel druk over te maken. Er zijn veel belangrijkere dingen die meer stress en frustraties waard zijn, maar probeer het te zien als iets wat kan relativeren als je hier wel veel last van hebt. Daarnaast denk ik dat het ook leuk kan zijn om wat herkenbare frustraties te lezen.

meisje
Bron

1. Lippenstift op je tanden
Als ik lippenstift op doe, check ik altijd daarna of mijn tanden nog lippenstift vrij zijn. Ik zie het regelmatig bij vrouwen dat er rode vlekken van de lippenstift op hun tanden zitten. Vaak ook bij interviews op tv. Het zou mij enorm frustreren als ik er halverwege de dag achter kom dat dit bij mij het geval is en dat ik al allerlei gesprekken heb gevoerd en dat niemand iets heeft gezegd.

2. Uitlopende mascara
Ik heb een tijdje heel goede waterproof mascara van Lancome gebruikt en dit zorgde ervoor dat mijn mascara de hele dag netjes bleef zitten. Inmiddels heb ik al heel wat andere mascara's gebruikt maar heel vaak zit het dan halverwege de dag onder mijn ogen. Uitlopende mascara vind ik heel irritant maar de waterproof versie is niet altijd even goed voor je wimpers.

3. Je favoriete product is ineens niet meer te koop
Herken je het dat je helemaal weg bent van een bepaald product, dat het zo goed voor je werkt en dat je het keer op keer weer koopt? Ik had dat bij een hele fijne blush die ik gebruikte. Opeens was het uit de collectie verdwenen en ik heb nog steeds niet zo'n fijne blush er voor in de plaats gevonden.

4. Je favoriete winkel / merk stopt ermee
Ik kocht veel beauty producten als poeder, primer, blush, nagellak en mascara bij Sephora. Dit zat in verschillende V&D vestigingen en hier hadden zij regelmatig de 3 voor €10,00 euro actie. De losse producten waren anders een stuk duurder dus veel vrouwen leefden zich uit op deze dagen. Ik dus ook. Inmiddels is Sephora al een tijdje verdwenen uit Nederland. Via internet bestellen kan wel maar ik doe dat toch niet zo snel omdat ik make-up wil zien en omdat het een stuk duurder is zonder die aanbieding.

5. Uitverkoop, net nadat jij geshopt hebt
Ook bij make-up is regelmatig uitverkoop en zijn er allerlei aanbiedingen. Bij Kruidvat hangt het dan vol met briefjes waarbij je bijvoorbeeld twee producten kunt kopen voor €6,00 euro of 1 + 1 gratis kunt krijgen. Heel fijn, maar niet als deze sale net komt wanneer jij je favoriete producten alweer hebt gekocht. Ik hou deze acties inmiddels een beetje in de gaten zodat ik een voorraadje kan aanleggen wanneer de producten die ik veel gebruik weer in de aanbieding zijn.

6. Net iets te veel geëpileerd
Ik ben helemaal niet zo goed in het epileren van mijn eigen wenkbrauwen. Dit komt ook wel omdat ze van nature niet echt gelijk zijn en ik ben dan bang dat ik teveel weg haal. Super frustrerend als dit gebeurt, want het betekent dat je dan weer even moet wachten totdat het weer aangroeit. De valkuil is dat je die nieuw opkomende haartjes dan alweer snel verwijdert omdat je even vergeten bent dat die juist weer moest groeien.

7. Puistjes vallen meer op door make-up
Ik heb gelukkig niet zoveel last van puistjes maar als ik ze heb, wil ik ze het liefste zoveel mogelijk wegwerken. Ik moet dan ook denken aan vroeger toen ik hier wel wat meer last van had dan nu. Dan probeerde je op alle mogelijke manieren die puist weg te werken met make-up, waardoor hij vaak alleen maar meer ging opvallen.

meisje
Bron

8. Make-up is in ander licht toch niet zo mooi
Het is het beste om je op te maken bij daglicht. Anders loop je de kans dat je er in je make-up spiegel heel mooi opgemaakt uit ziet maar dat het heel anders is als je jezelf daarna bekijkt bij daglicht. Oeps!

9. 's Morgens mooi opgemaakt en 's middags is het weg
Bij sommige mensen lijkt de make-up de hele dag mooi te blijven zitten. Bij mij is dit heel vaak niet het geval. Super frustrerend om aan het eind van de dag in de spiegel te kijken en het gevoel te hebben dat je je voor niks hebt opgemaakt. Gelukkig zijn er allerlei fixing sprays en primers die ervoor zorgen dat je make-up langer en mooier blijft zitten.

10. Je haar zit niet meer goed als je buiten komt
Jaren geleden krulde ik mijn haar regelmatig alleen was het zelfs met bussen haarlak en mousse niet genoeg om het de hele dag te laten zitten. Vaak was het er alweer uit als ik eenmaal buiten stond. Super irritant, zeker omdat het bij anderen wel altijd goed leek te blijven zitten.

11. Haar blijft plakken in lipgloss
Toen ik vroeger nog lipgloss gebruikte, was dit een van mijn grootste ergernissen. Zeker op de fiets was het een drama dat mijn haar altijd bleef plakken in mijn lipgloss. Inmiddels gebruik ik dit nooit meer en met lippenbalsem heb ik hier al veel minder last van.

12. Ogen niet gelijk opgemaakt
Ik gebruik zelf eigenlijk alleen maar mascara voor mijn ogen, maar vroeger heb ik ook wel oogschaduw gebruikt en dan vond ik het altijd heel frustrerend als ik uitschoot met mijn mascara en hierdoor ook de oogschaduw weer opnieuw moest doen. Verder hoor ik van veel vrouwen dat het soms wel een uitdaging is om beide ogen gelijk op te maken, zeker als je ook eyeliner gebruikt.

13. Bad hairday en niks helpt
Iedereen heeft weleens een bad hairday. Zo'n dag waarop je 's morgens wakker wordt en merkt dat je haar verkeerd is opgedroogd of in ieder geval niet zo zit zoals je zou willen. Soms helpt het dan om het te borstelen of eventueel even opnieuw nat te maken, maar er zitten ook weleens dagen bij dat niks lijkt te helpen. Frustrerend! Gelukkig kun je altijd nog je haar vast zetten of een hoedje op doen.

14. Niezen als je net je mascara op hebt
Iets wat iedere vrouw denk ik wel herkent, is het gevoel dat je moet niezen terwijl je net je mascara op hebt gedaan. Het is dan nog nat en eigenlijk moet je dan even niet te veel knipperen en al helemaal niet je ogen dicht knijpen. Als je gaat niezen, zit het overal en kun je opnieuw beginnen...

meisje met krullen
Bron

15. Als het je niet lukt een bepaalde make-up look na te maken
Misschien heb je weleens een bepaalde make-up look gezien bij een celebrity, blogger of een vriendin of wil je gewoon eens iets anders proberen. Het is dan heel frustrerend als het niet lukt... maar: oefening baart kunst!

16. Te snel weer dingen doen met gelakte nagels
Ik lak regelmatig mijn nagels en elke keer schat ik de droogtijd weer verkeerd in en ga ik te snel weer vanalles doen. Hierdoor kan ik weer opnieuw beginnen omdat er afdrukken in mijn nagellak ontstaan. Hetzelfde gebeurt als je heel voorzichtig doet en toch ergens per ongeluk tegen aanstoot.

17. Iets te veel mascara...
Ik vind het altijd vervelend als mijn mascara teveel wimpers aan elkaar plakt. Een natuurlijke mascara look vind ik het mooiste. Dan is het best vervelend als je net een laagje teveel doet waardoor je spinnenpoten krijgt. Ik heb niet zulke grote ogen maar wel lange wimpers en dit valt dan heel erg op. Dat vind ik niet zo mooi dus dan kan ik weer opnieuw beginnen.

18. Uitgroei na haar verven
Sinds een aantal jaar verf ik mijn haar weer regelmatig maar een grote irritatie van mij is de uitgroei. Mijn haar is een stuk donkerder dan mijn eigen haarkleur en dit zorgt ervoor dat mijn eigen haarkleur bij uitgroei dan net grijs lijkt. Irritant, want ik kan het dan wel om de drie weken gaan verven.

19. Verpakkingen niet goed leeg krijgen
Leuk, die handcremes, lippenbalsems en Bbcream in tube. Het is alleen wel heel frustrerend als je ze niet goed leeg krijgt en daarom veel weggooit. Openknippen kan wel, alleen kun je het dan niet zo makkelijk meer meenemen.

20. Brekende bronzer en lippenstift
Veel vrouwen kennen ook wel het laten vallen van een potje met bronzer, poeder of oogschaduw. Grote kans dat het in stukjes is gebroken. Grrrr... en wat dacht je van brekende lippenstift?

Zo, dit waren 20 beauty frustraties waarvan ik de meeste zelf wel herken en ook heb meegemaakt. Vervelend, maar niet het einde van de wereld. Laat dit soort momentjes niet teveel ruimte innemen, dat is zonde van je goede humeur.

Wat zijn jouw beauty frustraties?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Merizz - Vrijdag 19 februari 2016 10:25
Hahah leuk! Heel veel dingen herkenbaar!
Ik vind het lekker bodylotion/olie op mn benen te doen, maar als je net wat teveel hebt gedaan, plakt het zo erg en krijg je amper je skinnyjeans aan haha
Merizz - Vrijdag 19 februari 2016 10:25
Hahah leuk! Heel veel dingen herkenbaar!
Ik vind het lekker bodylotion/olie op mn benen te doen, maar als je net wat teveel hebt gedaan, plakt het zo erg en krijg je amper je skinnyjeans aan haha
Laura - Vrijdag 19 februari 2016 12:04
Eigenlijk alleen nummer 3 en nummer 5:
Uitverkoop als ik net m'n buit al binnen heb... ggrrr..
En als je favorieten merk/product uit het assirtiment gaat: ik ben extreem bleek, en het merk GOSH had als enige een geschikte kleur foundation en poeder voor mij. Van de betaalbare merken in ieder geval. En nu is GOSH weg uit Nederland. Beetje balen.
Erna - Zaterdag 20 februari 2016 09:21
Niet goed tegen make up kunnen en het dan voor niets te hebben gekocht.
De producten die wel goed gaan veranderen van samenstelling zodat ik er toch last van krijg of ze gaan uit de markt.
Wenkbrauwen epileren ! Mijn haar niet kunnen opsteken omdat het te zwaar is.
Anne 93 - Zaterdag 20 februari 2016 13:11
Jaa nummer 20!! Echt zo irritant! Gebeurt vaak als k haast heb....en dat is best vaak :)